perjantaina, elokuuta 22, 2008

Isälle vapaata

Isät pakolla kotiin:
Tuoreet isät voidaan käytännössä pakottaa kotiin lasten kanssa, jos tekeillä oleva lakialoite toteutuu. Sen mukaan kolmannes vanhempainvapaasta annettaisiin isälle, ja jos isä ei jäisi kotiin, niin perhe menettäisi etuuden kokonaan.

Suomessa isän ja äidin kesken jaettava vanhempainraha on ensimmäiseltä kuukaudelta 75 prosenttia ja siitä eteenpäin 70 prosenttia verotetuista tuloista.

– Jos isät alkavat laajalti käyttää vapaata, varmaankin jonkinlainen katto korvaukselle tarvitaan. Islannissa katoksi asetettiin 5000 euroa kuukaudessa sen jälkeen, kun useampi oikein hyvätuloinen pankinjohtaja jäi vanhempainvapaalle, kertoo työ- ja tasa-arvovaliokunnan Satonen.

Satosen mukaan kaikki valiokunnan Islannin-matkalla tapaamat virkamiehet, poliitikot ja työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat olivat sitä mieltä, että isiä tukeva järjestelmä on tuottanut hyviä tuloksia.

– Syntyvyys on noussut selvästi ja isät viettävät enemmän aikaa lasten kanssa. Kun isät ovat kotona, suhde lapseen kehittyy tiiviimmäksi ja samalla edesautetaan äitien urakehitystä.

9 kommenttia:

kävelevä dildo kirjoitti...

Artikkelista:

Naisverkoston puheenjohtajan Sirpa Asko-Seljavaaran mukaan uudistuksen päätarkoituksena on tasata epätasa-arvoa työelämässä. Naisille halutaan antaa yhtäläinen mahdollisuus urakehitykseen, kun vastuuta lastenhoidosta sälytettäisiin myös isien harteille.

Pisteet siitä, että todellinen syy uudistukseen eli sen päätarkoitus kerrotaan rehellisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvoinen tuomio?


Helsingin käräjäoikeus katsoi noin 20-vuotiaan naisen syyllistyneen törkeän pahoinpitelyn yritykseen salaamalla miesystävältään hiv-tartuntansa.

Oikeus tuomitsi hänet tiistaina vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 2 000 euron korvauksiin.

Anonyymi kirjoitti...

No mutta olihan tuo miesrukka kuitekin saanut biusaa joka varmaankin nähtiin lieventävänä asianhaarana...

herkkubanaani kirjoitti...

voi vittu, tuo muija ois kyllä pitäny telottaa

Anonyymi kirjoitti...

Miesrikollisille aina ehdotaan rikoksentekovälineiden viemistä valtiolle ja kastrointia. Mikäs olisi sopiva rangaistus naisrikolliselle? Happoa naamalle rikoksen mahdollistaneen viehätysvoiman viemiseksi ja radikaali naisten ympärileikkaus umpeenkursinnalla?

jorma kirjoitti...

" Naisille halutaan antaa yhtäläinen mahdollisuus urakehitykseen, kun vastuuta lastenhoidosta sälytettäisiin myös isien harteille."

Niinpä. Miehille vain lisää ja lisää velvollisuuksia, mutta tasa-arvoisia oikeuksia ei miehille haluta myöntää.

Vortac kirjoitti...

Ja kaikkihan tiedämme, miten paljon uranaiset tykkäävät koti-isistä. Heti kun isi jää kotiin niin oho, äiti muuttaakin kotoa pois ja hankkii toisenlaisen isin.

Ei ole siis mitään syytä kannustaa NYKYISISSÄ OLOSUHTEISSA pelkästään isiä jäämään kotiin (jotta naiset voivat hankkia uraa, jeeeee), vaan ennemminkin koettaa muuttaa koko asennoitumista yhteiskunnassa sellaiseksi, että myös koti-isät ovat yhtä arvostettavia ihmisiä kuin koti-äidit ovat kautta aikojen olleet - toisinsanoen, uranainen kiihottuu koti-isästä ja antaa koti-isälle römpsää ihan yhtä lailla kuin uramiehet ovat kautta aikojen kiihottuneet kotiäideistä ja antaneet heille kikkeliä.

Nykytilanne on niin kaukana tasa-arvosta, että tällaiset muutokset vain pahentavat asiaa, että ainoastaan pakotetaan taas kerran miehiä johonkin rooliin, joka aiheuttaa sen, että miehiltä katoaa kaikki mahdollisuudet saada mitään arvostusta kumppaneiltaan tai ympäristöltään.

Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa tällainen kyllä toimisi ihan ongelmitta, että kumpi tahansa sukupuoli voisi jäädä kotiin hoitamaan noita räkäisiä tuhon robotteja, mutta nyky-yhteiskunnassa se aiheuttaisi vääjäämättömästi vain lisää epätasa-arvoa ja kaaosta, mikä lienee femakkojen suunnitelma muutenkin alusta lähtien ollutkin.


- Vortac

Neonomide kirjoitti...

Täydellinen lakiehdotus ja ainoita, joissa en näe juuri huonoja puolia, vain silkkaa hunajaa. Kaksi Stakesin tutkijaa ehdotti jopa että Suomeen otettaisiin käyttöön Islannin malli tuplana, eli korvamerkityt 6 + 6 + 6, joista siis molemmille vanhemmille 6 kk "pakollista" vanhempainlomaa ja loput 6 vapaaseen valintaan.

Neonomide kirjoitti...

Vortacin juntti puhuu varsinaisesta koti-isyydestä, mikä on ihan yhtä perseestä tai ainakin melkein kuin kotiäitiys.