torstaina, toukokuuta 08, 2008

Naiset valokeilassa

Naiset ohittavat miehet opiskeluvauhdissa. Naiset suorittavat opintonsa selvästi miehiä nopeammin. Naiset myös läpäisevät koulutuksen useammin kuin miehet.

Näin suojaudut raiskaukselta.

Wallin: Naiset luopukaa turhasta vaatimattomuudesta.

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.taloussanomat.fi/mainonta/2008/05/08/voi-pojat-mika-palaveri/200812766/135?rss=2i

Anonyymi kirjoitti...

Suomen innokkaimpia seksivälineiden käyttäjiä ovat 20–29-vuotiaat. Naiset ovat jonkin verran miehiä aktiivisempia. Linkki

Väestöliitön täti rummuttaa iloisena sitä, että seksistä voidaan nyt puhua avoimesti mediassa. Samaan aikaan monet tahot ovat kauhuissaan yliseksualisoituneen median vaikutuksesta nuorisoon. Linkki

Anonyymi kirjoitti...

Amiraali Kaskeala: Naiset kutsuntoihin!

Jape kirjoitti...

Tutkimus: Nalkutus toimii!

ote:

Miehiä kotitöihin jatkuvasti penäävät naiset kokevat usein sanojensa hukkuvan mustaan aukkoon.

Mutta heidän pitäisi jatkaa – koska asiantuntijoiden mukaan nalkutus toimii, New Scientist -lehti kertoo.

Tutkimuksen mukaan jatkuvien kysymysten ja käskyjen virta aiheuttaa psyykkisen uupumuksen, joka jättää alttiiksi kaikelle suostuttelulle. Toisin sanoen, nalkutus väsyttää ihmisen siihen pisteeseen, ettei hän pysty vastustamaan käskyjä.

jorma kirjoitti...

"Amiraali Kaskeala: Naiset kutsuntoihin!"

Tämä olisi askel oikeaan suuntaan, mutta ei vielä riittävä ratkaisu tasa-arvon kannalta.

Jape kirjoitti...

jorma: "Tämä olisi askel oikeaan suuntaan, mutta ei vielä riittävä ratkaisu tasa-arvon kannalta."

Totta! Mutta tosiaankaan ei ole riittävä tasa-arvon kannalta, kun artikelissa todetaan vielä näin:

"Kaskeala ei kuitenkaan haluaisi laajentaa pakollista ase- tai siviilipalvelusta naisia koskevaksi.

Kaskeala ei tarkenna, mitä pakollinen kutsuntavelvollisuus käytännössä tarkoittaisi.

Nykyään miehet saavat kotiosoitteeseensa kutsuntakuulutuksen. Kutsuntoihin on osallistuttava, niistä poisjääminen on asevelvollisuuslain mukaan rangaistavaa."

Niin kauan kun pakollisesta kutsunta velvollisuudesta myös naisille ei seuraisi pakollista asevelvollisuutta, sivaria tai vankilla myös naisille, niin niin kauan ei voida tasa-arvosta puhua.

Ja toki kutsuntoihin saapumattomuudesta pitäisi rangaista myös naisia, tasa-arvoisesti.

Ei asiat tämän tasa-arvon suhteen vaikeita ole, kysymys vain on halusta tehdä asioita oikein. Tämä tarkoittaa sitä, että naiset on saatava mm. ymmärtämään että oikeuksien mukana tulee myös niitä velvollisuuksia.

Minusta esim. nykyisellä naisenemmistöisellä hallituksella olisi oiva paikka ryhtyä sanoista tekoihin ja korjata tämä tasa-arvovaje ja ulottaa pakollinen asevelvollisuus se kaikkine iloineen myös naisiin.

Ja ei kun hommiin...

Vortac kirjoitti...

Armeijat ovat turhia, mutta niitä ylläpidetään, jotta voidaan kiristää kansaa yhä ahtaammalle, kunnes nössöimmätkin ryhtyvät vastarintaan - tai ryhtyisivät, jos ei olisi armeijaa vallanpitäjien ja kansan välissä. Se on armeijan todellinen tarkoitus, ei mikään illusorinen 'maanpuolustus'..

(..joka on jo sairas ja typerä idea muutenkin)

- Vortac

wtf kirjoitti...

Tämän takia mies on heikompi astia

"Miesten ja naisten suuret eliniän erot eivät saa selitystä sukupuolten välisestä hormonaalisesta tai biologisesta erosta (eläköön se ero!). Selitys löytyykin elintavoista ja niihin liittyvistä sairauksista. Tämä on käynyt ilmi muun muassa tutkittaessa seitsemännen päivän adventisteja, jotka noudattavat terveellistä ravitsemusta ja välttävät yleensäkin riskikäyttäytymistä. Heidän keskuudessaan molemmat sukupuolet saavuttavat jokseenkin saman korkean eliniän."

Tässä ketjussa puhuttiin aika paljon miesten eliniästä: Miesten ongelmien listasta
Muistaakseni Ilmari ja Mikko Ellilä taisivat olla sitä mieltä, että tärkein miesten lyhyttä elinikää selittävä tekijä on testosteroni, ja että estrogeeni puolestaan suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. "Ainoastaan hyvin poikkeavissa köyhyysolosuhteissa miesten elinajanodote on yhtä pitkä tai pidempi kuin naisten (muistaakseni jossain maassa jossa molemmat sukupuolet kuolivat selvästi alle 50-vuotiaina näin oli, mutta tämä ei ole vanhuuskuolemien kannalta relevanttia)"

Tuo US:n artikkeli kuitenkin mielestäni osoittaa toista. Miesten lyhyempi elinikä voitaisiin siis niin halutessa tulkita tasa-arvo-ongelmaksi, jonka hoitamiseen tulee panostaa.

Tasa-arvoasiain neuvottelukuntahan lähestyy asiaa tuttuun feministiseen tyylinsä esityksellään halitusohjelmaan tasa-arvotavoitteiksi 2007 – 2011:

Tane toteaa, että miehet käyttävät huomattavasti vähemmän terveyspalveluja kuin naiset, jolloin miehet syrjäytyvät terveyspalvelujen marginaaliin. Tane pelkää sen vaikuttavan – miestenkin – mutta varsinkin näiden läheisten ja koko yhteiskunnan hyvinvointiin. Lääkkeeksi esitetään – nuorten terveyskasvatusta. Naisten todetaan elävän miehiä pidempään, jolloin toimintasuosituksena on ikääntyneiden käyttämien sosiaali- ja terveyspalvelujen selvittäminen.

Tane toteaa, että sydän- ja verisuonitautiin kuolevista työikäisistä on miehiä neljä viidestä. Tanen mukaan ongelma on kuitenkin se, että naisten, joiden sydänvaivat alkavat myöhemmin ja jotka kuolevat tautiin myöhemmin, oireet jäävät havaitsematta useammin kuin miesten. Toimenpiteeksi suositellaan sukupuolitietoisen tutkimuksen vahvistamista.

tikka kirjoitti...

raiskaukselta suojautumisesta: "Jos on pimeää ja kello on paljon, vältä yksin kulkemista. Pyydä esimerkiksi ystäviäsi saattaamaan sinut."

entä miten ne ystävät sitten pääsevät turvallisesti omiin koteihinsa (jos ovat naisia eli vaaravyöhykkeessä)? näemmä aina pitäisi ajatella omaa etuaan, ei toisten.

Jape kirjoitti...

tikka: "entä miten ne ystävät sitten pääsevät turvallisesti omiin koteihinsa (jos ovat naisia eli vaaravyöhykkeessä)? näemmä aina pitäisi ajatella omaa etuaan, ei toisten."

No niiden ystävien pitää mennä saattamaan sitä yhtä naista pareittain ja sitten palata kotiin...ja jos toinen noista saattaja parin naisista asuu etäällä, niin hän jää sitten yökylään tuolle toiselle naiselle, tai sitten kutsutaan saattajaksi turvallinen mies. Tämä turvallinen mies sittä altistaa itsensä katuväkivallalle kun on saattanut tuon viimeisen naisen turvallisesti kotiin. Mutta eihän tällä ole tietenkään mitään väliä...

Mosse kirjoitti...

"Naiset suorittavat opintonsa selvästi miehiä nopeammin. Naiset myös läpäisevät koulutuksen useammin kuin miehet."

Tuolla tiedolla ei ole mitään virkaa, ennenkuin verrataan oppisuuntia. Jos kerran lukiossa menestys on suunnilleen samanlaista, pitäisi sen olla myös myöhemmin. Artikkelissa tosin jo vihjattiin humanististen alojen olevan kärjessä valmistumisessa. Joka tuo heti mieleen seikan (miesten vika), että ko. opintoihin menee naisia miehiä enemmän.

Tässä yhteydessä kannattaa vilkaista Lotta Rotin blogia "Antirasistinen tutkimuseetos." Siitä saa vavahduttavan vivahduksen tiettyjen oppisuuntien touhusta. Opiskeluaikaa lienee osaltaan lyhentänyt Puppulausegeneraattorin keksiminen.

Mikä siinä on, että tämmöisiä artikkeleita päästetään ulos ilman oikeaa taustatutkimusta? Tarkoitushakuista?

Mikko Ellilä kirjoitti...

wtf sanoi...
Tässä ketjussa puhuttiin aika paljon miesten eliniästä: Miesten ongelmien listasta
Muistaakseni Ilmari ja Mikko Ellilä taisivat olla sitä mieltä, että tärkein miesten lyhyttä elinikää selittävä tekijä on testosteroni, ja että estrogeeni puolestaan suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta.


En todellakaan sanonut, että hormonaalisten erojen vaikutus olisi suurempi kuin alkoholin ja tupakan kulutuksen erot miesten ja naisten välillä ja ylipainoisuuden & kolesterolin erot miesten ja naisten välillä.

Hormonit kuitenkin vaikuttavat merkittävästi mm. itsemurha-alttiuteen ja tieliikennekuolemiin ja väkivaltaisiin kuolemiin. Esimerkiksi useimmat henkirikokset johtuvat miespuolisten ryyppykaverien keskinäisistä riidoista ja aggressiivisuus on paljolti hormonaalista. Useimmat tieliikennekuolemat johtuvat alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisesta tms. varomattomasta ajamisesta, joka on hormonaalisista syistä tyypillisempää miehille kuin naisille. Myös itsemurha-alttius on paljolti hormonaalista.

Nämä hormonaaliset syyt eivät kuitenkaan vaikuta naisten ja miesten keskimääräisen eliniän eroihin niin paljon kuin alkoholin ja tupakan kulutuksen erot miesten ja naisten välillä ja ylipainoisuuden & kolesterolin erot miesten ja naisten välillä.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac sanoi...
Armeijat ovat turhia, mutta niitä ylläpidetään, jotta voidaan kiristää kansaa yhä ahtaammalle, kunnes nössöimmätkin ryhtyvät vastarintaan - tai ryhtyisivät, jos ei olisi armeijaa vallanpitäjien ja kansan välissä. Se on armeijan todellinen tarkoitus, ei mikään illusorinen 'maanpuolustus'..

(..joka on jo sairas ja typerä idea muutenkin)

- Vortac
Vortac: liityit juuri feministeihin: sama näkemys on
siellä, Naisliike on aina ollut rauhanliikkeen rinnalla ja samansuuntainen.

POlle

tikka kirjoitti...

jape: "No niiden ystävien pitää mennä saattamaan sitä yhtä naista pareittain ja sitten palata kotiin...ja jos toinen noista saattaja parin naisista asuu etäällä, niin hän jää sitten yökylään tuolle toiselle naiselle, tai sitten kutsutaan saattajaksi turvallinen mies. Tämä turvallinen mies sittä altistaa itsensä katuväkivallalle kun on saattanut tuon viimeisen naisen turvallisesti kotiin. Mutta eihän tällä ole tietenkään mitään väliä..."

tulee mieleen se nokkeluustesti, miten saada lammas, kaalinkerä, jne virran yli niin ettei susi istu koskaan samassa veneessä lampaan kanssa.. :) tai jotain. noh, mielestäni ei ole kuitenkaan reilua jättää naisystäviään pulaan pelastaakseen oman persnahkansa. mielummin altistaisin itseni vaaralle kuin jonkun toisen jolla on mahdollisesti heikompi psyyke.

mosse: "Tuolla tiedolla ei ole mitään virkaa, ennenkuin verrataan oppisuuntia. Jos kerran lukiossa menestys on suunnilleen samanlaista, pitäisi sen olla myös myöhemmin. Artikkelissa tosin jo vihjattiin humanististen alojen olevan kärjessä valmistumisessa."

ja kuten kaikki luonnontieteilijät tietävät, humanismiin ei tarvita älyä eikä logiikkaa.. SIKSI siis naisetkin voivat siitä suoriutua!

esimerkkejä humanistisista aineista: kielitieteet, arkeologia, kansatiede, kulttuurihistoria, historia, Suomen kirjallisuus, kirjallisuustiede, taidehistoria, teoreettinen filosofia ja uskontotiede.

(tiedot turun ja helsingin yliopiston tiedekuntaesittelyistä)

onhan se nyt ihan saatanan helppoa lukea historioitsijaksi tai vaikka simultaanitulkiksi verrattuna MIESTEN urotekoihin roikkua 10 vuotta tkk:n listoilla saamatta kasaan edes perusopintoja.

wtf kirjoitti...

Hormonit kuitenkin vaikuttavat merkittävästi mm. itsemurha-alttiuteen ja tieliikennekuolemiin ja väkivaltaisiin kuolemiin

Ellilä, toki tuolta kantilta ajateltuna testosteronilla voi ajatella olevan merkitystä.

Sain Ilmarin kirjoituksista kuitenkin sen käsityksen, että testosteroni aiheuttaisi suoraan esimerkiksi metabolista oireyhtymää: ("Testosteroni puolestaan vaikuttaa hyvin monenlaisiin terveydellisiin tekijöihin aina metabolisista (esim. sydän- ja verisuonitaudit, immuunivasteet) käyttäytymiseen liittyviin (riskikäyttäytyminen ja dopamiinijärjestelmän toiminta (päihteet)) ominaisuuksiin asti."), ja sitä ei mielestäni ole millään tavoin osoitettu.

tikka, sinulla taitaa olla huono(t) päivä(t)?

tikka kirjoitti...

wtf: "tikka, sinulla taitaa olla huono(t) päivä(t)?"

totisesti. sain silmilleni liikaa tyhmyyttä/pahuutta kerralla ja yleensä niin zenissä sisimmässäni kuohahti. onneksi maailmassa on vielä älyllisesti rehellisiäkin ihmisiä eikä vain feministinaisia sekä teitä feminismiä parodioivia maskulinistimiehiä. miten ylipäätään kehtaatte liittoutua niin täysin feminismin menetelmien kanssa, jos kerran samalla halveksitte kyseistä liikettä? vai onko se vain sisältö jota halveksitte - kauheaa kun naisten asemaa yritetään parantaa?

tämä nyt ei ollut vain sinulle, wtf vaan kaikille kuvauksesta itsensä tunnistaville kommentoijille.

Jape kirjoitti...

tikka: "tämä nyt ei ollut vain sinulle, wtf vaan kaikille kuvauksesta itsensä tunnistaville kommentoijille."

Voi voi, nyt tikka otat asiat turhan raskaasti. No, kyllä se siitä. Olisi harmillista jos vallan taantuisit ja ryhtyisi taas vain solvaamaan ja herjaamaan miehiä.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Minä:

Hormonit kuitenkin vaikuttavat merkittävästi mm. itsemurha-alttiuteen ja tieliikennekuolemiin ja väkivaltaisiin kuolemiin


wtf kirjoitti...

Ellilä, toki tuolta kantilta ajateltuna testosteronilla voi ajatella olevan merkitystä.

Sain Ilmarin kirjoituksista kuitenkin sen käsityksen, että testosteroni aiheuttaisi suoraan esimerkiksi metabolista oireyhtymää: ("Testosteroni puolestaan vaikuttaa hyvin monenlaisiin terveydellisiin tekijöihin aina metabolisista (esim. sydän- ja verisuonitaudit, immuunivasteet) käyttäytymiseen liittyviin (riskikäyttäytyminen ja dopamiinijärjestelmän toiminta (päihteet)) ominaisuuksiin asti."), ja sitä ei mielestäni ole millään tavoin osoitettu.


En minäkään ole nähnyt mitään sellaisia tutkimustuloksia, joiden mukaan testosteroni nostaisi sydän- ja verisuonitautien riskiä. Sen sijaan tuo riskikäyttäytyminen ja dopamiinijärjestelmän toiminta ovat selvästi sellaisia asioita, joihin hormoneilla on suuri vaikutus.

Sydän- ja verisuonitaudeista muistan lukeneeni jopa sellaisia tutkimustuloksia, että testosteroni alentaa kolesterolitasoa ja siten pienentää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Tällä oli selitetty sitä, että unettomuudesta kärsivillä miehillä ei ollut samanlaisia terveysongelmia (kohonnut kolesterolitaso, enemmän sydän- ja verisuonitauteja) kuin unettomuudesta kärsivillä naisilla.

On myös havaittu, että unettomuudesta kärsivillä miehillä on korkeampi testosteronitaso kuin muilla miehillä. Unettomuus itsessään aiheuttaa kolesterolitason nousua, mutta testosteroni alentaa sitä. Nämä vaikutukset siis menevät päikseen. Testosteroni aiheuttaa unettomuutta, unettomuus nostaa kolesterolitasoa, testosteroni alentaa kolesterolitasoa.

wtf kirjoitti...

tämä nyt ei ollut vain sinulle, wtf vaan kaikille kuvauksesta itsensä tunnistaville kommentoijille.
Ahaa. Ei siis vain minulle. No kiitos. Kuvauksestasi en kyllä tunnista itseäni yhtään mitenkään. Kuvauksesi sopii mielestäni itseesi yhtä hyvin kuin minuunkin.

sain silmilleni liikaa tyhmyyttä/pahuutta kerralla ja yleensä niin zenissä sisimmässäni kuohahti. onneksi maailmassa on vielä älyllisesti rehellisiäkin ihmisiä eikä vain feministinaisia sekä teitä feminismiä parodioivia maskulinistimiehiä. miten ylipäätään kehtaatte liittoutua niin täysin feminismin menetelmien kanssa, jos kerran samalla halveksitte kyseistä liikettä?
Ja missähän minä moista olen silmillesi antanut? Yksilöipä syytöksesi. Ja itse olen antifeministi, mutta en mielestäni mikään maskulinisti - mikä sellainen sitten onkin. Ja sinun on turha luulla, että aina silloin kun minä (tai joku muukin) ei sinua erikseen komppaa, niin olen eri mieltä. Sinulla on välillä hyviä pointteja ja ihan kirkasta logiikkaa. Joskus sitten heität täysiä typeryyksiä/niin ärsyttävää trollausta, että siihen on vaikeaa olla tarttumatta.

vai onko se vain sisältö jota halveksitte - kauheaa kun naisten asemaa yritetään parantaa?
Trollaava kysymys, mutta vastaus on että ei tietenkään, jos siihen on todellista syytä ja kunhan se ei tapahdu propagandistisin keinoin ja miehiä valheellisesti syyllistämällä - eli feminismin käyttämillä mekanismeilla.

jorma kirjoitti...

"vai onko se vain sisältö jota halveksitte - kauheaa kun naisten asemaa yritetään parantaa?"

Sisältö on se, että miehiä syrjitään ja tasa-arvoa vastustetaan. Ja se on tuomittavaa.