perjantaina, toukokuuta 09, 2008

1+1

Aviomies lisää vaimon kotitöitä seitsemällä tunnilla viikossa.

Tutkimus: Nalkutus toimii!

14 kommenttia:

tikka kirjoitti...

lasketaankohan nalkutus myös naisten kotityö-saldoon? :|

Eniten vituttaa... kirjoitti...

"Aamulehti.fi perustaa tietonsa Michiganin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen."

Joillekkin ihmisille tulee ilmeisesti yllätyksenä että Suomi ei ole yksi osavaltio Yhdysvalloissa.

Tästäkin asiasta on jauhettu useampaan otteeseen, mutta silti tietyt tahot autuaasti unohtavat vastaista todistavat tutkimukset... Edellisellä keskustelukerralla esille nousi mm. EU:n rahoittama tutkimus _pohjoismaissa_ joka osoitti että pariskunnissa miehillä on saman verran tai vähemmän vapaa-aikaa kuin naisilla! (Tutkimus oli rajoittunut nuorempaan sukupolveen)

Teen itse kymmenentuntista työpäivää ja olen silti meidän perheessä se, joka siivoaa viikonloput ja kokkaa ja pyykkää viikolla. Toimistollamme siivoavat ainoastaan miehet, kun naispuolisilla sattuu olemaan "työt pahasti kesken" joka perjantai-iltapäivä...

Kulttuurien välillä on eroja, ja vaatii suunnatonta älyllistä epärehellisyyttä väittää, että amerikkalainen tutkimus kuvaa pohjoismaalaista arkea.


Ja muistin virkistykseksi, asiasta edellisellä kerralla:

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2007/01/naisten-suurempi-kotitymr.html

"Tutkimuksesta selviää, yllätys yllätys (sivulta 31), että ylivoimaisesti suurin ero vapaa-ajan määrässä on nuorilla sinkuilla. Toisin sanoen, nuorilla sinkkumiehillä on vapaa-aikaa noin 12 tuntia enemmän viikossa kuin nuorilla sinkkunaisilla."

"Sivulta 27 selviää, että kokonaistyöajan ero on ylivoimaisesti suurimmillaan nuorten sinkkujen välillä. Nuoret sinkkunaiset tekevät 11 tuntia enemmän työtä kokonaisuudessaan kuin nuoret sinkkumiehet. Kun nuoristi sinkuista tulee nuori pari, yllätys yllätys, miehen kokonaistyömäätä onkin suurempi kuin naisella!"

jorma kirjoitti...

"Joillekkin ihmisille tulee ilmeisesti yllätyksenä että Suomi ei ole yksi osavaltio Yhdysvalloissa."

Aivan. Tämä tutkimus ei kerro kerta kaikkiaan yhtään mitään Suomen tilanteesta. Yhdysvalloissa tilanne on kokonaan toinen. Siellä on kotiäitejä ihan toisessa mittakaavassa kuin täällä, eikä siellä ole vastaavia hoitovapaita yms. kuin täällä.

jorma kirjoitti...

"Tutkimuksen mukaan jatkuvien kysymysten ja käskyjen virta aiheuttaa psyykkisen uupumuksen, joka jättää alttiiksi kaikelle suostuttelulle. Toisin sanoen, nalkutus väsyttää ihmisen siihen pisteeseen, ettei hän pysty vastustamaan käskyjä."

Eli nalkutus romauttaa miehen terveyden ja ajaa hänet aikaisin hautaan. Sitäkö tässä halutaan?

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Eurooppalaisnuoret+juovat+saadakseen+seksi%C3%A4/1135236215738
Eurooppalaisnuoret juovat saadakseen seksiä

tikka kirjoitti...

eniten vituttaa...: "Joillekkin ihmisille tulee ilmeisesti yllätyksenä että Suomi ei ole yksi osavaltio Yhdysvalloissa."

hahhah, aina on kelvannut jenkkitutkimukset kun niissä on todettu naisten etuoikeudet, virheet tai typeryys! :D tästä lähin siis pysytellään suomalaisissa tutkimuksissa molemmin puolin sukupuolten välistä kuilua, joohan?

"Teen itse kymmenentuntista työpäivää ja olen silti meidän perheessä se, joka siivoaa viikonloput ja kokkaa ja pyykkää viikolla."

minäkin olen tehnyt pahimmillaan 250 tuntia duunia kuussa, mutta ei ole mitään vapautuksia kotitöistä näkynyt.

jorma: "Tämä tutkimus ei kerro kerta kaikkiaan yhtään mitään Suomen tilanteesta. Yhdysvalloissa tilanne on kokonaan toinen. Siellä on kotiäitejä ihan toisessa mittakaavassa kuin täällä"

kas kun tätä ei muuten tunnuta täällä muistavan.. esim vortacin mielestä naiset vaan shoppailevat päivät pitkät miestensä rahoilla (mikä edellyttää käytännössä amerikkalaistyyppistä kotirouvakulttuuria), mutta kukaan ei näytä olevan eri mieltä.

nyt meni muuten pohja pois kaikilta väittämiltänne naisten eduilta!

""Tutkimuksen mukaan jatkuvien kysymysten ja käskyjen virta aiheuttaa psyykkisen uupumuksen, joka jättää alttiiksi kaikelle suostuttelulle. Toisin sanoen, nalkutus väsyttää ihmisen siihen pisteeseen, ettei hän pysty vastustamaan käskyjä."

Eli nalkutus romauttaa miehen terveyden ja ajaa hänet aikaisin hautaan. Sitäkö tässä halutaan?"

lue vaikka ensimmäiseksi itse se oma lainauksesi. missä siinä sanottiin mitään kuolemasta?

Nyymi, Ano kirjoitti...

"hahhah, aina on kelvannut jenkkitutkimukset kun niissä on todettu naisten etuoikeudet, virheet tai typeryys! :D tästä lähin siis pysytellään suomalaisissa tutkimuksissa molemmin puolin sukupuolten välistä kuilua, joohan?"

Njoo, totta. Tietyissä asioissa tutkimukset voivat olla päteviä, mutta työkulttuurin suhteen eivät kyllä tosiaan ole.

Biologisia ja psykologisia asioita käsittelevät tutkimukset ovat tosiaan kuitenkin hieman eri asia kuin kulttuurilliset. Tervettä järkeä voi soveltaa myös näissä jutuissa.

wtf kirjoitti...

Jeps. Toisaalta akateemisen feminismin kyllästämässä sukupuolitutkimuksen ilmapiirissä ei pohjoismaissa taida olla samalla tavalla ei-feminististä ts. neutraalia tutkimusta kuin vaikkapa jenkeissä, missä ainakin näissä asioissa on myös epäortodoksiselle tutkimukselle mielestäni paremmin tilaa hengittää (ks. esim. Tulvan uusin numero!)

Anonyymi kirjoitti...

Miksei tuo tutkimus muka pätisi?

Päivänselvästi nalkutus nostaa laiskottelun hintaa, sillä tällöin on kuunneltava epämiellyttävää nalkutusta.

- Syltty

jorma kirjoitti...

"hahhah, aina on kelvannut jenkkitutkimukset kun niissä on todettu naisten etuoikeudet, virheet tai typeryys! :D tästä lähin siis pysytellään suomalaisissa tutkimuksissa molemmin puolin sukupuolten välistä kuilua, joohan?"

Ei pysytä, jos tutkimus on sellainen, että sillä on jotain merkitystä Suomenkin tilanteen arvioimisen kannalta. Tällä ei ollut.

"esim vortacin mielestä naiset vaan shoppailevat päivät pitkät miestensä rahoilla (mikä edellyttää käytännössä amerikkalaistyyppistä kotirouvakulttuuria), mutta kukaan ei näytä olevan eri mieltä."

Miksi pitäisi olla eri mieltä? Ei se edellytä amerikkalaistyyppistä kotirouvakulttuuria, ihan tavallinen suomalainen pirttihirmu riittää tähän. Ja niitähän tässä maassa piisaa.

"lue vaikka ensimmäiseksi itse se oma lainauksesi. missä siinä sanottiin mitään kuolemasta?"

Psyykkinen uupumus on tietenkin asia, joka asettaa ihmisen pahimmillaan hengenvaaraan. Pitäisi sinunkin nyt edes sen verran lääketiedettä tuntea, että ymmärtäiset mielialan vaikutuksen fyysiseen terveyteen.

tikka kirjoitti...

jorma: ""esim vortacin mielestä naiset vaan shoppailevat päivät pitkät miestensä rahoilla (mikä edellyttää käytännössä amerikkalaistyyppistä kotirouvakulttuuria), mutta kukaan ei näytä olevan eri mieltä."

Miksi pitäisi olla eri mieltä? Ei se edellytä amerikkalaistyyppistä kotirouvakulttuuria, ihan tavallinen suomalainen pirttihirmu riittää tähän. Ja niitähän tässä maassa piisaa."

näytä siis se suomalaistutkimus (tai edes tilasto) joka tukee tuota väitettä(si)? miten pääosin töissäkäyvät suomalaisnaiset voivat viettää päivät kavereineen (=myös suomalaisia työssäkäyviä naisia?) miehensä rahoilla shoppaillen? kuinka suuressa osassa suomalaisista pariskunnista edes on niin hyvätuloinen mies, että tämän rahoilla voisi kukaan päivät pitkät shoppailla? tuollainen väite ei siis kerro mitään suomalaisesta yhteiskunnasta - hyvä jos amerikkalaisestakaan.

Anonyymi kirjoitti...

jorma:
"Ei pysytä, jos tutkimus on sellainen, että sillä on jotain merkitystä Suomenkin tilanteen arvioimisen kannalta. "

No mikähän tässä tutkimuksessa on sellaista, joka tekee siitä Suomen kannalta irrelevantin? Mielestäni tutkimustulos vastaa odotuksia ja on myös helposti selitettävissä.

Sitäpaitsi, ei kai naiset nalkuttaisi, jos sillä tavalla ei saisi mitään aikaan?

Kyllä ainakin minä ja isäukkoni aikamme naistemme juputusta kuunneltuaan alamme toteuttamaan niitä ideoita. Toki kaikkea ei saa läpi, mutta kyllä esimerkiksi joku pieni remppahomma onnistuu, kun taas suuremmista asioista on turha yrittää nalkuttaa. Esimerkiksi jos isäukolle yrittää naputtaa kaljoittelusta, niin se on sama kuin käskisi lähteä lähimpään pubiin istumaan, se tekee pelkästä periaatteesta just päinvastoin.

- Syltty

jorma kirjoitti...

"No mikähän tässä tutkimuksessa on sellaista, joka tekee siitä Suomen kannalta irrelevantin?"

Se, että Suomessa on omissa tutkimuksissa todettu kotitöiden jakaantuvan parisuhteissa tasan. Ja kotitöiksi laskettiin vain ns. naisten työt, eli miehet tekevät itse asiassa usein enemmän kotitöitä kuin naiset. Sinkkunaisten suurempi ahkeruus kotitöiden tekemisessä sinkkumiehiin nähden on merkityksetöntä. Yhdysvaltalaistutkimuksen tuloksia selittää se, että siellä monet naiset jäävät avioitumisen jälkeen kotiin pysyvästikin lapsia hoitamaan ja kotitöitä tekemään. Suomessa näin tapahtuu selvästi harvemmin.

"Sitäpaitsi, ei kai naiset nalkuttaisi, jos sillä tavalla ei saisi mitään aikaan?"

Nalkutustutkimuksesta totesin vain se, että vaikka se tehoaisikin, se huonontaa parisuhteen laatua ja vie miehen aikaisin hautaan. Kovin suositeltavana sitä ei voi siis pitää.

jorma kirjoitti...

"pääosin töissäkäyvät suomalaisnaiset voivat viettää päivät kavereineen (=myös suomalaisia työssäkäyviä naisia?) miehensä rahoilla shoppaillen?"

Ei tarvitse viettää päiviä, riittää, että käyttää miehensä rahoja ostohalujensa tyydyttämiseen. Älä väitä, ettei tällaista muka Suomessa tapahdu.