torstaina, maaliskuuta 06, 2008

Harppauksia

Thors: EU kehittynyt tasa-arvoasioissa aimo harppauksen:
Tasa-arvossa on silti yhä paljon kehitettävää. Naisten palkat ovat yhä pienemmät kuin miehillä. Lapset jarruttavat naisten urakehitystä, mutta miesten uralla lapsista on vain hyötyä. Eläkkeellä naiset kärsivät miehiä useammin köyhyydestä, koska ura on ollut kehnompi.
Nainen törmää yhä lasikattoon.

Nainen palasi useita kertoja hakattavaksi.

Lapsiporno-Karttusen manifesti ja nuorten poikien seksuaalisuus.


Selibaatin seuraus.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sähköpostilaatikkoon kilahti tällainen, ajattelin että saattaisit arvostaa:


YVÄSKYLÄN YLIOPISTON NAISTUTKIMUKSEN MAISTERIOPINTOJEN OHJELMAN HAKU ON KÄYNNISTYNYT

Jyväskylän yliopiston naistutkimuksen maisteriopintojen ohjelmasta (120 op) valmistuu sukupuolta ja yhteiskuntaa koskeviin kysymyksiin perehtyneitä yhteiskuntatieteiden maistereita. Naistutkimuksen maisteriohjelman painopistealueet ovat feministinen teoria, feministinen poliittinen ajattelu sekä lesbo- ja queer-tutkimus. Ohjelmaan voivat hakea pääaineopiskelijaksi miltä tahansa oppialalta
kandidaatin tutkinnon (180 op) tai vastaavat opinnot suorittaneet opiskelijat, jotka ovat suorittaneet naistutkimuksesta aineopinnot (60 op). Ohjelmaan hyväksytään vuosittain erillishaun kautta enintään 10 opiskelijaa, myös muualta kuin Jyväskylän yliopistosta.

Täysipäiväistä opiskelua edellyttävät opinnot kestävät 2 vuotta. Niiden aikana kirjoitetaan viikoittaisten seminaarien tukemana pro gradu -tutkielma. Tutkielman tekoa ohjaa henkilökohtaisesti joko professori tai lehtori. Lisäksi suoritetaan naistutkimuksesta kuusi modulia syventäviä opintoja, joihin liittyvää kurssiopetusta antaa naistutkimuksen omien opettajien ja tutkijoiden lisäksi joukko vierailevia opettajia niin Suomesta kuin ulkomailta.

Maisteriohjelmassa opiskeltaessa huomiota kiinnitetään erityisesti sukupuoliajattelun käsitteellisiin kysymyksiin ja sukupuolikysymyksistä argumentoinnin rakenteisiin. Naistutkimus pääaineena valmistuu monenlaisiin tehtäviin sopivaksi sukupuolivallan asiantuntijaksi.

Jyväskylän naistutkimuksen maisteriohjelmaan haetaan erillisellä hakulomakkeella, joka on
verkossa: http://www.jyu.fi/ytk/laitokset/yfi/oppiaineet/nao/ajank/maisteriopintohaku2008.

Erillistä valintakoetta ei ole, vaan valinta perustuu aikaisempaan opintomenestykseen. Hakulomakkeeseen liitetään kopio tutkintotodistuksesta, opintorekisteriote ja korkeintaan yhden sivun mittainen vapaamuotoinen hakukirje, jossa kerrotaan tulevaan opiskeluun liittyvistä kiinnostuksen kohteista ja erityisesti siitä, minkälaiset aihepiirit hakijaa tällä hetkellä kiinnostavat pro gradu -tutkielmaa ajatellen. Yhteiskuntatieteelliselle tiedekunnalle osoitettujen hakemusten on oltava perillä 30.4.2008 mennessä.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille kirjallisesti 13.6.2008 mennessä ja ilmoittautumismateriaali toimitetaan kesäkuun lopussa. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 1.8.2008 mennessä.

Lisätietoja maisteriopinnoista:
Erikoistutkija Tuula Juvonen, tuula.juvonen@yfi.jyu.fi, p. 014-260
2824
Lehtori Laura Werner, laura.werner@yfi.jyu.fi, p. 014-260 2928

Lisätietoja hakuprosessista:
Opintoasiainpäällikkö Maija Salo, maija.salo@jyu.fi, p. 014-260 2804

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsalaisapteekit ryhtyvät myymään seksivälineitä

"Hyvä seksielämä on osa hyvinvointia ja terveyttä, perustelee ruotsalaisen Apoteket AB:n tavaramerkkijohtaja Eva Fernvall."

