tiistaina, heinäkuuta 18, 2006

Iloinen nainen

Rakel Liekki ( Via Anada):
Unelmanaisen kriteerejä deitti-ilmoituksissa ovat aina iloinen ja huumorintajuinen. Siis mitä? Kuulostaa siltä kuin miesten elämä olisi niin alakuloista, että vierelle täytyy saada joku positiivari nauramaan tyhjää. Tai ehkä se on sitä, että miehet ovat itse niin machoja, että eivät voi edes iloita julkisesti. Siksi he tarvitsevat jonkun kikattamaan heidän puolestaan. Iloinen ja huumorintajuinen voi tietenkin olla kiertoilmaus sille, että tyttöystävän on pakko höröttää miesten vitseille. Vaikka ne olisivat surkeita.

Missikandidaateilta vaaditaan ihan samoja ominaisuuksia. Mutta mikä hemmetin missikisa elämä muka on? Voiko tuollaista edes vaatia kumppanilta? Et sitten missään tilanteessa motkota, masennu tai saa itkuraivareita. Sinulla ei saa olla negatiivisia tunteita. Älä näytä huonoja puoliasi ? mielellään sinulla ei ole sellaisia. Käytännössä palvelukseen halutaan kiltti alistuja, joka hymyilee vaikka sisäisesti märäntyisi tuskaan. Sanoisivat saamari sitten suoraan että nollatoleranssi-paavi etsii tottelevaista perässähiihtäjää.

Itse haluan ihmisen, joka näyttää tunteensa. En epäaidosti hymyilevää kynnysmattoa. Ei kai kukaan tervejärkinen halua tekopirteää konetta kumppanikseen?

En edes aidosti usko, että ilmoitusten kriteerejä aukottomasti vastaavaa ihmistä voi löytää. Kukaan ei ole vain iloinen ja huumorintajuinen tai surullinen ja tosikko. Kumppaniin pitäisi olla valmis sitoutumaan sellaisena kuin hän on.

Ihminen on paketti, josta ei voi valita vain niitä osia, joista sattuu itse tykkäämään. Jos haluaa kumppaniksi pelkästään iloisen ja positiivisen nuken, kannattaa harkita pumpattavaa barbaraa. Jos haluaa rakkautta, hyväksyy toisen huonotkin puolet. Unelmien puolisossa kun juuri se vakavampi, todellisempi puoli voi olla se, joka koskettaa sydäntä syvimmältä.
Rakel ei oikein näytä ymmärtävän, että ihmisissä on eroja: on iloisempia ihmisiä ja vähemmän iloisia ihmisiä. Miehet pitävät niistä iloisemmista naisista. Miksi ihmeessä pitäisi hakea jotain muuta kuin mistä pitää? Ei kai kukaan kuvittelee, että joku ihminen olisi aina iloinen, mitä järkeä on edes hyökätä tuollaista olkiukkoa vastaan? Juu ja kyllä kumppanilta voi odottaa, että kumppani on sitä iloisempaa sorttia, ei siinä ole mitään ihmeellistä. Ei hymyileminen tarkoita sitä, että ihminen hymyilee epäaidosti. Vaikka pornofilmeissä pitääkin hymyillä epäaidosti, on olemassa myös aidosti hymyileviä ihmisiä. Sellaisia miehet hakevat.

Ei kommentteja: