perjantaina, elokuuta 01, 2008

Kaksoiselämää

Laura myy itseään vapaaehtoisesti
Kun Laura aloitti seksityöläisenä reilu vuosi sitten, hän sai netin kautta kolmessa päivässä 150 asiakasta.

- Kysyntä on valtavaa, siihen ei yksi ihminen pysty vastaamaan, Laura sanoo.

Vaikka asiakkaita riittäisi viikon jokaiselle tunnille ja ansiotaso on moninkertainen useisiin ikätovereihin verrattuna, Laura ei aio jatkaa seksityöläisenä vuosikausia. Suurimpana syynä on kuluttava kaksoiselämä, sillä Laura on pitänyt normaalielämän ja seksityön tiukasti erossa toisistaan.

- Poikaystäväni ei tiedä salaisesta työstäni yhtään mitään. Pelkään koko ajan, että hän tai perheeni saisi tietää asiasta.
Sukupuoli syynissä talousarviossa
Sisäministeriö painottaa kriminaalipolitiikassaan erityisesti naisiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan vähentämistä. Myös valvottuun koevapauteen haluttaisiin lisää naisia.
Jalkapallo ja partio kielletty
Isoäidilläni on ollut Tampereella balettikoulu. Hän on neuvonut poikiaan balettiin laittavia vanhempia etsimään lapselle sellainen ryhmä, jossa ei joudu olemaan ainokainen. Perusjuntit pitävät balettia tyttöjen ja homojen hommana, joten vaatii poikalapselta pokkaa ja intoa jaksaa harrastuksen parissa. Onneksi baletti on kaunista musiikkiliikuntaa, joka herkästi tempaisee mukaansa.

Mutta tietenkin käy niin, että kavereiden mukana Frans vaatii päästä partioon. Sen touhun kyllä haluan kieltää. En osaa päättää mikä partiossa on pahinta: militarismi, patrioottisuus vai uskonnollisuus.

62 kommenttia:

Junakohtaus kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/nettitv/?27999419

Jape kirjoitti...

"Poikaystäväni ei tiedä salaisesta työstäni yhtään mitään. Pelkään koko ajan, että hän tai perheeni saisi tietää asiasta. "

Mihinkäköhän tämä Laura sitä rahaa niin paljon tarvitsee, että täytyy olla prostituoituna? Hänhän on artikkelin mukaan töissä myös suuressa päivittäistavaraliikkeessä. Epäilen, että tuo päivittäistavaraliikkessä töissä olo on vain peitetyö tuota prostituoituna oloa varten, jolla hämätään poikaystävää. Toisekseen ihmettelen eikö poikaystävä huomaa/ihmettele Lauran ilmeisen suuria käteisvaroja?

No oli miten oli, niin Laura tässä leikkii myös poikaystävänsä elämällä ja pahimmassa tapauksessa myös terveydellä...
No joillekin naisille tämä tällainen peli on ilmisesti ihan OK...

Sinänsä en ole vapaaehtoista prostituutiota, jota on valtaosa suomalaisesta prostituutiosta, vastaan. Jokainen saa omalla ruuumillaan tehdä mitä haluaa, kun teke sen vapaaehtoisesti eikä vahingoita tai loukkaa toisia ihmisiä. Mutta kyllä joku tolkku siinä pitää olla kuinka läheisiä ihmisiä petetään.

Anonyymi kirjoitti...

Joo kyllä tulis eukolle lähtö heti jos se paljastuisi huoraksi, joka on nussinut parin viimeisen kuun aikana 100 eri äijän kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Jape: Kuinka moni mies hyväksyisi, että hänen naisensa tekisi töitä prostituoituna? Aika usein nainen joutuukin valitsemaan joko uran prostituoituna tai parisuhteen. En pidä toki moraalisesti oikeana Lauran toimia, mutta mielestäni on myös tavallaan epäreilua, että nainen joutuu moisen valinnan tekemään.

Avaan nyt vähän tätä ajatustani. Mielestäni kenenkään miehen ei toki ole pakko hyväksyä puolisoltaan tällaista uraa eikä se ole vielä itsessään epäreilua, että nainen joutuu tekemään valinnan miehen ja prostituution välillä. Mutta jos ja kun kannatetaan prostituutiota ja varsinkin, jos kannatetaan sitä, että naiset alkaisivat prostituoiduiksi esimerkiksi avustamaan miehiä, jotka eivät juurikaan saa, se on minusta vähän epäreilua ikään kuin kannattaa sitä, että yhä useampi nainen joutui tuon valinnan tekemään ja käytännössä maksaisi miesten avustamisesta parisuhdekelpoisuudellaan, sillä harva mies haluaisi puolisokseen edes entistä prostituoitua. En myöskään oikein usko, että yhteiskunta jotenkin muuttuisi tämän asian suhteen. Epäilen, että miehillä on aika sisäänkoodattua toivoa naiseltaan pienehkö ex-kumppanimäärää.

Enkä tarkoita nyt, että sinä Jape olisit tuollainen kannattaja tai juuri joku muu tässä blogissa vaan yleisesti kommentoin, koska olen tällaisia puheenvuoroja joskus nähnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka moni nainen onkaan valmis valitsemaan sen uran perheen edelle? Aivan samoin kuin miehet useimmiten joutuvat valitsemaan uran, että asuntolainan kuukausierät saadaan maksettua ja lapsille vaippoja osteltua.

En myöskään oikein usko, että yhteiskunta jotenkin muuttuisi tämän asian suhteen.

Jape kirjoitti...

Arawn: "Kuinka moni mies hyväksyisi, että hänen naisensa tekisi töitä prostituoituna?"

No ei kait kovinkaan moni. Muistelen, että aika ajoin eetterissä olleet (en nyt muista nimiä) "julkkis" prostituoidut olisivat kertoneet, että heidän poikaystävät tietävät asiasta, mutta en muista että mainittiinko hyväksynnästä mitään.

"Aika usein nainen joutuukin valitsemaan joko uran prostituoituna tai parisuhteen."

Toivottavsti et tarkoita tätä yleisellä tasolla.

"En pidä toki moraalisesti oikeana Lauran toimia, mutta mielestäni on myös tavallaan epäreilua, että nainen joutuu moisen valinnan tekemään."

Minkä valinnan Laura joutuu tekemään? Hän on valinnut prostituoidun työn ja hän on valinnut olla kertomatta poikaystävälleen. Hän olisi voinut valita olla ryhtymättä prostituoiduksi. Oikea kysymys on, johon minä, etkä kait myöskään sinä Arawn, tiedä oikeaa vastausta on: Miksi Laura ryhtyi prostituoiduksi? Onko hänellä kenties tuhlaileva ja kallis maku? Pitääkö olla kokoajan uutta ja kallista vaatetta ja laukkua, kenkää jne, eli mihin Laura tarvitsee "paljon" rahaa? Hänhän on opiskelija ja lisäksi töissä?
Mistä muuten tiedät onko poikaystävä joutunut tekemään valintoja? Hän on kenties opiskelija myös. Voi olla että hän on valinnut nopean valmistumisen tien ja panostaa opiskeluun ja koittaa tulla toimeen opintorahalla, asumislisällä ja opintolainalla. kenties hän jakaa lisätienestejä saadakseen satunnaisesti ilmaisjakelulehtiä...

"Mutta jos ja kun kannatetaan prostituutiota ja varsinkin, jos kannatetaan sitä, että naiset alkaisivat prostituoiduiksi esimerkiksi avustamaan miehiä, jotka eivät juurikaan saa, se on minusta vähän epäreilua ikään kuin kannattaa sitä, että yhä useampi nainen joutui tuon valinnan tekemään ja käytännössä maksaisi miesten avustamisesta parisuhdekelpoisuudellaan, sillä harva mies haluaisi puolisokseen edes entistä prostituoitua."

Elämä on valintoja ja kaikkea ei voi saada vaikka kuinka toivoo. Tämä on valitettavaa. Minä en ole kannattamassa enkä kehoittamassa kenenkään ryhtymistä prostituoiduksi. Mutta jos joku haluaa vapaaehtoisesti tällaisen valinnan tehdä. En tietenkään häntä tästä ole tuomisemassa. Se, että prostituoitujen asiakkaina saattaa olla ujoja miehiä, ATM:iä jne. ei tee kuitenkaan prostituoiduista "enkeleitä" tai hyväntekijöitä. Hyväntekijäthän eivät tyypillisesti "auttamistyöstään" ota rahaa, mutta prostituoitu kyllä katsoo, että saa palveluksistaan korvauksen. Tässä mielessä käyttämäsi termi "avustaminen" ei ihan istu ajatukseen. Toisaalta en väitä, etteikö prostituoitujen joukossa voisi olla myös hyväntekijöitä, mutta harvassa ne ovat, arvelen.

"Epäilen, että miehillä on aika sisäänkoodattua toivoa naiseltaan pienehkö ex-kumppanimäärää."

Epäilen, että naisilla on aika sisäänkoodattua toivoa mieheltään kohtalaista kumppanimäärää. Tämä sulkee aika joukon ns. mitään tai vähään saaneita kelpo miehiä käytännössä ulos parisuhdemarkkinoilta. En tiedä mitä naiset täällä hakevat, mutta kai se on jonkinlainen testi, että ukko on edes jollekin naiselle kelvannut ennen ko. naista.

Anonyymi kirjoitti...

Ano: Miehen ei tarvitse valita uraa TAI parisuhdetta, hän voi yleensä saada molemmat.

Jape: "Toivottavsti et tarkoita tätä yleisellä tasolla."

En sikäli, että suurin osa naisista tuskin ryhtyisi prostituoiduksi muuten kuin aivan äärimmäisen pakon edessä. Tarkoitin toki niitä naisia, joilla on varaa valita JA he todella harkitsevat prostituutiota.

"Minkä valinnan Laura joutuu tekemään? Hän on valinnut prostituoidun työn ja hän on valinnut olla kertomatta poikaystävälleen. "

Joko ura prostituoituna tai poikaystävä -valinta koskee toki tilannetta, jossa nainen yrittää olla rehellinen. Laura on valinnut sen tien, jossa hän yrittää saada molemmat, mutta se taas vaatii paljon salailua ja epärehellisyyttä ja on yleensä hyvin raskas tie. En puolustele tällä Lauraa, yritän vain sanoa, että kaksoiselämän eläminen on useimmille niin raskasta, että he eivät sitä valitse tai joko munaavat tai lopettavat nopeasti.

"Oikea kysymys on, johon minä, etkä kait myöskään sinä Arawn, tiedä oikeaa vastausta on: Miksi Laura ryhtyi prostituoiduksi? "

Totta, sitä me emme tiedä. Sen tietää vain Laura.

"Mistä muuten tiedät onko poikaystävä joutunut tekemään valintoja? "

No, valintoja me joudumme tietenkin tekemään kaikki, jonkinlaisia.

"Elämä on valintoja ja kaikkea ei voi saada vaikka kuinka toivoo. Tämä on valitettavaa. "

Tämä on totta enkä tässä promoakaan sitä, että naisen pitäisi saada sekä prostituoidun ura että rakastava poikaystävä, siis rehellisellä menolla.

"Epäilen, että naisilla on aika sisäänkoodattua toivoa mieheltään kohtalaista kumppanimäärää. Tämä sulkee aika joukon ns. mitään tai vähään saaneita kelpo miehiä käytännössä ulos parisuhdemarkkinoilta. En tiedä mitä naiset täällä hakevat, mutta kai se on jonkinlainen testi, että ukko on edes jollekin naiselle kelvannut ennen ko. naista."

Se riippuu vähän miehen iästä ja siitä, onko mies elänyt elämänsä sinkkuna vai parisuhteessa, mutta mitä vanhemmaksi mies tulee, sen epäilyttävämmältä hän keskimäärin näyttänee naisten silmissä, jos on neitsyt. Sikäli siis totta.

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä miksi pitäisi hyväksyä prostituoitu vaimoksi vaikka hyväksyisi sen ammattina.

On paljon sellaisia ammatteja/asioita, jotka hyväksyn, mutta en ottaisi sellaista omaksi kumppaniksi. Esimerkiksi käy vaikkapa miss Suomen tittelin voittaminen. Jos minun tyttöystäväni voittaisi miss suomi-kisan, antaisin sille heti kenkää. Suhteella ei olisi tulevaisuutta. Lentoemäntä, muusikko ja kaikki muut keikkatyöt ovat myös ei-kelpaa-minulle-listalla.

Panu kirjoitti...

Kuinka moni mies hyväksyisi, että hänen naisensa tekisi töitä prostituoituna?

Itse asiassa kilpailu nuorista naisista on niin kovaa, että aika moni mies luultavasti hyväksyisi, jos voisi olla varma siitä, että tyttö noudattaa turvaseksisääntöjä. Kyllähän nykyään on monenlaisia avoimia suhteita ja sivupainantaluvalla varustettuja parisuhteita. Mitä todennäköisimmin poikaystävää vituttaisi tuon asian paljastumisessa eniten se, että tyttö on tehnyt tuota häneltä salaa, sen sijasta että olisi kertonut asiasta avoimesti.

Anonyymi kirjoitti...

Panu: Itse en usko tuota ollenkaan. Miehet saattavat hyväksyä naisiltaan paljonkin, mutta hyvin harvoin muita miehiä.

Panu kirjoitti...

Miehet saattavat hyväksyä naisiltaan paljonkin, mutta hyvin harvoin muita miehiä.

Katso nyt jumalauta vähän ympärillesi, miten jengi elää nykyään. Ryhmäseksiä, avoimia suhteita, polyamoriaa.

Pari vuotta ennen kuin tutustuin nykyiseen tyttöystävääni, minulla oli tekeillä avoin suhde bi-ystävättären kanssa, joka oli alusta pitäen ilmoittanut, että uskollisuutta ei sitten ole tarjolla, ja että ryhmäseksi on hänellä asialistalla. Ainoa syy, miksi moiseen emme sitten ruvenneet, oli se, että asuimme eri paikkakunnilla ja homma kuivui kokoon etäisyyden vuoksi, kun molemmat olivat liian laiskoja toteuttamaan hommaa käytännössä. Mutta siinä kohdassa elämää ja sen ihmisen kanssa olin täysin hyväksynyt tämän itselleni mahdollisena järjestelynä.

Anonyymi kirjoitti...

Panu: Kyllä, tiedän pari sellaista suhdetta. Mutta silti aivan ylivoimainen enemmistö tuntemistani ja tietämistäni miehistä ei hyväksyisi naiseltaan toisia miehiä. Polyamoria tuntuu yhä olevan harvojen harrastus tai joillain lähinnä nuoruuden kokeilua.

Anonyymi kirjoitti...

kyllä arawn on täöllä kertaa oikeessa.

Homo kirjoitti...

Pitäisikö esimerkiksi muumit kieltää lapsilta?

Muumien mörkö ja muut lastenohjelmien hahmot pelottavat lapsia eniten

Kävelevä dildo kirjoitti...

Komppaan Panua. Ei ainakaan minulle tyttöystäväkandin seksityöläisyys olisi lähemmän tutustumisen ja suhteen este. En vaatisi kumppania lopettamaan työtään välittömästi, mutta pitemmän päälle ehkä kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Panu, seksi ja parisuhde on kaksi eri asiaa. Seksi kuuluu parisuhteeseen, mutta ei välttämättä päin vastoin. Arawn lienee oikeassa.

Väitän, että jokaisella meistä on jonkinlaisia tavoitteita oman suhteensa suhteen joita ulkopuolisille on vaikea selittää.

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jape kirjoitti...

Arawn: "En sikäli, että suurin osa naisista tuskin ryhtyisi prostituoiduksi muuten kuin aivan äärimmäisen pakon edessä."

Niin, mikähän mahtoi olla Lauran äärimmäinen pakko? Hän opiskelee, käy työssä ja hänellä on poikaystävä. Mikä on niin tärkeää, että se ajaa näiden ohi ja saa ihmisen riskeeraamaan em. asiat? Oliko hänellä kenties taloudellisia vaikeuksia? Niihin on muitakin ratkaisukeinoja. Halusiko hän välttää opintolainaa? Onko Lauralla kallis maku, luksus hakuinen elämän tyyli?

"Laura on valinnut sen tien, jossa hän yrittää saada molemmat, mutta se taas vaatii paljon salailua ja epärehellisyyttä ja on yleensä hyvin raskas tie"

Tällaisien tapauksien on tapana paljastua ennemmin tai myöhemmin. Mikä on todennäköinen seuraus? No parisuhde kariutuu siihen paikkaan. Miksi Laura on valmis riskeeraamaan poikaystävänsä rakkauden, jonka melko varmasti menettää kun homma tulee ilmi. Eikö Laura kenties oikeasti välitäkkään poikaystävästään, rakkaudesta puhumattakaan. Ehkä poikaystävä on vain varalla... häntä voi vetää nenästä.

"Totta, sitä me emme tiedä. Sen tietää vain Laura."

Näin, mutta on mielenkiintoista pohtia ja spekuloida, mikä Lauran tilanteessa on sellaista, että hän ryhtyy prostituoiduksi.

"sen epäilyttävämmältä hän keskimäärin näyttänee naisten silmissä"

Tässä ollaankin taas mielenkiintoisen kysymyksen äärellä. Mikä tekee rehellisestä kunnon miehestä epäilyttävän? Se on ilmeisesti tämä naisten luona ihmeellinen taso / kasti järjestelmä, jolla miehiä luokitellan aika kummallisilla kriteereillä. Parhaat pisteet ja halutuin kumppani on mies joka heiluu nakkikioskilla kuin tuulimylly nyrkit viuhuen ja jonka perään huutaa lauma exiä lapsineen ja sossunviranomaiset perää ruokkoja. Tässä on useiden naisten mielestä se voittaja, joka saa korkeimat pisteet. Sitten toisaalta välillä valitetaan kun ko. uros välillä vähän moksii sitä naistakin, mutta kokonaispaketti on kuitenkin ihanteellinen, jostain käsittämättömästä syystä.

PS. Kirjoitin tämän viesti kolmeen kertaan, kun blogger söi ekan viestin ja tokassa oli paljon typoja. Eka oli parempi, enkä jaksanut kovinkaan tarmokkasti paneutua tämän saman viestin uudelleen kirjoittamiseen, eli jäi hiukan asioita pois, joita ekassa viestissä oli.

Paavo kirjoitti...

"Aika usein nainen joutuukin valitsemaan joko uran prostituoituna tai parisuhteen. En pidä toki moraalisesti oikeana Lauran toimia, mutta mielestäni on myös tavallaan epäreilua, että nainen joutuu moisen valinnan tekemään."

Veikkaisin, että myös miesprostituoitu joutuu saman valinnan tekemään. Ei ole epäreilua, että Laura valinnan joutuu tekemään. tai siis sen valinnan, että kertooko vai ei.

Poikaystävän on vain tyttöystävänsä prostituutio hyväksyä, koska huoran poikaystävä, joka tietää huorauksesta on melko poliisin silmissä aika varmasti moraaliton parittaja. ja monesti vaikkei tietäisikään. tai en tiedä oikeasti, että onko monesti, mutta itse pelkäisin.

ja ainakin seurustelukumppanin epämiellyttävän uran vastapainona pitäisi olla, että saisi nauttia niistä ekstratuloista edes hieman. jaettu talous jne... ja silloin paritustuomio on saletti.

Mitä taas tulee Lauraan prostituoituna, niin veikkaan että hän saa sekä suihinotoista, että anaaliseksistä suuremman palkkion kuin vastaavan ikäinen ja näköinen miesprostituoitu. Tämä ei siis ole mikään uhriutumisnäkökulma, että nais- ja miesprostituoitujen palkkataso pitäisi tasoittaa, mutta niin asiat vaan ovat. markkinat ovat naisille paremmat. niin nuorille kuin vanhoille naisille. Lauralle prostituutio on parempi valinta, kuin vastaavalle miehelle. Naisella on paremmat assetit joita myydä.

Anonyymi kirjoitti...

Hupaisia vanhoja vitsejä, esimerkiksi:


8. Augustus was touring his Empire and noticed a man in the crowd who bore a striking resemblance to himself. Intrigued he asked: "Was your mother at one time in service at the Palace?" "No your Highness," he replied, "but my father was." (Credited to the Emporer Augustus 63 BC – 29 AD)


Toinenkin linkki aiheesta.

