torstaina, helmikuuta 14, 2008

Häirintä

Sukupuolinen häirintä tuttua jo peruskoulussa.

Peruskoulu jäi pois laista.
Tasa-arvolaki kieltää seksuaalisen ja sukupuoleen perustuvan häirinnän. Kielto tuli lakiin 2005. Se koskee työpaikkoja, etujärjestöjä ja oppilaitoksia. Yksi on kuitenkin joukosta poissa: peruskoulu. "Pitäisi ulottaa sinnekin", akatemiaprofessori Kevät Nousiainen Helsingin yliopistosta arvioi.
Muistini mukaan peruskoulussa ei paljon muuta olekaan kuin häirintää, josta sukuipuolinen sellainen lienee yleensä sieltä lievimmästä päästä.

Entäs sitten nörttien tekemän nettihäirinnän seuraukset?

Saarioisen uusi mainos.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Lukiolaisten mukaan häirintä suuntautuu pääsääntöisesti pojilta tytöille tai samaa sukupuolta olevien välillä. Tytöt häiritsevät poikia harvoin."

Tämä on ihan paskapuhetta, mutta mitäs muuta Pravdalta voi odottaa. Nyt halutaan siis siivota poikiin kohdistuva koulukiusaaminen maton alle piilooon, ja tehdä teinitytöistäkin jotain patriarkaatin vallankäytön uhreja. Eli törkeyksiä puhuva teinipoika voisi joutua suunsoitosta rikosoikeudelliseenkin vastuuseen, teinityttö taas aivan vastaavasta ei. Varmasti parantaa koulujen työskentelyilmapiiriä tällainen.

Anonyymi kirjoitti...

Dads DO matter

Isät eivät olekaan tarpeettomia? Kukapa olisi uskonut. No, eiköhän tämä juttu vaieta kuoliaaksi suomalaisessa feministimediassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tytöthän NIMENOMAAN häiritsevät poikia, usuttavat alfauros-poikia nörttipoikien kimppuun, 'testailevat' seksuaalista juuri herännyttä valtaansa, ja ihmettelevät kun pojat tekevät vaikka mitä kun vähän räpyttelee ja rintoja hersyttää ja hiuksia heilauttaa. Tästä on sitten seurauksena monenlaista kärsimystä poikien sydämissä, kun tytöt testaavat kykyjään usein hyvinkin julmasti ja nauravat sitten päälle.

Tytöt oppivat hyvin varhain pitämään pimennossa todelliset aikeensa ja halunsa ja suuntauksensa, ja esittämään aivan toista kuin mitä ovat. Tämä oli omassa peruskoulussanikin havaittavissa, monta kertaa esiinnyin kovinkin feministisesti kuvitellen saavani sillä tavalla naisia puolelleni, ja sitten ihmettelin heidän vaivautunutta reaktiotaan, kun pitääkseen imagoaan yllä heidän oli tavallaan oltava samalla kannalla, mutta jokin heidän reaktiossaan kertoi, että oikeasti he olivat aivan vastakkaista mieltä asiasta..

Ilman tyttöjä, pojatkin kiusaisivat toisiaan paljon vähemmän, koska miksi he silloin haluaisivat kenellekään osoittaa olevansa alfauroksia yhtä innokkaasti?

Pojat joutuvat joka tapauksessa kärsimään enemmän kuin tytöt, enemmän kiusatuiksi, ilman mitään sosiaalista valtaa (paitsi ne pari salskeata röyhöttäjäpoikaa ja pari pahista sieltä takanurkasta), ja nyt sitten vielä halutaan kohentaa tyttöjen asemaa poikien kustannuksella vielä ENTISESTÄÄNKIN, ikäänkuin nykyisessäkin ei olisi jo aivan mielettömästi kuilua välissä!

Huh, kyllä todella tiukalle menee ennenkuin koko paska romahtaa omaan mahdottomuuteensa, mitä feminismiin ja miesten ja poikien alistamisyrityksiin tulee.. tää on jo mennyt aikaa sitten täysin mahdottomaksi, nyt odottelen vain että milloin koko kansa sanoo "NYT RIITTÄÄ TÄMÄ PELLEILY!" ja iskee jalkaa, jolloin feministien vuosikymmeniä rakentama naurettava korttitalo-kulissi romahtaa alas, paljastaen alastoman totuuden naisista, feministeistä ja heidän todellisista motiiveistaan ja haluistaan, ja silloin kansa vihastuu ja TEKEE jotain asialle..

Siinä vaiheessa en haluaisi olla nainen enkä feministi, voi meinaan tulla rumaa jälkeä. Mutta niinhän se on, että kun heiluria väkisin tuuppaa johonkin suuntaan, jossain vaiheessa voima on niin suuri, ettei sitä voikaan enää jatkaa ja niin heiluri heilahtaakin toiseen suuntaan, ihan sen takia että se on alunperinkin yritetty viedä liian pitkälle ensimmäiseen suuntaan.

- Vortac