Sellaisia terveisiä vaan Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian laitokselle, että oppilaille tulisi alusta alkaen painottaa lähteiden oikeaoppisen käytön ja omaehtoisen ajattelun tärkeyttä.
Kai kaikki luette kunnon stadilaisen tapaan jokaisen katu-uskottavan kaupunkilaisen raamattua Cityä? Uusimmassa numerossa oli nimittäin niin hauska artikkeli, että harkitsen vielä kirjoittelevani jotain vastineeksi.Yliopisto-opiskelijoille olisi syytä opettaa, että vaikka joku asia mainitaan oikein City-lehdessä, niin siinä mainitut asiat eivät välttämättä ole totta.
Artikkeli esittelee blogi-skenestä noussutta Markkina-arvo -"teoriaa". Se on essentially sosiaalisen vaihdon teoria, mutta koska sen on kehittänyt saamaton nörttipoika, se keskittyy lähinnä parisuhteen muodostukseen, tai oikeammin siihen mikä tietysti kyynisestä näkökulmastaan huolimatta on oikeasti? ihan totta ; miksi kivat hyvinkoulutetut jätkät ei saa (tyttöystävää). Todellinen arkiteoria siis.
Ärsyttää että nykyään jonkun pällin yksinkertainen yleistys saa tilaa tuollaisessa lehdessä (blogit on varmaan se kuumin ajatustenlähde tommosille medioille nyt ku ne alkaa olla yleistä tietoa) siinä missä kukaan ei vaivaudu ottamaan selvää siitä onko joku oikeasti joskus tieteellisesti ajatellut asiaa.Yliopisto-opiskelijoille tulisi myöskin opettaa, että omaehtoinen ajattelu on sallittua. Ei ole välttämätöntä roikkua jonkun tieteellisen auktoriteetin hameenhelmassa kyselemässä, onko joku ajatellut asiaa "oikean tieteellisesti". Tommia lainatakseni:
Älyllinen vuorovaikutus onnistuu vain ympäristössä, jossa ei ole henkilöitä, titteleitä, identiteettejä eikä sukupuolia. Toisin sanoen ruumismia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti