sunnuntaina, syyskuuta 11, 2005

En se ollut minä, hormonit teki sen!

Kuvitellaanpa tilanne, jossa mies on ollut väkivaltainen, katsonut pornoa tai käynyt vieraissa. Mistä kyseiset teot johtuvat? Tietenkin siitä, että mies on sika, joka tieten tahtoen tekee vääryyksiä. Mies on vastuussa omista teoistaan, eikä siinä auta selitykset miehen luonnosta, seksihaluista tai hormoneista.

Miten naiset selittävät holtittoman käytöksensä?
Nainen 1: En tiedä mitä tekisin itseni kanssa. Minusta on tullut kamala ihminen, enkä suoraan sanottuna ymmärrä miksi ja miten mieheni jaksaa minua. Minusta on tullut nalkuttava ja räjähdysherkkä. Perusilmeeni on nykyään naama norsun v...lla. Enkä itsekään ymmärrä miksi??!!

En myöskään enää kykene hillitsemään itseäni. Räjähdän pienistäkin asioista, ja silloin minulta puuttuu kokonaan "suodatin". Haukun mieheni täysin lyttyyn, hänen perheensä haukun vielä pahemmin ja uhkailen jättää hänet. Kuitenkaan en tarkoita mitä sanon. En vain pysty olla sanomatta ja loukkaamatta kun räjähdän. Lupaan joka kerran jälkeen itselleni, että nyt oli viimeinen kerta... kunnes seuraava kerta tulee.

Nainen 2: Sinuna menisin käymään työterveyslääkärillä ja kertoisin edellisen hänelle. Fiksu lääkäri laittaa sut verikokeisiin ja tarkistaa sillä tavalla, ettei taustalla ole mitään "elimellistä"; kuten kilpirauhasen ongelmia, anemiaa tms.

Nainen 3: Syynä saattaa olla hormooni häiriöt, oletko aloittanut e-pillerit tai onko jotain muuta mullistusta tapahtunut?

Nainen 4: En halua puolustella naisena käyttäytymistäsi miestäsi kohtaan, mutta tuli mieleen keskustelu ystävieni kanssa, useampi heistä sanoi, että pillereiden aloittamisen jälkeen muuttuivat huonotuuliseksi, haluttomaksi ja saivat jopa raivokohtauksia. Itse sanoin samaa.

Nainen 5: Mä olin ihan samanlainen ennekuin hankin hormoonikierukan. Välillä kyse voi olla hormonihäiriöstä, stressi heilauttelee sitä tai ainakin vahvistaa.

Nainen 6: Mä olen ihan samanlainen ollut lapsen syntymän jälkeen pian vuoden. Miehessä ärsyttää ihan kaikki ja uhkailen koko ajan erolla. En tiedä onko syy hormooneissa... Aloitin 3 kk sitten e-pillerit ja tilanne on vaan pahentunu :(

Varmaan ainut vaihtoehto aloittaa joku mielialalääkitys. Olin ihan raivo jo ennen e-pillereitä, joten en syyttäis niitä tästä.

Nainen 7: Hyvä Morkkis. Taustalla saattaa olla hormonaalinen juttu tai joku muu elimellinen syy, ne kannattaa sulkea pois, kuten moni on jo tässä neuvonut.

Nainen 8: Mä olin ihan samanlainen, kun söin pillereitä. Turhauduin kaikesta, sain ihan hulluja raivareita, haastoin riitaa, tein eroa jne. Väsyin itsekin tilanteeseen ja mietin, et onko mulla masennus, maanisdepressiivisyys tai jotain muita mielenterveysongelmia.
Siis mitä ihmettä, onko ihminen vain biologiansa tahdoton orja?

Ei kommentteja: