keskiviikkona, maaliskuuta 17, 2004

Valkoisen nauhan kampanja

Birdy jatkaa propagandalinjallaan naisiin kohdistuvaan väkivaltaan liittyen:
"Olen lukenut hämmentyneenä kommentteja, joiden mukaan lähisuhdeväkivalta (joiden hakatut uhrit ovat yli 90%:sti naisia) ei ole sukupuolikysymys eikä liity sukupuolten samanarvoisuuteen mitenkään."
Faktat kertovat väkivallan jakaantumisesta eri sukupuolten välille aivan toista. National Institute of Justicen tutkimus(pdf) kertoo, että vuosittain 4,8 miljoonaa naista ja 2,9 miljoonaa miestä kärsii kumppanin väkivaltaisuudesta.

U.S. Department of Health and Human Services kertoo raportissaan, että miehet pahoinpitelivät 17,590 lasta fyysisesti, kun taas naiset pahoinpitelivät 21,757 lasta. Arvatkaa kahdesti, löytyykö noita lukuja Valkoisen nauhan kampanjan sivuilta?

The Bureau of Justice Statistics special report
kertoo, että samansukupuoliseen kumppaniin kohdistuvia väkivaltatapauksia oli naisilla vuosina 93-99 16,900 kappaletta ja miehillä 13,740 kappaletta? Kertovatko nuo luvut, että naiset ovat itseasiassa väkivaltaisempia kumppaniaan kohtaan, kun heillä on siihen fyysisesti vastaavat mahdollisuudet?

The Bureau of Justice Statistics special report kertoo, että naiset murhasivat lapsiaan useammin kuin miehet.

Jos perheväkivalta johtuu sukupuolten epätasa-arvosta, niin mikä aiheuttaa samansukupuolisten parien välisen väkivallan? Miksei perheväkivallasta voida kertoa koko totuutta, vaan pyritään esittämään pelkästään miehet syyllisinä?

Ei kommentteja: