torstaina, helmikuuta 14, 2008

Suomennos!

Joku hurja on kääntänyt artikkelin Naisten seksuaalisuuden kulttuurinen tukahduttaminen kokonaan suomeksi. Kannattaa lukea!

Tytöille lisää lapsilisää!

43 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hulvaton tuo Iltalehden juttu: "...tytöt ovat paljon harkitsevampia rahan käyttäjiä ja myös yrittävät tienata taskurahansa paljon aiemmin itse kuin pojat."

Niin, juurihan siitä uutisoitiin, miten ne haastatellut tanskalaisteinit hankkivat vähän ylimääräistä taskurahaa ja tavaroita! ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Häirintä voi ylläpitää jakoa miesten ja naisten töihin

"Arvioita tukevat muun muassa poliisien ammattikunnasta julkaistut tutkimukset. Vain noin joka kymmenes poliisi on nainen.

Naispoliiseista suunnilleen joka kolmas on joutunut työssään kuulemaan härskejä juttuja ja joka viidettä oli ahdisteltu muuten, ilmeni työterveyslaitoksen ja poliisiammattikorkeakoulun tutkimuksesta."

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuolelle X enemmän rahaa, koska X on vähemmistönä asiassa Y ja tarvitsee tukea. Tai ehkä X onkin enemmistönä, mikä osoittaa että X on paljon parempi ja ansaitsee siis enemmän rahaa.

Anonyymi kirjoitti...

Minkä takia poliisimiehet ahdistelee seksuaalisesti naiskollegoitaan keskimääräistä enemmän? Eikö ne saa pesää muutenkin aika hyvin, kun melkein joka tytön unelma on se poliisimies.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, HS:n linja pitää: pari viikkoa jo melkein joka numerossa juttua häirinnästä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos jokin voima on tukahduttanut naisten seksuaalisuutta,niin millaiselta se sitten näyttäisi kun sitä ei tukahdutettaisi?
Miten naiselle ominaisen seksuaalisen vallan omaavan miehen seksuaalisuus vertautuu keskivertoon 'tukahdutettuun' naiseen?
Ehkä naiset ovat hiljaisia tarjontansa paljoudessa ja miehet turhautuneita ja tukahdutettuja. Miehet ovat tosiasiassa tukahdutettuja. Naisten tukahduttaminen länsimaailmassa on enemmänkin myyttistä femuilua johon uskotaan joskus nuorena ja pienenä kun jostakin femu-uutisista on niin kuullut ja ei osaa vielä kriittisesti ajatella. Vähän niin kuin se 'fakta' että raiskauksessa on kyse vallasta eikä seksistä. Pienenä luin jotain tällaista lehdestä ja ajattelin että se oli totta. Vasta aikuisena paljastui että se oli feministitulkintaa.

Koko oletusta voisi perustella lisää ennen kuin ruvetaan etsimään selityksiä sille.

Härskeissä jutuissa kauheinta saattaa olla että ne ovat miesten härskejä juttuja eikä naisten härskejä juttuja.

Anonyymi kirjoitti...

Raiskauksessa on kyse siitä, että seksuaalisesti tukahdutettu, naisia katkerasti vihaava mies ottaa ohjat käsiinsä ja nussii väkisin kun ei muuten heru.

Hyvä analogia raiskaukselle lienee vandalismi. Jos ei päästä osingoille niin rikotaan edes paikat.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, toi 'raiskaus on vallankäyttöä' olisi helpompi uskoa todeksi, jos miehet raiskaisivat KETÄ TAHANSA, eivätkä vain niitä seksikkäimpiä, NUORIA naisia.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Naispoliiseista suunnilleen joka kolmas on joutunut työssään kuulemaan härskejä juttuja"

Eli he ovat itse ahdistuneet, ei heitä ole ahdisteltu. Naisvaltaisissa työpaikoissa jutut ovat vielä hirveämpiä. Miten kukaan voi työskennellä poliisina, jos ei kestä edes pientä huulenheittoa?

Anonyymi kirjoitti...

tikka: "Naispoliiseista suunnilleen joka kolmas on joutunut työssään kuulemaan härskejä juttuja ja joka viidettä oli ahdisteltu muuten"

Tarina ei kerro selvästi, onko härskit jutut ja ahdistelut tullut vain työtovereiden taholta, vai onko tullut kenties myös asiakkaiden puolelta?

Tarinan ei myöskään kerro onko härskit jutut ja ahdistelut tullut vain vastakakiselta sukupuolelta, vai onko joukossa myös oman sukupuolen häiriökäyttäytymistä. Jakauma?

Anonyymi kirjoitti...

Viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana on homouden profiilia nostettu mediassa voimakkaasti. Asia ei ole samanlainen tabu, tai häpeän aihe kuin aiemmin. Tätä ennen korostettiin yksinhuoltajia, ja sinkkuutta.

Seuraava askel on jo tulossa.
Veikkaan että se on "kolmen kimpat, ja polygamia".
Tosin vain korkeatasoisimmilla miehillä on mahdollisuus pitää useampia kumppaneita.

Media ei luo tätä käyttäytymismallia, vaan heijastelee yhteiskunnassa pinnan alla olevia arvoja. Tällä tarkoitan sitä, että polygamistit ovat jo keskuudessamme, aivan kuten homotkin muutamia vuosikymmeniä sitten.

Polygamsitit ovat yhä "kaapissa", ja epävarmoja siitä hyväksytäänkö heidät. Siksi he kamppailevat jatkuvasti sisäisten ristiriitojensa kanssa.
"Onko oikein, että olen naimisissa olevan miehen rakastaja?" jne.

Polygamistit ovat kuitenkin yhä huomattavampi kuluttajaryhmä. Tästä seuraa kehitys, jossa meille aletaan tarjota avoimen polygamistisia roolimalleja esimerkiksi tv-ohjelmien muodossa.

Pian polygamistien nimittely, ja arvostelunon kiellettyä, tai ainakin yhtä "moukkamaista", kuin homojenkin.

Kehitys on väistämätön, kysyntä luo tarjonnan.
Kuten homoilla, ja ihmisillä yleensäkin, on myös polygamisteilla tarve tuntea itsensä hyväksytyksi ja arvostetuksi.
Se on myös heidän oikeutensa.

Ajatukset sain sattumalta selatessani:

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_love

http://www.iltalehti.fi/viihde/200802147248052_vi.shtml

Arawn kirjoitti...

TN: "Niin, juurihan siitä uutisoitiin, miten ne haastatellut tanskalaisteinit hankkivat vähän ylimääräistä taskurahaa ja tavaroita! ;-)"

Mainittiinko siinä kyselyjutussa muuten erikseen, että kaikki vastanneet olivat tyttöjä?

Vortac: "Jep, toi 'raiskaus on vallankäyttöä' olisi helpompi uskoa todeksi, jos miehet raiskaisivat KETÄ TAHANSA, eivätkä vain niitä seksikkäimpiä, NUORIA naisia."

Eivät miehet raiskaa pelkästään nuoria ja seksikkäimpiä naisia. Isoäiti-ikäisiäkin on raiskattu ja varsinkin esim. sodissa saatetaan raiskata ihan ketkä vain naisten näköiset.

Rauhan aikana enemmistönä ovat kyllä nuoret naiset, joskaan seksikkyys ei ole mitenkään vaadittava määre. Silti, jos ajatellaan raiskauksen koko dynamiikkaa ja miten esim. jossain maissa (aiemmin Euroopassakin, sotien aikaan ja esim. Balkanilla Balkanin sodan aikaan) raiskatut silvotaan tai tapetaan kokonaan, on vaikea uskoa, että raiskauksen koko dynamiikka tyhjentyisi seksiä saamattomien miesten pyrkimykseen lisääntyä.

Toisekseen, en muista ainakaan koskaan törmänneeni tutkimukseen, selontekoon tai vastaavaan, että raiskaajat olisivat pääsääntöisesti miehiä, jotka eivät muuten saa. Olisin mielenkiintoista nähdä, onko näin.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen teoria Diipadaapalta. Esitetyn hypoteesin puolesta puhuu myös se, että YTM:istä on huutava pula. Jos polygamia muuttuu valtavirraksi olisi suuremmalla osalla naisista mahdollisuus nauttia alffamiehistä.

Anonyymi kirjoitti...

Raiskattujen naisten ikä- ja ulkonäköhaitari on hyvin laaja.
Keski-ikäinen hiirulainen voi joutua raiskatuksi siinä kuin parikymppinen kaunotar.
Onneksi kummallakin ryhmällä todennäköisyys joutua raiskauksen uhriksi on pieni.

