perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

Sofian sohva neuvoo

Raskaana ulkomaalaiselle.
Olen seurustellut eteläeurooppalaisen miehen kanssa muutaman kuukauden ja juuri todettu raskaus on vahinko. Olen toivonut lasta vuosia, joten abortti ei tule kyseeseen. Olen 28-vuotias ja mies vähän vanhempi. Haluan palata lapsen takia Suomeen. Kumppanini ei kiinnosta minua enää ollenkaan. En voi sietää hänen kosketustaan ja melkein kaikki piirteet hänessä ärsyttävät minua suunnattomasti. Olen jatkuvasti huonotuulinen. Mies on päättänyt tulla mukanani asumaan Suomeen. Hän ja hänen lähipiirinsä yrittävät painostaa minua naimisiin, koska tässä maassa kuuluu hankkia lapset avioliitossa ja niiden tulee saada isän nimi ja kulttuuriperintö. Tiedän, ettei hän viihtyisi Suomessa ja yhteiselämä olisi vielä hankalampaa. Onko kyse raskaudenaikaisista hormoniheilahteluista, vai lieneekö se tulinen ihastus vain loppunut, kun haluaisin eroon koko suhteesta? Mitä pitäisi tehdä? Mies on kiltti ja huomioonottava ja sietää pahaa tuultani ja uskon, että hän rakastaa minua kovasti. Minä vaan en tunne mitään.

Rakastuit ja alitajuntasi toivoi lasta etkä käyttänyt ehkäisyä. Toteutuessaan toive osoittautuikin vahingoksi, joka mullisti koko elämän. Olet vaikeassa tilanteessa, johon ei ole helppoa ratkaisua.

Tulinen rakastuminen on mennyt ohi ja sitä nopeutti edessä olevat ahdistavat ja vaikeat päätöksenteot. Raskausaika voi olla varsinaista hormonimyrskyä ja jotkut naiset ovat aivan poissa tolaltaan. Sinä taidat kuulua siihen ryhmään eikä se tee päätöksiä helpommiksi.

On varmasti viisasta olla menemättä naimisiin ja palata Suomeen. Sillä tavalla lapsi kirjautuu vain sinun lapseksesi eikä isän tietoja ole pakko ilmoittaa viranomaisille.

Synnytyksen jälkeen mietit sitten rauhassa, haluatko lapsesi isän jossakin mittakaavassa elämäänne.
Raskausaika on niin pitkä, että siinä ehtii tapahtua monenlaista kypsymistä. Ainoa nopeasti tehtävä päätös on se, että lähdet sieltä yksin.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa ihan asialliselta neuvolta. Ei siitä seuraa mitään hyvää että ollaan väkisin yhdessä.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, sinänsä asiallinen neuvo olla menemättä naimisiin mutta tuo "lapsenryöstö" ei mene ihan minun oikeustajuuni.

sdasfafasd kirjoitti...

Kääntäkää roolit toisinpäin. Mies joka pistää vaikka thaimaalaisen naisen paksuksi, joka alkaa ällöttämään, eikä sitä viitsi katsella. Kuitenkin koska mies ihan hivveästi pitää lapsista, hän haluaa sen, itse asiassa se voi olla ainoa syy miksi hän kävi sutimassa thaimaalaista, synnytyskone.

Miten sofian sohva sellaisen tilanteen selvittäisi? Puhuttaisiinko alitajunnoista, hormonimyrskyistä, tulisesta rakastumisesta ja miten se vain vei. Neuvottaisiinko keinoja millä saa kähvellettyä lapsen?. Ehdotettaisiinko että "mieti tarkasti haluatko tuon thaikun elämääsi".

Henry Laasanen kirjoitti...

Tai neuvoisiko espanjalaista miestä ottamaan vastasyntyneen Suomesta mukaansa espanjaan, jos hän olisi kyllästynyt naiseen ja päättämään sitten haluaako hän naisen elämäänsä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin no, tunsin erään reilun parikymppisen suomessa töissä/vaihto-oppilaana olleen espanjalaisen joka puksautti paksuksi jonkun keski-ikäisen naisen, jolla oli jo lapsia ja joka olis ollu täysin tyytyväinen siihen, että kanssakäyminen olis loppunu siihen.

Kyseinen espanjalainen jätkä ei ollu yhtään tyytyväinen mun neuvoon, että olisit ihan saakelin tyytyväinen siihen, että hän ei halua sua isäks ja unohda koko juttu. :)

Anonyymi kirjoitti...

Joo, vaikea tilanne ja ehkä käytännön tasolla hyvä neuvo. Mutta... oikeutensa ne on isälläkin. Siinä missä mies ei saisi pistää naista paksuksi ja jättää, ei nainenkaan saisi käyttää miestä sonnina. Vastuunsa kummallakin - toistaan ja lastaan kohtaan.

Mutta kuten sanottu, ehkä hyvä neuvo käytännössä.

Anonyymi kirjoitti...

Alia:

Mutta... oikeutensa ne on isälläkin.

Mutta kuten sanottu, ehkä hyvä neuvo käytännössä.


Mutta kuten sanottu... isällä ei siis ole oikeuksiaan?

Jos isän oikeudet eivät ole samat kuin äidin, vastuukaan ei voi olla sama.

Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen vielä jatkoksi:
sopii miettiä laajemmin, mitä tarkoittaa se, että nainen päättää, milloin miehelle annetaan oikeudet ja milloin mieheltä vaaditaan vastuuta.

Anonyymi kirjoitti...

Feministien tasa-arvo: vain naisilla on oikeuksia, ja miehillä on vain velvollisuuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Neuvo olisi ymmärrettävä jos kyse olisi jostain kehitysmaasta jossa nainen voidaan lukita kotiinsa jollei muuten ymmärrä mennä naimisiin miehen kanssa, mutta eteläeuroopassa ei tuollaisia maita taida olla.

Varsin arveluttava neuvo.

Anonyymi kirjoitti...

"niiden tulee saada isän nimi"

Lainaus on naisen suusta, turvasta, kuonosta, nokasta...

Anonyymi kirjoitti...

Mitä te taas kohkaatte? Pitäisikö naisen mennä naimisiin, vaikka inhoaa miestä, eikä siedä edes hänen kosketustaan?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä te taas kohkaatte? Pitäisikö naisen mennä naimisiin, vaikka inhoaa miestä, eikä siedä edes hänen kosketustaan?

Kukas täällä on naimisiinmenoa vaatinut? Onko lukutaidossa muuten vaan vikaa vai oletko feministi? Ota femakkoänkyrälasit pois päästä ja lue ihan kaikki kommentit vielä huolella uudestaan läpi.

Onhan se toisaalta kumma, että ensin annetaan kiimassa paljaalla pillua ja sitten inhoaa lapsen tulevaa isää niin ettei siedä edes kosketusta, mutta onhan naisella tietysti oikeus ...