tiistaina, huhtikuuta 06, 2004

Tirkistely

Digitaalisille tirkistelijöille suunnitellaan rangaistuksia. Likaiset vanhat miehet ottavat kuvia tyttöjen pukeutumishuoneissa ja katsovat tirkistelykoloista. Tom DeLay kongressista sanoo, että tirkistely ei ole pelkästään tunkeilevaa ja kylmiä väreitä herättävää, vaan suorastaan vaarallista. Lain tarkoitus on noudattaa tervettä järkeä ja suojella perheitä.

Minusta tuollaiset lait vaikuttavat lähinnä yrityksiltä kahlita miesten "pahaa" seksuaalisuutta, silloinkin, kun se ilmenee harmittomassa muodossa. Mihin on kadonnut ihmisten suvaitsevaisuus erilaisia harmittomia seksuaalisuuden ilmenemismuotoja kohtaan? Toki tirkistely on monista ihmisistä ällöttävää, mutta niin on homoilu tai eläinseksikin. Se, että jokin harmiton seksuaalisuuden muoto on ällöttävää, ei mielestäni riitä sen kieltämisen syyksi.

Vain kymmenen prosenttia kirurgeista Britanniassa on naisia, vaikka 70% lääketieteellisen opiskelijoista on naisia. Syylliseksi löydetään ammatin ympärillä oleva "poikakulttuuri" ja median luoma machoimago. Monet kirurgit työskentelevät jopa 100 tuntia viikossa ja jos joku ottaa vapaita velvollisuuksistaan, katsotaan, että hän on pettänyt kentän. Eräs naisopiskelija sanoo, että hän ei edes harkinnut kirurgiaa, koska koko ala pyörii johtavan mieskirurgin ympärillä, jolle muut ovat vain apulaisia.

Kuinka löydät helpon nakin? Tuntomerkkeinä ovat mm. punaisiksi värjätyt hiukset, hatut, tekorusketus, runsas tupakanpoltto, teeskennelty biseksuaalisuus ja typerät vaatteet.

Suomi24:n feministipalstalta poimittua feministinlogiikkaa. Joku yrittää ensin sanoa suunnilleen näin: "1. Miehiä tippuu "systeemistä" paljon naisia enemmän 2. Naisilla ei ole enää "lasikattoa" tai estettä edetä vaikkapa presidentiksi asti.", johon vastataan näin: "Miehellä on huomattavasti paremmat mahdollisuudet olla vajoamatta pultsariksi kuin naisella päästä presidentiksi."

Ei kommentteja: