sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2008

Arno Kotro

HS-debatti: "Naiset huipulle, miehet pohjalta pois"
Miesten ongelmat eivät ole naisten syytä. Ne pitäisi kuitenkin ottaa huomioon tasa-arvotyössä, jonka motoksi hyvin sopisi naiset huipulle, miehet pois pohjalta.

17 kommenttia:

jorma kirjoitti...

Alku on ihan asiaa, mutta loppu menee täysin löpinäksi.

"käännänkin katseeni miesemansipaatiossa miehiin, joiden pitäisi murtautua roolihaarniskastaan ja tehdä valintoja kapeasti määrittyvää maskuliinisuutta avarammin."

Niin, eli tyypilliseen tapaan tämä nähdään miesten ongelmana, mutta eipä se niin yksinkertaista ole. Kuten on tullut moneen kertaan todettua, naiset eivät arvosta parinvalinnassaan nössöjä, vaan menestyjiä ja tappajia yms., joten jos mies haluaa menestyä ja saavuttaa naisten suosion, hänen on parasta toimia maskuliinisesti. Ja koska näiden parinvalintapreferenssien pohja on osin biologinen, ei ole mitään syytä odottaa, että ne tulisivat jatkossakaan muuttumaan suuresti.

Lisäksi on syytä huomata, että feministit ovat samaa laumaa, kaikkihan he itseään feministeiksi kutsuvat. Heitä ei vain yhdistä tasa-arvon tavoitteleminen, minkä jokainen heidän touhujaan ja puheitaan seurannut hyvin tietää, vaan äärimmäisyyksiin saakka naisasian ajaminen, vaikka tasa-arvon kustannuksellakin.

Homo kirjoitti...

Eikös naisemansipaatiossa pitäisi kääntää katse yksinomaan aisiin ja lopettaa miesten syyllistäminen naisten ongelmista. Naisiahan on äänioikeutettujen enemmistö ja naiset voisivat huonomman palkkatasonsa sijaan urtautua rooliesiliinastaan ja mennä hoitotöiden yms sijaan töihin parempipalkkaisille aloille, kuten insinööreiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä surullinen esimerkki siitä mihin naisten shoppailuhimo voi johtaa, kun omat eväät eivät riitä sen rahoittamiseen:

Murhaajamummo tappanut jo viisi aviomiestään?

jorma kirjoitti...

"naiset voisivat huonomman palkkatasonsa sijaan urtautua rooliesiliinastaan ja mennä hoitotöiden yms sijaan töihin parempipalkkaisille aloille, kuten insinööreiksi."

Niin tai ylipäätään miesvaltaisille aloille. Missä ovat toimet naisten saamiseksi roskakuskeiksi, raksojen sekatyöläisiksi, asfalttihommiin (siis muuhunkin kuin liikenteenohjaukseen), putki- sähkö- yms. miehiksi jne.? Eipä ole havaintoja mistään sellaisesta. Eikä liiemmin naisia syytetä siitä, etteivät näiden hommien kohdalla murra rooliodotuksia tai raja-aitoja.

Anonyymi kirjoitti...


Iranilaisnainen ei kaihda keinoja avioeroa hankkiessaan

Anonyymi kirjoitti...

Naisellinen nainen ei menesty matemaattisella alalla

Anonyymi kirjoitti...

Pravda syöttää taas paskaa ihan tuutin täydeltä. Oikeasti ei kai toi hesarin punikki propaganda uppoa keheenkään ?

Anonyymi kirjoitti...

Suhtauduin Kotron kirjoitukseen melkoisella etukäteisärtymyksellä, että sieltä varmaan tulee taas sitä "naiset tappavat shoppailun takia miehiään" -soopaa, mutta Kotro puhui hyvin.

Erkki

turo kirjoitti...

Erkki kirjoitti: "Suhtauduin Kotron kirjoitukseen melkoisella etukäteisärtymyksellä, että sieltä varmaan tulee taas sitä "naiset tappavat shoppailun takia miehiään" -soopaa, mutta Kotro puhui hyvin."

Ei kai tuo Erkin etukäteissuhtautuminen kerro oikein mistään muusta, kuin siitä, että hän ei tunne Kotron ajatuksia lainkaan. Ei Kotro ole koskaan mitään Erkin etukäteissuhtautumisen suuntaista mistään mies-nainen -asiasta esittänyt.

Toisaalta ehkä Erkin etukäteissuhtautuminen kertoo jotain siitä, kuinka tuloksekasta moilaslainen "miesaktivistien" parjaaminen on ollut. Erkkikin on varmasti muodostanut käsityksensä Kotrosta sillä perusteella, mitä hänestä ovat moilaslaiset jankuttaneet.

Omasta mielestäni Kotron kirjoitus on samalla tavalla rakentava ja viisas, kuin mihin olen hänen aikaisempien kannanottojensa perusteella tottunut. Ei siis mitään ihmeellistä ja sykähdyttävää enää, vain täysin kannatettavia ajatuksia.

Tosin tietynlainen varmasti pelitaktisesti viisas sovittelevuus hullujen naisaktivistien suuntaan paistaa tekstistä läpi, mutta ihan hyvä vaan, että Kotrolta tuota malttia löytyy. Luontainen reaktiohan olisi lyödä paskanjauhajilta paskat pihalle.

Anonyymi kirjoitti...

Eikun Erkin negatiivinen näkemys on syntynyt valitettavasti juuri tämän palstan kautta.

Kotrosta saamani aikaisempi näkemys oli aivan toisenlainen - myönteinen ja analyyttinen. Siksi luin Kotron jutun nyt niin tarkkaan, sen sijaan että olisin jättänyt sen väliin.

Ihan oikeasti - feministit eivät ehkä ole syypäitä kaikkeen - esimerkiksi siihen mitä täällä palstalla kirjoittelette.

Peili on ihan vänkä vehje käytettäväksi joskus.

Mitenkäs sitä sanotaan: ei voi peiliä syyttää jos naama on vino.

Erkki

Vortac kirjoitti...

Joo, tuota sovittelevaisuutta oli vähän liiankin kanssa. Mutta oli siinä hyvä pointteja, muotoiltuna osin äärimmäisen vähän ketään ärsyttävään muotoon (mitenhän kauan kotro oli noitakin lauseita viilannut, ennenkuin sai ne noin geneerisiksi ja sovittelevan kuuloisiksi).

Juuri tuo minuakin vähän kalskahduttaa, että miesten 'pitäisi vaan murtautua roolihaarniskastaan' ja blaablaa, ikäänkuin se olisi pelkästään miesten tehtävissä.

Jos naiset edelleen halveksuvat, pilkkaavat, osoittelevat sormella ja jopa hakkaavat ja potkivat miehiä, jotka ovat liian kaukana maskuliinisesta 'miehen roolista' ja sen täyspäiväisestä ilmentämisestä, ei se paljon auta, jos siinä sitten koettaa miehenä murtautua.

Jos naiset edelleen palkitsevat vain maskuliiniset, röyhkeät, kusipäät, murhaajat, insesti-vaarit ja muut vastaavat täysin käsittämättömän väkivaltaiset ja kajahtaneet tyypit isovarpaidensa välistä löytyvällä mättäällä, ja jättävät nämä 'roolista murtautuneet' miehet ilman, niin ei siinä 'murtautumiset' paljon auta, kun mikään ei kuitenkaan muuttuisi.

Myöskään (alfa)miesten suhtautumineen pilluasaamattomiin 'reppanoihin' ei muuttuisi sitten hitusvinkulan vertaa.

Näin ollen naiset ovat ainoa taho, joilla on ratkaisun avaimet käsissään.. tai no, emättimessään.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Täytyykin meidän naisten sitten asettua riviin toreille emätin levällään ja riisua miestä oikein olan takaa.

Vänkää: emättimessä se on varmaan mustien sortaminen, pakolaisten hukkumiset, Guantanamo ja lasten nälkään kuoleminen, aavikoituminen, kulkutaudit, globalisaatio, saastuminen, keskustapuolue ja Antarktiksen sulaminen. Voi vitun emätin mitä teit. Jos ottaisin se irti, Vortaskainen, niin otatko kouraasi ja heität vesilintua?

Noin niinkuin ystävän eleenä?

Ehkä myös pieni krapularyyppi olisi sulle nyt tarpeen, kellohan on jo yli 12. joten herasmies voinee sen tehdä. Juo koko pullo.

jorma kirjoitti...

"Ihan oikeasti - feministit eivät ehkä ole syypäitä kaikkeen - esimerkiksi siihen mitä täällä palstalla kirjoittelette.

Peili on ihan vänkä vehje käytettäväksi joskus."

Feministit ne nyt vain ovat tasa-arvopolitiikan surkeasta tilassa vastuussa, en minä.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Feministit ne nyt vain ovat tasa-arvopolitiikan surkeasta tilassa vastuussa, en minä."

Ja kerrohan mitä kaikkea olet tehnyt asian korjaamiseksi: jotain konkrettia eikä pelkkää vinkunaa. Oletko ollut politiikassa? Komiteoissa? KOnkreetissa työssä jossa noita asioita hoidetaan? Asettunut ehdolle? Sosiaalialalla? Edes äänestänyt joskus? Kirjoittanut kirjan tai artikkeleita?

Vorteki: Toivottavasti sinulla on joku päivä rakastettu ja ehkä tytärkin, jolla on myös vittu, emätin, munasarjat ja muut lärpäkkeet joita voit vapautuneesti solvata omasta tilanteestasi. Äitisihän on jo syyllinen automaattisesti. veikkaan nimittäin, että kyllä hänkin on varmaan joskus syyllistynyt feminismiin josain toimessaan, niinkuin kaikki naiset - ja lähes kaikki miehet.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac kirjoitti:
"Jos naiset edelleen halveksuvat, pilkkaavat, osoittelevat sormella ja jopa hakkaavat ja potkivat miehiä, jotka ovat liian kaukana maskuliinisesta 'miehen roolista' ja sen täyspäiväisestä ilmentämisestä, ei se paljon auta, jos siinä sitten koettaa miehenä murtautua."

Mieheydessä ei siis vikaa,
vaan ahtaassa käsityksessä siitä, millainen miehen tulee olla.

Bmad

jorma kirjoitti...

"Ja kerrohan mitä kaikkea olet tehnyt asian korjaamiseksi: jotain konkrettia eikä pelkkää vinkunaa. Oletko ollut politiikassa? Komiteoissa? KOnkreetissa työssä jossa noita asioita hoidetaan? Asettunut ehdolle? Sosiaalialalla? Edes äänestänyt joskus? Kirjoittanut kirjan tai artikkeleita?"

Niin, miesnäkökulmaa edustavia miehiä ei nohin hommiin oteta, sehän on jo tullut selväksi. Mutta muuten olen olen tehnyt valituksia, kanteluita, kyselyitä, esityksiä yms. Ollut mukana kansalaisaktivismissa tasa-arvon puolesta ja kirjoittanut lukuisia tasa-arvoa käsitteleviä artikkeleja ja mielipidekirjoituksia. Äänestänytkin olen. Toki toimintaa voisi olla aina enemmänkin (ja jatkossa onkin), muuta joidenkin meistä on käytävä töissä, pyöritettävä ihmissuhteita ja harrastettava.

jorma kirjoitti...

"Toki toimintaa voisi olla aina enemmänkin (ja jatkossa onkin), muuta joidenkin meistä on käytävä töissä, pyöritettävä ihmissuhteita ja harrastettava."

Tietysti toivottavaa olisi, että tasa-arvoviranomaiset hoitaisivat velvollisuutensa, noudattaisivat maan voimassa olevaa lakia ja hoitaisivat ne työt, joista heille maksetaan palkkaa, mutta mitään sellaista ei ole tapahtunut. Valitettavasti.