torstaina, elokuuta 28, 2008

Bad idea

Kirjakauppaa voisi mainostaa treffipaikkana:
Käynti Suomalaisessa kirjakaupassa Helsingin keskustassa kertoo enemmän kuin tuhat tilastoa: missä kirja, siellä nainen.

Parinkymmenen naisen joukosta näkyy vain nelisen miestä, joista yksi kyselee kuulakärkikynää ja toinen ulkoministeriön historiikkia. Loput tutkivat tietokirjaosaston antia.

Kirja-alalla on jo vuosia pohdittu, miten miehiä saataisiin lisää asiakkaiksi. Pelastajaksi on vihjaistu myös sukupuoliviettiä.
Voin hyvin kuvitella, miten tilanne etenee, kun ATM ottaa neuvosta vaarin.

- Oot sä lukenu sen yhen nörtin kirjoittaman kirjan, kuka se nyt oli, naisten vallasta?
- Ai minkä?
- No sen, missä naiset kiristää miehiä seksillä, vai miten se nyt oli. Helvetin hyvä kirja.
- Kiristää seksillä...?
- No, kato ku naisilla on pankki haarovälissä ja naisia on tällein kehuttava saadakseen römpsää. By the way, sulla on muuten hyvät tissit (vai miten se nyt oli). Mitäs olinkaan sanomassa?
- Yrität sä kehua mun tissejä, että mä antaisin sulle...?
- Kato kun mä olen TKK:lla ja saan vaan opintotukee, niin ei mulla oo tarjota kun näitä kielellisiä resursseja (iskee silmää kaksimielisesti). You now what I mean.
- Kuules jäbä, sun on varmaan parasta pysytellä ihan pelkässä homososiaalisuudessa.

36 kommenttia:

jorma kirjoitti...

Kaverit luovat teinityttöjen ulkonäköpaineet

"Kyselyn mukaan selvä enemmistö 12-19-vuotiaista tytöistä arvioi, että heihin kohdistuu ulkonäköpaineita.

Eniten paineita ulkonäköön luovat tyttökaverit."

Syy ei siis olekaan pahojen mainosmiesten, kuten feministit ovat meille koittaneet uskotella. Pitäisikö ulkonäköpaineita luovat tyttökaverit kieltää?

seeds kirjoitti...

Kaverit luovat paineet, media ja mainokset esikuvat/mallit.

jorma kirjoitti...

"Tuhma seksi" tekee onnelliseksi

"Erityisesti roolileikkejä harrastavien miesten todettiin olevan onnellisempia kuin ”normaalia” seksiä harrastavien miesten. Syy tähän ei täysin selvinnyt. Tutkijat arvelevat, että syynä voi olla se, että he ovat enemmän sinut itsensä kanssa."

"media ja mainokset esikuvat/mallit."

Tai sitten eivät. Niissä nimittäin kannattaa käyttää sellaista kuvastoa, joka ihmisiä biologisista syistä miellyttää. Joka tapauksessa, mainosmiesten syyllistäminen saisi nyt vihdoin loppua.

jorma kirjoitti...

Mitä kirjakauppoihin tulee, niin ei niistä mitään treffipaikkoja tai hengailumestoja pidä tehdä. Niitä toimintoja varten on muitakin paikkoja, joten ihan turha yrittääkään sellaista muutosta. Kirjakauppojen tarkoitus on kai myydä kirjoja, joten kannattaa keskittyä ihan siihen.

Parempi olisi panostaa valikoimien laajentamiseen ja hintojen kohtuullistamiseen. Liian usein kirjakaupat ovat ääriään myöten täynnä kaunokirjallista hömppää, kaikenmaailman elämänhallinta-, ruuanlaitto- ja puutarhanhoito-oppaita sekä muuta vain lasten ja naisten lukemiseksi sopivaa. Lukemisen, saatikka ostamisen, arvoiset kirjat onkin sitten puristettu minimiin.

Kirjakauppaan mennään, kun halutaan ostaa hyvä ja mielenkiintoinen kirja, joten niitä siellä olisi oltava saatavilla järkevään hintaan. Muut asiakkaat eivät voisi vähemmän kiinnostaa. Itse asiassa, parempi olisi, jos heitä ei olisi lainkaan. Kirjakauppojen markkinoinnissa kannattaa korostaa näitä puolia, mitä kirjakaupalta halutaan, hengailua tai naisasiakkaita ei ole juuri syytä pahemmin mainita.

