sunnuntaina, maaliskuuta 14, 2004

Yläluokan ongelmia

Eva Biaudet kirjoittaa Hesarissa:
"Tutkimusten mukaan menestyvän miehen takana on vaimo, mutta menestyvän naisen takana ei ole ketään! Olisipa meillä kaikilla vaimo - voisi olla menestyvien naisten motto. Miesten tyytyväisyyden tunnetta heidän molemmissa rooleissaan ei voi kuin kadehtia.
En oikein jaksa innostua menestyvien naisten ikuisuusongelmista. Menestyvillä naisilla menee kuitenkin hyvin keskiarvoon verrattuna, turha heidän ongelmistaan on vaahdota valtakunnan tasolla. Eivät menestyvät miehetkään voivottele, että ostaisiko sitä nyt Bemarin vai Mersun? Tai muuttaisiko sitä meren rannalle omakotitaloon vai keskustaan luksusasuntoon?

Naisen vaihtoehdot ovat 1) jäädä kotiin, 2) tehdä uraa ilman lapsia, 3) tehdä joku kompromissi noiden kahden vaihtoehdon välillä, 4) tyytyä tossukkamieheen, joka hoitaa kodin. Evallakin oli menestyvä mies, josta hän erosi. Jos nainen haluaa, että mies jää koti-isäksi, ei kannata ottaa sitä menestyvää miestä. Miksi ihmeessä tasa-arvokeskustelut valtakunnanlehdissä pyörivät aina menestyvien ihmisten ympärillä? Onko asia niin, että ne jotka tasa-arvoasioista päättävät, näkevät vain oman elämänsä ongelmat, eivätkä viitsi kurkistaa syvemmälle?

Ei kommentteja: