sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Kuka haluaa palkattomaksi henkivartijaksi?

Nuoriso on rappiolla.
Mimmin seurassa oli kaksi riuskaa poikaa. Kumpikin niistä antoi ahdistella seurueeseensa kuuluvaa naista tekemättä mitään. Kumpikaan ei osoittanut mitään häpeän merkkejä, kun vieras, ulkopuolinen, mies tulee puuttumaan asiaan. Kumpikaan ei osoittanut mitään häpeän merkkejä edes, kun yritin jälkikäteen kysellä niiltä, että ei sitten tullut mieleen tehdä mitään.Mikä helvetti näita nuoria miehiä vaivaa?
Miehet ovat luultavasti sisäistäneet sen, että heillä ei ole velvollisuutta puolustaa naisia sen enempää kuin naiset puolustavat miehiä, mikä on merkki tasa-arvoajattelun kehittymisestä. Itse asiassa, mihet ovat vuosituhansia suojelleen naisia, nyt alkaa olla naisten vuoro tehdä sama miehille.

Naisten suojelemisen tarkoitus miehillä on nostaa omaa statusta ja siten yrittää päästä naisten suosioon. Kyläyhteisöissä, missä maine tärkeää, se voi onnistua, mutta urbaanissa yhteisössä omaa nahkaansa ei kannata vaarantaa ilman riittävää korvausta.

Husband kills wife's lover; wife charged.
Darrell Roberson came home from a card game late one night to find his wife rolling around with another man in a pickup truck in the driveway.

Caught in the act with her lover, Tracy Denise Roberson -- thinking quickly, if not clearly -- cried rape, authorities say. Her husband pulled a gun and killed the other man with a shot to the head.

On Thursday, a grand jury handed up a manslaughter indictment -- against the wife, not the husband.
Jos naiset olisivat kehittäneet lääketieteen...

16 kommenttia:

Pekka Eskimo kirjoitti...

"Itse asiassa, mihet ovat vuosituhansia suojelleen naisia, nyt alkaa olla naisten vuoro tehdä sama miehille."

Tunnustan, että naiset ovat suojelleet minua väkivallalta useammin kuin minä olen suojellut naisia väkivallalta. Osittain tämä on perustunut perusmiehen sovinistiseen näkemykseen, ettei naista sovi lyödä ja naisen mielipidettä tulee kunnioittaa.

Junakohtauksen kertomassa tilanteessa en olisi luultavasti toiminut junakohtauksen miehekkäästi, koska olisin uskonut, että naisen kohtaama epäkunnioittava kieli olisi lopultakin vähemmän vahingoittavaa kuin se väkivalta jolle olisin joutunut alttiiksi jos olisin uhannut "nilkkiä" väkivallalla jotta tämä lopettaisi nilkkimäisyytensä. En tiedä kuinka pahalta huutelu naisesta tuntuu, koska en ole nainen, mutta tiedän,e ttä tositilanteessa olisin huutelijaa vastaan melko puolustuskyvytön.

junakohtauksen tarinan mukaan ahdistellun tytön seurassa oli kaksi riuskaa kaveria. En tiedä että tekeekö heikkouteni minusta niin väkivallattoman, mutta olisin toiminut juuri niinkuin tytön riuskat kaverit, että jos nilkki ainoastaan verbaalisesti ahdisteli niin ahdistelkoon. väkivaltaa koitan aina välttää jättämällä huomiotta, ja toimisin vasta silloin kun nilkki on tytölle fyysinen uhka. Se ei tunnu olleen kyseessä tapauksessa, koska tuskin tyttö tunsi fyysistä uhkaa kahden riuskan kaverin seurassa.

Tarinan tulkintani tietysti perustuu ainoastaan junakohtauksen tarinaan enkä saa siitä selvää kuvaa. Saamani kuva tapahtumista on se, että junakohtaus puolusti tilanteessa enemmänkin tytön kunniaa kuin fyysistä koskemattomuutta. Ehkäpä minäkin puolustaisin ihmisten kunniaa ja vastustaisin nilkkien huonoja käytöstapoja jos minulla olisi siihen varaa ja resursseja, kuten käsiase taskussa. En kuitenkaan lähtisi arvostelemaan siitä ketään, etteivät nämä ole asettuneet puolustamaan tytön kunniaa asettamalla itsensä alttiiksi fyysiselle väkivallalle niinkuin Junakohtaus rohkeana miehenä on tehnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Niin no, olisihan tuossa voinut käskeä huutelijan olemaan hiljaa ja mahdollisesti saada puukkoa selkään. Tai olisi voinut hiljentää huutelijan yhdellä kunnon läpsäisyllä.

