torstaina, syyskuuta 21, 2006

Feministimafia niittää satoaan

Feministit nuijivat Kokkarisen.

Kuunnelkaa englanniksi mainio 1,5 tunnin Warren Farrellin haastattelu.
Jumalan sanaa miesaktivisteille.

Kaisa Ruokamon uudempi.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos haluaa lyödä lyötyä niin tuolta löytyy mukavia yhteystietoja:

http://www.ryersonline.ca/articles/408/1/CS-instructor-in-need-of-sensitivity-training-Chair/Page1.html

Hyvärinen J. kirjoitti...

Sellainen (sanan)vapauden onnela se Cänädä sitten on. Mutta täällä ahdasmielisessä Suomessa Hapulin tai Höglundin kaltaisia provokaattoreita ei ainostaan lueta innokkaasti, vaan julkaistaan yhä arvovaltaisemmissa medioissa.

Arawn kirjoitti...

Höglund tai Hapuli eivät opetakaan missään yliopistossa.

Asiat voi sanoa monella tapaa, myös ikävät asiat. Ne voi sanoa niin, että niistä huokuu halveksunta tai niin, että ne vaikuttavat kohtuullisen neutraaleilta. Yleensä opettajilta edellytetään juuri jälkimmäistä, sillä opettajat vaikuttavat oppilaisiinsa.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Jos yliopistoissa opiskelisi sellaista väkeä joille se koulu on minun ymmärtääkseni alunperin tarkoitettu - ei vaikuteimureita tai esikuviensa aivoilla ajattelevia - niin ammattialaan liittymättömissä kysymyksissä yliopisto-opettajan "aatteellinen" vaikutus opiskelijoihinsa pitäisi minusta olla samaa luokkaa kuin kyseisen oppilaitoksen toimitilahuoltajan sapattivapaasijaisen vaikutus.

erityistutkija kirjoitti...

Tavoistani poiketen sorrun kommentoimaan, Kanadassa majailevana Tohtori K:n entisenä opiskelijana ja kolleegana.

Ohjelmistotieteen alalla ei ole hirveästi mielipiteenvaraisia asioita joita voi esittää joko "halveksuvasti" tai "kohtuullisen neutraalisti". Tohtori K.:lla oli maine erinomaisena, joskin vaativana luennoitsijana, eikä hänen naisopiskelijoillaan tai naispuolisilla kolleegoillaan IMHO ollut minkäänlaisia ongelmia hänen kanssaan. Taisivat pitää häntä hieman eksentrisenä mutta omalla tavallaan kiinnostavana hahmona.

Seurasimme virtuaalitohtorin vaiheita tietoverkon ihmeellisessä maailmassa 90-luvun jälkipuoliskolta lähtien ja vaikka kuuluinkin virtuaalitohtorin halveksumiin öyhöttäjiin, tämä ei silti estänyt vierailemasta Tohtorin ja tämän vaimon luona korttia lyömässä.

Arawn kirjoitti...

Joo ei, en varsinaisesti ajatellutkaan, että Ilkan opetusala olisi sellainen, että hän siellä tuo esiin mielipiteitään. Juttu vain on, että opettaja ei välttämättä pysty erottamaan itseään tietyistä mielipiteistään, jotka saattavat sitten vaikuttaa hänen suhtautumiseensa esim. tässä tapauksessa naisopiskelijoihin. Ei tietenkään ole väistämätöntä, että Ilkka halveksii myös naisoppilaita ja vastakkaista palautetta on tullutkin, mutta epäilen, että juuri tuota siellä koulussa pelätään.

Henry kirjoitti...

"Juttu vain on, että opettaja ei välttämättä pysty erottamaan itseään tietyistä mielipiteistään, jotka saattavat sitten vaikuttaa hänen suhtautumiseensa esim. tässä tapauksessa naisopiskelijoihin."

Eikö siinä käy pikemminkin niin, että jos opettaja 1) on umpiloogikko ja 2) pitää esim. naisia tyhminä, niin silloinhan hän satsaa nimenomaan naisten opettamiseen.

KTM kirjoitti...

"Juttu vain on, että opettaja ei välttämättä pysty erottamaan itseään tietyistä mielipiteistään, jotka saattavat sitten vaikuttaa hänen suhtautumiseensa esim. tässä tapauksessa naisopiskelijoihin."

Vastaavalla logiikalla vasemmistolaisilla/oikeistolaisilla opettajilla on syytä epäillä olevan antipatioita varakkaiden/työläisten lapsia kohtaan. Eiköhän anneta varmuuden vuoksi kenkää kaikille jäsenkirjan omistaville.

Anonyymi kirjoitti...

Seurasikos kukaan tuota Kokkaraisen sivuilla käytyä keskustelua? Olisi mukava nähdä, että mikä siellä oikein oli meininki, mutta nyt jäljellä on vaan tuo lopetustiedotus.

Arawn kirjoitti...

KTM: "Vastaavalla logiikalla vasemmistolaisilla/oikeistolaisilla opettajilla on syytä epäillä olevan antipatioita varakkaiden/työläisten lapsia kohtaan. Eiköhän anneta varmuuden vuoksi kenkää kaikille jäsenkirjan omistaville."

Minä en ole ehdottanut kenkää kenellekään, en Ilkallekaan. Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että antipatioista ihmistä on syytä epäillä, mikäli hän tuo niitä hyvin selkeästi ilmi ja Ilkka on näin blogissaan tehnyt. Ja tällöinkin kenkään turvaudutaan vain, jos pystytään osoittamaan, että antipatiat vaikuttavat esimerkiksi opettajan arvosteluun. Näin myös Ilkan tilanteessa - jos ei ole mitään näyttöä, että Ilkka kohtelisi naisoppilaitaan epätasaveroisesti, kenkää ei tule antaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin minun avovaimoni laittaisi minut kirjoittamaan jotain samantyyppistä, jos olisin kirjoitellut samanlaista tekstiä kuin Iltsu. Täytyy nostaa hattua Ilkalle siitä, että hän on uskaltanut kirjoittaa asioista omalla nimellään.

Harmi että Ilkka lopetti kirjoittamisen, itse ainakin pidin hänen teksteistään.

Lopuksi täytyy todeta että anonyymiteetillä on oma tarkoituksensa.

- Syltty