Näin on.

Anonyymi kirjoitti...

Nainen tappoi avioparin ja sieppasi vauvan. Olikohan kyse vauvakuumeen iskemisestä?

Lapset joutuvat aikuisia useammin väkivallan kohteeksi. Ja sitten femakot kehtaavat esittää naisiin kohdistuvan väkivallan ihmisoikeusloukkauksena, toisin kuin lapsiin ja miehiin kohdistuvan - ja samalla antavat ymmärtää miesten olean pääosin vastuussa lapsiin kohdistuvasta väkivallasta, vaikka nimenomaan naisethan ovat näitä pikkulasten pahoinpitelijöitä ja tappajia.

Nainen surmasi miehen puukolla ja hiilihangolla

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/perhe/200803067335620_pr.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Kiistelty avioliittomateriaali vedettiin pois

Anonyymi kirjoitti...

tikka: ... ja kirjoittajana "tiina lappalainen"

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, nainen sai aika napakan tuomion tuosta erityisen raa'asta miehen murhasta. Onkohan niin, että vasta murhan ollessa erityisen raaka, annetaan kunnon tuomio, vai onko ilmapiiri muuttumassa tasa-arvoisemmaksi?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

pena, en tunne kyseistä tiina lappalaista. pitäisikö? onko hän esim niitä "pahoja naisia"? minusta jutussa oli joka tapauksessa paljon oikeaa asiaa, sellaista tietoa jota miesten kannattaisi sisäistää. en tiedä kuinka tärkeää tavallisen miehen tasa-arvolle on kinastella esim eri sukupuolten tappotuomioista; osuuko henkirikos monenkin tavallisen miehen omalle kohdalle? onko oikeuslaitos todella niin sokea ettei osaa arvioida tekojen raakuutta muuta kuin tekijän sukuelimistä? avioero sen sijaan osuu monen kohdalle (lähes puolelle miesväestöstä ainakin kerran elämässä) eli kyseinen aihe on mielestäni tavalliselle miehelle paljon relevantimpi. jostain syystä tässäkään blogissa eivät kuitenkaan isyysasiat ole paljoa esillä. eivät taida useimpia kiinnostaa niinkuin seksi ja väkivalta?

Anonyymi kirjoitti...

"jostain syystä tässäkään blogissa eivät kuitenkaan isyysasiat ole paljoa esillä. eivät taida useimpia kiinnostaa niinkuin seksi ja väkivalta?"

Onhan täällä kirjoitettu isyydestäkin, siitä kuinka isyys nähdään viranomaisten toimesta ensisijaisesti velvollisuutena ja äitiys oikeutena. Tämän vuoksi perhelainsäädäntö on mihiä sukupuolen perusteella syrjivä. Samoin isiä syrjitään huoltajuuskiistoissa. Pitäisihän tämän olla sinulle tuttua.

Anonyymi kirjoitti...

onko oikeuslaitos todella niin sokea ettei osaa arvioida tekojen raakuutta muuta kuin tekijän sukuelimistä?

Juuri tähän suuntaanhan feministi-oikeusministerimme Tuija Brax haluaa lainsäädäntöä ja sen tulkintaa ajaa (feministi oikeusministerinä on tosin demokraatiseksi itseään kutsuvassa maassa jo ajatuksenakin masentava).

Jos oikein muistan, niin Brax on ehdottanut mm. selvitystä siitä, että miehen lyönnistä olisi rangaistava akarammin kuin naisen lyönnistä.

Ja siihen sitten vielä tuo "naisrauhalaki" päälle ...

Anonyymi kirjoitti...

"Nainen törmää yhä lasikattoon."

Määrättäköön siis sakon uhalla kypäräpakko kaikille naisille, jotka uskaltavat työllistyä johonkin muuhun kuin suorittaan portaaseen. Onhan sen lasikaton siellä oltava? Onhan siitä niin paljon puhuttu?

Varokaa naiset, lasikatto vaanii! Ehkä kypärän sijasta foliohattukin voisi välttää? Jokin suojapäähine on nyt kyllä määrättävä naisille pakolliseksi välittömästi.

Anonyymi kirjoitti...

Joka kerta kun (olematon) lasikatto mainitaan, pitäisi myös muistaa mainita (hyvinkin konkreettinen) lasilattia, josta naiset nauttivat.

- Vortac