Homo kirjoitti...

Neljännes Grönlannin nuorista naisista yrittänyt itsemurhaa Tutkimuksen mukaan grönlantilaisista 15–29-vuotiasta naisista 25 prosenttia ja miehistä 19 prosenttia on yrittänyt tappaa itsensä.

Harmi, että tuosta puuttui taas kerran tiedot siitä, että kuinka moni oikeasti tekee itsemurhan. Naisillahan yleensä ainakin useammin itsemurha jää yritykseksi kuin miehillä.

Muistan nähneeni aikoinaan dokumentin Grönlannista Tanskaan muuttavista naisista. Erittäin suuri osa heistä alkoholisoituu tms. Muistaakseni tässä joukossa puoliintumisaika oli vain joitain vuosia.

Homo kirjoitti...

Mitä tulee kirjakauppahavaintoon, niin siinähän näkyi taas kerran se, kuinka miehiä kiinnostaa enemmän faktat ja naisia hömppä. Sama näkyy käsittääkseni mm. TV-ohjelmien suhteen. Naisia kiinnostavat tunteisiin vetoavat saippuaoopperat ja miehiä ajankohtaisohjelmat, uutiset ja dokumentit.

Henry kirjoitti...

Iltalehdestähän tuo tieto löytyy:

"Miehet onnistuvat useammin

Onnistuneita itsemurhia grönlantilaiset tekevät vuosittain 40-50.

- Luvut ovat hyvin korkeita, maailman korkeimpien joukossa.

Vuonna 2005 Grönlannissa tehtiin sata itsemurhaa 100 000 asukasta kohti, kun Tanskan vastaava luku oli 11,6.

Grönlannissa itsemurhat ovat yleisempiä maan harvemmin asutussa itäosassa, jossa kouluttautumis- ja työllistymismahdollisuudet ovat länsiosaa heikommat.

Tutkimuksen mukaan 18-vuotiaista naisista 13 prosenttia ja miehistä 9,1 prosenttia oli yrittänyt riistää itseltään hengen.

- Naisten keskuudessa itsemurhayrityksen ovat kaksi kertaa yleisempiä kuin miesten, mutta miehet onnistuvat yrityksessään useammin, Bjerregaard sanoi.

Aikuisista, 32-50-vuotiaista miehistä ja naisista itsemurhaa oli tutkimuksen mukaan yrittänyt joka kymmenes."

jersun_life kirjoitti...

Loistavaa settiä.

seeds kirjoitti...

Helsingissä käydessäni olen kyllä ollut huomaavinni, että siellä esim. akateemisessa ja Suomalaisessa kirjakaupassa hengailee pöytien välissä tavallista (Turkulaista) enemmän varteenotettavan näköisiä miehiä, jotka hymyilevät ja ottavat katsekontaktia ja asettuvat vastapäätä samaa pöytää selailemaan kirjavalikoimaa.

Naisille tuo kirjakauppavinkki voisi siis toimiakin, jos haluaa tulla isketyksi tai iskeä. Tai ainakin hieman flirtata.

Niin tai näin kirjoitti...

Mä ainakin oon ollut treffeillä kirjakaupassa. Toimii. (Henkkaa en kyl maininnu.)

Alexia kirjoitti...

Jorma, kun haluaa ostaa hyvän kirjan kohtuuhintaan, kannattaa se tilata netistä. Sinun reseptiäsi noudattavat no-nonsense kirjakaupat ovat kuoleva laji.

Hengailukulttuurin lisääminen on yksi parhaita vaihtoehtoja kirjakaupoille jotka haluavat olla olemassa tulevaisuudessakin. Naisasiakkaat tykkäävät notkua kirjakaupan ylihintaisessa kahvilassa ja haluavat kaikkien näkevän millaisia kirjoja he ostavat.

Puoliautistiset nörtit, joita sinun kirjakauppasi miellyttäisi, hankkivat lukemisensa joka tapauksessa netistä tai kirjastosta.

Alexia kirjoitti...

Henryn kuvitteellinen skenaario oli muuten hauska. Ihmettelen todella, iskeekö joku Suomessa oikeasti tuntemattomia kaupoissa - sellaista näkee yleensä vain amerikkalaisissa elokuvissa. Perstuntumalta sanoisin että 99% pariutumisesta tapahtuu baareissa, festareilla, bileissä, uskisten kutuleirillä, netissä ja opiskelu- ja työpaikoilla.

jorma kirjoitti...

"Jorma, kun haluaa ostaa hyvän kirjan kohtuuhintaan, kannattaa se tilata netistä."

Ei netissä voi pitää kirjaa käsissään ja selata sitä.

"Hengailukulttuurin lisääminen on yksi parhaita vaihtoehtoja kirjakaupoille jotka haluavat olla olemassa tulevaisuudessakin."

Ei ole, jos tavoitellaan lisää miesasiakkaita. Kaupoissa hengailu ei miehiä kiinnosta, se on tulos ja ulos. Sehän ei ole mikään uutinen, että naiset rakastavat shoppailua. Eri asiakaskuntia varten pitää olla erilainen lähestymistapa.

"Ihmettelen todella, iskeekö joku Suomessa oikeasti tuntemattomia kaupoissa"

Ei iske.

Anonyymi kirjoitti...

"Erityisesti roolileikkejä harrastavien miesten todettiin olevan onnellisempia kuin ”normaalia” seksiä harrastavien miesten. Syy tähän ei täysin selvinnyt. Tutkijat arvelevat, että syynä voi olla se, että he ovat enemmän sinut itsensä kanssa."

Normaalit ihmiset eivät
yllä roolipeleihin, koska ovat siihen liian jäykkiä tai omaavat seksistä uskonnolliset käsitykset.
Omien sanojensa mukaan he eivät ole vain kiinnostuneita.

Samaan tapaan monille voi olla melko vaikea näytellä, esittää musiikkia, lukea kirjoja, maalata, piirtää sarjakuvia tai sen sellaista.Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Alexia:
"Henryn kuvitteellinen skenaario oli muuten hauska. "

Ei se kovin hauska ollut,
mutta täydellisen turhaannuttava. Ja varmaan on niin, että
naiset alkavat vähitellen luoda tietynlaisia puolustusmekanisemeja laasasilaisia kohtaan, jos hänestä nousee nykyistä suurempi kulttihenkilö. :)

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Ei se kovin hauska ollut,
mutta täydellisen turhaannuttava. Ja varmaan on niin, että
naiset alkavat vähitellen luoda tietynlaisia puolustusmekanisemeja laasasilaisia kohtaan, jos hänestä nousee nykyistä suurempi kulttihenkilö. :)"

Heheh, ATM-liikkeen pääteoreetikko ja mystinen kulttihahmo. :)

Henry tietää itse, että onko se jo todellisuutta?

anomalia

Henry kirjoitti...

"naiset alkavat vähitellen luoda tietynlaisia puolustusmekanisemeja laasasilaisia kohtaan, jos hänestä nousee nykyistä suurempi kulttihenkilö. :)""

Olenkin ihmetellyt jo jonkin aikaa, miksi porukat Lidlissä ja roskalaatikolla käydessäni polvistuvat jonkinlaiseen itämaiseen rukoukseen minut tavatessaan :-)

Anonyymi kirjoitti...

jorma:
"Parempi olisi panostaa valikoimien laajentamiseen ja hintojen kohtuullistamiseen. Liian usein kirjakaupat ovat ääriään myöten täynnä kaunokirjallista hömppää, kaikenmaailman elämänhallinta-, ruuanlaitto- ja puutarhanhoito-oppaita sekä muuta vain lasten ja naisten lukemiseksi sopivaa."

Luulenpa etteivät kirjakauppiaat ole tyhmiä, ts. pitävät esillä sitä, mikä myy. Naiset varmasti ostavat paljon enemmän kirjoja kuin miehet, joten esillä kannattaa pitää enemmän naisten makuun olevia kirjoja kuin miesten.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

"Heheh, ATM-liikkeen pääteoreetikko ja mystinen kulttihahmo. :)
Henry tietää itse, että onko se jo todellisuutta?"

Voi sanoa, että Laasasessa
on jotain samaa, kuin suurissa lavatähdissä. Hänet on helppo ottaa idoliksi, vaikkei sitä itse niin haluaisikaan. Julle Ankanpään ilmetty jälkeläinen.

Ei Laasanen kuitenkaan
kuulu vielä yleissivistykseen.
Jos noita ilmiöitä aletaan enemmän tutkia ja tunnustaa, kaipa se on aika selvää, että Laasasesta tulee miljonääri.

"lenkin ihmetellyt jo jonkin aikaa, miksi porukat Lidlissä ja roskalaatikolla käydessäni polvistuvat jonkinlaiseen itämaiseen rukoukseen minut tavatessaan :-)"

Itse muuten en alennu menemään Lidliin.

Noin sivuhuomautuksena
todettakoon kaikille, että eräs nainen, joka sai selville osoitteeni
on kierrellyt asuinpaikkaani ja runkannut.

Tiedä sitten, olisiko samalle naiselle kelvannut lukion ATK-luokassa majaileva lyhkäinen finninaama.


Bmad

jorma kirjoitti...

"Naiset varmasti ostavat paljon enemmän kirjoja kuin miehet, joten esillä kannattaa pitää enemmän naisten makuun olevia kirjoja kuin miesten."

Turha on sitten haikailla miesasiakkaiden perään jatkossakaan. Liiketoiminnassa on joskus otettava myös riskejä.

brunologi kirjoitti...

Henry, onko muuten "kohuteos" ollut taloudellisesti tuottoisa, vaikka flaksin kohenemista et ilmeisesti ole päässyt havainnoimaan? Keväällä katselin tietokirjojen bestsellerlistaa, ja ihan sinne et tainnut yltää. Mutta kirjastojen tilaamat kappalemäärät ovat kai olleet aika mukavia. Voita leivän päälle?

Henry kirjoitti...

"Henry, onko muuten "kohuteos" ollut taloudellisesti tuottoisa, vaikka flaksin kohenemista et ilmeisesti ole päässyt havainnoimaan?"

Olen seurustellut koko ajan, mutta yhtään "sivuehdotuksia" naisilta ei ole tullut. En siten osaa sanoa, mikä flaksi olisi nykyään esim. nettideiteissä. Tuskin kovin hyvä.

Tein gradua noin 9 kk ja kirjaa samana verran miltei kokopäiväisesti ja taloudelliseksi tuotoksi muodostunee pari tuhatta euroa. Voitte siitä laskea projektin järkevyyden.

Luultavasti kirjan nimi olisi pitänyt ollut joku toinen kuten "miesten seksuaalinen valta" tai "pariutumismarkkinat". Naiset ostavat lähes kaikki kirjat ja siten olisi pitänyt nuoleskella naisia. Tietokirjoja ylipäätään tietenkin ostetaan vähän, mutta tässä oli kuitenkin enemmän potentiaalia.

Ehkäpä 50-vuoden kuluttua todetaan, että oli se Henkka viisas mies.

Sama pätee tietenkin blogiin kuin kirjaankin - omasta mielestäni olen hauska ja fiksu, mutta ylivoimainen enemmistö vieroksuu lähestymistapaani. Ilmeisesti en vain osaa ottaa yleisöä oikealla tavalla, vaikka olisinkin "oikeassa" useissa asioissa.

Henry kirjoitti...

Esim. Osmo Kontula on ollut lukuisissa haastatteluissa, joita olen kuunnellut. Kontulan haastattelut ovat sinällään olleet mielenkiintoisia. Mitä Kontula on sitten saanut selville?

Kontula on saanut selville, että nuoret naiset harrastavat vähemmän seksiä. Se on tietenkin kiinnostavaa, mutta tilastokeskuskin olisi voinut kertoa sen. Miksi niin on? Kontula ei tiedä. Arvauksia voi tietenkin esittää. Tämä on kuitenkin ollut mediasta paljon kiinnostavampaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Olen seurustellut koko ajan, mutta yhtään "sivuehdotuksia" naisilta ei ole tullut. En siten osaa sanoa, mikä flaksi olisi nykyään esim. nettideiteissä. Tuskin kovin hyvä. "

Nettideiteissä pyritään
täydellisyyteen ja yritetään etsiä heikkouksia toisista. Nyt teen tutkimusta eräällä romanialaisella deittisivustolla.

Maksoin 60:-, että saan kirjoittaa naisille 2kk ajan. Vaikka olen heittänyt aika härskejäkin juttuja, monetkin jäävät roikkumaan, ennenkuin katoavat..
Kyllähän tuolta naisen saisi, jos olisi siveämpi ja normaalimpi, mutta minähän teen vain tutkimusta. :)

Siellä kuitenkin tällaiset
arvot, kuten "rakastava mies" ja "luotettava ystävä" ovat vielä jollain tasolla olemassa, kun läntisessä euroopassa naiset muutamassa sekunnissa tekevät päätöksen siitä, onko seksimarkkinat miehen puolella vai jossain muualla.

"Tein gradua noin 9 kk ja kirjaa samana verran miltei kokopäiväisesti ja taloudelliseksi tuotoksi muodostunee pari tuhatta euroa. Voitte siitä laskea projektin järkevyyden."

Minä tein Helsinki-Vantaan lentoaseman kirjamyymälässä äänekkään reklamaation, kun heiltä ei löytynyt Laasasen
kirjaa. Sanoin mm. että se on tämän ajan perusteoksia, ja että kyse on nörttien vallankumouksesta, jolloin umpidiplomaattisen naismyyjän kulmat kohosivat vielä
korkeammalle :)

"Sama pätee tietenkin blogiin kuin kirjaankin - omasta mielestäni olen hauska ja fiksu, mutta ylivoimainen enemmistö vieroksuu lähestymistapaani."

Luulenpa, että lähinnä nuo (todella taitavasti) esitettämäsi asiat
ovat ristiriidassa sovinnaisten perinnearvojen kanssa.

"Ilmeisesti en vain osaa ottaa yleisöä oikealla tavalla, vaikka olisinkin "oikeassa" useissa asioissa."

Omasta mielestäni toimit
hyvin ja sinulla on taito vastata kysymyksiin suoraan, ottaa asiaan liittyviä esimerkkejä,
johdatella, siis melkoiset esiintymisen lahjat. Teema vaan ei miellytä.

Itse en viitsi mennä TV:seen senkään takia, että jos minulta jotain kysyttäisiin todennäköisesti jäisin vatkaamaan jotain
pikkuasiaa, ja muut puhuisivat päälle.


Bmad

Junakohtaus kirjoitti...

Jorma,

kai sä käyt kerran pari viikossa osteskelemassa asiallisia miehiä kiinnostavia asiakirjoja?

Vai oletko sä vain sitä mieltä, että olisi tosi kiva jos sellainenkin kauppa olisi?

Vortac kirjoitti...

Joka tapauksessa, mainosmiesten syyllistäminen saisi nyt vihdoin loppua.

Miksi? Mainosala on juuri niitä turhia aloja, joita ei tarvita mihinkään. Yhteiskunta voi aivan hyvin toimia ilman mainostajia, mutta ilman maanviljelijöitä tai palomiehiä, roskakuskeja tai parantajia elämä onkin jo vaikeampaa.

Mainokset OVAT hyvin vahvoja vaikuttajia ihmisen psyykeen. Mainoksia on kaikkialla, eivätkä ne voi olla vaikuttamatta. Ne on suunniteltu aggressiivisen suggestiivisiksi, suorastaan hypnoottisiksi, hyvin tarkasti ihmisen psykologisia mekanismeja ja eläimellisiä viettejä manipuloiviksi ostopakotuksiksi tyyliin 'jos et osta, tämä mainos saa sinut tuntemaan pelkoa/syyllisyyttä/tms.'

Ne eivät suinkaan ole mitään harmittomia kuvia ja ääniä, vaan hyvin tarkasti ihmisiä voimallisesti manipuloimaan suunniteltuja.

Yksi kapitalismin huonoja puolia onkin juuri mainokset ja alituinen mainonta joka helkkarin kolkassa. Missään ei kohta saa enää olla mainoksilta rauhassa. Tuotemerkkejä ja mainoksia vilisee joka paikassa, vieden oman osansa ihmisen psyyken resursseista, jonka tuotemerkin ylläpitäminen tietoisuudessa kuluttaa.

(ok, huono lause mutta merkitys lienee selvä)

Ei tarvi kuin käydä vessassa ja pestä kädet - siinä on jo vesihanassa samantien joku logo.

Olisipa ihana elää täysin logottomassa ja mainoksettomassa maailmassa.. tai jossa ainakin moiset kökköilyt olisi tarkasti rajattu vain jollekin hyvin pienelle ja kaukaiselle alueelle, johon pääsisi halutessaan, mutta ei koskaan vahingossa törmäisi. Hittovie, kauniit ja luovat graffitikuvat pestään pois, jotta saadaan ruma ja rumentava betoniseinä takaisin tilalle, mutta hirvittävät ja suorastaan hyökkäävät mainokset joka hiton bussipysäkillä ja maisemaa rumentamassa saavat rauhassa porskuttaa. Kas kun ne ovat 'virallisia' graffiteja..

Elämä, jossa 'epävirallinenkin' saa elää, on paljon parempaa kuin byrokraattinen, autoritäärinen elämä, jossa kaikki on ylhäältä käsin määritelty viimeistä hiekanjyvää myöten, ja jossa kansalaisten täytyy mukisematta suostua mahdollisimman kapeaan lokeroon sopeutumaan, ilman mahdollisuutta individuaalisuuteen tai luovuuteen.

No, rönsysi hiukkasen, mutta kaikki liittyy kaikkeen ..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Kaiken tuon sanottuani, on kuitenkin todettava, että olen samaa mieltä pidemmän päälle - turha syytellä ainakaan miehiä tuosta asiasta. Eivät miehet vaadi naisille mitään erityistä ulkonäköä, ja useimmat miehet kelpuuttavat vaikka miten rumia naisia, kunhan römpsää irtoaa. (tämän voi todistaa itselleen katselemalla kaupungilla pariskuntia - hyi iljetys, minkälaisiin kotkiin minäkin olen törmännyt mies alistuneena käsipuolessa könkköillen - nämäkin naiset ovat suorastaan uhkuneet isoegoisuutta ja omahyväisyyttä koko olemuksellaan.. mutta harvoin näkee yhtä rumia ja lihavia miehiä uhkumassa samalla tavoin virtsan nousujohteista uraa pääelimissä)

Naisten kaverit, ja siis yleensäkin toiset naiset ovat se TAHO, joka naisia painostaa niihin ulkonäköpaineisiin. Minähän esimerkiksi olen koko ajan koettanut selittää että unohtakaa ne meikit ja hömpsötykset ja pukeutukaa vaikka säkkeihin ja vanhoihin verkkareihin, olette varmasti haluttavampia kuin ottamalla osaa tuohon kanalauma-hierarkiaan, koettamalla kohottaa arvoanne lutkaamalla naamaanne litroittain kemikaaleja ja muita ihon hengitystä estäviä keinotekoisia yhdisteitä, pukeutumalla kuin prostituoidut ja vääntämällä naamalle vihaisen ilmeen..)

En ole itse ainakaan koskaan kuullut kenenkään miehen vaativan naisilta, että heidän täytyy ottaa osaa tuohon naisten kehittämään ja ylläpitämään nollasummaiseen kotkotus-peliin.. toki, jotkut miehet tykkäävät laihemmista, jotkut tukevammista, mutta tuskin kukaan mies vaatii että naisen täytyy käyttää kahdeksatta kipollista pakkelia naamassaan aina ulkosalla kävellessään.


- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ehkäpä 50-vuoden kuluttua todetaan, että oli se Henkka viisas mies.

Noo, mä voin todeta sen jo nyt omalla tavallani.

Kyllä Henry on erittäin älykäs, nokkela ja empaattista viisautta pursuava ihminen, joka on osannut nöyrästi laittaa egonsa sivuun ja tuoda rohkeasti esiin TABU-asian, jota ei saisi yhteiskunnan 'kirjoittamattomien' sääntöjen mukaan edes mainita! Hänen huumorintajunsa on mainio, ja henkilökohtaisesti olen nauttinut hänen blogistaan erittäin suuresti, naureskellut ja hekotellut, sekä tuntenut suurta helpotusta, kun joku on jälleen osannut laittaa turhautumisiani sanoiksi niin nasevasti, sekä ottaa esiin näkökulmia, joita itsekin olen aina halunnut tuoda keskusteluihin, mutta en ole osannut tai olen unohtanut - Henry on aina osannut perustella pointtinsa maltillisesti ja faktuaalisesti, sekä kuorruttanut koko leivoksen kauniisti huumorilla. Jaksankin aina ihmetellä niitä ihmisiä, jotka eivät tajua Henryn loistavaa huumoria, tai jotka eivät ymmärrä, että se mitä Henry on ansiokkaasti omalta osaltaan uurastaen tuonut kansan tietoisuuteen niin monella tavalla, on lähes täysin totta kokonaisuudessaan sekä kaikkine yksityiskohtineen!

Kyllä Henry on osoittanut pystyvänsä ilmentämään merkittävää viisautta asioissa, joilla on väliä useimpien ihmisten kannalta koko maailmassa.

Nasevuus, tabujen pelkäämättömyys sekä suoraselkäinen avoin rehellisyys ja taipumus puhua asioista niiden oikeilla nimillä (no okei, sana 'attraktiivisuus' mielestäni vieläkin kaipaisi jotain suomeen paremmin istuvaa synonyymia), maltillisesti, leppoisasti ja huumorilla, ovat niitä syitä, jotka alkuaikoina vetivät minut lukemaan tätä blogia, ja jotka ovat saaneet minut tähän päivään saakka pysymään tämän blogin uskollisena lukijana.

On aina jännittävää nähdä, että mitähän uutta Henry on mahtanut tänne laittaa, jota sitten pääsee ehkä kommentoimaan vieläpä!

Kiitos, Henry, että olet jaksanut pitää heikkojen puolta, sekä blogia, jossa mitään kommentteja ei sensuroida. Se on mahdollistanut sen, että jopa totuus ja minäkin olemme päässeet ääneen! (usein jopa samaan aikaan, hehe)

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"kai sä käyt kerran pari viikossa osteskelemassa asiallisia miehiä kiinnostavia asiakirjoja?"

Riippuu tilanteesta, mutta käyn ehkä kerran pari kuussa. Kävisin useammin, jos kiinnostavia kirjoja olisi tarjolla järkevään hintaan enemmän.

Jos kirjakauppiaat ovat täysin tyytyväisiä nykytilanteeseen, jossa valtaosa asiakkaista on naisia, heidän ei toki kannata suuremmin muuttaa mitään. Lisää vaan hömppää hyllyihin, kyllä se pitää lyylit tyytyväisinä.

Mutta jos he haluavat lisää miesasiakkaita, niin parantamisen varaa on. Lääkkeeksi ei kuitenkaan tällöin kannata edes kokeilla mitään kirjakauppojen muuttamista hengailu- tai iskumestoiksi, sillä ne miehet, jotka kirjakaupoissa saattaisivat asioida, haluavat nimenomaan ostaa sieltä kirjoja, eivätkä jotain muuta. Olisi parempi panostaa valikoiman laajuuteen ja laatuun, sekä tarkistaa hintatasoa.

Junakohtaus kirjoitti...

1) Hengailuominaisuuksien kehittäminen ei ole missään ristiriidassa valikoiman kehittämisen kanssa.

2) Valikoiman laajuus ja laatu ovat ristiriidassa hintatason alentamisen kanssa.

jorma kirjoitti...

"Hengailuominaisuuksien kehittäminen ei ole missään ristiriidassa valikoiman kehittämisen kanssa."

Jutussa puhuttiin vain hengailuominaisuuksien kehittämisestä, ei lainkaan valikoimien laajentamisesta. Mikäs siinä, jos panostavat molempiin, mutta pelkällä ilmapiirillä tai naisasiakkailla ei miehiä sisään lisää houkutella.

"Valikoiman laajuus ja laatu ovat ristiriidassa hintatason alentamisen kanssa."

No, eivät välttämättä. Tilataan kerralla enemmän laatukirjoja, niin se tullee halvemmaksi, kuin pienemmät tilaukset.

Junakohtaus kirjoitti...

Varaston pitäminen maksaa.

jorma kirjoitti...

"Varaston pitäminen maksaa."

Mikään ei ole ilmaista. Jos asiakaspohjaa halutaan laajentaa, on oltava valmis riskinottoon. Jos siihen ei ole valmiuksia, kannattaa jatkaa nykylinjalla, sekin varmaan kannattaa taloudellisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:
"Jaksankin aina ihmetellä niitä ihmisiä, jotka eivät tajua Henryn loistavaa huumoria, tai jotka eivät ymmärrä, että se mitä Henry on ansiokkaasti omalta osaltaan uurastaen tuonut kansan tietoisuuteen niin monella tavalla, on lähes täysin totta kokonaisuudessaan sekä kaikkine yksityiskohtineen!"

