perjantaina, marraskuuta 10, 2006

Feministit rakastavat Frederikiä

Yhteiskuntakriittinen feministi:
Feministinä on pakko tunnustaa, että olen aina ihaillut Frederikiä. Sukupuoliin rajoittuva rooliajattelu ei tosiasiassa ole Reetun machoilun perustana, vaan idea ja innoitus löytyvät jostain muualta.

Niin, mikä Reetussa on parasta? - Tietysti se itseään ironisoiva miehekkyys, jonka avulla hän mielestäni tulee (tietämättään?) kyseenalaistaneeksi miehen roolin kapeuden ja machoilun naurettavuuden. Reetu osaa nauraa itselleen ja hän on silti täysillä mukana roolissaan. Minusta hän on hurmaava ilmiö.
Feministien ehkäpä vastenmielisin piirre piilee siinä kaksoistandardissa, jolla toisaalta miehiä haukutaan ja sovinistisikoja ihaillaan. Hei siis, jos ollaan ihan objektiivisia, niin kyllä kai Frederik on suurin sovinistipossu, jota Suomesta voi ylipäänsä löytää. Feministit eivät tajua, että juuri se, mikä pitää sovinismia yllä, on naisten ja feministien varaukseton sovinistien ihailu. Jos naiset lopettaisivat antamisen sovinisteille, niin miehet lakkaisivat olemasta sovinisteja.

Feministit höpisevät emansipaatiosta, mutta kun korkean statuksen sovinisti tulee vastaan, niin silloin ollaan pikkuhousut märkinä ihastuksesta lääpällään. Säälittävää.

13 kommenttia:

Junakohtaus kirjoitti...

Tota hei,

varmaan me voidaan ihan niinku oikeasti olla samaa mieltä siitä, että Ruokamo on niin sekaisin, että edustaa vain itseään, eikä aina sitäkään?

Oikeaakin kritisoitavaa feministiskenestä löytyy, ei siinä mitään, mutta tää akka on ihan vain pihalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tahdon takoa sun markkinarakoa.

Voi että. Onko se edes mahdollista "tietämättään kyseenalaistaa"?

Huolimatta vulgaarifeministisen ideologian lähes täydellisyyttä hipovasta loogisuudesta, joitain sen keskeisiä teemoja ei kerrassaan vain voi naittaa keskenään. Näköjään esimerkiksi "kyseenalaistamista" ja "miehen tiedostamatonta" ei voi (tai ehkä voikin, tässäpä haastetta halukkaille).

Anonyymi kirjoitti...

Frederik ja Ruokamo ovat samaa maata. Kyseenalaistaahan Ruokamokin tietämättään feminismin perimmäiset motiivit ja oikeutuksen.

"Titanic, rautavuori! Titanic, rautakuori! Maine kauas kantautui, sen
eessä ihmismieli antautui.
Ja minä olin Titanic! Jättiläinen! Titanic äärrimmäinen, aina miehen vertainen ja uskoin, että oisin ässä ainutkertainen, kuin Titanic."

Titanic -nimen sijaan saa vapaasti sovitella feminismi- ja Ruokamo-keskeisiä lauseita ja sananparsia.

aateeämmä kirjoitti...

varmaan me voidaan ihan niinku oikeasti olla samaa mieltä siitä, että Ruokamo on niin sekaisin, että edustaa vain itseään, eikä aina sitäkään?

Ihan samaa mieltä ollaan, että Ruokamo on sekaisin, mutta mitä pitäisi ajatella siitä, että Ruokamo on kelvannut hienosti luennoitsijaksi Naistutkimuspäiville "Teorian Tekoja - Feministisen Ajattelun Voima"? Siellä ne Jyväskylän nuoret Nastalaiset ovat saaneet taas annoksensa päivän feminististä epistolaa suurten Feminististen Auktoriteettien suusta.

Itse tulisin suurinpiirtein siihen johtopäätökseen, että Naistutkimus on lakkautettava, ennenkuin se saa aikaan enää yhtään enempää vahinkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Reetu on kyllä macho camp-hengessä ja ainakin nykyään parodioi koko machokulttuuria. Voihan sitä tykätä kummelien terroristisketseistä vaikka ei tykkäisi terroristeista.

- Syltty

Henry kirjoitti...

Tarkoitatteko parodioinnilla sitä, että 1) Reetu tekee OIKEASTI puolet kotitöistä, 2) vastustaa perinteisiä sukupuolirooleja, 3) Kannattaa feministisiä ajatuksia tasa-arvosta tms.

