torstaina, helmikuuta 07, 2008

Monen miehen sisin tunto

Kiitos, Kummola!
Kalervo Kummolan suorapuheinen blogikommentti eduskunnan naisten rinnoista nostatti melkoisen mylläkän. Muun muassa Aamulehti.fi:n keskustelupalstoilla mies on jo ehditty tuomita ikuiseen kadotukseen ja toisaalta kehua kuplille.

Miehenä, toimittajana ja Suomen kansalaisena voin vain kiittää Kummolaa tuosta lausunnosta. Hän tuli siinä pukeneeksi sanoiksi monen miehen sisimmät tunnot niin kipeän osuvasti, niin vilpittömän suorapuheisesti, että kommentin voidaan odottaa jäävän suomalaisen aforismikirjallisuuden klassikoksi.

Tällaisena nössömpänä henkilönä en ryöpytyksen pelossa uskalla sen enempää lähteä lausuntoa analysoimaan, mutta sen sanon, että suomalainen tasa-arvokeskustelu tarvitsee muutaman Kummolan.

Yhtä asiaa vain mietin. Jos naistoimittaja puhuu kalapuikkoviiksisektorista, niin se on rohkea keskustelunavaus tasa-arvoon. Mutta enpä voisi kuvitella, että miestoimittaja voisi kirjoittaa vaikkapa eduskunnan megatissiosastosta, siis ihan nimiä mainitsematta mutta laitanpa tähän seitsemän naiskansanedustajan kuvan!
Ahdistelijaksi leimattu kansanedustaja sairauslomalle.

Feminism has turned men into second-class citizens, but have women's victories come at a price?

33 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Jos naistoimittaja puhuu kalapuikkoviiksisektorista, niin se on rohkea keskustelunavaus tasa-arvoon. Mutta enpä voisi kuvitella, että miestoimittaja voisi kirjoittaa vaikkapa eduskunnan megatissiosastosta"

Niinpä niin. Meillä on yhdet säännöt naisille, ja toiset, tiukemmat miehille.

Ovat varmaan päätoimittaja Janne Virkkunen ja kumppanit tyytyväisiä, kun saivat jo yhden vihaamansa ja todisteitta rikolliseksi leimaamansa mieskansanedustajan sairaslomalle. Pravdan touhu on niin vastenmielista, että ihan oksettaa.

Unknown kirjoitti...

Tosiasiahan on se, että naiset käyttävät push-up liivejä, ja avonaisia nappeja, jotta heitä kiinnostavat miehet huomaisivat heidät.
Lyhyesti; imartelevaa on, jos komea mies kehuu.

Valitettavasti vain epäkiinnostavillakin miehillä on silmät ja heidän tuijottaminen ja imartelu koetaan loukkaavana.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakaan näihin ei Kummola lukeudu.
On se kiva katsella komeiden nuorten miesten haarojenväliäkin, kun ne istuvat jalat levällään rennosti tuolilla, jotta asento olisi perhekalleuksille mahdollisimman mukava ;)

Anonyymi kirjoitti...

http://www.uta.fi/laitokset/naistutkimus/vakivaltakulttuuri.htm

Tiukkaa settiä tiedossa, feat. Arto Jokinen & Sari Näre!

Anonyymi kirjoitti...

A man who stays home and keeps house, who brings up the children and does the shopping, who lives off his wife's money, is seen in our judgmental times as a loser - not as a pioneer of a new way of living.

Jos naiset eivät haluaa elää tuolla tavalla, miksi ihmeessä miehet haluaisivat? Ja jos se on niin hienoa olla kotona hoitamassa taloa, miksi naiset eivät sitten tee sitä?

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvä vaan että eduskunnan limaisimmat tyypit saavat vähän osakseen kurin palautusta ja palautusta tähän todellisuuteen.

Ja Kummolan + kumppanien on ihan turha väittää, että rinnat muka hyökkää silmille.

Taitaa moni mieskansanedustaja olla kipeästi Jallun tai Kallen katselulehden tarpeessa. Katsoisivat mieluummin vaikka näitä luusereitten pornojulkaisuja, eivätkä loukkaisi kuolaamisellaan eläviä naisia.

Oletteko muuten huomanneet että yksikään vasemmistoliiton tai vihreitten mies ei ole syyllistynyt törkeyteen? Vain SDP, Kokoomus ja Kepu! Mistä se kertoo??? Kannattaa naistenkin seuraavissa vaaleissa miettiä vähän..

Anonyymi kirjoitti...

"Kummallisesti" ahdistelu nousi tapetille juuri porvarihallituksen aikaan. Tässä se nähdään taas missä todelliset tasa-arvon ajajat ovat ja missä ne EIVÄT ole. Vetäkää johtopäätöksenne. Ahdistelu (sukupuolisesti) on vain yksi esimerkki alistamisesta. Ihan samalla tavalla kuin köyhiä potkitaan päähän niin näköjään vahvemman "oikeudella" kähmitään naiset. Halusivat tai eivät..

Anonyymi kirjoitti...

Miksiköhän ihmiset menee saikulle, jos tekonsa tulevat ilmi? Painaakohan syyllisyys?

Anonyymi kirjoitti...

"Ja Kummolan + kumppanien on ihan turha väittää, että rinnat muka hyökkää silmille."

Eihän ole. Se on rintojen tarkoitus. Opiskelisit biologiaa, aninyymi miestenvihaaja.

"Oletteko muuten huomanneet että yksikään vasemmistoliiton tai vihreitten mies ei ole syyllistynyt törkeyteen? Vain SDP, Kokoomus ja Kepu! Mistä se kertoo??? Kannattaa naistenkin seuraavissa vaaleissa miettiä vähän.."

Kertoo tietysti siitä, minkä puolueiden edustajat ovat tätä puskista ampumista harrastaneet. Miesvihaa lietsovien feministipuolueiden tietysti.

"Miksiköhän ihmiset menee saikulle, jos tekonsa tulevat ilmi? Painaakohan syyllisyys?"

Minkä ihmeen tekojen? No, pistetään sinusta lehtiin jottu, jossa nimettömien lähteiden epämääräisten syytteiden perusteella väitetään sinun olevan pedofiiliraiskaaja? Painaisiko syyllisyys? Ahdistaisiko?

Anonyymi kirjoitti...

"Ihan samalla tavalla kuin köyhiä potkitaan päähän niin näköjään vahvemman "oikeudella" kähmitään naiset."

No, Annika Lapintiekö siellä spämmää? Oletko oppinut hallitsemaan prosenttilaskun sitten viime näkemän?

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen klikkaamaan anonyymi-sanaa, niin tällaiset nimimerkittömät puskasta-ampujaviestit menevät piiloon - näin ollen niitä ei tarvitse lukea, noteerata tai kommentoida..

Ehkäpä tämä johtaa lopulta siihen, että nämä aivottomat kanat valitsevat nimimerkin, jolla tulevaisuudessa kirjoittavat.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

vortac on kuin kliseinen nainen parisuhteessa; heti yrittämässä muuttaa toisia omille tavoilleen ja arvojensa mukaiseksi (käyttämään nimimerkkiä). ei varmaan mahdu kaaliin että kaikki eivät aio tanssia hänen pillinsä mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Noniin, Tikka voi olla ärsyttävä provosoija ja typerä akka, jolla ei ole mitään logiikantajua tai empatiaa, mutta ainakin hän käyttää reilusti nimimerkkiä, niin hänen kanssaan käytävä dialogi voi ainakin periaatteessa olla jollakin tavalla merkityksellistä ja sillä voi olla jokin perusta, jolle rakentaa.

Tosin tuo akka on niin vastenmielinen, että minä en kyllä hänen kanssaan keskustelua ainakaan kovinkaan mielelläni käy, mutta se onkin sitten toinen juttu :)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi: "Oletteko muuten huomanneet että yksikään vasemmistoliiton tai vihreitten mies ei ole syyllistynyt törkeyteen? Vain SDP, Kokoomus ja Kepu! Mistä se kertoo??? Kannattaa naistenkin seuraavissa vaaleissa miettiä vähän.."

