maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Kuka saa sanoa seksikästä seksikkääksi?

Miksi Idolsin tyttöjä sanotaan "seksikkäiksi"?
  • Asko Kallonen! Vaikka 16-vuotias kivasti pukeutunut nätti tyttö laulaa Idols kilpailuissa ihanasti ja kauniisti, sinun ei pidä sanoa häntä seksikkääksi. Tämä mielipide ei tarvinne perusteluja?
  • Vanha elostelija sanoo 16-vuotiasta seksikkääksi. Olen sama mieltä. Pois tuollaiset sovinisti-sika huomautukset.
  • Ihan sama mitä sanotaan: 40-50 v kokenut mies ei kehu julkisesti 16 v tyttöä seksikkääksi - jos on vähääkään herrasmiestä jäljellä. Tämä asia ei tästä muutu miksikään, vaikka kuinka yrittäisi vääntää.
  • Minusta on tyrmistyttävää että keki-ikäinen mies arvostelee ja luokittelee 16-vuotiaita lapsia joko seksikkäiksi tai ei- seksikkäiksi.
  • Väärin se on muutenkin vanhan ukon vilkuilla nuorten tyttöjen perään. Ja turha tulla sanomaan, että kun pukeudut paljastavasti, niin on oikeus sanoa niin.
  • Lausahdus kuulosti korvissa suorastaan likaiselta. En ainakaan tykkäisi itse jos 16-vuotiaalle tyttärelleni kaksi kertaa vanhempi "ukko" sanoisi hänen olevan seksikäs.
  • Pointtini olikin se että mielestäni ei ole missään nimessä hyväksyttyä että 40-50 vuotias "setä" kommentoi nuorten tyttöjen ulkonäköä tuohon sävyyn. Jokaisella on oikeus näyttää sellaiselta kuin haluaa.
  • Eihän siitä ole kyse, voiko 16-vuotias olla seksikäs. Totta kai voi! 10-vuotiaskin voi olla seksikäs... sehän on katsojan silmässä. Keski-ikäisen äijän tehtävä vain ei ole sanoa sitä missään tilanteessa
Selittäkää minulle:
1. Miksi tyttöä, joka on tieten tahtoen laittautunut seksikkääksi, josta kaikki katsojat huomaavat 3 sekunnissa, että hän on seksikäs, ei saa sanoa seksikkääksi?
2. Miksi vanhat miehet eivät erityisesti saa sanoa tyttöä seksikkääksi?

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Jokaisella on oikeus näyttää sellaiselta kuin haluaa."

Jos asia kerran on näin, niin naiset voisivatkin sitten pikkuhiljaa lopettaa miesten (erityisesti keski-ikäisten) ulkonäön moittimisen.

Vai oliko sittenkin niin, että tuo sanonta pätee ainoastaan naisiin, jotka haluavat kekkuloida puolialasti julkisilla paikoilla?

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen suuresti jos idolsin naistuomari ei olisi koskaan tämän tai edellisten kisojen aikana sanonut ketään - poikaa tai tyttöä - seksikkääksi.

Samaa valitusvirttä hoilaten myös "aikuiseen ikään" ehtineen naisen lausahdus on likaista ja...

En laiskuttani IS:n keskustelua ole lukenut, mutta en ihmettelisi sielä ei ole vedetty "peto"-korttia taas esiin. Luinpa sittenkin hieman ja onhan sielä viitteitä petoihin, mm. pikkutytön, pikkulikkoja, lapsia... ja kovasti vilahtelee sana setä ja namu-setäkin on mainittu pari kertaa.

Ei helvetti: "Tuli jo mieleeni, että Kallonen erehtyi "työpaikkakiusaamiseen" ja seksuaaliseen ahdisteluun."

Muutenkin tuntuu siltä, ettei enää osata ajatella seksikäs-kommenttia kuin sillä yhdellä tavalla.