Samuel

mies kirjoitti...

minusta tuossa artikkelissa on paljon puutteita, joista kirjoitin blogiini pitkähkön analyysin.

Anonyymi kirjoitti...

Myydään nokia kiinaan ;)


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802157253434_ul.shtml

-Erästoteles

Anonyymi kirjoitti...

Arawn kirjoitti:
"Mainittiinko siinä kyselyjutussa muuten erikseen, että kaikki vastanneet olivat tyttöjä?"

Muistaakseni siinä olivat jotkut pojatkin myyneet seksiä, en jaksa käydä tarkistamassa. Siksi kirjoitin yleisesti "teinit". Mutta onhan se nyt selvää, että teinityttöä varmasti menee kaupaksi hyvin helposti. Teinipojan pitää sen sijaan hakeutua aivan omanlaisen kuluttajaryhmän pakeille.

Joku pohti:
"Minkä takia poliisimiehet ahdistelee seksuaalisesti naiskollegoitaan keskimääräistä enemmän?"

Keskimääräisesti enemmän? Noh, en tiedä siitä. Mutta olen ajatellut että poliiseiksi ylipäätänsä hakeutuu sitä korkeamman testosteronin sakkia, joka saattaa "luontaisemmin" tehdä tuollaista. Ja kun pohditaan sitä, miten paljon poliiseja valmistuu työttömiksi, voi sekin nyppiä, että huonommin töihin soveltuvia - siis fyysisesti pienempiä ihmisiä, naisia - hakeutuu myös apajille.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja kun pohditaan sitä, miten paljon poliiseja valmistuu työttömiksi, voi sekin nyppiä, että huonommin töihin soveltuvia - siis fyysisesti pienempiä ihmisiä, naisia - hakeutuu myös apajille."

Niin, etenkin kun naishakijoita suositaan pääsykokeissa. Samat vaatimukset ne pitäisi olla kaikille.

Arawn kirjoitti...

TN: kuvittelisin kyllä, että teinipojankin kannalta pelkkä ilmoitus netissä riittää. Varsinkin, kun teinipoikia voi muutenkin olla vähemmän saatavilla suhteessa kysyntään kuin teinityttöjä.

"Keskimääräisesti enemmän? Noh, en tiedä siitä. Mutta olen ajatellut että poliiseiksi ylipäätänsä hakeutuu sitä korkeamman testosteronin sakkia, joka saattaa "luontaisemmin" tehdä tuollaista. Ja kun pohditaan sitä, miten paljon poliiseja valmistuu työttömiksi, voi sekin nyppiä, että huonommin töihin soveltuvia - siis fyysisesti pienempiä ihmisiä, naisia - hakeutuu myös apajille."

Siis jo töissä olevia poliisimiehiä vituttaisi tämä asia niin suuresti, että he kostaisivat sitä naispoliiseille ja nimenomaan seksuaalisen häirinnän kautta?

Anonyymi kirjoitti...

"Tympeänörttö" kirjoitti: "Ja kun pohditaan sitä, miten paljon poliiseja valmistuu työttömiksi, voi sekin nyppiä, että huonommin töihin soveltuvia - siis fyysisesti pienempiä ihmisiä, naisia - hakeutuu myös apajille."

Poliisissa tarvitaan joka tapauksessa tietty määrä naisia (esim. ruumiintarkastukset) ja varsin suuri osa työtehtävistä on luonteeltaan sosiaalisia (mm. sakkojen kirjoitus :D) - toisiin sosiaalisiin tehtäviin naiset sopivat paremmin kuin miehet.

On ehkä paikallaan mainita se, että poliisin sisällä vaatimukset ovat samat molemmille sukupuolille: ainakaan takavuosina moottoripyöräpoliiseina ei ollut yhtään naista, koska yksikään ei läpäissyt vaadittua "työnnä pyörää 50 metriä" -testiä.

Häirintätapausten yleisyys on todennäköisesti sidoksissa organisaation sisäiseen kulttuuriin - vrt. armeija ja simputus.

Anonyymi kirjoitti...

Norjan tasa-arvoministeri sai potkut valehtelun takia
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Norjan+tasa-arvoministeri+sai+potkut+valehtelun+takia/1135234096601

Anonyymi kirjoitti...

Arawn kirjoitti:
"Siis jo töissä olevia poliisimiehiä vituttaisi tämä asia niin suuresti, että he kostaisivat sitä naispoliiseille ja nimenomaan seksuaalisen häirinnän kautta?"

Ehkä? Mistäs minä tosin tietäisin, kunhan heittelin ideoita ilmaan.


Joku muu kirjoitti:
"Poliisissa tarvitaan joka tapauksessa tietty määrä naisia (esim. ruumiintarkastukset) ja varsin suuri osa työtehtävistä on luonteeltaan sosiaalisia (mm. sakkojen kirjoitus :D) - toisiin sosiaalisiin tehtäviin naiset sopivat paremmin kuin miehet."

Tuo, että ruumiintarkastuksen voisi tehdä vain samaa sukupuolta oleva henkilö, on poliittisen korrektiuden tuote. Ei siihen olisi PAKKO olla naisia. Ja entäs sakonanto ja muut sen tarkemmin määrittelemättömät "sosiaaliset tehtävät"? Siis uskotko, että kun naiselta saa sakon, se otetaan jotenkin paremmin vastaan, eikä esim. aleta riehumaan niin herkästi? Enpä tiedä.

"Häirintätapausten yleisyys on todennäköisesti sidoksissa organisaation sisäiseen kulttuuriin - vrt. armeija ja simputus."

Niin, voi olla miesten tapa hakea selkeää nokkimisjärjestystä. Ja se ulotetaan naisiinkin, jos pari sellaista on miehiselle alalla tunkenut.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Lapsipornoa+kritisoiva+teos+takavarikoitiin/1135234095747
Lapsipornoa kritisoiva teos takavarikoitiin

Anonyymi kirjoitti...

"Poliisissa tarvitaan joka tapauksessa tietty määrä naisia (esim. ruumiintarkastukset) ja varsin suuri osa työtehtävistä on luonteeltaan sosiaalisia (mm. sakkojen kirjoitus :D) - toisiin sosiaalisiin tehtäviin naiset sopivat paremmin kuin miehet."

Miten niin olisivat parempia ja missä tehtävissä? Vaikka testit olisivat samat kaikille, niin naisia pääsisi alalle ihan tarpeeksi. Pääasianhan pitää olla se, että parhaat ja sopivimmat tulevat valituiksi. Ruumiintarkastuksista on turha numeroa tehdä. Jos sellainen on tehtävä, sellainen on tehtävä, sukupuolesta riippumatta.

Arawn kirjoitti...

Eiköhän kyse ole enemmän ruumiintarkastuksen kohteen sukupuolesta...

Miehillä ei ehkä olisi mitään sitä vastaan, että vieras nainen kopeloisi heitä, en osaa sanoa, mutta minulla on kyllä paljonkin sitä vastaan, että vieras mies kopeloisi minua.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn kirjoitti:
"minulla on kyllä paljonkin sitä vastaan, että vieras mies kopeloisi minua"

Sitten ei kait parane käydä ulkomailla tai vaikka festareilla, heh... Haluan vastustaa tuota "pakko olla sama sukupuoli" -juttua, koska jos tuolle linjalle lähdetään, pian kaikensortin muslimitkin haluavat erikoiskohtelua, jne. Ei siitä vain tule mitään, että ruumiintarkastus voidaan tehdä vain silloin, kun on sopiva tarkastaja. Mihin sitä paitsi on kadonnut ammattiarvostus? Kait sitä nyt oletuksena poliisi kuin poliisi tekee tarkastuksen sääntöjen mukaan, yrittämättä hakea tilanteesta mitään erityiskiksejä.

Arawn kirjoitti...

Enpä ole kertaakaan joutunut tilanteeseen, jossa ei olisi ollut naispuolista henkilöä tarjolla suorittamaan ruumiintarkastusta. Tällainen erikoiskohtelu on jo olemassa, joten se koskee muslimeita, halusivat he eli eivät. Lisävaateet heiltä ovat niitä varsinaisia erityiskohteluvaateita, sillä jos myös enemmistöä kohdellaan näin, kyseessä ei itse asiassa ole erikoiskohtelu.

Anonyymi kirjoitti...

"Miehillä ei ehkä olisi mitään sitä vastaan, että vieras nainen kopeloisi heitä, en osaa sanoa, mutta minulla on kyllä paljonkin sitä vastaan, että vieras mies kopeloisi minua."

Se on ihan sama. Jos kiinniottotilanteessa on syytä epäillä, että kiinniotetulla on hallussaan vaarallisia esineitä, kuten esim. veitsi tai huumeruisku, niin ne on saatava häneltä pois mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Ei siinä ole aikaa rueta odottelemaan, että paikalle saataisiin jostain henkilö, joka olisi tähän tehtävään sukupuoleltaan sopiva. Turvallisuuden on ohitettava nopeaa toimintaa vaativissa tilanteissa toissijaiset huolenaiheet.

Anonyymi kirjoitti...

"Kait sitä nyt oletuksena poliisi kuin poliisi tekee tarkastuksen sääntöjen mukaan, yrittämättä hakea tilanteesta mitään erityiskiksejä."

Nimenomaan. Ei se ole sen kummempi homma kuin vaikka lääkärinkään kohdalla.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Miten niin olisivat parempia ja missä tehtävissä? Vaikka testit olisivat samat kaikille, niin naisia pääsisi alalle ihan tarpeeksi. Pääasianhan pitää olla se, että parhaat ja sopivimmat tulevat valituiksi. Ruumiintarkastuksista on turha numeroa tehdä. Jos sellainen on tehtävä, sellainen on tehtävä, sukupuolesta riippumatta."

Useissa isommissa kaupungeissa perheväkivaltahälytystä lähtee selvittämään partio, jossa on sekä mies että naispoliisi, koska oletetaan, että perheväkivaltatilanteen miesosapuolen on helpompi kommunikoida miespoliisin ja nais- ja/tai lapsiosapuolten naispoliisin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi on jo niin feministinen länsimaailmassa että poliisien johdon propaganda naispoliisien tarpeellisuudesta ei välttämättä ole mitään muuta kuin lisää poliittisesti korrektia kikkailua.

Mielenkiintoista kyllä jos nainen voi vastustaa poliisia vetoamalla sukupuoleensa. Onnistuisikohan sama mieheltäkin? Kuulostaa aika seksistiseltä.

May 3, 2007

Royal takes the battle to Sarkozy

Ms Royal attacked him over his plans for heavy cuts in the civil service and cited the case of a policewoman who was raped last month as she returned from work at night.

“Under my presidency every woman police officer will be accompanied to her home after work,” Ms Royal said.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article1739382.ece

Female recruits pass wall test

Alteration may have fixed bias

Saturday, November 25, 2006
By Milton J. Valencia TELEGRAM & GAZETTE STAFF

WORCESTER— The three female police recruits hoping to join the local police academy recently passed a state-required physical abilities test, indicating that a changed climbing wall in the test may have mitigated possible gender bias.

Two more female police recruits may take the test soon. And with Boston police — the only other department to send recruits to the test — seeing its female recruits pass at better rates than before, concerns that the test was discriminatory seem to have been resolved.
...
The statistics triggered concerns that the test discriminated against women, particularly at a time when police departments across the state are trying to diversify their forces by hiring more women police officers.

I think the adjustment made a big difference, Police Chief Gary J. Gemme said.

http://antimisandry.com/few_female_police_recruits_pass_wall_climb_test_claim_its_gender_biased-t3134.html

Anonyymi kirjoitti...

nörttö: "Sitten ei kait parane käydä ulkomailla tai vaikka festareilla, heh... Haluan vastustaa tuota "pakko olla sama sukupuoli" -juttua, koska jos tuolle linjalle lähdetään, pian kaikensortin muslimitkin haluavat erikoiskohtelua, jne."

kyllä lentokentän turvatarkastuksessa on aina ollut nainen tekemässä minulle ruumiintarkastuksen. jos vain skannataan sillä dildolla niin tekijänä voi olla mieskin, mutta kun käydään kroppa läpi käsikopelolla (myös rinnat, takamus ja sisäreidet) on tekijänä aina nainen. kokemusta minulla on viimeisten n. 5 vuoden ajalta vähintään 10-15 lentoa vuodessa (kahdessa maassa asumiseni vuoksi).

edelleen, ainakin tuntemassani vankilassa ruumiintarkastukset ja virtsanäytteet ottaa vangin kanssa samaa sukupuolta oleva vartija. en tiedä sitten poliisin työstä ja esim hektisistä pidätystilanteista, josko niissä olisi vähemmän tarkkaa. painiksihan se voi mennä ihan ilman aiottuja ruumiintarkastuksiakin.

eräs tuntemani muslimi on muuten minulle kertonut, että musliminaiset saavat käydä miespuolisella gynekologilla. allah ei siis kiellä ainakaan sitä. en sitten tiedä onko asenne poliisiin eri kuin lääketieteen harjoittajiin.

toisaalta kyllä odotan mielenkiinnolla, koska nämä meidän suomalaiset femakot alkavat kehitellä kieltoja eri sukupuolta edustavien ihmisten minkäänlaisiin virallisiin kohtaamisiin.

Anonyymi kirjoitti...

e.t.: "Poliisi on jo niin feministinen länsimaailmassa että poliisien johdon propaganda naispoliisien tarpeellisuudesta ei välttämättä ole mitään muuta kuin lisää poliittisesti korrektia kikkailua."

tämmöiset tulkinnat ovat kyllä mykistäviä.. ihan tulee flashback 1800-luvulle, aikaan ennen naisten tarpeellisuutta missään muualla kuin nyrkin ja hellan välissä. jos nyt yksi viimeisistä sovinistisista linnakkeista alkaa myöntää naisistakin olevan JOTAIN hyötyä on se tietysti salaliittoa ja propagandaa. joko e.t. pitää poliisin työtä todella machona ja pelkästään fyysisellä ylivallalla uhkailuna (jota se ei siis oikeasti ole) tai sitten hänellä on todella jokin ongelma, kenties poliisikoulun epätasa-arvoiseen pääsykoejärjestelyyn liittyen.

Arawn kirjoitti...

Jorma: Hätätilanteessa ruumiintarkastuksen voi suorittaa tietysti kuka tahansa ja näin pitääkin olla. Mutta suurin osa ruumiintarkastuksista ei ole hätätilanteita.

Lääkäriin suhtaudun ikään kuin hätätilannetarkastukseen. Esimerkiksi pidän ajatusta miespuolisesta gynekologista epämieluisana, mutta koska YTHS:lla on vain miehiä, käyn siellä, sillä oma terveys on kuitenkin arvokkaampi.

Sen sijaan, jos ja kun on ihan sutjakasti antaa mahdollisuus samaa sukupuolta olevaan kopeloitsijaan, minusta se on käytettävä.

Anonyymi kirjoitti...

Feministikka:
"tämmöiset tulkinnat ovat kyllä mykistäviä.. ihan tulee flashback 1800-luvulle, aikaan ennen naisten tarpeellisuutta missään muualla kuin nyrkin ja hellan välissä. jos nyt yksi viimeisistä sovinistisista linnakkeista alkaa myöntää naisistakin olevan JOTAIN hyötyä on se tietysti salaliittoa ja propagandaa. joko e.t. pitää poliisin työtä todella machona ja pelkästään fyysisellä ylivallalla uhkailuna (jota se ei siis oikeasti ole) tai sitten hänellä on todella jokin ongelma, kenties poliisikoulun epätasa-arvoiseen pääsykoejärjestelyyn liittyen."

Tietysti löysät pääsykokeet ovat ongelma mutta en tarkoittanut etteikö naispoliiseja saisi olla. Poliisit saavat olla vaikka hypoteettistä kolmatta sukupuolta,kunhan osaavat hommansa mutta minusta olisi jopa armollisempaa naispoliiseja kohtaan että jätettäisiin keksimästä pehmustavia juttuja naispoliisien hyödystä naisina,kun niitä ei voi hirveästi perustella.

Ja sitten kun kriteerit poliisiin olisivat kaikille samat,ei naistenkaan tarvitsisi häpeillä jalkoihin jääviä kiintiöpollareita,ja keksiä epämääräisiä tunnejuttuja.

Amerikassa on joissakin tutkimuksessa havaittu että naispoliisien läsnäolo on lisännyt väkivaltaa; nimittäin naispoliisit ovat herkemmin tarttuneet aseisiin ja niin syylliset kuin syyttömätkin ovat helpommin joutuneet tulilinjalle.

Poliisi ei ole kovin sovinistinen linnake koska se palvelee feminististä valtiota.

Anonyymi kirjoitti...

tikka kirjoitti:
"lentokentän turvatarkastuksessa on aina ollut nainen tekemässä minulle ruumiintarkastuksen."

Niin, kyllähän siellä tarkastukset suoritetaan noin. Mutta se, mihin älähdin, oli että asioiden olisi PAKKO olla noin. Tyttöpoliiseja (ähähää) ja muita sellaisia olisi PAKKO olla kaikkialla tekemässä tarkastuksia, ettei vaan kävisi ikinä niin että mies tarkastaisi naisen...