Vasemmistoliiton ja Vihreiden miehet on feministejä, tai oikeammin profeministimiehiä ja usein vielä homoja. Siitä se kertoo, Anonyymi hyvä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ah mitä asennejuttua, millä perusteella Kallea ja Jallua katselevat/lukevat henkilöt ovat "luusereita"? Sehän on saman kommentoijan mukaan pikemminkin HUOMAAVAISEN MIEHEN MERKKI!:) Eli mies sen sijaan että "tuijottelisi hississä rintoja" katseleekin tissejä kotona lehdestä. Tämähän on edistyksellisen herrasmiehen teko! Erittäin tasa-arvoinen mies ei katsele naisten tissejä hississä vaan lukee Jallua himassa!

Ugh.

- kahve

ps. Ja sen sijaan että "Luuserinainen" ihailisi komeita miesmalleja lehdissään, näiden sixpackeja jne. hän onkin edistyksellinen moderni nykylissu...

Anonyymi kirjoitti...

oikein merkityksellisiä ja rakentavia solvauksia olenkin vortacilta saanut ihan nimimerkilleni osoitettuina. pitäisikin varmaan luopua koko nimmarin käytöstä, jos kerran vortac silloin eliminoi itse itsensä keskustelusta, jättämättä anonyymien kommentit lukematta. tuhlaa vaan aikaani joutua lukemaan jatkuvasti identtisinä toistuvia vihapostauksia - mitään sanomaa tai sisältöähän niissä ei ole.

ottaa muuten aivoon tuollaiset laiskat ja epärehelliset töistä lintsaajat.. siis siihen kansanedustajaan viitaten. kuinka voi olla otsaa lähteä koko loppukuuksi (=17 arkipäivää) ansaitsemattomalle palkalliselle lomalle? ja työnantaja maksaa tyhjästä. kyllä mies on se heikompi astia, jos tuollaisista syistä jäädään lähes kuukauden sairaslomalle. eivät ne himmeähinkkiset naisetkaan varmaan itkien kotiin juosseet työpaikkakiusaamisensa johdosta.

jos jotain tyhmyyden ja heikkouden lisäksi inhoan niin lintsaamista.

Anonyymi kirjoitti...

oho, jättämättä = jättämällä.

Anonyymi kirjoitti...

tikka: "ottaa muuten aivoon tuollaiset laiskat ja epärehelliset töistä lintsaajat.. siis siihen kansanedustajaan viitaten. kuinka voi olla otsaa lähteä koko loppukuuksi (=17 arkipäivää) ansaitsemattomalle palkalliselle lomalle? ja työnantaja maksaa tyhjästä"

tikka hiukan tarkaavaisuutta, vastahan pari päivää sitten se koko orkesteri (eduskunta) palasi täysin ansaistemattomalta, yli kuukauden lomilta :) Heille maksettiin aivan tyhjästä.

Eikä nyt puheena oleva kansanedustaja tyhjästä sairaslomalle lähtenyt vaan feminsitien ja feministimedian (Pravda) aiheetoman ja ilmeisen perättömän ajojahdin takia. On sitä kevyemminkin eväin eduskunnasta jääty saikulle, kuten mm. eräs feministi Rosa Meriläinen kun jäi kiinni huumekokeiluistaan ja niillä rehentelystään. Siinä se Meriläinen luhistui suorassa TV-lähetyksessä kameroiden edessä. Itkeä tirautti ja "kieri" lattialla sääliä keräten...ja sitten jäikin sairaslomille...olikohan se nyt 3 vai 4 kuukautta lomilla, ihan tuosta vaan...ja palkka juoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Niin muuten onkin moraalitonta velttoilla veronmaksajain rahalla ja pitää ryyppäyssairaslomaa mukamas jonkun feministien ajojahdin (??) vuoksi. Huvittava tekosyy lintsata töistä.

Vihdoinkin naiset nousevat puolustamaan oikeuttaan ruumiilliseen koskemattomuuteen ja hyvään henkiseen työympäristöön. Olen tosi helpottunut, että vyyhtiä aletaan purkaa juuri eduskunnasta, korkean profiilin työpaikasta. Ja nytpä on vaikenemisen laki rikottu: naiset sanovat suoraan tekijöiden nimet, eivätkä enää istu vain nurkassa itseään syyttelemässä.

Anonyymi kirjoitti...

jape, miksi eduskunnan talviloma oli ansaitsematon? käsittääkseni he tekevät töitä kuin pienet nilviäiset sen ajan kun töissä ovat - eli normi-ihmisen 8 tunnin työpäivät ovat harvinainen näky.

myös meriläinen oli selkärangaton löpsö. kukin vastaa kuitenkin omista töppäilyistään - jopa miehet.

Anonyymi kirjoitti...

Riina, yksin kommenttiesi lukeminen saa minut menettämään uskon ihmiskuntaan.
Maailmankuvasi on niin vääristynyt, että et edes huomaa omia puolueellisia näkökulmia.
Lähes jokainen viestisi on ristiriitainen, ja kertoo paljon kirjoittajasta mitä hän sanoo tahtomattaan. Surullista.
Vain sokea ihminen näkee julkisen noitavainon hienona asiana.

Anonyymi kirjoitti...

en ikävä kyllä enää löydä linkkiä uutiseen, mutta pisti ihmetyttämään jonkun entisen thai-huoran tarina. tyyppi oli tienannut neitsyytensä myymisestä 14-vuotiaana siivoojan vuoden palkan. ihmettelen siis, miksi hän oli jatkanut työtä säännöllisesti siitä eteenpäin. jos hän kerran olisi tullut sen yhden keikan palkalla vuoden toimeen - tekemättä mitään töitä - niin miksi silti piti jatkaa? kai nyt traumatisoituminen kerran vuodessa on parempi kuin monta kertaa illassa, etenkin kun taloudellista pakkoa ei ilmeisesti siis ollut. sama tyttö (nyt aikuisena) kertoi kärsivänsä mielenterveyden ongelmista pilatun lapsuutensa takia. go figure..

Anonyymi kirjoitti...

MrMan, onpa ikävää jos vien uskosi ihmiskuntaan. Toivon kuitenkin parempaa huomista kaikille vielä kasvaville tytöille. Kunpa edes he saisivat ahdisteluvapaan ympäristön ja kunnioitusta itselleen ihmisinä. Näiden asioiden vuoksi kannattaa taistella. Surullista jos se on sinusta noitavaino. Ymmärrät ehkä itse jos joskus saat lapsia ja etenkin jos ne ovat tyttöjä.

Anonyymi kirjoitti...

Riina hyvä, nämä miehet eivät usko että mies voi kontrolloida katsettaan. Niinpä loogisesti ajatellen he ymmärtävät täysin sen, että heidän tyttöystäviään, vaimojaan , tyttäriään, äitejään jne. tuijotellaan työpaikalla ja kouluissa, vaikka em. naispuolisesta läheisestä se olisi kuinka ikävää ja ahdistavaa. Biologisille faktoille kun ei voi mitään, joten mitä siitä ärtymään tai itkeskelemään.

Sitä vartenhan näitä kokoontumisajoja täällä pidetään, että evoluution epäkuntoiset uroot voivat päivät pääksytysten keskustella loogisesti siitä, miten tämä heidän tilanteensa ei tule koskaan muuttumaan. Biologisille faktoille jne...

Anonyymi kirjoitti...

"Niinpä loogisesti ajatellen he ymmärtävät täysin sen, että heidän tyttöystäviään, vaimojaan , tyttäriään, äitejään jne. tuijotellaan työpaikalla ja kouluissa, vaikka em. naispuolisesta läheisestä se olisi kuinka ikävää ja ahdistavaa."

Kyllä. Ymmärrän ihan täysin. Siskoni, äitini ja naiseni keräävät miesten katseita, ja ihan syystä. En tosin pidä tuijottamista (missä menee katseen ja tuijotuksen raja? montako sekuntia saa katsoa jotain, ennen kuin menee tuijotukseksi?) erityisen hyvänä käytöksenä, joten en liiemmin itse sitä harrasta. Katselen vain. Naiset ovat kyllä tuijottaneet minua, enkä ole pannut sitä pahakseni. Meikäläisessähän tunnetusti on jotain tuijotettavaakin.

