maanantaina, elokuuta 11, 2008

Arvostetaan vai ei arvosteta?

Tutkijat varoittavat hoivatyön kriisistä:
Ala leimataan vähäarvoiseksi naistyöksi.
Ammattiauttajia arvostetaan
Lääkäri on ja pysyy ykkösammattina ihmisten mielissä, selviää TS:n levikkialueeltaan teettämästä gallupkyselystä. Selvästi erottuvan neljän ammatin kärkiryhmän muutkin työt toimivat julkisella sektorilla: opettaja, sairaanhoitaja, poliisi. Lähes kannoilla tulevat palomiehet ja muut pelastustyöntekijät, ja vielä lastenhoitajakin pääsee samaan kastiin.

Sairaanhoitajan arvostuksen perusteet ovat lähes samat kuin lääkäreilläkin. Hoitaja auttaa ihmisiä ja tekee raskasta ja vaativaa työtä.

24 kommenttia:

jk kirjoitti...

Umm, jälkimmäinen artikkeli on vuodelta 2002, ehkä asenteet ovat muuttuneet sen jälkeen?

Henry kirjoitti...

Tuskinpa vaan

http://www.talouselama.fi/docview.do?f_id=1263268

"Kirurgi, lääkäri, erikoislääkäri, ylilääkäri, silmälääkäri, hammaslääkäri ja terveyskeskuslääkäri vievät kymmenestä kärkisijasta seitsemän.

Kärkikymmenikön muut ammatit ovat palomies, sairaanhoitaja ja kätilö."

http://www.iltasanomat.fi/arkisto/default.asp?alue=keskustelut&threadid=3232622

"Mitkä ovat seksikkäimmät ammatit?

Mitkä ovat seksikkäimmät ammatit? Moni mies tuntee hienoista ylpeyttä voidessaan sanoa vaimonsa olevan hoitaja..."

Eli arvostettu ja seksikäs ammatti

Anonyymi kirjoitti...

http://intternetti.net/~jiri/motivation/feminism.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Oppositiojohtaja Jutta Urpilainen on arvostellut hallitusta siitä, että se suosii korkeissa virkanimityksissä miehiä vaikka päteviä naisiakin olisi tarjolla.

Kataisen mielestä olisi kamalaa, jos hallituksen ehdokas Ilkka Laitinen ei tulisi valituksi sisäministeriön kansliapäälliköksi sukupuolensa vuoksi.

- Hänen lausunnoistaan on paistanut, että tasa-arvolla ei ole niin väliä -ajatettelu. Minun käsitykseni tasa-arvosta on se, että jokainen tulee kohdelluksi yhdenvertaisena riippumatta siitä, että hän mies tai nainen. Olisi kamalaa ajatella, että Ilkka Laitinen joutuisi kärsimään nimityksessä siitä että hän on mies.

turo kirjoitti...

Tutkimus: Ehkäisypillerit saavat valitsemaan väärän kumppanin

Julkaistu: 14:53

helsingin sanomat

Ehkäisypillerit vaikuttavat naisten miesmieltymyksiin, selviää Liverpoolin yliopiston tekemästä tutkimuksesta. Tästä saattaa olla haittaa, koska pillerit häiritsevät naisen kykyä valita perimältään erilainen puoliso.

Tutkijat selvittivät, kuinka ehkäisypillerit vaikuttivat naisten hajuviehtymykseen. Sadan naisen pyydettiin valitsemaan itselleen kuusi miellyttävintä mieshajua ennen ja jälkeen ehkäisypillerien käytön aloittamisen. Hajut oli kerätty lähes sadalta vapaaehtoiselta mieheltä.

Tulokset osoittivat, että ehkäisypillerien käytön alettua naiset alkoivat suosia miehiä, jotka olivat geneettisesti samankaltaisia.

Geneettinen samankaltaisuus voi heikentää parin mahdollisuutta saada lapsia. Lisäksi lapsi saattaa kärsiä tavallista heikommasta puolustusjärjestelmästä. Luonnostaan naisia viehättää partneri, jolla on mahdollisimman erilainen geeniperimä kuin tällä itsellään.

Tutkijat varoittavat lisäksi, että naisen viehtymys miestä kohtaan voi heiketä, kun tämä lopettaa ehkäisyn.

Asiasta kertoo Suomessa MediUutiset.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkimus+Ehk%C3%A4isypillerit+saavat+valitsemaan+v%C3%A4%C3%A4r%C3%A4n+kumppanin/1135238526821

Anonyymi kirjoitti...

Ihmeellistä, kerrankin tuomio perättömästä raiskausväitteestä: rangaistukseksi 120 euron sakko. Onneksi väitettyä raiskaajaa ei ehditty lynkata tai kemiallisesti kastroida.

Anonyymi kirjoitti...

Linkki perättömästä raiskausväitteestä unohtui.

Vortac kirjoitti...

Tuli muuten mieleen kun aina puhutaan naisten ulkonäöstä ja 'mitä meikeillä saa aikaan' (ovat kyllä vaikuttavia tuloksia), niin haluaisin näyttää MINUN näkökantani meikkiin.

Tässä nainen hyvin hienovaraisesti meikattuna (en löytänyt kuvaa jossa ei olisi ollut meikkiä ollenkaan), sekä sitten hirveän paljon meikattuna. Verratkaapa seksikkyysastetta - sama nainen on kuitenkin kyseessä molemmissa kuvissa (ja Dallasia katselleet tunnistanevatkin yksilön).

Kuvien ainoa ero on, että ne on otettu jaksoista ensimmäiseltä kaudelta ja toiselta kaudelta. Kuinka sama ihminen voi olla noin upean kaunis sekä hirvittävän iljettävä noin pienessä ajassa, en voi ymmärtää.

http://www.aijaa.com/v.php?i=2512865.jpg

Mutta siis tätä tarkoitan, kun koetan sanoa, että luonnostaan kaunis nainen ei tarvitse meikkiä, mutta jos hän sitä kuitenkin käyttää, hän rumenee. Ainakin minun mielestäni. Älkää siis käyttäkö meikkiä, niin voitte maksimoida kauneutenne.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Aika pinnallista ja primitiivistä arvostaa ihmistä hänen 'ammattinsa' perusteella.. mutta jos sille linjalle lähdetään, niin tällä planeetalla ei ilmeisestikään kovin suureksi katsota filosofin ammattia, vai mitä?

Vaikka sen pitäisi olla tärkein ammatti kaikista.

Sillä mitä tekee elämällä ilman tietoa sen perusteista? Miten voimme rakentaa yhteiskunnan, jos emme tiedä, millaiselle perustalle se rakennetaan ja jos meiltä puuttuu visio sen hyvyydestä jokaiselle ihmiselle?

Näköjään siten kuin kapitalismi ja NWO-eliitti haluaa..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Joku kirjotti jostain akasta joka katu jotain jne. ja teki mukamas muutoksen elämässään, jne.. niin joku replysi siihen tällä tavoin:

this woman is no "true" feminist
- but due to male oppression she's justified in doing what she did anyway
- sounds like a man wrote it
- but there's no such thing as gender or behavioral traits typical of men or women anyway
- capitalism and democracy are immoral systems of male oppression
- but women should have equal rights/benefits under those systems anyway
- and women should not be required to assume equal responsibility, costs, or accountability within these systems
- but women should have equal rights/benefits under those systems anyway

.....

Ja mielestäni tämä on hyvä alku - haluaisin täydellisen, tai edes 'kattavan' listan, joka olisi tehty tähän tyyliin. Eli otetaan feministinen väite, sitten kumotaan se toisella feministien suusta usein kuullulla väitteellä, sitten tehdään sama seuraavalle, jne..

Ja sitten levitetään sitä listaa joka iikalle ympäri maailmaa kunnes ihmiset todella heräävät tajuamaan mitä feminismi oikeasti on.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac: "Älkää siis käyttäkö meikkiä, niin voitte maksimoida kauneutenne. "

Olet aika todennäköisesti melko poikkeuksellinen yksilö, joten pariutuakseen naisten ei välttämättä kannata yrittää miellyttää juuri sinua.

Vortac kirjoitti...

Tulipa mieleen feminismin tärkein ongelma, ja se on englanniksi artikuloitu niin hyvin, etten edes yritä itse selittää sitä. Lukekaa, ken englantia osaa (otin tämän KellyMacin vanhan blogin archiven keskusteluosastolta):

"Here's an age old Challenge, first posited by The Gonzman a few years back: Two columns. Number them one to ten. List in the first ten things that are not optional, that you have to be for, to be a (-------------). In the second, ten things you must oppose to be a (-------------). No duplicates, you can't just be for (A) and against (!A).

Somehow anybody but a feminist can do this. Libertarians. MRA's. Catholics. Hell, even Klansmen. Somehow, though, feminists get all huffy and refuse to do it. They say they "can't."

Well, why the fuck not?

There is absolutely no rational explanation for it short of being ashamed of what one believes in, or fearful that someone will hold you intellectually accountable to be true to your professed beliefs."
----

Eli pointti on, MIKSI feministit eivät tohon pysty?

(siihen toki kaikki tietävät vastauksen, myös femakot itse, mutta kukaan ei uskalla myöntää sitä tai sanoa sitä ääneen, tai he jotka uskaltavat, eivät ehkä osaa artikuloida sitä - kuten minä)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Men roused into action over women-only sex toys

Jorma kirjoitti...

Kataiselle voisi joku kertoa, että koko Suomen "tasa-arvopolitiikka" on kamalaa, sukupuolisyrjintää lisäävää, tasa-arvoa vähentävää, sairasta ja pohjiaan myöten mädäntynyttä.

Jorma kirjoitti...

"Tulokset osoittivat, että ehkäisypillerien käytön alettua naiset alkoivat suosia miehiä, jotka olivat geneettisesti samankaltaisia. Geneettinen samankaltaisuus voi heikentää parin mahdollisuutta saada lapsia. "

Mielenkiintoinen juttu. Eikös lapsettomuus ole ollutkin yleistymään päin? Tosin siihen nyt on muitakin syitä.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: On se. Yksi syy on miesten sperman laadun huononeminen, mikä saattaa johtua mm. siitä valtavasta kemikaalimäärästä, jonka keskellä me elämme - tai jostain muusta syystä... (Jotkut epäilet geenimuunneltua soijaakin.)

Toinen on tietysti se, että lasten hankinta aloitetaan reilusti päälle 30-vuotiaina, jolloin se hedelmällisin ikä on mennyt jo, etenkin naisilla. Nainen sinänsä voi olla hedelmällinen hyvin iäkkääksikin asti, mutta se edellyttää yleensä melko varhaista aloitusta ja hedelmällisyyden jatkuvaa "ylläpitoa". Tässä taannoin luin eräästä naisesta, joka oli saanut kuopuksensa 51-vuotiaana... Lapsia oli yhteensä 18.

jorma kirjoitti...

Prostituutioon toimivat säännöt

"Viranomaisten pitäisi keskittyä yksittäisten seksin ostajien valvomisen sijasta parituksen ja ihmiskaupan sekä prostituution muiden lieveilmiöiden estämiseen."

Nimenomaan. Järki käteen.

Juna kirjoitti...

Vortac,

noissa kuvissa kummassakin lyylillä on kireä meikki. Sinun näkemäsi eri johtuu valaistuksesta ja siitä, että kiharakampaus on söpö. Älä erehdy luulemaan sellaista luonnollisuudeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn
"Toinen on tietysti se, että lasten hankinta aloitetaan reilusti päälle 30-vuotiaina, jolloin se hedelmällisin ikä on mennyt jo, etenkin naisilla."

Hmm. Johtaakohan tämä enemmän "vanhmepi mies - nuorempi nainen"-pareihin? Tuollainen järjestelyhän on järkeenkäyvä, sillä vanhempi mies on ehtinyt keräämään varallisuutta -> soveltuu paremmin isäksi. Palataanko kohta menneisyyteen? ;)

- Syltty

Jape kirjoitti...

Arawn: "On se. Yksi syy on miesten sperman laadun huononeminen, mikä saattaa johtua mm. siitä valtavasta kemikaalimäärästä, jonka keskellä me elämme - tai jostain muusta syystä..."

Tuo jokin muu syy voi olla mm. naisten miehiin kohdistamat vaatimukset, jotka taas on lisänneet miesten ulkonäköpaineita. Vaikka taas mennään aluelle, joka ei yleensä päälle päin näy, niin miehille ollan myös tuputtamssa kaikenlaisia tiukkoja ja epämukavia kalsareita, jossa kivekset käy liian "kuumina", joka taas heikentää siemennesteen tuotantoa.

Väljät ja epäseksikkäät bokserit on hyvät ;)

Anonyymi kirjoitti...

Filosofien ammatti on sisäänpäin kääntynyttä kun siinä tutkitaan lähinnä ihmisten ajatusrakennelmia. Luonnontieteilijän ammatti on myös tärkeä koska siinä tarkastellaan ihmisestä riippumatonta maailmankaikkeutta (jotkut filosofit eivät tosin ihmiskeskeisinä voi myöntää että moisia meistä riippumattomia asioita on edews olemassa).

brunologi kirjoitti...

Tulokset osoittivat, että ehkäisypillerien käytön alettua naiset alkoivat suosia miehiä, jotka olivat geneettisesti samankaltaisia.

Tosiaan nerokas tutkimus. Juuri hajututkan sekoittumista en ole tullut ajatelleeksi, mutta muuten olen pitänyt hämmästyttävänä, miten huolettomasti naiset ovat valmiita pistämään hormonijärjestelmänsä sekaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Totta kai hoitajan ammatin arvostus on vähentynyt, kun nykyään naistenkin soveliasta on ryhtyä lääkäriksi.

Ennen vanhaan oletettiin, että sairauksien parantamisesta kiinnostunut tyttö ryhtyy hoitajaksi, koska lääkäri oli miesten ammatti. Nykyään kun uusista lääkäreistäkin enemmistö on naisia, hakee hoitajaksi lähinnä ne tytöt, joiden äly ei lääkikseen.

Tai näin ainakin moni ajattelee, mikä heijastuu ammatin arvostukseen.

Argh kirjoitti...

"Tai näin ainakin moni ajattelee, mikä heijastuu ammatin arvostukseen."

Kiitos analyysista, se selittääkin paljon viimeaikaisesta keskustelusta.

Tosin noin oudolla ja todellisuudesta vieraantuneella tavalla ajattelevat korkeintaan naistutkijat ja naiset itse.