Molemmissa tapauksissa homma päätynee poliisin tilastoja koristamaan, ja osoittamaan kuinka miehet ovat 10 kertaa väkivaltaisempia kuin naiset.

Feministit kyllä tietävät miten tuota tilastoa sitten tämän jälkeen kannattaa käyttää.

Junakohtaus kirjoitti...

Ei, kyllä siinä oli tunkeilua ja kopelointia.

Enkä mä millään väkivallalla uhannut. Mä vain menin seisomaan niiden väliin ja kerroin, miksi.

anu kirjoitti...

Moni mies katsoo nykyään hädäsä olevan naisen auttamisen olevan palkatonta henkivartijan hommaa, jota ei haluta tehdä. Koskeeko sama hädässä olevan lapsen, vanhuksen tai vaikka pyörätuolissa istuvan auttamista? Entäs miesten? tai jos vanhus on naispuolinen?

Eli onko kyseessä nyt vaan naisten dissaus, vaiko se, että ylipäätäänkään hädässä olevaa tai heikkoa tuntematonta ei tarvi tai kiinnosta auttaa?

Pekka Eskimo kirjoitti...

"Pitkä juttu lyhyeksi lyhentäen menin seisomaan nilkin ja tytön väliin ja kerroin nilkille, että seison tässä, koska tyttö selkäni takana pelkää sinua."
minusta tämä kuulostaa väkivallalla uhkaamiselta, koska sehän on se keino jolla saat nilkin lopettamaan. siksi sinä voit tehdä asialle jotain miehenä eikä uhri naisena, koska miehenä olet kykenevämpi väkivaltaan.

mutta toki on erittäin kohtuullista puuttua tunkeiluun ja kopelointiin ja voi vain ihmetellä tytön seuralaisten sivustakatsomista.

Sain vain kuvan tapauksesta, että naista oli häiritty sanallisesti esim. törkein kommentoinnein. Vittuilun kohteeksi joutunutta en omalla kehollani rupea puolustamaan olkoon vittuilun kohteena sitten minä, äitini, siskoni tai tyttäreni.

Monessa tilanteessa väkivaltainen mies kunnioittaa naisen koskemattomuutta ja tähän on perustunut ne useat kerrat kun naisseuralaiseni on kyennyt pelastamaan minut väkivallalta tilanteessa jossa miespuolisen tuttavani puuttuminen tilanteeseen olisi vain lisännyt väkivaltaa.

"Moni mies katsoo nykyään hädäsä olevan naisen auttamisen olevan palkatonta henkivartijan hommaa, jota ei haluta tehdä. Koskeeko sama hädässä olevan lapsen, vanhuksen tai vaikka pyörätuolissa istuvan auttamista? Entäs miesten? tai jos vanhus on naispuolinen?"

En pidä ajatuksesta, että miehellä olisi pienempi oikeus pelätä tuntemattomien nilkkien väkivaltaa. Kikkeli ei velvoita sankaruuteen enempää kuin pimppa tai pyörätuoli.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan turhaa tehdä koko toisen puolustamisesta mitään sukupuolikysymystä. Vahvemmalla on "velvollisuus" puolustaa heikompaansa. Aina jokainen yksilö voi toki päättää miten paljon puolustaa ketäkin.

Jos kuitenkin kuvitellaan tilanne: olen kävelyllä, mukana mua huomattavasti vahvempi kaveri. Sitten vastaan tulisi joku idiootti haastamaan riitaa, ja hän olisi vahvempi kuin minä ja heikompi kuin kaverini. Jos mukana oleva kaverini ei puuttuisi tähän tilanteeseen (hyökkääjän alkaessa heiluttaa nyrkkiä), hänestä tulisi todennäköisesti ex-kaveri. En näe mitään syytä miksi naisten kohdalla pitäisi toimia eri tavalla...

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä oli nynnyjä jätkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon viimeiseen linkkiin liittyen, miehillä tuota energiahoitoa vastaava hömppäharrastus on high-end hifilaitteet :P

Anonyymi kirjoitti...

Jos mies on velvolinen ottamaan turpaan naisia ahdistelevalta psykolta, niin eikö olisi tasa-arvon hengessä reilua jos nainen keskeyttäisi miehen pahoinpitelyn tarjoutumalla tulla raiskatuksi?

Anonyymi kirjoitti...

Ei tämä nyt niin vaikeaa ole. Jos olet "riuska kaveri" ja seurassasi olevaa naista aletaan ahdistella, olet selkärangaton paskahousu jos et tee mitään. Asiaa on aivan turha yrittää rationalisoida ja selitellä.

Ei joka asiassa ole kysymys feminismistä.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä sitä tietää... Nainen saattoi olla juuri pitänyt näille kahdelle selkärangattomalle kahden tunnin luennon patriarkaatin kauhuista. Ehkä siihen johti oven auki pitäminen, jolloin he saivat kuulla sen olevan pahimman luokan alistamista ja henkistä väkivaltaa.

Junakohtauksen kuvauksessa oli aika hintsusti tietoa, ehkä juurikin siitä syystä, ettei hän itsekään tuntunut olevan asian taustoista selvillä.

Junakohtaus kirjoitti...

Tykkään myös, että kaikkeen ei aina tarvitse sotkea sitä feminismiä.

Pojat on isompia ja vahvempia kuin tytöt. Kai sitä joka jätkä ainakin lastenahdisteluun puuttuisi, eikö vain?

Tämä ei sitten sisällä mitään kommenttia naisten täysivaltaisuuteen toimijoina, ainoastaan sen triviaalin toteamuksen, että naiset ovat pienempiä ja heikompia kuin miehet.

Sitä paitsi kaiken järjen mukaan se tyttö oli mun seurueessa, koska me matkustettiin samassa bussissa, ja sanonpa vielä toistamiseen, että mun ei todellakaan tarvinut käyttää väkivaltaa eikä edes uhata sillä.

Anonyymi kirjoitti...

No joo, kerran olin kesällä sporassa matkalla duunista kotiin. Joku (nuorehko) humalainen mies rupesi ns. verbaalisesti ahdistelemaan muuten melko tyhjässä vaunussa ollutta nuorta tytsiä. Kuuntelin aikani, sanoin sitten että josko riittäisi. No siitähän spurgunalku intoontui, ja totta kai tuli sanaharkkaa. Aikamme siinä sitten huudeltiin, ja kuulin toisella korvalla kun tytsi soittaa kännyllä ilmeisesti kaverilleen: "Khihii täällä kaks äijää tappelee musta!". :-D

Tämä tarina on tosi. Noh, sitten poistuttiin samaan aikaan raitiovaunusta tän äijän kanssa ja sit siltä viimeinkin loppui uho ja lähti todella nopeasti toiseen suuntaan. Mutta tuon kerran jälkeen en ole juuri häiriköinteihin puuttunut. Paskaako se mulle kuuluu.

Junakohtaus kirjoitti...

Jaaha,

olen mä tommosiinkin joskus puuttunut, kun on kohdalle sattunut. Ei niistäkään ole mitään sen kummempaa seurannut, olen vain kertonut kännielvikselle että hei kato nyt, toi on ihan nuori tyttö, että jätetään joohan ipanat rauhaan, ja ihan hyvin on mennyt. Kerran vähän homoteltiin, mutta se nyt on hui hai, ja piruako mä siitä provosoituisin.

Anonyymi kirjoitti...

ot: Naisturisteja uhkaa hiv-vaara!

On taas typerästi tehty naisesta oman käytöksensä uhri. Miesturistien ollessa kyseessä otsikko olisi päinvastoin: Miesturistit kylvävät matkoilta tuomansa hivin vaimoihinsa / tyttöystäviin jne.!

- Sitten on tämä ryhmä, joka käyttää sitä Helsinki-Vantaan lentoaseman kuuluisaa tavaralokeroa, jonne voi jättää aivot, Meretniemi sanoo.

Tästä voisi lohkaista tämän uutisen ja otsikon kohdalla ties mitä, mutta jääköön sanomatta ;D

Vaara näemmä kiehtoo naisia lomallakin kun tietoisesti hakeudutaan maailman hiv-pesäkkeeseen paneskelemaan. Sitä saa mitä tilaa, tässä tapauksessa hivin. Hienoa, että tässäkin asiassa naiset ja miehet tasa-arvoistuvat koko ajan.

Aiheeseen liityen: Cape Town on world sex-tourism map

..female sex tourism differs from male sex tourism in that women do not use bars, sex shows and formal tours to meet foreign men, but often work through an intermediary.
---
It states that female sex tourism began in Rome in the late 1840s, at the same time as feminism's first wave "which encouraged independence and travel". "There are 'de facto' tours, however, such as airplanes bound to Gambia in West Africa full of British and Scandinavian women seeking affairs with beach boys," says the website.

Anonyymi kirjoitti...

Junakohtaus,

Siteeraan muistista Matti Mäkelää: "Suomalaisen naisen eteen en edes kenkiäni kiillota." ;)