keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Häiriköijät kuriin

Naiskansanedustajat selvittävät tasa-arvolain kehittämistä:
Naiskansanedustajat selvittävät tasa-arvolain kehittämistäKokeneet naiskansanedustajat Tarja Filatov (sdp), Heidi Hautala (vihr.)., Annika Lapintie (vas.) ja Marja Tiura (kok.) ovat valmiita selvittämään, pitäisikö tasa-arvolain säädöksiä tarkentaa koskemaan myös kansanedustajia. Häirinnän odotetaan puhuttavan kevätkautensa aloittavaa eduskuntaa.

Eduskunnan työntekijöille tehdyn kyselyn mukaan kymmenet naiset ovat kokeneet sanallista tai jopa fyysistä häirintää - usein kansanedustajan taholta. Nykyisellä tasa-arvolailla ei päästä kansanedustajien tekemään häirintään kiinni, sillä laki koskee vain työsuhteita, ei luottamustehtäviä.

Kansanedustaja Tarja Tallqvistin (kd.) mukaan ongelman taustalla ovat epätasaiset valtasuhteet.
Emännän apu.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Kansanedustaja Tarja Tallqvistin (kd.) mukaan ongelman taustalla ovat epätasaiset valtasuhteet."

Lipsahtaa sitä joskus sokealtakin kanalta totuuden jyvänen. Epätasaiset valtasuhteet ovat nimenomaan koko tasa-arvon toteutumisen este; naisilla on liikaa sosiaalista, seksuaalista jne. valtaa, sekä lukuisia etuisuuksia, joista miehen kehossa elävä ei voi edes unelmoida.

Tämä pitäisi piakkoin korjata, niin että aina kun puhutaan seksuaalisesta häirinnästä, muistettaisiin ottaa esiin erittäin seksuaalisesti häiritsevät tissivaot ja muu vastaava törkeö provosoivasti pukeutuminen miesten härnäämistarkoituksessa, ja kaikenlainen muu miestenkin kokema häirintä naisten taholta.

Nyt tuossakin artikkelissa vain mainittiin ikäänkuin itsestäänselvyytenä että 'moni NAINEN on joutunut blaablaa', mutta missä mainitaan siitä mitä miehet joutuvat kestämään?

Näitä asioita katsotaan kovin yksisilmäisesti ja ahtaasta näkökulmasta, ottamatta kokonaisuutta ja tasapainoa huomioon. Miehiä saa haukkua kaljamahoiksi ja eltaantuneiksi ja ties miksi irvokkaiksi hirviöiksi, mutta naisia ei saa EDES kehua! (tyyliin hyvät hinkit - mä ainakin olisin iloinen jos mun kehoni 'maskuliinisia piirteitä' kehuttaisiin, joten sikäli en ymmärrä miten tuollainen voi häiritä, luulisi sen kohottavan ilmapiiriä)..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Eduskunnan työntekijöille tehdyn kyselyn mukaan kymmenet naiset ovat kokeneet sanallista tai jopa fyysistä häirintää - usein kansanedustajan taholta."

Kun sanotaan, että kymmenet, niin luvut on vedetty omasta hatusta, ei tuosta epäonnistuneesta kyselytutkimuksesta. Tarkoitushakuista ja harhaanjohtavaa uutisointia.

Häirintää ei myöskään tuossa kyselyssä näköjään määritelty mitenkään. Pravdassa julkaistut esimerkit nimittäin eivät olleet häirintää, vaan korkeintaan huonoa käytöstä, jos ne olivat totta lainkaan. Häirintää huono käytös olisi vasta silloin, kun sitä olisi jatkettu huomautuksista huolimatta. Eli mistään häirintätapauksesta, saatikka sellaisesta, mihin olisi todistettavasti syyllistynyt mieskansanedustaja ei ole voitu osoittaa mitään näyttöä.

Naiskansanedustajien seksismistä on vuosien varrella kertynyt paljon aineistoa, mutta jostain syystä, siihen ei ole koskaan puututtu.

Anonyymi kirjoitti...

jorma: "Häirintää ei myöskään tuossa kyselyssä näköjään määritelty mitenkään. Pravdassa julkaistut esimerkit nimittäin eivät olleet häirintää, vaan korkeintaan huonoa käytöstä, jos ne olivat totta lainkaan"

Naulankantaan! Häirintä pitäisi määritellä niin, että se olisi yhteismitallista kaikille ja molemmille sukupuolille. Tällaiset "musta tuntuu" -tyyppiset häirintä"tuntemukset" on ihan hanurista.

Ja kuten aivan oikein jorma totesit on usimmiten kysymys huonosta käytöksestä, eikä mistään häirinnästä - seksuaalisesta sellaiseta nyt puhumattakaan.

Tämä "seksuaalinen häirintä" -mekastus on vain feminististä miesten mustamaalauskampanjaa, joka aina aika ajoin nostaa päätänsä esiin!

Anonyymi kirjoitti...

Vaimon hääpäivälahja: Myrkytti miehensä pakkasnesteellä
...
Teon motiiviksi paljastui raha.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/uutiset_tulostus.asp?id=1481840&osasto=/Uutiset/Ulkomaat

Rakastajatar etsi netistä tappajaa poikaystävänsä vaimolle
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/uutiset_tulostus.asp?id=1481282&osasto=/Uutiset/Ulkomaat

Anonyymi kirjoitti...

Äitinsä palkkamurhan tilauksesta epäilty tyttö löi poliisia pullolla
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1481743

Anonyymi kirjoitti...

Brittityttö kuvasi itseään yrittäessään tappaa vanhempansa.
...
Sitten tyttö kiristää köyttä äitinsä kaulan ympärillä ja isä ryntää apuun, jolloin tyttö haavoittaa isäänsä saksilla.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801307174764_ul.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Lehti: Äitinsä murhan tilanneella Smash Asem -tuomio
http://www.iltalehti.fi/helsinki/200801307174487_hi.shtml

Lehti: Palkkamurhan tilanneella synkkiä merkintöjä netissä
Tyttö poseeraa Irc-galleriassa muun muassa veitsi sekä omalla että toisen naisen kurkulla, kertoo Ilta-Sanomat
...
16-vuotias tyttö kuuluu Ilta-Sanomien tiedon mukaan pieneen ryhmään, jonka nimi viittaa rajuun ampumiseen.
...
Myös osa surman yrityksestä epäiltyinä olevista muista henkiköistä kuuluu samaan ryhmään.
...
Toisaalta alaikäinen tyttö esimerkiksi kehuu käyvänsä Helsingin Kalliossa sijaitsevassa baarissa alituiseen.

Uuden vuoden vaihteessa tyttö on kirjannut menettäneensä muistinsa ja vetäneensä "jotain kuulemma turpaan". Viimeisimmässä merkinnässään, 15. tammikuuta, tyttö kertoo pelanneensa tietokoneella sekä valittaa, ettei hänellä ole elämää.
http://www.iltalehti.fi/helsinki/200801307174125_hi.shtml

Äitinsä surman tilannut tyttö ei kestänyt asua kotona
Perheestä oli tehty ilmoituksia sosiaaliviranomaisille.
...
Äitinsä surman tilaamisesta epäilty teinityttö muutti lastensuojelulaitoksesta kotiin vain noin kuukautta ennen surmayritystä. Nimettömänä pysyttelevä sukulainen sanoo STT:lle, että äiti halusi tytön luokseen, mutta tyttö kärsi yhdessä asumisesta ja halusi lähteä takaisin laitokseen.

Perheen elämää läheltä seurannut sukulainen kertoo suvun tehneen perheestä lukuisia lastensuojeluilmoituksia. Yksinhuoltajaäiti sai kuitenkin pitää lapset luonaan, kunnes kaikki kolme lasta karkasivat teini-iässä yksi kerrallaan kotoa.
...
Sukulaisen mukaan perheen elämä oli risaista, häädöt seurasivat toistaan ja kotikunta muuttui usein. Vanhemmat erosivat, kun nuorin tytär oli aivan pieni. Rahasta oli pulaa, ja lapset olivat usein ilman ruokaa. Äiti piti perheessä kuitenkin kovaa kuria eikä esimerkiksi lasten kavereita siedetty.

Sukulaiset yrittivät puuttua perheen elämään, mutta sosiaaliviranomaiset suhtautuivat valituksiin nihkeästi. Sukulaisen mukaan moni sosiaalityöntekijä sanoi olevansa tosi huolissaan, muttei tehnyt mitään asian ratkaisemiseksi.
...
Sukulainen sanoo ymmärtävänsä tytön hätää, vaikka ei hyväksykään tämän tekoa.
Hän oli todella masentunut ja koki, ettei pääse äidistään eroon muuta kuin tappamalla.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200801307176968_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Yleisradion TV1:n ajankohtaisohjelma MOT on onnistunut siinä, mitä viranomaiset ovat yrittäneet turhaan jo lähes kolmen vuoden ajan: ohjelman toimittajat ovat tavoittaneet ulkomaille paenneen Maija-Liisa Lahtisen.
...
Lahtisesta on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus, sillä hän ei ole suosiolla ilmoittautunut kärsimään hovioikeuden kesäkuussa 2006 vahvistamaa lähes kolmen vuoden ehdotonta vankeustuomiota törkeästä kavalluksesta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200801307177005_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Hei ahkera linkittäjä: opettele luomaan hyperlinkki. Ollaan sentään Internetissä, kamoon!

Anonyymi kirjoitti...

"Kansanedustaja Tarja Tallqvistin (kd.) mukaan ongelman taustalla ovat epätasaiset valtasuhteet."

Tämäkin ongelma siis ratkeaa, kun säädetään laki, joka takaa 60% edustajapaikoista naispuolisille. Ei muuta kuin lakia säätämään vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon "Emännän Apu"-juttuun .. ajat ovat tosiaan muuttuneet, sillä nykyisinhän ei ole mikään ihme nähdä miehen käyttävän pesukonetta, vaikka tuohon aikaan ehkä oli omituista nähdä 'Isännän' pyykkiä pykertävän.

Toisena asiana tulee mieleen, että ihan hyvä juttu jne, mutta toisaalta pistää miettimään, että milloinkahan naiset ovat ostaneet miehille työntekoa helpottavia, naisten suunnittelemia koneita?

Niin että kumpi sukupuolvi onkaan se sorrettu?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Noista linkeistä kohosi yksi kohta silmieni eteen erityisesti:

"Perheen elämää läheltä seurannut sukulainen kertoo suvun tehneen perheestä lukuisia lastensuojeluilmoituksia. Yksinhuoltajaäiti sai kuitenkin pitää lapset luonaan, kunnes kaikki kolme lasta karkasivat teini-iässä yksi kerrallaan kotoa."

Se, miten äiti voi tehdä mitä hyvänsä, ilman että lapsia halutaan suojella äidiltä. Se on käsittämätöntä, järkyttävää ja julmaa, puhumattakaan epätasa-arvoisuudesta, mutta äiti saa _TODELLA_ töpeksiä, ennenkuin lastensuojeluviranomaiset jaksavat vaivautua ynähtämäänkään sinne suuntaan, siinä missä mies saa sanoa ikuisiksi ajoiksi hyvästit lapsilleen jos vahingossa yskähtää väärään aikaan väärässä paikassa.

Poliisia asia ei tunnu kiinnostavan, eikä niitä tahoja, jotka aina huutavat "Mutta entäs lapset!!!11"..

Tekopyhää paskaa, Maamme täynnä on.

- Vortac