tiistaina, kesäkuuta 26, 2007

Missä tasa-arvo?

Miessiivooja suututtaa uimahallin naisia.
Keski-Espoon uimahallin naisasiakkaat ovat järkyttyneitä. Uimahallissa on nimittäin yksi miessiivooja, joka käy siistimässä myös naisten pukeutumis- ja pesutiloja. Halliin tulee keskimäärin yksi närkästynyt palaute kuukaudessa miessiivoojan takia.

Miessiivooja saa Riikka Sandbergin huudahtamaan, vaikka ei ole miestä nähnytkään: "Härskiä!"

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HAHAHAHHA!!!! :-DDD

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen jo pitkään miettinyt ja ihmetellyt tätä asiaa. Usein olen uimahallissa törmännyt pukuhuoneessa tai suihkutiloissa naisväestöön. Hivenen outoa, että ensin jaetaan erikseen miehet ja naiset käyttämään omia tilojaan ja sitten kuitenkin sotketaan sukupuolet kun siivoojia valitaan. Pohdin, että onkohan tämäkään asia tasa-arvoinen - että onkohan naisten puolella vastaavasti miessiivoojia?

Nyt sitten näemmä on yksi kappale - varmasti muuten hauska ammatti, pääsee selailemaan naisten kehoja kaikessa alastomuudessaan, ja sehän on aina mielenkiintoista.

Mutta tyypillistä fasismia taas närkästyä siitä kun kerrankin tasa-arvo etenee edes yhden miessiivoojan verran. Hiton ärsyttävää tällainen kaksinaamainen 'tasa-arvoilu', jossa otetaan naisille kaikki edut ja jätetään miehen harteille kaikki vastuu ja velvollisuudet. Toivottavasti miessiivoojat uimahalleissa yleistyvät.. Voisinkin alkaa etsimään moista työtä, jotta omalta osaltani edistäisin tasa-arvoa.

Tokaisiko muuten tuo samainen martta naissiivoojista miesten puolella samoin, että "Härskiä!"?

Jos muistan oikein, niin ihmettelin aikoinaan tuota asiaa jollekulle naissiivoojalle, että mitens nyt naisia tänne miesten alastomuustiloihin päästetään, niin hän sanoi että "Voi kuule, oon mä teikäläisiä vehkeitä ennenki nähny ettei siinä ole mulle mitään ihmeellistä" tms. .. Ottaisivatkohan naiset vastaavanlaisen kommentin miessiivoojalta ihan positiivisesti vastaan?

Kun on tätä kaikkea pheminismi-touhua tässä maailmassa kattellut ja tutkinut ja sitten koettaa keskustella aiheesta jonkun kanssa, usein voi havaita, miten sokeita ja aivopestyjä ihmiset ovat tämän asian suhteen. Viimeksi tänään kuulin esimerkiksi, että "kyllähän ruotsissa miehiä ja naisia kohdellaan oikeudessa ihan samalla tavalla ja tasa-arvoisesti".

Pitäisikö nauraa vai turhautua?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ja kuka on Riikka Sandbergin???

Anonyymi kirjoitti...

"- Parhaillaan meillä on tapaus, jossa mies kokee naissiivoojan epäkohdaksi miesten tiloissa uimahallissa, toteaa ylitarkastaja Juha Kumpulainen tasa-arvovaltuutetun toimistosta.

Kumpulaisen arvion mukaan miehet ja naiset valittavat tästä asiasta lähes yhtä paljon."

Vastaus alkuperäiseen kysymykseen: siinä on tasa-arvo. Ihan silmienne edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja otetaanpa takaisin edellinen kommentti, sillä jätin lukematta IS:n jutusta tyystin pari tärkeää virkettä. En ymmärrä.

Vaikka ne olivat täysin silmieni edessä!

Pahoittelen.

Anonyymi kirjoitti...

"Kumpulaisen arvion mukaan miehet ja naiset valittavat tästä asiasta lähes yhtä paljon."

No minun oman kokemukseni mukaan miesten puolella siivoojina on ollut aina nainen, näin ainakin Oulussa. Säännöllisesti olen hallilla kulkenut jo 20 vuotta, eikä miessiivoojaa ole tullut vielä vastaan. Ja jos nyt yhteen uimahalliin Suomessa otetaan YKSI miessiivooja naisten puolelle ja siitä tulee valitussuma, millä helvetin logiikalla voidaan laskea että miehet ja naiset valittavat asiasta yhtä paljon?

Anonyymi kirjoitti...

Sillä logiikalla, että Kumpilainen hirtetän kassseista, jos sanoo halaistua sanaa joka asettaisi naiset huonoon valoon.
Kaksinaismoralismia, ja tekopyhyyttä. Miesten pitäisi, tasa-arvon nimissä, alkaa toimia kuin naiset, eli kieltäytyä naissairaanhoitajista, kuten naiset kieltäytyvät miessairaanhoitajien palveluista. Saadaan alalle lisää miehiä-
Kommentit ihmisten "aivopesusta" surullisen totta, sama asia tosin ollut jo 1900 luvun alussa,ja aiemminkin, aihe vain vaihtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Siivojaparka on tietysti uhannut näiden vihaisten naisten luutunutta maailmankuvaa keskittymällä työhönsä ja olemalla välittämättä tarjolla olevista näkymistä.

Miesten pitäisi lopettaa nuorten naisten myötäily, jotta tämä loputon keski-ikäisten idioottinaisten tulva saadaan loppumaan. Nämä typerykset elävät kuvitellen, että keskivertomies on perverssi hirviö, jonka suurin huvi on paneskella kaikkea mikä liikkuu. Tietysti kaikkea saa luulla aivan vapaasti, mutta kun nämä onnettomat onnistuvat vääristyneestä maailmankuvastaan huolimatta levittelemään geenejään ympäriinsä!

Mieheltä ei moinen vajaapäisyys onnistu, joku tolkku ja ymmärrys pitää olla jos meinaa jälkeläisiä saada.

Tasa-arvo on tässä maassa vielä kaukana, joskin aivan toisessa suunnassa kuin mitä useimmat aivopestyt luulevat.

Anonyymi kirjoitti...

Siivooja tulee erottaa; ilmeisimmin kyseessä on tasa-arvoa uhmaava, patriarkaaliesen sovinistiyhteiskunnan soturi - 20-60 vuotias, valkoihoinen ja syntyperältään länsimainen heteroseksuaali.

Jos nimittäin ei olisi, niin naisuimareitten mielestä hän olisi "jännittävä todiste monikulttuurisuuden ja/tai multiseksuaalisuuden integroivasta voimasta".