Tulee muuten mieleen, että olisi kyllä ollut ehkä jotenkin rennompaa, jos joskus - kun jouduin antamaan virtsanäytteen - olisi sen kerännyt mies, eikä nainen. Mutta tuskinpa olisivat suostuneet tuollaiseen erikoisjärjestelyyn, heh. Hakea nyt vaikka mieslääkäri paikalle.

"eräs tuntemani muslimi on muuten minulle kertonut, että musliminaiset saavat käydä miespuolisella gynekologilla."

Mitenhän ne uutiset meni (ulkomaisista) lääketieteen opiskelijoista, jotka eivät mm. suostuneet sukupuolitautien kursseille, tai jotain, kun kokivat niiden loukkaavan uskontoaan? Pointtini oli enivei, ettei siitä tulisi mitään, jos joka paikkaan pitäisi aina järjestää "oikeanlainen" tarkastaja.


Arawn kirjoitti:
"pidän ajatusta miespuolisesta gynekologista epämieluisana, mutta koska YTHS:lla on vain miehiä, käyn siellä"

Miten epämieluisaksi hinnoittelisit tuon jutun?-) Toisin sanoen, mihin hintaan menisit pikemminkin yksityiselle naisgynekologille?

Anonyymi kirjoitti...

"Useissa isommissa kaupungeissa perheväkivaltahälytystä lähtee selvittämään partio, jossa on sekä mies että naispoliisi"

Ihan kiva, jos tilanteisiin ehditään varautua. Aina ei vain ehditä. Silloin homman hoitaa juuri se poliisi, joka paikalle pääsee.

"Sen sijaan, jos ja kun on ihan sutjakasti antaa mahdollisuus samaa sukupuolta olevaan kopeloitsijaan, minusta se on käytettävä."

Toki. Näin käsittääkseni menetellään esim. isoissa urheilutapahtumissa tai konserteissa, kun kävijöitä tutkitaan, ja lentokentillä tietysti myös. Siellä on valmiina molempien sukupuolten edustajia tarkastustehtäviä varten. Joskus on kuitenkin tilanteita, jolloin tähän ei ole aikaa, eikä mahdollisuuksia. Turvallisuudesta on tietysti pyrittävä huolehtimaan ensisijaisesti.

Arawn kirjoitti...

TN: "Miten epämieluisaksi hinnoittelisit tuon jutun?-) Toisin sanoen, mihin hintaan menisit pikemminkin yksityiselle naisgynekologille?"

Se vähän riippuu. YTHS:lla gynekäynti maksaa 4 euroa. Jos pääsisin yksityiselle 20-40 eurolla, voisin sen maksaa.

Eli en hinnoittele epämukavuuttani kauhean korkeaksi. YTHS:n gyneissä on tosin muutakin "vikaa" kuin mieheys. Jos niistä ei ole seuraavalla käynnillä mitään hyötyä, pakko kai se on maksaa yksityisen hinta. Käsien levittely ja "kaikki on ok, ei tässä mitään" -mussutus ei oikein toimi, jos tiedän, että jokin on vialla.

Oikeastaan miesgyneissä on minusta akuutein "ongelma" se, että heillä ei ole vaginaa - he eivät voi todella ymmärtää niitä juttuja, vaikka voivat tietysti tietää kilokaupalla kaikkea lääketieteellistä faktaa. Se ei kuitenkaan ole sama asia.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni kielii jotenkin todella suppeasta mielenmaailmasta tuo ajattelutapa, että naisen seksuaalisuuden on täytynyt olla jonkun/joidenkin työllä tukahduttama. (siis miesten)

Onko se niin vaikeaa kuvitella, että tämä "tukahduttaminen" on ollut satoja vuosituhansia, ellei miljoonia, pitkä spontaani prosessi, jonka takana on jokin paljon mahtavampi voima kuin vain pahat ja vallanhimoiset alistajaihmismiehet?

Tiedät kyllä mitä tarkoitan. Yhdyssana, alkaa L:llä... ;)

~

"jotkut tiedot viittaavat siihen, että naiset joskus pidättäytyivät seksuaalisesta aktiivisuudesta sen pelossa, että heidän maineensa kärsisi, ennemminkin kuin raskauden pelon takia."

