maanantaina, toukokuuta 10, 2004

TV-sarjat halventavat molempia sukupuolia

Professori Steven E. Rhoadsin mielipide:
Sinkkuelämää ja Frendit on luokiteltu komedioiksi, mutta ne ovat lähinnä fantasioita, mitä tulee niiden esittämään satunnaisen seksin harrastamiseen. Merkittävintä on noiden sarjojen esittämä androgyyninen suhtautuminen satunnaiseen seksiin. Pieleen menneistä suhteista loukkaantuneita miehiä tuntuu olevan yhtä paljon kuin naisiakin ja satunnainen seksi tuntuu olevan naisille yhtä hieno kokemus naisille kuin miehillekin. Ja kun naisille syntyy aviottomia lapsia, he tuntuvat onnistuvan hoitamaan heidät sujuvasti hienon uransa ohessa kärsimättä unen puuttesta tms. Lapsia ei paljoa edes nähdä ja sukupuolitauteja ei tiedetä edes olevan olemassa.

Tosielämässä, silloinkin kun naiset eivät tule raskaiksi ja kun he välttyvät sukupuolitaudeilta, niin he eivät saa satunnaisesta seksistä irti sitä mitä miehet saavat ja he tulevat loukatuiksi paljon useammin. Tutkimukset osoittavat, että miehet pitävät useammista seksikerroista ja lukuisammasta partnerimäärästä naisia enemmän. Miehille seksi on useammin fyysistä seksuaalisten paineitten purkua ja naisille useammin rakkautta ja ja suuria tunteita. Siksi naiset pitävät rakkausnovelleista ja miehet pornosta. Nuo sukupuolierot johtavat helposti monien nuorten naisten kärsimykseen. Teinitytöt katuvat seksuaalisia kokeilujaan poikia enemmän ja toivovat useammin, että he olisivat jättäneet seksin myöhempään ajankohtaan.

Kuva ei ole kauniimpi vanhemmille sinkkuille. Sinkkuelämän Samanthoja on aika vähän. Antropologi John Townsendin tutkimuksen mukaan seksuaalisesti kokeneimmat sinkkunaiset - jotka uskovat satunnaisen seksin olevan ok - ovat silti sekaisin tunteidensa kanssa. He tuntevat itsensä loukatuiksi harrastettuaan seksiä sellaisten miesten kanssa, jotka eivät halua sitoutua. Toisaalta, suurin osa miehistä pystyy säännöllisesti harrastamaan nautittavaa seksiä naisten kanssa, joita he eivät utnne ja joista he eivät edes pidä.

"Kolkyt jotain" -naisten todellinen maailma selviää kirjoista kuten "How to Heal the Heart by Hating" ja "How Not to Stay Single." Nykypäivän naiset lähtevät liian usein mukaan satunnaisen seksin maailmaan vain tullakseen loukatuiksi. He päättelevät väärin, että he ovat liian herkkiä nauttiakseen siitä, mistä heidän suosikkinaistelevisohahmonsa nauttivat. Naisten tulisi oppia sanomaan useammin ei ja ennen kaikkea heidän tulisi hankkiutua eroon valheellisesta Frendeistä.
Vähemmistökansalaisuuksien lapset putoilevat tutkimuksen mukaan todennäköisemmin rakennuksista kuin valkoiset lapset.

Kisse C. kyselee kommenttiosastolla:
"KYSYN TEILTÄ: KUKA NAINEN HALUAA TULLA TUNNETUKSI SINÄ DOORIKSENA, JOKA VIHDOIN ARMAHTI KURJUUTTA RÄÄKYNEEN ATM:N SEKSINPUUTETTA???"
Alempitasoiset miehethän eivät rääy seksinpuutettaan. Minä rääyn heidän puolestaan, mutta se onkin eri asia. Ja minä rääyn eritoten kunnollisten, mutta ujojen ja kokemattomien ATM:n puolesta, jotka eivät pääse naissuhteisiin. Kyllä kai naiselle olisi lähinnä kunniaksi, jos hän osaisi valita sen ujomman, mutta uskollisen ja väkivallattoman miehen sen sijaan, että hän ottaa itselleen väkivaltaisen miehen tai joutuu sujuvasanaisten naistenmiesten narutettavaksi käyttöpatjaksi?

Ei kommentteja: