torstaina, huhtikuuta 22, 2004

Mies ei leimaudu

Jaaha toteaa kommenttiosastolla: "Mies saa tehdä "stigmatisoivia" asioita enemmän kuin nainen ja silti olla saamatta yhtä pahaa leimaa otsaansa?" Huomio on aivan oikea. Ilmiö on suunnilleen sama silloin, kuin julkkis ei voi tehdä samoja mokia kuin tuntematon tallaaja. Mitä korkeampi "arvo" ihmisellä on, sitä vähemmän muut ihmiset katsovat huomauttelematta hänen toilailujaan. Naisten arvo on miehiä paljon korkeampi, joten heihin kohdistuu aivan eri luokkaa oleva paine käyttäytyä korrektisti. Naiset tai julkkikset eivät eivät halua menettää osaa arvostaan toilailemalla.

Tavallisella poikamiehellä ei ole paljoa arvoa, joten toilailut eivät sitä myöskään pysty merkittävästi alentamaan. Mies voi sammua kadulle, käydä kaupassa tuulipöksyt puolessa tangossa ja tukka pesemättömänä. Toki ihmiset pitävät häntä reppanana, mutta mitä väliä, koska kohtelu ei jatkossa paljoa poikkea siistitymmän tavallisen miehen saamasta kohtelusta. Tuollaisille ruokkoamattomille miehille ei vittuilla, koska he voivat olla ärsytettynä hyvinkin vaarallisia, eikä heillä ole paljoakaan hävittävää.

Paine välttää stigmatisoivia käyttäytymismuotoja arvon kera on parempi olotila kuin mahdollisuus toilailla arvottomana kenenkään välittämättä. Naisten toilailun mahdollisuudet ovat kylläkin lisääntyneet ala Millijussin naiset, mutta tuskin tuo mahdollisuus tekee naisista erityisen itsetyytyväisiä pitemmän päälle. Itsekurin puuttuessa ulkoinen kuri on usein hyvä asia.

Toivottavasti ATM:lle ei käy kuten kävi dinosauruksille.

Viagra voi tehdä liian suuren nosteen parisuhteen seksiodotuksissa.

Kirjoja lapsille.

Ei kommentteja: