tiistaina, huhtikuuta 04, 2006

Jos abortoitu sikiö elää...?

SUSANNA VESTER, sairaanhoidon opiskelija:
Olen 3.vuoden sairaanhoidon opiskelija. Tunneillamme törmäsin aiheeseen, joka järkytti minua valtavasti. Keskustelimme abortista, aborttilaista sekä muusta aiheeseen liittyvästä. Tuli puheeksi, miten esim. Venäjällä sikiöitä abortoidaan niin myöhäisessä vaiheessa, että sikiö syntyykin elävänä ja itkien, tarviten vain keskoshoitoa, mutta hänet heitetäänkin roskiin. Järkytyksekseni opettajani totesi, että tätä tapahtuu myös Suomessa, laillisesti. Joskus sikiö abortoidaan aivan viime tipassa (Suomen aborttilain mukaan viikolle 24 saa poikkeustapauksessa abortin tehdä) niin, että tämä syntyy elävänä. Esimerkkinä opettajani kertoi tapauksen, jossa hän oli ollut työvuorossa ja toinen hoitaja oli tullut kysymään, mitä he tekevät, kun abortoitu vauva itkee.

Asiaa oli kysytty lääkäriltä, joka oli sanonut ettei lapselle saa tehdä mitään. Suomen laki nimittäin kieltää abortoidun vauvan hoidon, vaikka tämä syntyisi elossa. Miten tämä voi olla mahdollista?
Eli, jos abortoitu vauva itkee häiritsevästi, niin se kannattaa sulloa niin syvälle roskakoriin, että itku ei häiritse. Entäs jos lapsen isä haluaisi pitää vauvan? No, siinäkin tapauksessa abortoitu vauva tungetaan itkemään syvälle roskakoriin. Sairaanhoito on helppoa kun sen osaa.

Ei kommentteja: