tiistaina, heinäkuuta 08, 2008

Sini Terävä

Puoluekokous 2008
Tervehdys ystävät.

Olin eilen kesätyöni myötä erään sosiaali- ja terveysministeriön osaston kehittämispäivillä. Yhdessä vaiheessa puhuttiin yhteisöllisyydestä ja esimiehen osoittamasta huomiosta.

Eräs naistyöntekijä kysyi, miten sen naapuriyksikön esimiehen sitten saa tervehtimään. Korkeassa asemassa oleva meis huusi vastaukseksi ”Käytä lyhyempiä hameita!”

Tämä on yhteiskunta, jossa elämme. Ja tässä samassa yhteiskunnassa feministejä pidetään yhä usein huumorintajuttomina, yksisilmäisinä tosikkoina, fanaatikkoina tai muuten vain outoina.

Usein väitetään, että feministit ovat miestenvihaajia, jotka leimaavat ja syyllistävät kaikkia miehiä.

Mielestäni eräs toinen taho kyllä leimaa miehiä feministejä enemmän.

Olen nainen. En todellakaan suostuisi siihen, että sukupuoleni nimeä käytettäisiin eri mieltä olevien uhkailemiseen, kokonaisen tieteenalan haukkumiseen ja tieteenteon kieltämiseen, yksipuolisen maailmankuvan levittämiseen tai vihaviestien syytämiseen.

Näin miesten nimeä kuitenkin käytetään.

Eikö tämä ”miesaktivistien” toiminta ole leimaamista?

Eikö näin anneta todella yksipuolinen ja ikävä kuva kaikista miehistä?

Kun lehdissä kirjoitetaan ”merkittävistä miesaktivisteista”, puhutaan yleensä todellisuudessa kiihkoilevista sovinisteista.

Miten te miehet sallitte tämän?

Miten nämä kiihkoilijat saavat edustaa kokonaista sukupuolta, olla ”miesten aktiivisin joukko”, ”miesaktivistit”?

Miehet, perustakaa vastaliike!

Älkää antako näiden sovinistien puhua teidän nimissänne.

25 kommenttia:

Argh kirjoitti...

Neiti Terävä on ilmeisesti taas kehitellyt omia henkilökohtaisia peikkojaan oman päänsä sisällä.

Minusta tuntuu, että "miesaktivistin" nimikettä käyttävät kaikki muut kuin herrat itse. Eikö koko nimike ole tullut epämääräisenä heittona jostain tuolta Tulvan suunnasta?

Tieteentekoakaan ei kukaan ole ollut kieltämässä. On ainoastaan esitetty eriäviä mielipiteitä siitä, mikä on tieteentekoa ja minkälaisia kriteereitä sen suhteen tulisi pitää yllä.

Sovinistiksi näköjään leimautuu yhä näinäkin päivinä kun vain uskaltaa olla eri mieltä feministin kanssa. Eiköhän olisi Terävänkin aika herätä tähän päivään ja jättää moisen hiekkalaatikkotermistön käyttö ihan muihin asiayhteyksiin.

Henry kirjoitti...

"Minusta tuntuu, että "miesaktivistin" nimikettä käyttävät kaikki muut kuin herrat itse."

Itse olen käyttänyt termiä "miesasiamies", koska aktivisti-sanan voisi ajatella viittaavan poliittiseen toimintaan esim. joissain järjestöissä. Ja esim. Kotro korosti, että hän edustaa vain itseään, ei kaikkia miehiä.

Terävää itseään ei näytä haittaavaa identifioituminen feministiksi, vaikka Moilasen voi väittää antaneen ikävän ja yksipuolisen kuvan kaikista naisista.

Anonyymi kirjoitti...

"Miten nämä kiihkoilijat saavat edustaa kokonaista sukupuolta, olla ”miesten aktiivisin joukko”, ”miesaktivistit”?

Miehet, perustakaa vastaliike"

Suomi v. 1939. Suomalainen kommunisti: "Suomalaiset, miten nämä porvarilliset kiihkoilijat saavat edustaa kokonaista kansaa?

Suomalaiset, perustakaa demokraattisen Suomen vastainen vastaliike."

Anonyymi kirjoitti...

Muodokas lantio hyväksi naisen terveydelle

Mortimer kirjoitti...

Miesten asioista ei ilmeisesti saisi puhua, tai heti on "kiihkoileva sovinisti".

"eri mieltä olevien uhkailemiseen"? Mitä/ketä hän tuolla mahtaa tarkoittaa? Minulle ei tullut ihan selväksi keitä hän tarkoittaa miesaktivisteilla. Alussa ymmärsin sen tarkoittavan Laasanen, Sepponen, Malmi, Kotro yms. henkilöitä, mutta loppuosa tekstistä ei sovi siihen kuvaan lainkaan.

Tapaus Terävä heikentää entisestään uskoani suomalaiseen tasa-arvopolitiikkaan, erityisesti stm-vetoiseen. Joskin uskoni oli ennestäänkin olematon. Se että kyseisessä organisaatiossa on, vaikkakin vain kesätöissä henkilö, joka ei vain katso asioita yksipuolisesti, mutta jolla asioiden suhteelisuus tuntuu olevan näin pahasti hakusessa, huolestuttaa entistä enemmän.

"Eräs naistyöntekijä kysyi, miten sen naapuriyksikön esimiehen sitten saa tervehtimään. Korkeassa asemassa oleva meis huusi vastaukseksi ”Käytä lyhyempiä hameita!”

Tämä on yhteiskunta, jossa elämme. Ja tässä samassa yhteiskunnassa feministejä pidetään yhä usein huumorintajuttomina, yksisilmäisinä tosikkoina, fanaatikkoina tai muuten vain outoina."


Tämä lainaus riittää varmasti selittämään mitä tarkoitan. Minusta neiti Terävä on kuin Marie Antoinette aikoinaan. Aivan pihalla todellisuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta hän puhuu asiaa.

Minusta on outoa ajatella, että tämä keskustelu täällä toimisi kaikkien miesten äänenä. Se väkivaltaisuus ja yksisilmäinen aggressio naissukukuntaa kohtaan, jota paikka paikoin täällä näkee, ja erityisesti se, ettei kukaan "veljistä" siihen puutu on suoraan sanoen jopa puistattavaa.

Erkki

Anonyymi kirjoitti...

"Erkki", älä nyt jumaliste jaksa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten näistä lausunnoista huomataan, feministit kauhistelevat sitä, mikäli joku mies katselee heitä ja nauttii siitä seksuaalissävytteisesti. Siksi tapanani on aina tuottaa kaikille feministeille hyvä mieli toteamalla heti ensi kädessä, etten koskaan ole nauttinut heidän katselemisestaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Eräs naistyöntekijä kysyi, miten sen naapuriyksikön esimiehen sitten saa tervehtimään. Korkeassa asemassa oleva meis huusi vastaukseksi ”Käytä lyhyempiä hameita!”
Tämä on yhteiskunta, jossa elämme. "

O, mikä eukko *läimäyttää
kanssasisartaan naamalle*. Voisiko ylipäätäänsä kukaan kvartaalitalouden viagrapotilas
loukata arvonsa tuntevaa suomalaisnaista näin verisesti?
Kerro se minulle.

"Ja tässä samassa yhteiskunnassa feministejä pidetään yhä usein huumorintajuttomina, yksisilmäisinä tosikkoina, fanaatikkoina tai muuten vain outoina."

Urautuneita puupäitä ei
palkita. Tiedän sen kyllä, olinhan minäkin joskus ennenmuinoin puupäänainen. Taju oli AINA kankaalla, kunnes aloin keskittyä siihen mitä tein.

"Usein väitetään, että feministit ovat miestenvihaajia, jotka leimaavat ja syyllistävät kaikkia miehiä."

Feministit sensuroivat sukupuolikeskustelua kaikin käytettävissä olevin tavoin mitkä löytävät ja siksi meitä miesasianaisiakin saatetaan tullaan tarvitsemaan.

Kannattaisikohan sunkin ehkä myöntyä siihen ajatukseen, että miehet ja naiset on tarkoitettu tänne yhteiseloon ja että tässä maailmassa naisetkin joutuu vielä tekemään miehille paljon sellaista hyvää, mitä feministien vastahankainen asenne
torjuu?

"Näin miesten nimeä kuitenkin käytetään."

Siis Laasanenko muka tuo säädytön sika siellä ministeriön rapukesteissä? Vai avomieheni, Bmad? Mielestäni sotket nyt sovinistin ja kunnollisen miesasiamiehen ajatukset aika tehokkaasti keskenään.
Anteeksi vaan. Oli pakko tulla ottamaan kantaa.

"Eikö tämä ”miesaktivistien” toiminta ole leimaamista?"

Onhan se tavallaan härskiä touhua, kun ollaan totuttu siihen, ettei miehillä saisi olla tiettyjä oikeuksia ja tässä vaiheessa yritetään jostain ruohonjuuritasolta yritetään pumpata niitä takaisin (sieltä jostain...)

"Eikö näin anneta todella yksipuolinen ja ikävä kuva kaikista miehistä?"

Päinvastoin. Tasa-arvo on hyvä
suuntaus. Ja miehet ei ole yksipuolisia. Siksi tulee ottaa huomioon myös erilaiset miesryhmät, eikä vain esimerkiksi kovismiehiä.

"Kun lehdissä kirjoitetaan ”merkittävistä miesaktivisteista”, puhutaan yleensä todellisuudessa kiihkoilevista sovinisteista."

No Laasanen on minusta
täysin asiallinen äijä setviessään miesten tunne-elämän ongelmia ja tekee sen vieläpä melkolailla tieteellisesti.

"Miehet, perustakaa vastaliike!"

Suojelkaa naisia! Olemme heikkoja!


-Anna

Panu kirjoitti...

Minä ainakin olen Sini Terävälle koettanut selittää miesasiamiesten kantaa niin asiallisesti rautalangasta vääntäen kuin on mahdollista. Eikä ole tullut vastaukseksi mitään muuta kuin tiiliseinää ja täydellistä kykenemättömyyttä dialogiin. Kuulemma äänenikään ei kelpaa hänelle, vaikka samassa vaalipiirissä ollaan. On tosi hieno poliitikko, ei muuta voi sanoa.

Sinin kohdalla voi siis todeta, kuten Vilhelm II Ranskasta vuonna 1914:

"Tartumme miekkaan puhtain omintunnoin ja seesteisin mielin."

Anonyymi kirjoitti...

"Sinin kohdalla voi siis todeta, kuten Vilhelm II Ranskasta vuonna 1914:
"Tartumme miekkaan puhtain omintunnoin ja seesteisin mielin.""

Ja niin vaihtui heteromiehen heppi maukkaaseen Marlboroon.


-Anna

Jape kirjoitti...

Anna: "Feministit sensuroivat sukupuolikeskustelua kaikin käytettävissä olevin tavoin mitkä löytävät ja siksi meitä miesasianaisiakin saatetaan tullaan tarvitsemaan."

Tämä Annahan vaikuttaa ihan tiukalta ja järkevältä miesasianaiselta :)

Toista maata oli esim. PMS-oireiden riivaama FT Mira Karjalainen, joka muuten myös ilmoittautui miesasianaiseksi, mutta hänen tekstinsä ei oikein miesasiamyönteinen ollut Voima-lehden 8/2007 artikkelissa Naiset ovat perseestä

Anonyymi kirjoitti...

"Tämä Annahan vaikuttaa ihan tiukalta ja järkevältä miesasianaiselta :)"

Joo, sanoi tulevansa pelaamaan tietokoneella. :)


BMAD

tpjs kirjoitti...

Bmadia pitänee onnitella onnistuneesta puolisonvalinnasta. :)

jorma kirjoitti...

"Miesten asioista ei ilmeisesti saisi puhua, tai heti on "kiihkoileva sovinisti"."

Ei näköjään.

Sini Terävä - mene itseesi, jos mahdut.

Jaaha kirjoitti...

"Kun lehdissä kirjoitetaan ”merkittävistä miesaktivisteista”, puhutaan yleensä todellisuudessa kiihkoilevista sovinisteista.

Miten te miehet sallitte tämän?

Miten nämä kiihkoilijat saavat edustaa kokonaista sukupuolta, olla ”miesten aktiivisin joukko”, ”miesaktivistit”?

Miehet, perustakaa vastaliike!

Älkää antako näiden sovinistien puhua teidän nimissänne."

Eikö tämän kaiken voisi sanoa myös feministeistä muille naisille? Vieläpä paljon osuvammin...

Panu kirjoitti...

En olisi uskonut Sini Terävän pystyvän alittamaan itsensäkin, mutta tuo vuodatus lyö kyllä laudalta hänen aikaisemmatkin juttunsa. Olen sanaton.

Vortac kirjoitti...

Eikö tämän kaiken voisi sanoa myös feministeistä muille naisille? Vieläpä paljon osuvammin...

Kyllä voisi. Naiset projisoivat jälleen. (olisi aika hyvä leffan nimi)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Feminismi on sovinismin naispuolinen vastine, paitsi että se on paljon kierompi, enemmän vihaa täynnä, julmempi ja ristiriitaisempi ideologia, ja että se on saanut vain hitosti valtaa yhteiskunnan jokaisella tasolla.

Sovinismi olisi paljon parempi ideologia, siitä hyötyisivät naisetkin. Olisi muuten hauska ottaa feministinen teksti, vaihtaa siitä kaikki 'feminismi'-sanat 'sovinismi'-sanaksi ja laittaa teksti ihmisten ilmoille, sekä seurata ihmisten reaktioita ja vasta ihmisten reagoitua tarpeeksi paljastaa totuus ja katsoa, mitä tapahtuu.. syttyykö lamppu ihmisten päässä vai ei..?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ton 'Naiset Projisoivat Jälleen'-nimisen leffan juonenkulku muuten voisi olla seuraavantapainen; leffa seuraisi löyhästi jotain geneeristä juonta, mutta varsinainen ydin olisi tämä..

Ensin aina näytettäisiin nainen tekemässä jotain, joka alleviivattaisiin yleisölle jotenkin, ja sitten näytettäisiin sama nainen projisoimassa tekoaan miehelle/miehille..

Ah, se voisi avata monen ihmisen silmät. Tyyliin nainen nirppanokkana valikoi miestä itselleen baarista, kunnes löytää pitkällisen nyrpistelyn jälkeen etsimänsä korkean Statuksen miehen - ja sitten saarnaa seuraavana päivänä ATM:lle, kuinka ATM:t eivät vain KELPUUTA ketään, joka ei ole missinmittoihin yltävä, ja SIITÄ johtuu heidän puutteensa..

No, ideani ovat yleensä aina puoliraakoja, niitä voisi aina hivenen kehittää. Pitäisi kai ennemminkin kirjoittaa nämä sinne miesten tasa-arvo-foorumiin, mutta jotenkin vieläkin vähän vierastan sitä paikkaa uudenkarheana.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ach, tuli lisäidea tuohon äskeiseen esimerkkiin; kuva olisi puolitettu, ja samanaikaisesti näytettäisiin ATM:n noloja yrityksiä saada edes jonkintasoista seuraa itselleen edes rumankin näköisiltä naisilta, kun nainen näytetään nyrpistämällä kaikenlaisille tavallisille ja hyvänkin näköisille miehille, joilla ei vain ole naiselle tarpeeksi Statusta..

- Vortac

jorma kirjoitti...

"Olisi muuten hauska ottaa feministinen teksti, vaihtaa siitä kaikki 'feminismi'-sanat 'sovinismi'-sanaksi ja laittaa teksti ihmisten ilmoille"

Sanat mies ja nainen voi myös aina vaihtaa keskenään. Se on usein hyvin valaisevaa.

Anonyymi kirjoitti...

joo, ja isä ja poika vois vaihtaa äiti ja tytär sanoiksi. voisi olla sekin valaisevaa.

Vortac kirjoitti...

Sanat mies ja nainen voi myös aina vaihtaa keskenään. Se on usein hyvin valaisevaa.

Tämä on totta, muotoilin asiani väsyneenä huonosti. Tarkoitin juuri sitä, että tehtäisiin feministisestä, tyypillisestä ja usein julkisuudessaki hoetusta tekstiliturgiapätkästä ikäänkuin 'sovinistinen', pelkästään vaihtamalla pari sanaa sieltä täältä toiseksi, ja kun se olisi valmis, katottaisiin reaktio..

Jos yleisö kohahtaisi, sitten PALJASTETTAISIIN temppu, ja katsottaisiin, valaistuuko tuo kohahtanut joukko vai millaiseen moodiin se menee. Se olisi mielenkiintoista jo ihan pelkästään sosiologisena tutkimuksena mielestäni, siis ihmisen käyttäytymisen ja reagoinnin omituisuuksien havaitsemisen suhteen.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"joo, ja isä ja poika vois vaihtaa äiti ja tytär sanoiksi. voisi olla sekin valaisevaa."

Varmaan, mutta ei kristillistä. Se on sitten ihan oma uskonsa.