Yhden kommentoijan mukaan ei saisi arvostella kuin laulua. Hohhoijaa, voiko naivimpaa ihmistä olla.

Anonyymi kirjoitti...

Siksi, että 16 v on kuitenkin lapsi, jonka seksuaalinen kehitys on kesken. Aikuisen ihmisen ei pidä tuoda hänen maailmaanssa omia ajatuksiaan, vaan nuoren ihmisen seksuaalisuuden pitä antaa kehittyä rauhassa.
Joskus voisi pikkuisen miettiö asioita oikeasti, enne kuin ihmettelee suureen ääneen. Minä tosin ihmettelen nykyajan ihmisiä, jotka eivät vaivaudu opiskelemaan asioita ja miettimään niitä aidosti muuten kuin oman navan ympäriltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kerrassaan käsittämätöntä ininää, ko. idoliehdokashan oli ilmoittautunut julkisuuteen arvosteltavasti ja jos hän oli objektiivisesti seksikäs, se tulee saada sanoa.

Junakohtaus kirjoitti...

Jos Asko Kallonen hengaisi koulujen pihoilla jakamassa arvioita tyttöjen seksikkyydestä, minäkin paheksuisin ja ankarasti paheksuisinkin.

Tuossa on kuitenkin tuomarointitilanne päällä ja kukaan ei ole niin toope, ettei tietäisi seksikkyyden olevan osa poppariartistin kokonaisuutta, ja dumarin homma on arvioida sitä kokonaisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

No tuskinpa tuossa mikään maailman suurin vääryys tapahtui.

Lähinnä kai ongelma on siinä, että Idols-kisan luonteen huomioon ottaen osallistujjien ikäraja on turhan matala. Rankan tuomarilinjan ja pop-artistien työn luonteen vuoksi (biisejähän myydään helposti seksillä) osallistujien pitäisi olla täysi-ikäisiä.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

niin, tääkin luulee että se yleinen laulu- ja esiintymistaitojen haukkuminen pahempaa hallaa tekee nuorten ihmisten itsetunnolle kuin seksikkyyden mainitseminen. etenkään jos se mainitaan positiivisesti. ja kuitenkin, jokainen menee sinne vapaaehtoisesti tuomiota ja huomiota hakemaan, tietäen pelin hengen.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, kommenttien perusteella näyttäisi siltä että ongelmana ei ole se, että täysi-ikäinen puhui sopimattomasti alaikäisestä.

Tarkastelkaa sanavalintoja: "Vanha elostelija... vanhan ukon vilkuilla nuorten tyttöjen perään... ei ole missään nimessä hyväksyttyä että 40-50 vuotias 'setä' kommentoi nuorten tyttöjen ulkonäköä."

Eli kommentoijia selvästi häiritsee ajatus 50 vuotiaan miehen oletetusta kiinnostuksesta nuoreen tyttöön. Tuollainen pari olisi osoitus merkittävästä epäsuhdasta markkinoilla, ja aiheuttaa siksi levottomuutta vanhemmissa naisissa jotka eivät pysty mitenkään kilpailemaan 16 vuotiaan kanssa. Siksi kilpailua pyritään rajoittamaan vetoamalla moraaliin. Samalla tavalla monia miehiä ahdistaa ajatus moniavioisuudesta, ja siksi siitä pyritään tekemään tabu.

Anonyymi kirjoitti...

Höpö höpö edelliselle. Aikuisen naisen ei tartte pelätä kilpailua 16 v tytön kanssa, koska aikuinen mies tajuaa, että 16 v tyttö on lähes lapsi. Sanoo Genoveeva, lähes 50 v, jolla 16 v poika. Mitä ihmeen kilpailua siinä voisi olla?

Anonyymi kirjoitti...

No mietittyään Genoveeva älysi, että pitäskö aikuisten naisten olla huolissaan siitä, että nuoret laulaa kirkkaammin? Juoksee lujempaa? Vetää enempi leukaa? Punnertaa useammin? Ainakin mekaaninen muisti niillä on parempi, kokonaisuuksian tajuaminen taas vanhemmalla. En silti ymmärrä miksi. Mun 16 lapseni tosin väittää että olen tyhmä enkä ymmärrä mitään, silti se aina kääntyy puoleeni kun haluaa tietää syventää koululssa kuulemassa, vaikka nyt sitä Aritoteleen ihmiskäsitystä. Tai valistuneen diktatuurin ja oligarkian eroja.

Anonyymi kirjoitti...

genoveena,

sinä et 50-vuotiaana naisena pysty kilpailemaan parikymppisiä naisia vastaan parisuhdemarkkinoilla seksikkyydelläsi.

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi kysymystä:

oletko varman etten pysty jos pitäisi? Minä olen toista mieltä.

Ja miksi ylipäätään pitäisi, on toinen kysymys.

Junakohtaus kirjoitti...

Jos mä nyt ajattelen itseäni, miestä jaloa vuosikertaa 1968, niin epäilemättä saattaisin olosuhteiden ollessa oikeat käydä vähän tuuppaamassa jotain 20-vuotiasta tytönheitukkaa (vaikka jostain syystä ne eivät sankoin joukoin juoksekaan perässäni), mutta en mä kyllä sellaista muijakseni ottaisi. Ihan mahdotontahan se olisi sellaisen kanssa yrittää jotain elämää elää.

Anonyymi kirjoitti...

"epäilemättä saattaisin olosuhteiden ollessa oikeat käydä vähän tuuppaamassa jotain 20-vuotiasta tytönheitukkaa (vaikka jostain syystä ne eivät sankoin joukoin juoksekaan perässäni), mutta en mä kyllä sellaista muijakseni ottaisi.

Mutta jos tarjolla olisi runsaasti 20 vuotiaita tytönheitukoita odottamassa tuupatuksi tulemista, niin vaikuttaisiko tämä mitenkään siihen millaisen muijan ottaisit?

Anonyymi kirjoitti...

Junakohtaus, ottaisitko 50-vuotiaan? Kumman ottaisit mieluummin, jos olisi pakko valita?

Anonyymi kirjoitti...

Heh, no jopas joitain suomalaisia uroita ärsyttää, kun 50 v nainen ei asetu ruotuun.... tuolla aiemmin puhuttiin rosin 16 v tytöistä, joihin minäkin viittasin. Olen kyllä ollut joskus senkin ikäinen, ja muistan miten naurettiin 40 v äijille, jotka vihelteli meikäläiosenkin omenapepun perään.
Juttelin aiheesta 16 v poikani kanssa. Sanoi, että ilmentää luononvalintaa että nuoret kiinnostaa, koska nykyisin arvostetaan kauneutta. Mutta sellaiset 40 v miehet ovat tyhmiä, jotka niin ajattelee. Siinä teille 16 v ikäisen pojan kommentti, sen ikäisten kuuluu olla niiden 16 v tyttöjen kanssa eikä 40 v setien.
Olen itse seurustellu vaikka minkä ikäisten kanssa ja huomannut, että joskus nuoret popjat on kiinnostunteita keski-ikäisistä naisista, ja aika useinkin. Siinä sedille ihmettelemistä. Mutta sehän on tabu täsäs maassa.....

Anonyymi kirjoitti...

Se jäi sanomatta, että itsetunto- ongelmista kärsivälle miehelle 40 tai 50 v nainen on pelottava, sehän voi verrata miestä muihin kumppaneihinsa ja sitähän ei suomalainen kikkelinsä pienuutta kitisevä uros kestä.
Aikuinen mies arvostaa aikuista naista ja sillä siisti.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, no jopas joitain suomalaisia uroita ärsyttää, kun 50 v nainen ei asetu ruotuun....

Tämän koko blogin pointti taitaa olla, että naiset eivät asetu ruotuun... mutta taidat nyt nostaa omaa häntääsi vähän liikaa.

