sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Naistutkimuksen argumentaatio

Tässäpä Naistutkimuksen blogin argumentaatiotaso:
Mulla ei ainakaan riitä energia selittää samoja asioita jokaiselle kitisijälle naistutkimuksen oikeuttamiseksi. On hieman tärkeämpiäkin foorumeja, jossa keskusteluja käydä, ja ajankäytössä täytyy tehdä valintoja. Lukekoot samat lähteet kuin muutkin, ei tee äiti leipää valmiiksi. Kyllä ne sitten löytyvät ne vasta-argumentit, varsinkin Tammisalolle ja Niemelälle. Vaikka kyse on niin eri kielestä, että keskustelu Tammisalon ja Niemelän juttujen kanssa on todella vaikeaa keskustella, alustustyötä pitäisi tehdä kauan että keskustelu olisi sulavaa. Eikä oikeastaan naistutkimuksen jotkut teoriat ole edes ristiriidassa T&N:n kanssa, puhuvat vain niin eri kieltä, ja kumpikin yleistää tavallaan. Ja mitä naistutkimuslistaan tulee, luin joka ikisen viestin, ja todellakin siellä esitettiin argumentteja, ne vaan tulivat useimmiten molemmin puolin väärinymmärretyiksi. T&N:n etsivät hellyyttävän lapsellisesti argumentaatiovirheitä vaikka omassa äärimmäisen kömpelöissä teksteissään niitä vilisi. Mielestäni keskustelu tyrehtyi asenteellisuuteen ja omaan mahdottomuuteensa.

Tämän tasoinen keskustelu ei muutenkaan kiinnosta, ja vielä jos sen lomassa voidaan sanoa "We are coming, brothers, coming - A hundred thousand strong." ja puhua jostain luovutus voitosta, alkaa olla aika tunnepitoista ja reflektoimatonta. En edes tiedä mitä tuollaiseen sanoa, mutta eipä jää paljoa vaivaamaankaan. Ei ihme, että tällainen asenteellisuus saa Nastalaiset odottamaan jotain vakavastiotettavampaa; tämä ei ole edes pilkunnussimista vaan täyttä paskaa. Siksi tämä vastauskin on asenteellinen. Minua ei ainakaan saa puhumaan sanomalla että " heitto siitä, että tämähän on käsitelty ei nyt kyllä riitä." Määritelkää itse itsenne ja ajatuksenne, ja antakaa muille oikeus määritellä itse omansa.

Puhutaanko seuraavaksi rakentavan keskustelun määritelmistä?? Vaikuttaa siltä että täytyy aloittaa aivan maan tasalta että tämä juttu mahdollistuu. Siispä siitä, kommunikaatiosta, jookos kookos?
Niin se vaan on, että feministien strategiana on vaikemisen muuri. Se on tietenkin ymmärrettävää, sillä eihän naistutkimuksen suoltamaa propagandaa ole mahdollista puolustaa millään järkevillä argumenteilla.

1 kommentti:

aateeämmä kirjoitti...

..ttu ihan niin kuin Naistutkimus muka olisi jotain ydinfysiikan korkeinta astetta, johon täytyisi olla erityisesti vihkiytynyt kyetäkseen ymmärtämään mistä on kyse.

Useimmat ydinfyysikotkin osaavat varmasti aivan riittävästi kuvata ja popularisoida oman tieteensä, ja he tekevät sen jopa mielellään.

En osannut ilmaista asiaa niin korrektisti ja fiksusti kuin Henry ja Eufemia sen tuonne Nastan blogiin tekivät; ehkä tuo Henryn tänne lainaama kommentti oli peräisin superärsyttävältä besserwisser profemmari "Neonomide"ltä, jolle vittuilu itse asiassa riittäisi jo syyksi rekisteröityä Miessakkienkin foorumiin. Tai ehkä kyseessä oli Bert itse.

Tsemppiä muuten Henrylle alan opintoihin!