Kuten sanottu, Laasasen
esilletuomat mekanismit eivät ole osa yleissivistystä, mikä vaikeuttaa asioiden välittämistä yleisellä tasolla. On harmi, että näitä keskusteluja joutuu
edelleenkin käymään marginaalissa, missä asiat pysyvät lähinnä marginaaliryhmien tiedostettavina.

Sama öyhötys jatkuu yhteiskunnassamme edelleenkin ja ihmiset toteuttavat samoja typeriä, varsin tiedostamattomia maneerejaan ja rodunjalostuksellista parinvalintaa ilman, että kukaan osoittaa mistä siinä on kyse. Mielestäni tämä kuitenkin johtuu siitä, ettei asioita vain tiedosteta tarpeeksi. Jos ihmiset saataisiin jotenkin tajuamaan heihin vaikuttamaan arvovinoutumat
pakostikin asiat alkaisi muuttua pelkällä tiedostamisen
painolla.

Henryn karismassa ja
oveluudessa
ei mielestäni ole mitään erityisen moitittavaa, mutta
tietenkin on hyvä kysyä, miten hän saisi vietyä eteenpäin tätä ihmisten opastamista. Vaatisi useita TV-esiintymisiä ja paljon uutta kirjallisuutta. Myös osa mainosmiehistä pitäisi saada esittelemään vähemmän suorituskeskeistä ajattelumallia.
Yhteiskunnassa näyttäisi olevan aika voimakkaat väsytys/suojamekanismit tällaisten ihmissuhderajatiede-juttujen rajoittamiseksi. On vaan
valitettava totuus, että tämä yhteiskunta mahdollistaa melko
voimakkaan fasismin
ihmisten yksityiselämässä, koska yleisiin intresseihin ei kuulu haitallisten valtarakenteiden purku.


Bmad

Vortac kirjoitti...

Laasasen
esilletuomat mekanismit eivät ole osa yleissivistystä, mikä vaikeuttaa asioiden välittämistä yleisellä tasolla.


Kylläpähän ovat! On paha virhe, jos tätä yleissivistystä ei yhteiskunnassa opeteta, mutta kyllä se yleissivistykseen kuuluu.

Naisethan suorastaan halveksuvat miehiä, joilla ei ole hajuakaan, miten nämä asiat menevät, koska hekin ymmärtävät sen kuuluvan yleissivistykseen. Naiset tosin oppivat sen kivuttomasti ja nousujohteisesti, miehet oppivat sen kun todellisuuden kengänpohja survoo miehen kasvot mutaan.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:
"On paha virhe, jos tätä yleissivistystä ei yhteiskunnassa opeteta, mutta kyllä se yleissivistykseen kuuluu. "

No mutta tietenkin. Hm, natsiajan jälkeenhän on alkanut melkoinen sivistyskulttuurin nousu (tai siis varmaan jo aiemminkin).
Sivistys ei kuitenkaan jostain syystä ole oikein ulottunut seksuaalisuuden tai seksuaalivalinnan alueelle. Toki vastaavaa syrjintää esiintyy myös muilla alueilla, esim.
työpaikat.

Ihmisten, jotka pitävät itseään (kollektiivisesti) kehittyneinä sivistysyhteisön jäseninä, voi olla aika vaikea myöntää sitä fasismin ja rodunjalostuksen määrää mitä yhteisössä esiintyy. Kyllä jotkut
tytöt kuitenkin silti *myöntävät* ja *sanovat suoraan*, että he haluavat kosia nimenomaan kusipäisiä miehiä, jotka sytyttävät heidät seksuaalisesti.
Sivistysyhteiskunnassa ei olla oikein tutkittu, mistä moinen absurdi virheolettamus on peräisin, että miehen pitäisi olla seksuaalisen
julkisivun omatakseen
likainen ja törkyinen, itsevarma peluri. Taustalta löytyne
paljon psykologisia syitä, esimerkiksi naisten hemmottelu ja avuttomuuden kokemukset.

Olisi kuitenkin aika
mielenkiintoista, jos parinvalinnassa esiintyvästä
kilpakosinnasta alettaisiin puhua ääneen ja oikeilla nimillä ja ala-
asteella jo opettajatkin alkaisivat luokkalaisia raakata
oppilaita paremmuusjärjestykseen.


Bmad