tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

tpjs's journal

Rehtorin tiedotus: Ei saa lyödä naista!

Kolmas sukupuoli

Kolmas sukupuoli, osa 2

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Äiti lukitsi kaksivuotiaan keittiöön - juhli viikonlopun

Kampuschin sieppaaja ja insesti-isä ihannoivat äitejään

Anonyymi kirjoitti...

http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?p=40#40

ähetetty: Tii Kes 03, 2008 7:51 Viestin aihe: Re: Naistutkimuslistalta poimittua Vastaa lainaamalla viestiä
Tämä viesti on hiukan ehkä väärässä paikassa, mutta välittävä tekijä on Janne Vainion persoona. Tätä suuresti arvostamaani yhteiskunnallista keskustelijaa on nyt mahdollista mennä kuulemaan livenä

EAGLYS-yhdistys kirjoitti:

Tiedoksi:

EAGLYS-yhdistys järjestää:

Avoin esitelmätilaisuus ke 4.6.2008 klo 18 fil.maist Janne Vainio: Postgenderismi - Mitä merkitsisi yhteiskunnassa jos sukupuolinormeille vain viitataan kintaalla ja elettäisiin postseksuaalisessa maailmassa... ...alustuksen ohessa yleisökeskustelumahdollisuudet.

Paikka: Cajsa-esitelmäsali, Uusi Ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 B-porras 4.kerros; kesto noin 1-2 tuntia, keskusteluineen.

Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!

Vortac kirjoitti...

Mikäs toi TPJS's journal oikein on? (meniköhän se nimikään ees oikein)

Olis mukava päästä tutustumaan, jos TPJS on alkanut pitämään blogia tms!

Pitäsköhän munkin aloittaa tuo blogivillitys?

- Vortac

tpjs kirjoitti...

Kas pirua, hetken olin taas poissa ja täällähän on linkitetty minuakin! Nyt täytyy kyllä tunnustaa että olen aika otettu. :)

tpjs kirjoitti...

Vortac: Joo, minulla on tuo livejournal jonka alkujaan hankin vain siksi, että pääsen kommentoimaan kaverieni journaleita. Välillä tuonne on tullut kirjoiteltua kaikenlaista, tosin tasaisin väliajoin olen kyllästynyt ja tyhjentänyt koko journalin. Nyt se on taas päivittynyt vähän aktiivisemmin.

En kyllä ole hirveän kiinnostunut blogin kirjoittamisesta, mutta välillä tulee noita juttuja jotka venyvät niin pitkiksi ettei niillä viitsi kiusata toisten kommenttiosastoja. Eli ne voi sitten dumpata tuonne. :)

Anonyymi kirjoitti...

"Mitä merkitsisi yhteiskunnassa jos sukupuolinormeille vain viitataan kintaalla ja elettäisiin postseksuaalisessa maailmassa.."

ainakin kaikenlaiset naisrauha-lait tyssäisivät siihen, eikä miessiivooja uimahallissa aiheuttaisi minkäänlaisia valituksia.

- Syltty

Panu kirjoitti...

Olen näköjään kouluttanut tpjs:n hyvin. Hän kirjoittaa lempiaiheestani vielä minuakin paremmin ja osuvammin. Erityisesti tämä sitaatti on puhdasta kultaa ja pitäisi panna raameihin:

Hyvää esimerkkiä näyttää eräs varsin suurikokoinen miespuolinen tuttuni, jolla on hieman provosoivan ulkonäkönsä vuoksi taipumusta herättää negatiivista huomiota etenkin kaikenlaisten hippi- ja punkkarityttöjen keskuudessa. Hänellä on tapana katkaista suunsoitto alkuunsa toteamalla lakonisesti, että hänellä ei ole minkäänlaisia moraalisia estoja lyödä naista. Se on minusta tasa-arvoa kauneimmillaan.

tpjs kirjoitti...

Panu, kiitän, tuo on kyllä suuri tunnustus. Blogikirjoittajana olen aika harjaantumaton, eli vaikutteet suosikkikirjoittajiltani lienevät turhankin ilmeisiä. Mutta toivottavasti otat sen kunnianosoituksena etkä plagiointina. :)

Panu kirjoitti...

Olen muuten samaa mieltä tuosta tasa-arvosta kauneimmillaan. Tasa-arvo toteutuu silloin kun naiseen suuntautuu yhtä suuri väkivallan uhka kuin mieheen, samoissa tilanteissa ja samoista syistä.

tpjs kirjoitti...

Niin, putkiaivoilla ajatellen tosiaan kuvittelisi "tasa-arvon" tarkoittavan samaa kohtelua kaikille joka tilanteessa. Kummasti se määritelmä vain muuttuu aina kun naisille uhkaa tapahtua jotain epämiellyttävää...

Vortac kirjoitti...

Juu, hieno on sitaatti jne.

Mutta kerropa että minkälainen ulkonäkö pitää olla, jotta punkkaritytöt siitä provosoituvat? Siis pukeutuuko hän niin naisellisesti tms.? Luulisi että punkkarit ovat extreme-lajia tossa provosoivasti pukeutumisen taiteessa - vai tarkoitatko seksuaalista provokaatiota, .. hm.. mutta en silti osaa kuvitella, mitä se miehen kohdalla tarkoittaisi.

Arvostaisin selvennys-yritystä. Lähden nyt lukemaan noita journal-entryjä.

- Vortac

tpjs kirjoitti...

"Mutta kerropa että minkälainen ulkonäkö pitää olla, jotta punkkaritytöt siitä provosoituvat?"

Rockabilly-henkinen pukeutuminen näytti ainakin toimivan tuossa tarkoituksessa, punkkarien ja rokkarien välillä taitaa edelleen olla jonkinlaista ikiaikaista vihanpitoa vaikka käsittääkseni ne varsinaiset isommat kärhämät olivat enemmän 70- ja 80-lukujen taitteen juttu.

Vortac kirjoitti...

Kylläpäs sä TJPS .. öh, T.. prkl, ikinä en saa noita kirjaimia oikeeseen järjestykseen.. no sanon sua tohtoriksi.

Kylläpäs sä tohtori osaat kirjoittaa HYVIN! Herttinen aika sentään, miksen oo aiemmin älynny lukea sun tekstejäsi! Olen havainnut orastavaa viisautta ja kokemuspohjaista ymmärrystä teksteissäsi melko tavalla jo aiemminkin näitä postauksia lukiessani, ja quottasinhan silloin kerrankin sun tekstiäsi tietämättä että se olet sinä, hehe..

Mutta nuo journalit ovat vieläkin huipumpia kuin olisin voinut tuon edellisen pohjalta olettaa, aivan mainiota työtä, veliseni! Tuo Kolmas Sukupuoli-juttu pistää asiat sanoiksi melko mehevästi, vaikkakin vähän pistävästi 'neutrien' kannalta.. aika halventava nimitys tuo 'neutri', ja antaa myönnytystä birdyjen ja muiden moisten olioiden määritelmille.

Mutta totta se kuitenkin on.

Ai, punkkarit ja rokkarit onki eri kastia? Enhän mä näistä maapallon hämäristä rituaaleista ja kulttuureista ja alakulttuureista ja sensellasista oikein tajua yhtään mitään. Sen verran tiedän että 'skinheadit' vihaavat 'ulkomaalaisia'.

Mutta kiitoksia, kun selvensit, nyt asia on vähän mukavampi ja selkeämpi taas. Hitto, että oot hyvä kirjottamaan, täytyy sanoa! Höglund oli oikeassa, olet kyllä munkin nähdäkseni häntä parempi kirjoittaja.

- Vortac

tpjs kirjoitti...

Eh, kiitos Vortac. Olen kyllä päätoimisesti fiktiokirjoittaja, joten tuo blogikirjoittaminen on minulle vähän vieras laji (vaikka sitäkin on tullut vuosien varrella aina välillä yritettyä). Mutta hyvä että tuosta journalista on jollekulle iloa.

"Höglund oli oikeassa, olet kyllä munkin nähdäkseni häntä parempi kirjoittaja."

Noh, noh, tuo on kyllä jo hieman kerettiläinen mielipide...