maanantaina, syyskuuta 04, 2006

Feministisen vaihtoehdon vaalimanifesti

Feministisen Vaihtoehdon vaalimanifesti 2006:
On vaalivuosi 2006. Feministinen Vaihtoehto on välttämättömyys politiikassa

* siksi että naisilla on 4 300 kruunua vähemmän lompakossa joka kuukausi, vaikka naiset tekevät työtä yhtä paljon
* siksi että 46 % naisista on joutunut fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai uhkauksien kohteeksi och siksi että naiset jatkuvasti saavat pelätä päällehyökkäyksiä ja raiskauksia matkallaan kotiin
* siksi että naiset ottavat 81 % äitiys- ja 19 % isyyslomaa, mikä vahvistaa naisten asettamista toiselle sijalle työelämässä ja miesten puutteellista vastuuta kotityöstä ja lapsista
* siksi että yksinhuoltajaäidit ovat se ainoa perhemuoto, joiden elinehdot yli kymmenen vuoden aikana ovat huonontuneet ja huonontuneet
* siksi että siirtolaisnaisille jaetaan työelämän turvattomimmat ehdot
* siksi että viha- ja vainorikokset homo-, bi- ja transseksuaaleja kohtaan lisääntyy
* siksi että asunnot rakennetaan käyttäen lähtökohtana miesten palkkoja

Feministisessä Vaihtoehdossa ei kukaan huokaile kun tasa-arvokeskustelu herää eikä kukaan huuda, että jokin muu asia on tärkeämpää.

Me kohtaamme rakenteita, jotka luovat meille huonommat ehdot ja huonommat mahdollisuudet vain siksi, että olemme naisia. Jotta tasa-arvoisuus voisi toteutua, täytyy tämä sukupuoleen perustuva valtarakenne purkaa. Naisten täytyy saada enemmän valtaa ja miesten on otettava askel taaksepäin.

Feministinen Vaihtoehto kiinnittää huomiota myös siihen, että maailmanlaajuiset miehiset valtarakenteet , joita ylläpidetään väkivallan ja sodan keinoin, johtavat maapallon voimavarojen epäoikeudenmukaiseen jakautumiseen ja piittaamattomaan väärinkäyttöön sekä ympäristön myrkyttymiseen.

Feministinen Vaihtoehto perustaa politiikkansa analyysiin, joka osoittaa selvästi, että naisten alistettu asema johtuu miesten ylivallasta. Siksi miesten on luovuttava etuoikeuksistaan.

Feministinen Vaihtoehto kehittää politiikkaa, joka kaikilla elämän alueilla haastaa miehisen vallankäytön. Olemme varautuneet siihen, että vastustus on kovaa, mutta feministinen muutostahto on vahvempi.

2 kommenttia:

suolihuuhtelu kirjoitti...

Nämä samat feministit jotka itkevät raiskauksista ja viharikoksista ovat varmaankin ne samat feministit jotka suu vaahdossa puolustavat Ruotsin nerokasta maahanmuuttopolitiikkaa joka johtaa raiskauksiin ja viharikoksiin.

Mikko kirjoitti...

Kyllä tuo enemmän sodanjulistukselta ja muiden siihen kiihottamiselta kuulostaa kuin miltään sivistyneen maailman tavalta yrittää vaikuttaa.
ai niin mutta sodassahan kaikki keinot ovat sallittuja ja vieläpä oikeutettuja