lauantaina, toukokuuta 24, 2008

MAT:in soveltaminen kiellettyä

Helsinkiläinen "herraklubi" rankkasi naisopiskelijoita verkossa:
Helsingissä toimivan ruotsinkielisen korkeakoulun naisopiskelijat ovat tuohtuneet opinahjonsa "herraklubin" jäsenille, jotka ovat antaneet heille ulkonäköpisteitä suljetulla internetsivustolla.

Rehtori Henrik Hägglund pitää ulkonäkörankkausta epämiellyttävänä, eikä sellaista hänen mukaansa saisi tapahtua.
Keskustelu.
- Herää kysymys: millä tavalla tämä suljetulla sivustolla harrastettu toiminta eroaa siitä, että äijäporukka istuu terassilla ja antaa pisteitä ohi kulkevien ihmisten ulkonäöstä? Miksi edellinen olisi tuomittavaa, muttä jälkimmäinen ei?

- Se että miehet antavat ihan ulkonäköpisteitä naisille, ei kyllä liene tulevan kenellekään yllätyksenä, muuta kuin niille parille todellisuudesta vieraantuneelle raukkaparalle, jotka tämänkin uutisen ovat tänne saaneet survottua.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ulkonäköihanteen perusteella
ihmisiä kohdellaan ja erityisesti kouluikäisten keskuudessa. Miksi tuollainen "takahuonekeskustelu" pitäisi evätä, kun kaikki ihmiset arvotetaan jo kaupan kassalla asioidessaan?

Muuten, yleisen ihanteen
perusteella kaunis nainen voi olla vaikka millainen veltto lahna, jolla ei ole edes omia ajatuksia ja suojelun tarve suuri.

Muodokasta naista voi
vilkaista nopeasti ihastuen, mutta tarkemmin katsoen huomaakin, että se olikin
vain sitä panssaria ja sisältä tuijottaa silkka tyhmyys.

Bmad

Zok kirjoitti...

Haha! Onko tämä vitsi vai ovatko femakot oikeasti näin sekaisin? Keskustelusta poimittua:
"Molemmat pitäisi tuomita. Terassilla istuvilla äijäporukoilla ei vain ole instituutiota takanaan, johon voisi vedota. Ainakaan yleensä.

Rehtori on nyt aivan hakoteillä kommenteissaan. Hänen pitäisi tuomita asia - se on esimies-/johtotason henkilön tehtävä. Nyt hän antaa kuvan, että tällainen menettely on hyväksyttävää, ettei jopa normaalia, tai peräti luonnon laki.

REHTORI VOISI PÄIVITTÄÄ ESIMIESTAITONSA VAIKKA NAISTUTKIMUKSEN JOHDANTOKURSSILLA. Niin ei päästelisi moisia sammakoita suustaan.

"Sopimattomassa tilanteessa ulkonäköön kiinnitetty huomio kertoo naiselle, että hän on aina ensisijaisesti sukupuoliolento riippumatta siitä, mitä hän ammatikseen tekee ja miten pätevä hän tehtävissään on." - Väistelyä ja vastarintaa, Tarinoita naisten selviytymisestä s.61

Hägglund eroa!"

Mortimer kirjoitti...

Hurjaa tekstiä keskusteluissa. Rehtorin pitäisi muka erota tuollaisen takia. Missä maailmassa nämä ihmiset oikein elävät? Siis jos odottavat että joku heittää hyvästit elämän mittaiselle uralleen ja asemalleen tuollaisen takia.

Anonyymi kirjoitti...

Mortimer kirjoitti:
"Hurjaa tekstiä keskusteluissa. Rehtorin pitäisi muka erota tuollaisen takia. Missä maailmassa nämä ihmiset oikein elävät? Siis jos odottavat että joku heittää hyvästit elämän mittaiselle uralleen ja asemalleen tuollaisen takia."

Ilmeisesti ko. syntisessä
koululaitoksessa hyväksytään myös miesten markkina-arviointi naisten taholta. Asiaa voidaan tietysti tutkia, että tapahtuuko sellaista, mutta ehkäpä painetun sanan lisäksi olisi mukava saada vaikkapa jonkinlaista piilokamerainformaatiota. Alankin kyhäämään kameraa. :-)

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Henrylle vain, Moilanen jäkättää taas,nyt sunnuntain Kalevassa.

Ville kirjoitti...

Uutisesta on näköjään poistettu osa, jossa kerrotaan asian paljastuneen kun eräs, ilmeisesti naisopiskelija oli tunkeutunut sivustolle ilman lupaa. Hän oli joko arvannut tunnukset tai käyttänyt järeämpiä keinoja. Joka tapauksessa päässyt laittomasti lukemaan sivuston sisältöä.

Jorma kirjoitti...

"Se että miehet antavat ihan ulkonäköpisteitä naisille, ei kyllä liene tulevan kenellekään yllätyksenä"

Vielä vähemmän se, että naiset tekevät samaa miehille koko ajan. Sitä kutsutaan silloin huumoriksi, ja sitä esitellään televisiossakin toistuvasti.

Lapsellistahan tuollainen käytös joka tapauksessa on, ja muokkamaista, mutta silti vain hölmöä huumoria, myös silloin kun miehet siihen syyllistyvät.

Tosiasiahan on, että ihmisiä joka tapauksessa arvioidaan myös ulkonäön perusteella aina, tehtiinpä se avoimesti tai piilotellen.

"Hurjaa tekstiä keskusteluissa. Rehtorin pitäisi muka erota tuollaisen takia. Missä maailmassa nämä ihmiset oikein elävät?"

Feministisessä fantasiamaailmassa.

Eihän tällä rehtorilla käsittääkseni ollut mitään tekemistä koko asian kanssa. Mutta hän on mies, joten feministien silmissä hän on rikollinen.

Mortimer kirjoitti...

anonyymi: Henrylle vain, Moilanen jäkättää taas,nyt sunnuntain Kalevassa.

Painoversiossa ainoastaan, vai myös nettiversiossa? En löytänyt sitä ainakaan ensihakemalla nettiversiosta. Missä se siellä on (jos siis on netissä)?

Anonyymi kirjoitti...

mortimer:"Painoversiossa ainoastaan, vai myös nettiversiossa? En löytänyt sitä ainakaan ensihakemalla nettiversiosta. Missä se siellä on (jos siis on netissä)?"

Joo,painoversiossa, Henry varmaan referoi aikanaan ?

Henry kirjoitti...

Minulla ei ole tuota Kalevaa. Jos joku lehden lukenut viitsisi kertoa suunnilleen, mitä lehdessä oli.

Anonyymi kirjoitti...

'Vissi':

http://www.smbc-comics.com/index.php?db=comics&id=1183

Vortac kirjoitti...

Jos miehet eivät saa edes suljetuissa keskusteluissa ihastella (eli arvostaa, palvoa jne.) naisten ulkonäköä, niin miksi naiset saisivat avoimissa keskusteluissa edes puhua miesten markkina-arvoihin vaikuttavista tekijöistä kuten omaisuudesta, karismasta, itsevarmuudesta, julkkis-statuksesta tai mistä hyvänsä muusta statuksesta jne..?

Siis tasapuolisuuden nimissä, jos miehiltä kielletään naisten ulkomuodosta keskustelu, kiellettäköön naisilta miehen statuksesta keskustelu.

- Vortac

jorma kirjoitti...

Jatkuvastihan meillä on jossain iltapäivälehdessä, pravdassa tai jossain muussa paskalehdessä käynnissä jokin kilpailu, jossa lukijat saavat sanoa, kuka on seksikkäin urheilija, ministeri tai muu vastaava. Eikä kukaan paheksu, vaan lehtiä myydään. Ei tämä ole yhtään sen kummempi juttu.

Arawn kirjoitti...

Vortac: Eivät miehet kyllä läheskään aina ihaile tai palvo vaan usein myös pilkkaavat, haukkuvat ja solvaavat. Mutta niin tekevät toki naisetkin enkä näe, miksi tällainen pitäisi kieltää. Molemmat sitä tekevät ja koska ulkonäkö on olennainen osa ihmiselämää, tulevat varmaan aina tekemäänkin.