Eli väitättekö, että Reetu vain paridioi julkisuudessa, kun taas muuten hän on aivan muuta?

Junakohtaus kirjoitti...

aateeämmä,

sangen pelottavaa.

Joutunen ottamaan sanojani takaisin ja toteamaan maailman olevan vielä paljon, paljon pahemmin sekaisin, kuin miltä näyttää, ja se on jo tosi sekaisin se.

Eufemia kirjoitti...

Eikö luennointi sentään ole hieman eri asia kuin "perhetutkimustyöryhmään" osallistuminen? Ettekö te tosiaan ole osallistunut esim. opiskelijana mihinkään konferenssin tai tutkimuspäivien yhteydessä järjestettyyn työryhmään? Noista vuoden 2004 Naistutkimuspäivien työryhmistä todetaan näin: "Muistathan ilmoittautua naistutkimuspäiville ja illalliselle 5.11. mennessä, sekä erikseen työryhmiin niiden vetäjille." Suomeksi: kaikki halukkaat ajoissa ilmoittautuneet pääsevät mukaan.

Alalla kuin alalla ne, joita pidetään varteenotetavina, julkaisevat. Ällistyttyäni joskus Kaisa Ruokamon kirjoituksista koetin hakea kirjastotietokannoista hänen julkaisujaan; ei löydy.

Anonyymi kirjoitti...

"Tarkoitatteko parodioinnilla sitä, että 1) Reetu tekee OIKEASTI puolet kotitöistä, 2) vastustaa perinteisiä sukupuolirooleja, 3) Kannattaa feministisiä ajatuksia tasa-arvosta tms."

En ymmärrä miten Reetun privaattielämä liittyy hänen esiintymispersoonaan. Lavalla oleva Frederik on aivan selkeästi äärimmilleen viety camp-hahmo.

En tunne Reetun elämää, mutta mielestäni se, tiskaako hän vai ei, ei vaikuta miehen "lavasanomaan".

- Syltty

Henry kirjoitti...

"Lavalla oleva Frederik on aivan selkeästi äärimmilleen viety camp-hahmo."

Eli jos henkilö sattuu olemaan korkean stuksen julkkis, joka vetää sovinistiroolinsa överiksi, niin se oikeuttaa vastaavanlaisen sovinistisen käytöksen myös 'oikeassa elämässä'.

Eli feministit saavat surutta ihailla sovinistia, jos hänen sovinistihahmossaan on överiksi vedettyä itseironiaa. Siitä huolimatta, että mies on myös ihan oikea sovinisti.

Samalla logiikalla kuka tahansa mies saa olla sovinisti, jos vain muistaa lisätä rooliinsa huumoria ja itseironiaa. Vain vakavamielinen sovinismi on kiellettyä.

Panu kirjoitti...

Nuorempana minä esitin itseironisesti luuseria. Naiset pitivät sitä itsesäälinä ja kiersivät minut kaukaa.

Sitten aloin julistaa raivoisan antifeminismin asiaa ja kehotin julkisesti raiskaamaan ja viemään naisilta kaikki ihmisoikeudet.

Mimmiä alkoi tunkea sisään ovista ja ikkunoista tämän uuden itseironiatyylin tuloksena, ja nyt olen tunnetusti menossa naimisiin.

Panu kirjoitti...

aateeämmä: Naistutkimus on lakkautettava, ennenkuin se saa aikaan enää yhtään enempää vahinkoa.

Jumala puhuu näppiksesi kautta.

Anonyymi kirjoitti...

"Eli jos henkilö sattuu olemaan korkean stuksen julkkis, joka vetää sovinistiroolinsa överiksi, niin se oikeuttaa vastaavanlaisen sovinistisen käytöksen myös 'oikeassa elämässä'."

Häh? Ei kai tuossa Reetusta ihmisenä puhuttu vaan taitelijapersoonasta.

"Eli feministit saavat surutta ihailla sovinistia, jos hänen sovinistihahmossaan on överiksi vedettyä itseironiaa. "

Kyllähän joku ihailee Kummelia, vaikka suhtautuu isäukkoonsa vähän eri tavalla kuin kummelilaiset "perintöä odotellessa"

"Siitä huolimatta, että mies on myös ihan oikea sovinisti."

No onko Reetu sovinisti muuten kuin lavalla ja julkisuudessa? Minusta Reetun privaattielämä ei liity tähän mitenkään.

- Syltty