perjantaina, helmikuuta 01, 2008

Kilpailu: kuka liioittelee kovimmin?

Halonen: Sukupuolista häirintää kaikkialla:
Presidentti Tarja Halosen mukaan sukupuolista häirintää esiintyy koko yhteiskunnassa, joka tasolla.
Ahdistelijoiksi leimattujen perheet kärsivät:
Minulla on kolme aikuista lasta ja voin vain kuvitella, miten he ja heidän lähipiirinsä tästä kärsivät. Vaimoni on fiksu ja tuntee minut, hänelle en ole juttua joutunut selittelemään. Tämähän on mielivaltaa oikeusvaltiossa, vain hutkitaan eikä tutkita, Tero Rönni kertoo.

Kuka tahansa voi mestata tällä tavalla kenet vain, jos tällainen tulee tavaksi. Oikeusvaltiossa ollaan syyttömiä kunnes oikeus totee syylliseksi, Pekka Vilkuna kertoo.

Harkitsen oikeustoimia vakavasti. Yleensä pitää tietää mistä syytetään ja kuka syyttää, nyt meidät on leimattu puskasta ampuen. Perheeni on tietysti ärtynyt tällaisesta, Lintilä tuohtuu.

Tässä hyökätään tasa-arvon nimissä miehiä vastaan, haluan kuulla tasa-arvovaltuutetun mielipiteen tästä menettelystä, Oinonen sanoo.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Sukupuolinen häirintä nousi puheenaiheeksi, kun eduskunnan tasa-arvoselvityksessä kävi ilmi, että naistyöntekijät kokevat eduskunnassa häirintää."

Tämä ei pidä paikkaansa. Kyselyyn vastanneista eduskunnan naistyöntekijöistä kolmannes ilmoitti kokeneensa epäasiallista käytöstä tai lähentelyä. Sehän ei ole häirintää, jos sellainen ei jatku tai toistu huomautuksen jälkeen. Nyt siis uutisoidaan väitteet epäasiallisesta käytöksestä muka todistettuina ja todellisina häirintätapauksina, mikä on suoraa valehtelua.

"Halonen sanoi pitävänsä hyvänä, että asiasta keskustellaan. Sen sijaan hän ei ottanut kantaa siihen, onko nyt käyty keskustelu ollut tavaltaan paras mahdollinen."

On siinä meillä varsinainen "koko kansan presidentti" ja "arvojohtaja", kun ei uskalla, tai halua, tuomita selvää poliittista ajojahtia.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeustoimiin Pravdaa vastaan kunnianloukkauksesta kannattaisi ehdottomasti ryhtyä. Tapauksesta voisi myös kannella Julkisen sanan neuvostolle.

Anonyymi kirjoitti...

Kun jotain asiaa toistaa tarpeeksi kauan, ihmiset alkavat uskoa siihen. Suomalaiset naiset uskovat ihan oikeasti, että he saavat 20 prosenttia pienempää palkkaa kuin mieskollegansa ja että naisia syrjitään valtavasti sukupuolen takia. Tiedotusvälineet toistavat jatkuvasti uhrimantraa, joka oikeuttaa naiset HS:n lehtijutun kaltaisiin vastaiskuihin. Jos seuraa suomalaisia tiedotusvälineitä, Suomesta saa sellaisen kuvan, ettei täällä ole mitään hyvää; naisilla on huonompi asema kuin taleban-Afganistanissa, ihmiset ovat rasisteja, sivistymättömiä juntteja ja alkoholisteja.

Panu kirjoitti...

Jos seuraa suomalaisia tiedotusvälineitä, Suomesta saa sellaisen kuvan, ettei täällä ole mitään hyvää; naisilla on huonompi asema kuin taleban-Afganistanissa, ihmiset ovat rasisteja, sivistymättömiä juntteja ja alkoholisteja.

Ensimmäinen väite on tietysti paskaa. Rasistiväitekin on, koska rasistit, anteeksi, maahanmuuttokriitikot ovat lukumääräänsä huomattavasti äänekkäämpiä ja häiritsevämpiä. Sivistymättömiä juntteja ovat tietenkin etupäässä suomalaiset naiset.

Alkoholistisyytös sitä vastoin pitää paikkansa, koska Suomessa on paheneva alkoholiongelma nimenomaan keskiluokassa. Juuri siksi asiasta nimenomaan ei lyödä erityisemmin rumpua tiedotusvälineissä - ne kohkaavat mieluummin huumeongelmasta, joka on a) täysin marginaalinen ja b) ennen muuta alkoholiongelman liitännäinen.