sunnuntaina, heinäkuuta 13, 2008

Japani vs. Suomi

Geishan ura houkuttaa jälleen japanilaisnuoria.

Geishan työ painottuu iltaan: Suositun kiotolaisen geishan päiväansio on arviolta 120 000 jeniä (noin 720 euroa) ja vuodessa 28 800 000 jeniä (noin 172 000 euroa).

Johanna Tukiainen:
Tunnen edelleen olevani monessa mielessä pikkutyttö, joka haluaa vain turvaa ja rakkautta, ei mitään muuta. Siksi ehkä olen aina pitänyt vanhemmista miehistä, ehkä haen alitajuntaisesti jonkinlaista isähahmoa itselleni. Minusta vanhemmat miehet ovat vain karismaattisia ja mielenkiintoisempia kuin nuoret pojat. Ja minuun tehoaa nimenomaan älykkyys. Miehen pitää olla älykäs, muuten mua ei automaattisesti kiinnosta, vaikka olisi kuinka hyvä kroppa tahansa....

Ja tietty salaperäisyys on kiehtovaa, sekä agressiivisuus. En ole koskaan juossut miesten perässä, ajattelen siinä asiassa vanhanaikaisesti että kyllä mies saa olla se osapuoli, joka yrittää iskeä naista. Ja sitten pitää olla ehdottomasti herrasmies, joka ottaa naisen kunnolla huomioon, antaa kunnioitusta ja kohtelee arvostavasti. Annoin jo joskus monta vuotta sitten haastattelun eräälle lehdelle, että jos illallisen jälkeen mies pyytää erillisiä laskuja, niin ne treffit ovat mun viimeiset. Joidenkin ihmisten mielestä olen varmaan kauhea materialisti, mutta niin se vain menee.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä Henryn otsikointia Japani vs.Suomi. Miksi tälläinen otsikko?

hippu kirjoitti...

Otsikko tarkoittanee, että feminismi on ottanut muutaman askeleen taaksepäin Japanissa ja Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi naista pahoinpiteli miehen Riihimäellä

suolihuuhtelu kirjoitti...

Geishat voivat tosiaan tienata paljonkin rahaa, mutta heillä ei ole juurikaan aikaa sen käyttämiseen. Maikoilla on kaksi vapaapäivää kuukaudessa (ja varmaan kai geikoillakin, eli Kiotolaisittain täysivaltaisilla geishoilla), työt loppuvat yleensä joskus kahden tai kolmen aikaan yöllä, ja opiskelu ja harjoittelu jatkuvat uran loppuun asti. Erittäin vaativa ammatti. Jotkut menestyneet geikot elävät ja työskentelevät itsenäisesti, mutta se ei ole kaikille mahdollista.

Aikoinaan tyttö saattoi päätyä geishaksi vasten tahtoaan tai muiden vaihtoehtojen puutteessa, mutta nykyään naisilla on Japanissa kyllästymiseen asti uravaihtoehtoja.

Ei ole epäilystäkään etteikö tämä kyseinen ammattivalinta nostata länsimaalaisten feministien v-käyrää eksponentiaalisesti. Geishat kuitenkin viihdyttävät pääsääntöisesti miehiä, ja feministien houreisissa fantasioissa heidän työnkuvaansa kuuluu aivan varmasti ryhmäseksi ja tyttövauvojen uhraaminen saatanalle. Irkkasin kerran kahden amerikkalaisnaisen kanssa jotka suunnilleen vannoivat esi-isiensä nimeen... anteeksi, esi-äitiensä nimeen että geishat ovat kaikki katalia huoria, vaikka heillä ei ollut yhtään mitään todisteita. Päinvastaiset todisteet eivät hetkauttaneet heidän syvää vakaumustaan millin vertaa.

Todellisuudessa geishat eivät harjoita prostituutiota lainkaan (useista syistä johtuen se ei olisi edes mahdollista). Geishojen tehtävä ei myöskään ole mykkä ja passiivinen patriarkaatin palvelu, vaan heidän on oltava aktiivisia ja viihdyttäviä. Kyseessä on hyvin vaativa ja täysin naisvaltainen ammatti jonka harjoittaminen on sekä vapaaehtoista että harvinaista.

Ajattelin vähän kirjoittaa aiheesta koska se kiinnostaa minua. Arvioisin muuten että keskiverto geisha on varmaan hieman mielenkiintoisempaa ja miellyttävämpää seuraa kuin keskiverto länsimaalainen feministi.

Minäkään en muuten ole täysin varma mitä tuolla otsikolla ajetaan takaa.

Homo kirjoitti...

Miesuhrista saadaan tekaistua syyllinen omaan henkensä menettämiseen:

"When He Didn't Come Home"

THE STORY: Patty Duke is once again a concerned mother ("Faye Dolan") who hasn't heard from her 20-something son, Timmy, for several weeks. He worked as an independent contractor and was on the road a lot, but he usually called his mom once a week.

She was particularly worried because Tim had recently become engaged to an up-and-coming Yuppie real estate developer ("Carolyn," played by The O.C.'s Kelly Rowan) who had a violent temper. Faye had seen Carolyn punch and slap Timmy during a visit to their apartment.

Of course, since Tim was an adult, it took forever for the police to consider him a missing person. Eventually, via a sting operation, Carolyn confessed to a friend that she'd stabbed Tim during an argument. She then hysterically ran to her parents' home and cried for help. Her dad and brother returned to her apartment and found Timmy still breathing. They smothered him, then rolled him in a carpet and carted his body out onto Lake Michigan and threw it overboard.

THE TRUTH: David Richmond of Oviedo, Florida, was the real body rolled in that carpet back in 1992. The TV movie was correct on some facts, and way off base on others.

Michele Roger was the object of David's affection, and while the pair lived together, they were never formally engaged. Michele was not a Yuppie entrepreneur; she worked as a topless dancer, which was a bone of contention between her and David.

There is no question that Michele used to slap David around (many of his co-workers testified about his black eyes and broken ribs), but Michele's attorney stated that she only struck out in self-defense.

Her family did assist in disposing of David's body (in a far more gruesome way than alluded to in the film), and Michele was ultimately found guilty of second degree murder and was sentenced to 17 years in prison. She was granted clemency in 1999 by an outgoing governor on the grounds that she had been a battered woman.

Homo kirjoitti...

Battered woman defence

Panu kirjoitti...

En ole koskaan juossut miesten perässä, ajattelen siinä asiassa vanhanaikaisesti että kyllä mies saa olla se osapuoli, joka yrittää iskeä naista. Ja sitten pitää olla ehdottomasti herrasmies, joka ottaa naisen kunnolla huomioon, antaa kunnioitusta ja kohtelee arvostavasti. Annoin jo joskus monta vuotta sitten haastattelun eräälle lehdelle, että jos illallisen jälkeen mies pyytää erillisiä laskuja, niin ne treffit ovat mun viimeiset. Joidenkin ihmisten mielestä olen varmaan kauhea materialisti, mutta niin se vain menee.

Keksin juuri uuden termin tällaiselle naiselle: pimppapummi. Hän katsoo olevansa oikeutettu elämään pummin elämää, koska hänellä on pimppa.

Kuntsa kirjoitti...

Japani v. Suomi -maaottelussa on selvää se, että sekä geishan että Tukiaisen kanssa seurusteleminen maksaa. Muuten kyllä Japanin joukkue pesee dollsit mennen tullen ja takaisin palatessa.

jorma kirjoitti...

Geishat ovat sentään rehellisesti maksullisia viihdyttäjiä ja seuralaisia (seksipalvelujen kauppa on asia erikseen), Suomessa nämä pimppapummit itkevät kohteliaisuuden perään, mutta eivät itse tarjoa vastinetta rahoille, ainakaan geishoihin verrattuna.

Arawn kirjoitti...

Jorma: Ehkäpä, jos miehet maksaisivat yhtä paljon kuin geishoille maksetaan, sitä vastinetta voisi tullakin. On jokseenkin turha odottaa saavansa geishakohtelua kahvikupin hinnalla.

Jorma kirjoitti...

"On jokseenkin turha odottaa saavansa geishakohtelua kahvikupin hinnalla."

Illallisestahan tuo Takiainenkin kirjoittaa ja tuskin tarkoittaa sillä mitään grilliateriaa. Ja ruoka maksaa, kuten tiedetään.

Sitä paitsi luulen, että useimmille suomalaismiehille riittäisi loppujen lopuksi vähempikin kuin geishakohtelu.

Panu kirjoitti...

Ja Tukiaiselta tuskin on mahdollista odottaa geishatason sivistystä ja hienostusta.

Arawn kirjoitti...

Jorma: Illallinen kiinalaisessa ravintolassa maksaa alle 20e/hlö, joten mies selviää alle 40 eurolla. Tuskin kukaan nainen odottaa, että mies vie häntä ensi-illalliselle Chez Dominiqueen.

jorma kirjoitti...

"Tuskin kukaan nainen odottaa, että mies vie häntä ensi-illalliselle Chez Dominiqueen."

Näiden takiaisten kohdalla en olisi lainkaan varma.