"loogisesti siitä, miten tämä heidän tilanteensa ei tule koskaan muuttumaan. Biologisille faktoille"

Otapa Palle järki käteen. Biologisille faktoille ei nyt vain mahda mitään. Kuten presidentti J.K. Paasikivi aikoinaan totesi: "Tosiasiain tunnustaminen on viisauden alku." Niin se oli silloin ja niin se on nyt.

Arawn kirjoitti...

Tikka: Neitsyyden voi menettää vain kerran, joten sen siivoojan vuoden palkankin saa vain kerran. Toisekseen, en tunne juuri tämän henkilön elämäntarinaa, mutta aika monella Thaimaan seksibisnekseen joutuvalla nuorella tytöllä ei ole mitään mahdollisuuksia päättää siitä, kuinka usein he ottavat asiakkaita vastaan. He eivät ole itsenäisiä työntekijöitä vaan huoratalojen yms. instanssien omistajat käytännössä omistavat heidät ja päättävät heidän elämästään.

Anonyymi kirjoitti...

tikka: "jape, miksi eduskunnan talviloma oli ansaitsematon? käsittääkseni he tekevät töitä kuin pienet nilviäiset sen ajan kun töissä ovat - eli normi-ihmisen 8 tunnin työpäivät ovat harvinainen näky."

tikka arvelen, että emme ole tästä asiasta kumminkaan samaa mieltä, tai edes samalla aaltopituudella, joten on ehkä turhaa vastata sinulle tähän kysymykseesi, mutta vastaan nyt kuitenkin jotain, kun niin ystävällisesti kysyit :)

Eli, missä muussa ammatissa on yli kuukauden palkallinen joululoma?
Olen samaa mieltä, että eduskunnassa tehdään töitä kuin "pienet nilviäiset", mutta tuo "pienet nilviäiset" ei minun mielestäni kuvaa työn määrää vaan sitä kuinka hakeudtaan erilaisiin nakkisuojiin. Tuntimääräisesti päivät voivat olla pitkiä, mutta envät ne TYÖMÄÄRÄLTÄÄN ja RASKAUDELTAAN niin kovin kummosia ole, marttakerhoilua ja kahvittelua on suurin osa päivää.

Normiihminen tekee 8 tunnin työpaäivässä ENEMMÄN kuin kansanedustaja. Sitten kansanedustajuilla on muutakin lomailua, joka on ansaitsemattoman pitkää, kuten esim. kesälomat. Lisäksi on paljon erilaista valiokuntamatkailua, joka on suoraansaottuna lomaa, eikä mitään työntekoa.

Eli ansaitsematonta lomaa on paljon. Siinä tikka mun subjektiivinen mielipide! :)

Anonyymi kirjoitti...

jape, kiitos mielipiteestä. kiitos myös sen esittämisestä asiallisesti, vaikka se poikkesikin omastani. joskus täällä tuntee hetken keskustelevansa ihan ihmisten kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

tikka, kiitos vaan itsellesi :)

Ihmisiähän täällä tosiaan ollan, asiat välillä vain riitelevät :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen hivenen eri mieltä siitä, että naisille olisi eri säännöt kuin miehille, että naisille on oikeastaan vain yksi sääntö; "Ei ole sääntöjä"..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"aki rikottu: naiset sanovat suoraan tekijöiden nimet, eivätkä enää istu vain nurkassa itseään syyttelemässä."

Todisteita ei vaan osata sanoa, eikä oikein niitä nimiäkään. Kunhan vain juorutaan Pravdan toimittajan kanssa miehistä pahaa heidän selkänsä takana.

Anonyymi kirjoitti...

Kuule Jorma, mikä sun luetun ymmärtämisessä on vikana? Totesin kahteen otteeseen, että biologisille faktoille ei voi mitään, joten mitä siitä märisemään. Kun kaikki oikeat ihmiset täällä ovat samaa mieltä kuin minä, niin miksi sun mielestä juuri mun pitää ottaa järki käteen, ikäänkuin olisin väärässä?

Anonyymi kirjoitti...

"Kun kaikki oikeat ihmiset täällä ovat samaa mieltä kuin minä, niin miksi sun mielestä juuri mun pitää ottaa järki käteen, ikäänkuin olisin väärässä?"

Siksi, ettei ivallisuuten ole syytä.