lauantaina, marraskuuta 11, 2006

Rehellisyys deitti-ilmoituksissa

City: Eiköhän ihmiset ole suurinpiirtein niin että 60% positiivisia ominaisuuksia ja 40% negatiivisia. Deitti-ilmoituksissa taas suhdeluku on about 95-5. Eli negatiiviset asiat (=asiat joiden olettaa karkoittavan ihmisiä) rajataan ilmoituksen ulkopuolelle, tai sitten ilmaistaan laimennettuna. "Olen mukava, pirteä, puhelias, naisellisen muodokas neitokainen pk-seudulta" = "Olen mukava, tyhmillekin vitseille kikatteleva, vakavasti ylipainoinen naishenkilö, joka vaan puhuu puhuu ja puhuu, ja puhuu, ja puhuu, niin ja olen siis Keravalta"

Mainoksissakin kerrotaan vain ne hyvät puolet. Sama deitti-ilmoitusten kanssa. Pari päivää menisi niin saisi vihdoin, ensimmäisenä universumin historiassa, -1 deittivastausta. Kohta lukema olisi jo miinusääretön. Sitten varmaan tuntisikin itsensä melko yksinäiseksi.

Suora, rehellinen, avoin, oma itsensä mies baarissa (tai kadulla, selvinpäin) naiselle: haluan panna sinua. Lopputulos: 99% lukijoista arvaa. Epäsuora, epärehellinen, epäavoin, mies, joka ei sano sitä mitä haluaisi, vaan sen millä olettaa helpoimmin pääsevänsä tavoitteisiinsa baarissa (tai muualla, netissäkin, selvinpäin jopa) naiselle: mistä sä oot löytäny tollaset korvikset. Vaikka hänellä on taka-ajatuksena vain.. 99% lukijoista arvaa. Lopputulos: 999% kertaa "parempi" kuin ekassa tapauksessa.

Ekan kohdan miestä usea nainen pitäisi epäkohteliaana, törkeänä. Jolle nainen on vain esine. Ehkä kakkostapauksessakin nainen on miehelle vain esine. Mutta.. Hän ei sitä paljasta suoraan. Se paljastuu naiselle esim vasta aamulla, tai kun miehestä ei kuulukaan mitään. Eiköhän tämä satuta naista, jolla ehkä oli esim suhteen poikasta mielessä, pahemmin kuin se että joku tuntematon sanoo jossain sille pari suoraa sanaa.

Fakta on kuitenkin se että epäsuoran miehen taktiikka on paljon tehokkaampi. Hän on myös epäkohteliaampi. Kun hän ei suoraan paljasta mitä haluaa. Vaikka tietää että se satuttaa naista paljon sitten joskus. Manipuloiva, tarkoitusperänsä kätkevä mies on 100 kertaa suositumpi kuin suora ja rehellinen mies. Vaikka täälläkin palstalla ns pelimiehiä(tm) kirotaan vaikka minne.

1 kommentti:

tympeäNörttö kirjoitti...

Mikäli on sentason mies, ettei oikein keksi itsestään kehuja deitti-ilmoitukseen, kannattaa kokeilla itsensä haukkumista ja vähättelyä. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että aina kun olen kirjoittanut "normaalin" ilmoituksen, ei siihen ole tullut ikinä vastauksia. Mutta kun kirjoittelen typeriä ilmoituksia, tulee niihin toisinaan edes yksi vastaus. (Ja vielä harvemmin - mutta kuitenkin joskus! - nämä vastaajat lähtevät jopa treffeille asti, mahdollisesti peräti huimat pari kertaa.)

Taktiikan nimi voisi olla "erotu joukosta ja toivo parasta". Ei tietenkään ollenkaan niin hyvä taktiikka kuin naisten "istu baarissa ja valikoi paras mies", mutta tuo tuokin vähän lohtua, toisinaan.