keskiviikkona, heinäkuuta 14, 2004

Naisten lukeminen baarissa

Alempitasoisten neitojen tarinoita Elleistä:
- Olen 19-vuotias neitokainen, enkä koskaan seurustellut. Hiljalleen sinkkuudesta on noussut suoranainen ongelma. Potentiaalisia ehdokkaitakaan kun ei liikaa ole ollut...Tuntuu, ettei minussa periaatteessa ole mitään vikaa, mutta kuitenkaan ketään ei tunnu olevan kummemmin kiinnostunut minusta. (Paitsi tietenkin jotkut sellaiset, joista en itse voisi olla vähempää kiinnostunut...) Viimeisen vuoden aikana olen pyörinyt baareissa muutaman kerran kuussa, itsetuntoni kärsii kyllä, kun kukaan ei edes yritä iskeä. Ainakaan ne, joihin luon pitkiä katseita...Tämän ikäisenä sitä jo kaipaisi jonkun kunnollisen ihmissuhteen, tuntuu vain, että jää pelkäksi unelmoinniksi se.

- Luulen ymmärtäväni sinua hyvin! Itse täytin vasta 20, en ole koskaan seurustellut. Viime aikoina olen ajatellut tätä enemmänkin, ja tämä asia tuottaa minulle entistä enemmän stressiä. Olen ihan nätti, hieman "rock-suuntautunut" tyttö, minulla on hyvä huumorintaju ja mielestäni olen mielenkiintoinen ihminen. Sama ongelma kuin sinulla: Ne joista voisin olla kiinnostunut, eivät ole kiinnostuneet minusta, ja taas jotkut joista en voisi olla vähempää kiinnostunut, saattavat tulla iskemään.
Eipä ole elämä helppoa, pitkistä katseista huolimatta väärät jannut tulevat iskemään.

Osta lapsellesi lesbonukke.

Ilta-Sanomissa keskustellaan, miksi miesten asemaa ei paranneta:
- Millä tavalla miesten asema on huonompi kuin naisten? Mieleen ei äkkiseltään tule kuin miesten huono asema huoltajuuskiistoissa.

- Et kai voi perustaa liikettä, jos et tiedä, minkä asioiden parannusta ajatte? Saman palkkauksen? Saman asepalveluksen? Pidemmän isyysloman? Lasten synnyttämisen? Pienemmän parrankasvun? Missä suhteessa asemanne on huonompi naisiin nähden?

- Kerro ihmeessä miten miesten asema on huonontunut! Huoltajuuskiistat on ainoa asia, mikä minulle tulee mieleen.

- En vielä ole lukenut oikeaa perustetta, miksi miehen olisi syytä olla tyytymätön asemaansa?

- En minäkään ole vielä 50 kommentista löytänyt yhtään perustetta, miksi miehillä olisi asiat huonommin kuin naisilla?
Kommenttiosastolla keskustellaan naisten lukemisesta baareissa:
Satunnainen:- Mikä ihmeen luonnonlaki se on, että kun naiset antavat epämääräisiä vihjeitä mahdollisesta kiinostuksesta (ainahan muistetaan mainita sekin, että flirttailu ei välttämättä tarkoita mitään), niin miesten pitäisi pystyä lukemaan näitä vaikka baarin toiselta puolelta, promillen humalassa ja katsoen toiseen suuntaan? Onko suurimmalla osalla miessukupuolesta todellakin tämä maaginen naistenkielen tutka, joka poimii merkit?

Yritys ja erehdyskään ei toimi, jos naisilta saa lähes pelkästään negatiivisia viestejä, joskus pitäisit ulla positiivistakin palautetta, että sen erottaisi negatiivisesta. Luulisin, että juuri tuo on ATM-miesten suurin ongelma, positiiviset kokemukset puuttuvat, joten ainoastaan negatiiviset reaktiot tunnistetaan. Jotkut lannistuvat siitä täysin ja osa taas lakkaa välittämästä niistä ja muuttuu rasittavaksi inttäjäksi.

KTM:- Paatunut pelimies näkee naisen hymyssä aina flirttiä, ATM pilkallisuutta. Tunsin kerran ATM:n, jolla oli naisten hymyn kohteeksi joutuessaan tapana katsoa aina ensimmäisen taakseen tarkistaakseen onko siellä muita komeampia miehiä...Pointtini on, että todellisuudessa niitä hienovaraisia merkkejä ei osaa lukea juuri kukaan, vaan ainoastaan oma itsetunto liittää hymyyn merkityksen. Kun YTM:n sepalukselle nauretaan, hän luulee sitä flirttailuksi ja menee iskemään naista.

V72:- Nainen tekee aloitteen - mies on häkeltynyt - nainen tulkitsee tämän torjunnaksi, tai ei ainakaan halua ottaa emotionaalista riskiä että hänet todella torjuttaisiin, ja katoaa heti. Nainen päättää etteivät nämä aloitteentekemiset ole sittenkään häntä varten. Mies ihmettelee mikä nyt tällä kertaa meni vikaan ja juo itsensä turtanaksi... Ne miehet, joihin torjunta eniten sattuu ja jotka siitä kavereille murjottavat etenevät varovaisemmin ja ymmärtävät pienenkin eleen helposti torjuntana.

Ilkka Kokkarinen:- Jos alempitasoiset miehet alkaisivat tosissaan uskoa omia kuvitelmiaan siitä, että naiset ovat heistä kiinnostuneita, ja käyttäytyisivät sen mukaan. Tilanne olisi kutakuinkin painajainen naisille. Naisten hämärä viestikoodisto ja säännöstö sille, milloin miehen on lupa lähestyä heitä, on täysin tarkoituksellinen: se toimii suodattimena, joka karsii pois kokemattomat ja muuten vain luuserit. Etsimällä siitä turhaan logiikkaa tai säännönmukaisuuksia nyrjäyttää vain aivonsa.

Ei kommentteja: