keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2007

Tasa-arvoklinikka

Uusi portaali on avattu. Näin "tasa-arvoa" edistetään...

Naiset riutuvat yhä palkkakuopassa.

Naisten asema työmarkkinoilla yhä miehiä huonompi.

Näkyykö naisten työn arvostus tilipussissa?

Naisten asema työelämässä on järkyttävä.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viimeisestä linkistä (Naisten asema työelämässä on järkyttävä) on huomautettava, että se ei koske Suomea vaan koko maailmaa kehitysmaat mukaanlukien - vai oliko Suomessa viime vuonna työttömänä noin 81,8 miljoonaa naista? ;)

Panu kirjoitti...

Valitan spammausta, mutta Nima Daryamadj kirjoitti ihmissuhdeaiheista varsin osuvan kolumnin Aftonbladetissa. Järjestän suomennoksen myöhemmin kielirajoitteisia varten:

Dina aktier sjunker när du visar dig intresserad
När ett förhållande har tagit slut är det kört – om det var tjejens beslut. Oavsett om man var på dejting- eller officiellt ihop-stadiet.
Är det killen som har gjort slut kan han oftast återuppliva förhållandet. Han får anstränga sig, gulla fram och tillbaka och leka Baywatch. Slutligen kommer mun-mot-mun metoden att väcka liv i relationen.
När hon gillar dig behöver du bara luta dig tillbaka och låta autopiloten sköta allt. Du behöver inte förföra, vara skarpt klädd, bjuda på middag eller komma med blommor and shit.
Hon dreglar över dina högst ordinära muskler och garvar åt dina skämt – även de mediokra. Hon VILL ha dig. Du kan vara den orakade, slarviga kille med huvudet i arslet som du vanligtvis är, utan att få minuspoäng.

Det är bara dumt att anstränga sig då. Softa, gå runt och klia dig på pungen i stället: hon har positiva glasögon på sig och kommer att finna allt som du gör ”gulligt”.
Om intresset har svalnat kan du dock glömma kommentarerna om fast häck, snygg käklinje eller muskler. Då ringer hon inte för att prata i två timmar om allt och inget, utan du ringer och hon svarar inte. Eller så svarar hon bara för att säga att hon är på väg någonstans och inte hinner prata.
Om du hamnar där, kompis: glöm mun mot mun-metoden. Då är det bara dödshjälp som gäller. Ryck ut sladden. Slit tag i fallskärmen. Fly för livet.

Jag vet, ”hoppet är det sista som dör”. Eller som Churchill sa: ”ge aldrig, aldrig, aldrig, upp”. ”We shall never surrender”? Det sa japanerna också 1945 – tills Hiroshima och Nagasaki grillades.
Romantiskt intresse ska komma av sig självt. Finns det inte där frivilligt kan det aldrig manas fram. Faktum är att ju större intresse du visar desto mer sjunker dina aktier. Att jaga henne är det sämsta du kan göra.
Sitt för guds skull inte hemma och tänk på henne. Ring polarna. Gå ut. ”RAUS!” Ring alla tjejer som du någonsin har fått mobilnummer av och charmbomba dem.
Det osexigaste som finns är när någon som man har pissljumma känslor för jagar en. Du vill inte vara den personen.
Det är som att kämpa mot årstiderna. Om det först är sommar och härligt, och sedan ”hoppsan vad kallt och jävligt det blev”, så är det bara en dåre som fortsätter gå runt i t-shirt och försöker övertala vädermakterna att värma honom. Vem tjafsar med stranden under en oktoberdag? ”But why?! Du som var så härlig och inbjudande för tre månader sedan, vad hände?”

Lika dumt är det att rannsaka sig själv. ”Gjorde jag något fel? Hur borde jag ha betett mig i stället? Vad kan jag göra för att hon åter ska vilja ha mig?” Inget fel på självobservation, men oftast är det bara acceptans som gäller.
I stället för att ropa ”banzai!” och leka kamikaze tills hjärtat blivit ausgebombt bör man ha visdom nog att backa. Vi killar är resultatinriktade och GÖR saker för att komma någonvart. Vi är uppfostrade till att tro att resultat och ansträngning alltid hänger ihop: ”No pain, no gain.”
I kärlek gäller inte de naturlagarna. Säg adjö till gravitationen som höll dig tryggt på plats. I förälskelsens snåriga skog kan du få allt utan ansträngning, eller kamma noll trots allt slit.
Det är lättare att sparka liv i fredsförhandlingar mellan Israel och Palestina än att få någon att känna kärlek ”on demand”.
Nima Daryamadj

Anonyymi kirjoitti...

Svecum est, non legitur!

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa viimeisessä jutussa tunnutaan vihjailevan että naiset eivät itse ole vastuussa mistään. Heidät vain irtisanotaan ilman mitään syytä, koulutusta ei järjesty millään ja ainoat työpaikat ovat matalapalkkaisia.

Turvattomista työpaikoista en sitten tiedä... luulisin että tehtaissa, rakennustyömailla, kaivoksissa ja maatiloilla työskentely tai raskaiden koneiden ja teollisuuslaitteiden kanssa touhuaminen on aika vaarallista, ja näitä hommia tekevät pääsääntöisesti miehet.

Panu kirjoitti...

Svecum est, non legitur!

No jos asenne on tuo, niin taidan jättää kääntämättä. Latinasikin muuten on virheellistä.

Anonyymi kirjoitti...

"Latinasikin muuten on virheellistä."

Taatusti! Latinaako se olikin, heprealta kun näytti.

Eikös tuossa sviidishin seassa muuten ole englannin lisäksi jotain muutakin, tyyliin saksaa/hollantia?

Anonyymi kirjoitti...

Posted by Panu | 14/3/07 17:46

Kaksinkertaisten kielivajokkien puolesta pyydän käännöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen uutisista repäisty: "Tyttöjen sukupuolielinten silpominen on kiellettyä, mutta poikien esinahan poistoa ei laki säätele."

Juuri näin. Olisihan tuon voinut kirjoittaa vaikka: "Tyttöjen ympärileikkaus on kiellettyä, mutta poikien sukupuolielinten silpomista ei laki säätele."

Niin se tasa-arvo etenee tässäkin maassa.

Anonyymi kirjoitti...

suolihuuhtelu:
Oletko koskaan kuullut ihmiskaupasta, hikipajoista, vedenhausta kilometrien päästä tai vaikka poikien kouluttamisen pitämisestä tyttöjen lukutaitoa tärkeämpänä, kun naiset kuitenkin jäävät kotiin? Siitä, että maailmanlaajuisesti naiset tekevät yli puolet maataloustöistä, vaikka omistavat maata minimaalisesti? Kiinassa ilotulitteita eivät tee miehet vaan lapset ja länsimaisten yritysten halvan työvoiman tehtaissa työskentelee hyvin paljon nuoria naisia.

Tuossa artikkelissa puhutaan koko maailmasta, kehitysmaista ja arabimaista eikä Pohjoismaista.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni teen yhtä arvokasta työtä kuin kuka tahansa suuren pörssiyhtiön johtaja jolla on miljoonapalkka, nähtävästi olen siis huomattavassa palkkakuopassa, kuka ajaisi asiaani?

Anonyymi kirjoitti...

Oletko koskaan kuullut ihmiskaupasta, hikipajoista, vedenhausta kilometrien päästä tai vaikka poikien kouluttamisen pitämisestä tyttöjen lukutaitoa tärkeämpänä, kun naiset kuitenkin jäävät kotiin? Siitä, että maailmanlaajuisesti naiset tekevät yli puolet maataloustöistä, vaikka omistavat maata minimaalisesti? Kiinassa ilotulitteita eivät tee miehet vaan lapset ja länsimaisten yritysten halvan työvoiman tehtaissa työskentelee hyvin paljon nuoria naisia.

En ole koskaan kuullutkaan. Luojan kiitos että kerroit tämän minulle.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Hovioikeus: Pojan ympärileikkaus ei pahoinpitelyä

Turun hovioikeus on hylännyt poikansa ympärileikkauttaneen muslimiäidin pahoinpitelysyytteen. Hovioikeus linjasi näin tuomiollaan, että myös ei-lääketieteelliset, uskonnollisista syistä tehdyt ympärileikkaukset ovat lääkärin tekeminä hyväksyttäviä.

Turun hovioikeus linjasi tänään, että lääkärin tekemä uskonnollinen ympärileikkaus on sallittu. Hovi hylkäsi poikansa leikkauttaneen tamperelaisäidin pahoinpitelysyytteen.

Tyttöjen sukupuolielinten silpominen on kiellettyä, mutta poikien esinahan poistoa ei laki säätele.

Käytännöt ovat kirjavia. Joissakin kunnissa poikia leikataan julkisissa sairaaloissa. Toisaalla lääkärit kieltäytyvät leikkauksista vetoamalla lasten oikeuksiin, kuten koskemattomuuteen.

Monet juutalaiset ja islaminuskoiset teettävät ympärileikkauksia kotioloissa, koska sairaalat ovat kieltäytyneet niistä.

Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ei leikkauksia tehdä, vaikka pääkaupunkiseudulla elää eniten muslimeja ja juutalaisia.

Sosiaali- ja terveysministeriössä yritetään tänä vuonna vääntää voimaan jo vuosia kiistelty laki, joka sallisi poikien ympärileikkaukset julkisissa sairaaloissa.

Mikään maa ei ole lailla kieltänyt poikien ympärileikkausta. Suomesta puuttuu poikien ympärileikkauksia säätelevä laki.

YLE Uutiset

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id55658.html



Poikien puukottaminen on siis noiden hullujen mielestä laillista sillä perusteella, että laissa ei ole erikseen kielletty juuri poikien sukupuolielimiin kohdistuvia puukotuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Ympärileikkauksista sen verran, että poikien/miesten ympärileikkausta voi perustella myös terveys- ja hygieniasyillä eikä sillä ole merkittäviä vaikutuksia miehen sukupuolielämään.

Naisten ympärileikkaukselle (jolle todellakin sopii paremmin nimitys sukupuolielinten silpominen)ei puolestaan löydy mitään lääketieteellisiä perusteita, ja silpomisen takia naisen ei ole mahdollista nauttia seksistä. Toivottavasti edes naisvihaaja Panu ei ole niin tollo, että pitäisi naisten ympärileikkausta millään muotoa hyväksyttävänä toimenpiteenä!!!

Anonyymi kirjoitti...

Ympärileikkauksista sen verran, että poikien/miesten ympärileikkausta voi perustella myös terveys- ja hygieniasyillä eikä sillä ole merkittäviä vaikutuksia miehen sukupuolielämään.

Tämän voi arvioida kunnolla vain mies jolle ympärileikkaus on tehty aikuisena. Minulle on tehty ja sillä oli hieman vaikutuksia sukupuolielämään. Tämä on osittain varmaan yksilöllistä ja riippuu leikkaustavastakin. Minulla tuntoherkkyys väheni. Iso osa peniksen tunnosta on esinahassa ja erityisesti terskan alapuolen poimussa. Omalla kohdallani orgasmin syvyys ja intensiteetti väheni jonkin verran. En silti koe että sukupuolielämä olisi pilalla. Ja kun se jotakuta kiinnostaa, sanon että teetätin esinahan poisto n hygieniasyistä.

Mikko Ellilä kirjoitti...

"Ympärileikkauksista sen verran, että poikien/miesten ympärileikkausta voi perustella myös terveys- ja hygieniasyillä"

Myös sormien amputointia voi perustella terveyssyillä. Tämä ei ole mikään syy amputoida sormia silloin, kun noita terveydellisiä syitä amputointiin ei ole.

"eikä sillä ole merkittäviä vaikutuksia miehen sukupuolielämään."

Esinahan poistaminen vähentää terskan tuntoherkkyyttä n. 90 %, joten kyllä se merkittävästi vaikuttaa miehen sukupuolielämään vaikeuttamalla erektioita ja ejakulaatioita. Olet ilmeisesti joku lesbonainen tai neitsyytensä säilyttänyt heteronainen, joka ei oikein tajua peniksen toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Tyttöjen ympärileikkaus on brutaali, kauhea käytäntö. Mutta jos hyväksymme poikien ympärileikkauksen vain siksi, että se on vähemmän väkivaltainen, olemme esinahkaamme myöten suhteellisuuden suossa." -Matti Apunen, Aamulehti

Toden totta, hovioikeus on tehnyt vaarallisen, poikia ja miehiä avoimesti syrjivän päätöksen. Missä on Suomen Amnesty ihmisoikeus-mantroineen? Vai eikö puolustukyvyttömällä poikalapsella ole sellaista ja häntä saa suunnitelmallisesti leikellä veitsellä uskonnon nimissä?

Mitä seuraavaksi? Kielletäänkö erillisellä lailla vain naisiin kohdistuva pahoinpitely parisuhteessa, koska miehiin kohdistuva pahoinpitely on suhteellisesti vähemmän väkivaltainen ja traumatisoiva?

Asennevammaisille "tasa-arvo"viranomaisille sekä avointa miesvihaa harrastaville Amnestylle sekä naisjärjestöille tämä varmasti sopisi hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Eivät kaikki tyttöjen ympärileikkaustyylit ole edes erityisen brutaaleja tai kauheita. Tietenkin kaikkien mielissä on aina se kaikkein karsein tyyli, joten kielenkäyttö on sen mukaista.

Eikä poikavauva edes valita toimenpiteestä, joten sen täytyy olla täysin merkityksetön pikkujuttu.

Naisten empatiakyky on hyvin rajallista. Enimmäkseen sitä riittää pelkästään omalle sukupuolelle, ja joissain harvoissa tapauksissa vähäksi aikaa omalle poikalapselle. Itse keksitty lasikatto on naiselle kauhea ihmisoikeusloukkaus, kun taas miesten kohtaamat todelliset ihmissoikeusongelmat pyyhkäistään syrjään sen kummemmin asiaa ajattelematta.

Tasa-arvon ajatus ajautuu tänä päivänä kohti ryteikköä, koska kuskin paikalla istuvat tantat pitävät naisen elämää kaiken mittana, ja miehen ongelmia täysin merkityksettöminä. Mies ei kärsi tuskaa, miehen ei pidä ruikuttaa naurettavista pikkuasioista. Hyvää tasa-arvoista vuotta 2007 vaan kaikille.