Voisiko asia olla niin, että tämä nykyisellään muotoiltu "maineen menettäminen" kieliikin selvästi ns. seksin kustannuksien, mm. raskauden, pelosta, alitajuisesti? Pidättäytymisen/tukahduttamisen pohjana ovat ne samat asiat, kuin jo kaukana menneisyydessä isoäideillä?

Vaikka meillä nykypäivänä onkin tarjoilla ehäisyvälineet pillereistä kumeihin ja abortitkin, ei naisen luonnonvalinnan muokkaama psykologia ole ehtinyt mukautua tilanteeseen?
Ja toiseksi, nainen ei edelleenkään "halua saada lasta toiselle miehelle", koska on tällöin vähemmän haluttava miesten silmissä kuin nainen, joka on vielä vailla jälkeläisiä?

Anonyymi kirjoitti...

Hold it.

Jos naiset saavat valita, kumman sukupuolen ropellettavaksi mieluummin päätyvät, niin saavatko miehetkin? Jos eivät, miksi eivät? Luulevatko naiset, että miehistä on kivaa tulla miesten kähmimäksi? Naisille se on ainakin luonnollista, koska koko nuoruus- ja aikuisiänhän naiset vapaaehtoisesti tulevat miesten kähmimiksi, miehet taas karttavat sitä viimeiseen asti.

Enkä aio erikseen ottaa tässä nyt huomioon mitään seksuaalisia vääristymiä.

Jos joskus päädyn tollaseen tilanteeseen, aion kyllä kivenkovaan vaatia että mua ropeltaa joku hyvännäköinen, nöyrä aasialaisnainen eikä mikään länsimainen machomiespoliisi tai femakkopropagandalla kyllästetty akkapuolinen puupää kylmine kourineen.

Se on kyllä jännää, miten naisella on rikollisellakin vielä roppakaupalla oikeuksia ja valinnanvaraa, toisin kuin miehellä, joka vaan lyödään rautoihin kyselemättä että mitähän teetä herra mahdollisesti haluaisi juoda ennenkuin itse pidätysrutiini suoritetaan.. Sheesh. Ja silti paha patriarkaatti muka sortaa ja yada-yada-bullshit-paskanjauhanta-jne.

- Vortac

Arawn kirjoitti...

Vortac: Eivät naiset saa valita. Jos nainen tahtoisikin miehen, hän ei saa.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn:
"Oikeastaan miesgyneissä on minusta akuutein "ongelma" se, että heillä ei ole vaginaa - he eivät voi todella ymmärtää niitä juttuja, vaikka voivat tietysti tietää kilokaupalla kaikkea lääketieteellistä faktaa. Se ei kuitenkaan ole sama asia."

Tämä kuulostaa taas vähän feministisen 'naisen tuntemuksen' ja patriarkaalisen logiikan yhteentörmäykseltä.

Varmastihan lääkärit koko ajan kohtaavat valituksia ja vaivoja joista heillä ei itsellään ole kokemusta. Esim.useimmilla syöpälääkäreillä ei ole ollut syöpää. Vai onko? Eläinlääkäreillä vasta tiukkaa onkin kun eivät itse ole lehmiä,koiria tai hamstereita jne.

Arawn kirjoitti...

Eternal: Tietysti kohtaavat. Ei kyse olekaan mistään rationaalisesta argumentoinnista vaan puhtaasti omista tuntemuksistani. Koen kyseisen alueen ja sen mahdolliset ongelmat hyvin henkilökohtaisiksi ja intiimeiksi - monikymmenkertaisesti verrattuna esim. keuhkosyöpään, munuaiskiviin tai johonkin vastaavaan. Siksi itse kaipaisin juuri tässä sellaista vertaisymmärrystä, jota ikävä kyllä miehiltä ei voi saada. Tai jotenkin tuntuu, että ehkä naisgyne ottaisi ne pienetkin jutut vakavammin, koska hän kokemuksesta tietää, että pienetkin jutut voivat olla todella vaivaavia. Miesgynet ovat suhtautuneet aika yliolkaisesti.

Ei sinänsä, voin tietysti olla ihan väärässäkin, minulla on kokemusta vain miespuolisista gynekologeista. Nähtäväksi jää, miten käy naispuolisen vastaanotolla.

Tämän voi tietysti ottaa loukkauksena miessukupuolta kohtaan, mutta toisaalta, aika monilla on käsityksiä siitä, millaisen lääkärin luona he mieluiten kävisivät, nuoren vai vanhemman, naisen vai miehen, valkoihoisen vai tummaihoisen jne.