tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Markkina-arvokeskustelua

Suomi24:

  • Itselläni ei ainakaan ole markkina-arvoa, vain ihmisarvo, ja se on mielestäni kaikilla sama ikään, kokoon, näköön tms katsomatta.
  • lienee länsimaiden (sic!) karmaisevin esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun ihmisille aletaan määritellä "markkina-arvoa". Juutalaisista, romaneista, homoista ym. otettiin kaikki irti työvoiman muodossa ennen kuin heidät tapettiin.
  • Markkina-arvo on olemassa maailman pinnallisimmille ihmisille, jotka eivät ole löytäneet itselleen kumppania. Ja miksiköhän eivät ole...?
  • Tieteellisesti sanottuna siis miehen markkina-arvo on kääntäen verrannollinen panemiensa naisten painoindeksiin kerrottuna naisten määrällä. Jos taas on nainen, niin markkina-arvonsa tietää siitä, kuinka paljon pakkeja pääsee antamaan ja kuinka komeille miehille.
  • Markkina-arvosta puhuu kaksi ryhmää. a) Ne (yleensä pojat/"miehet"), jotka ei ole nähneet pillua kuin kuvissa. Kova hinku olisi pukille, mutta ollaan mieluummin oikeassa kuin naimassa niinkuin joku väärälauka on kirjoittanut. Nämä tapaukset julistavat olevansa ATM:iä eli alemman tason miehiä.b) Ne tytöt/naiset, jotka jossain vaiheessa huomaavat, että on tullut hypittyä sänkyyn vähän turhan valikoimatta. Iskee joku morkkis tai jotain, tajutaan että tässähän on oltukin lähinnä käyttöesineitä. Sitten lohdutellaan itseä, että ollaan muka jotain YTN:iä eli ylemmän tason naisia. Nämä ovat selvästi harvinaisempia kuin a-ryhmän tapaukset.Eli siis molemmat markkina-arvosta jauhavat ryhmät ovat jollain tapaa onnettomia. Yrittävät selitellä omaa surullista tilaansa keksimällä näitä markkina-arvoja. Ihmissuhteissaan menestyvät ja tasapainoiset ihmiset eivät tuollaisilla asioilla päätään vaivaa vaan keskittyvät arvostamaan muita ja itseään terveellä tavalla.

2 kommenttia:

Lord Boredom kirjoitti...

Tuo keskustelu on (jälleen yksi) malliesimerkki siitä, miksi itse suosin tavanomaisempaa retoriikkaa (silloin kun nykyään enää edes aiheesta kirjoitan), joka ajaa saman asian mutta ilman selityksiä, loputtomia tarkennuksia ja ilman, että pitää erikseen sanoa että ihmisarvo on eri asia.

Anonyymi kirjoitti...

"Itselläni ei ainakaan ole markkina-arvoa, vain ihmisarvo, ja se on mielestäni kaikilla sama "

"Markkina-arvosta puhuu kaksi ryhmää. a) Ne (yleensä pojat/"miehet"), jotka ei ole nähneet pillua kuin kuvissa."

Miksiköhän toisten ihmisarvo ei riitä seksiin/suhteisiin jos se kerran on kaikilla sama?

Vai olisikohan kuitenkin niin että kyseessä ovat täysin kaksi eri asiaa?