maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Demi-lehti

Suomi24:
Pohdi tasa-arvoa

1. Kuka teillä tekee suurimman osan kotitöistä? Jos vastauksesi on äiti, on aika puhua muiden perheenjäsenten rooleista.

2. Saako veljesi enemmän viikkorahaa? Saako hän synttäri- ja joululahjaksi kalliita ja teknisiä vempeleitä, toisin kuin sinä? Kysy vanhemmiltasi, miksi.

3. Ostatko pikkusiskollesi lahjaksi leikkisilitysraudan ja veljelle supersankarin? Mieti, miten sukupuolirooleja rakennetaan jo lapsena.

4. Miksi jotkut pojat pilkkaavat toisiaan "neitimäisiksi"? Miksi hyvällä tyttömäisellä piirteellä tarkoitetaan jotakin kielteistä? Tuumaile asiaa kaveripiirissäsi.

5. Ajatteletko, että feministit ovat tyhmiä? Tosiasiassa feministit haluavat parantaa sekä naisten että miesten asemaa yhteiskunnassa. Presidentti Tarja Halonenkin on vaatinut: "On aika palauttaa feminismi-sanalle sen kunnia."
Peruutan tilaukseni välittömästi.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

1. Kuka teillä tekee suurimman osan kotitöistä? Jos vastauksesi on isä, on se sille sovinistisialle ihan oikein.

2. Saatko veljeäsi enemmän viikkorahaa? Ai et? Kysy vanhemmiltasi, miksi.

3. Ostatko pikkusiskollesi lahjaksi leikkisilitysraudan ja veljelle supersankarin? Mieti, miksi molemmat pettyisivät jos yrittäisit vaihtaa lahjat päikseen.

4. Miksi useimmat tytöt pilkkaavat poikia "neitimäisiksi" kun pyrkivät keksimään pahimman mahdollisen loukkauksen? Miksi hyvällä tyttömäisellä piirteellä tarkoitetaan jotakin kielteistä? Tuumaile asiaa kaveripiirissäsi.

5. Ajatteletko, että feministit ovat tyhmiä? Tosiasiassa feministit haluavat parantaa sekä naisten että miesten asemaa yhteiskunnassa. Valitettavasti he eivät aina tiedä mikä kullekin on parhaaksi ja päätyvät ryssimään koko yhteiskunnan rakenteet. Presidentti Tarja Halonenkin on vaatinut: "On aika palauttaa feminismi-sanalle sen kunnia." Valitettavasti vaan Tarjan sanat eivät yleensä ole kunniaksi millekään asialle.

Demi on hyvä lehti, se vaan vaatii pientä hienosäätöä.

Anonyymi kirjoitti...

Ai sinäkö tilaat Demi-lehteä? Eivätkö Suomi24-referaatit riitä :)

Anonyymi kirjoitti...

http://teinienpalsta.blogspot.com/2004/09/miten-psen-ujoudesta_01.html

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän on hyvä lista. Tässä omat vastaukseni.

1. Jos vastaus on isä, on kyllä silloinkin aika puhua muiden perheenjäsenten rooleista.

2. Onko oikein maksaa esikoiselle enemmän viikkorahaa tai kuopukselle?

3. Mieti, miksi ostaa leikkisilitysrauta kun pakasterasiallakin voi silittää ja nallekin omaa supervoimia. Mieti miten brandiajattelua opetetaan jo lapsille.

4. Miksi jotkut sanat muuttuvat niin helposti useimmat sanaksi.

5. Jos feministit ovat tyhmiä, niin ketkä ovat fiksuja? Onko fiksuilla oikeus vihata tyhmiä? Tuumaile asiaa kaveripiirissä.

Anonyymi kirjoitti...

Näin se aivopesu toimii. Vielä kun ikäluokka johon tuota sovelletaan on mitä on, toimintaa voi kutsua manipuloinniksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tota on ajateltu vain yhdeltä kantilta. Kyllä tällasen jälkeen helposti miettii että feminismi on tyhmää.