Juttelin aiheesta 16 v poikani kanssa. Sanoi, että ilmentää luononvalintaa että nuoret kiinnostaa, koska nykyisin arvostetaan kauneutta.

Luonnonvalinnalla tämän voi kyllä selittää. Luonnonvalinnassa kauneus kertoo hyvästä geneettisestä perimästä ja hedelmällisestä iästä. Ei siinä ole mitään magiaa. Nuori kaunis nainen kiinnostaa vanhempaa miestä, koska tämä pystyy varmemmin tuottamaan paljon terveitä jälkeläisiä.

Mutta jos uskoo että tämä selittyy luonnonvalinnalla, on aika kumma todeta että "nykyisin arvostetaan kauneutta". Pistä poikasi opiskelemaan vähän lisää biologiaa.

Mutta sellaiset 40 v miehet ovat tyhmiä, jotka niin ajattelee. Siinä teille 16 v ikäisen pojan kommentti, sen ikäisten kuuluu olla niiden 16 v tyttöjen kanssa eikä 40 v setien.

On luonnonvalinnan puitteissa ilmiselvää, että sekä 16 v pojat että 50 v naiset vastustavat 40 v miehiä 16 v tyttöjen kimpussa.

40 v mies ja 16 v on evolutiivisessa mielessä "match made in heaven". Siinä yhdistyy naisen nuoruuden hedelmällisyys ja miehen sosiaalinen asema ja kyky elättää jälkeläiset.

Muiden ryhmien kannalta on geneettiesti edullista yrittää tehdä tästä niin iso tabu kuin mahdollista. Tabu vähentää näitä malliliittoja.

Olen kyllä ollut joskus senkin ikäinen, ja muistan miten naurettiin 40 v äijille, jotka vihelteli meikäläiosenkin omenapepun perään.

Voin vain kuvitella, millaiset 40 v vuotiaat miehet viheltelevät 16-vuotiaiden tyttöjen perään. Jos he menestyvät naisten kanssa niin huonosti, että 16-vuotias tyttö saa heidät viheltelemään, eivät he varmaan ole parasta 40-vuotiasta miesmateriaalia.

Miten olisitte tuossa iässä reagoineet jos Brad Pitt olisi osoittanut kiinnostusta? Brad Pitt on 43.

Tuollainen ikäerohan on myöhemmin (nainen yli 20) normaalia rokkareilla ja muilla menestyvillä miehillä.

Olen itse seurustellu vaikka minkä ikäisten kanssa ja huomannut, että joskus nuoret popjat on kiinnostunteita keski-ikäisistä naisista, ja aika useinkin. Siinä sedille ihmettelemistä. Mutta sehän on tabu täsäs maassa.....

Nuoret pojat ovat valmiita nussimaan kaikkea mikä liikkuu. En kuitenkaan usko, että kumpikaan osapuoli haluaisi lähteä moisessa tilanteessa elinikäiseen parisuhteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Osaan itsekin kuvitella itseni nelikymppisenä ahdistelemassa 16-vuotiaina. Jäi tässä pikkuvanhassa nuoruudessa semmoiset turhat väliin ja nyt on pikkuhiljaa alkanut vähän harmittamaan. Sellaista se elämä on. Mutta toisaalta jos käyttäytyy alle parikymppisenä kuin keski-ikäinen niin eikös keski-iässä sitten saa käyttäytyä kuin teini.

Anonyymi kirjoitti...

No jos 16 v saa lapsia 40 v ikäisen kanssa niin, että se olisi biologisesti tarkoituksenmukaista, olisi kulttuurievoluutio olemassa. NImittäin ennen aikaan miehet kuoli jo tuossa 40 korvilla, kun mennään vaikka pari tuhatta vuotta taaksepäin. Nainen on aina halunnut suht nuoren miehen, että tämä voi turvata naisen ja lapsen elämän niin kauan aikaa, kuin turvaa kotipesässä tarvitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Asko Kallonen on NIIN seksikäs!!