Anonyymi kirjoitti...

Panu Höglund:
"Katso nyt jumalauta vähän ympärillesi, miten jengi elää nykyään. Ryhmäseksiä, avoimia suhteita, polyamoriaa."

Suurkiitokset Henrylle uraauurtavasta mielipidekirjoituksesta (HS). :)

..ja toisinaan vielä extreme-rietasteluakin.

Parisuhteessa eläminen on perinteikästä, mutta se ei ole ihmisluonnolle
sopivaa - ei ainakaan kaikkia ihmissuhteita kannattaisi asettaa erityisasemaan.

Jos kaksi ihmistä pitävät kovasti toisistaan on luonnollista, että he haluavat olla enemmän yhdessä, kuin muiden kanssa,
mutta silloinkin on hyvä olla mahdollisuus hakea vaihtelua ilman että se aiheuttaa mustasukkaisuusreaktiot seuraamuksineen.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Jape: "Niin, mikähän mahtoi olla Lauran äärimmäinen pakko? Hän opiskelee, käy työssä ja hänellä on poikaystävä. Mikä on niin tärkeää, että se ajaa näiden ohi ja saa ihmisen riskeeraamaan em. asiat? Oliko hänellä kenties taloudellisia vaikeuksia? Niihin on muitakin ratkaisukeinoja. Halusiko hän välttää opintolainaa? Onko Lauralla kallis maku, luksus hakuinen elämän tyyli?"

Äärimmäisellä pakolla ymmärrän itse tilanteen, jossa naisen on pakko myydä itseään henkensä pitimiksi ihan vain saadakseen edes jotain syötävää ja jonkinlaisen loukon itselleen (ja kenties lapsilleen) tai hänet on kiristämällä tai fyysisesti uhkailemalla pakotettu prostituutioon - näistä on jotain modifikaatioita, mutta pointti on, että naisella ei näissä tilanteissa oikein ole selviytymisen kannalta muita valideja vaihtoehtoja kuin prostituutio. Lauran tapauksessa kumpikaan ei päde, joten hän ei kuulu mainitsemaani ryhmään "suurin osa naisista".

"Miksi Laura on valmis riskeeraamaan poikaystävänsä rakkauden, jonka melko varmasti menettää kun homma tulee ilmi. Eikö Laura kenties oikeasti välitäkkään poikaystävästään, rakkaudesta puhumattakaan. Ehkä poikaystävä on vain varalla... häntä voi vetää nenästä."

Spekuloiminen on aina hauskaa. ;) Itse veikkaisin, että joko Laura haluaa paljon rahaa nopeasti, on seksiaddikti tai vain nauttii prostituutiota suuresti. Mahdollisia ovat myös kaikki kolme tai kaksi kolmesta.

Laura myös varmaan välittää poikaystävästään, mutta ei kyllin paljon toimiakseen rehellisesti ja luotettavasti tätä kohtaan. Hän kai kuvittelee saavansa kaiken, sekä sen, mitä hän nyt prostituutiosta hakeekaan että poikaystävänsä rakkauden. Olet oikeassa siinä, että useimmiten asiat paljastuvat ja Laurakin todennäköisesti joutuu oppimaan, että kakkua ei voi sekä syödä että säästää. Toisten täytyy oppia se kantapään kautta, mikä kyllä on kurjaa niille viattomille, jotka siinä yhteydessä kärsivät. Ja toiset eivät opi koskaan...

Jape: "Parhaat pisteet ja halutuin kumppani on mies joka heiluu nakkikioskilla kuin tuulimylly nyrkit viuhuen ja jonka perään huutaa lauma exiä lapsineen ja sossunviranomaiset perää ruokkoja. Tässä on useiden naisten mielestä se voittaja, joka saa korkeimat pisteet. "

Uskotko ihan vakavissasi, että tällainen mies olisi naisten silmissä KAIKISTA mahdollisista miehistä se haluttavin yksilö?

"Mikä tekee rehellisestä kunnon miehestä epäilyttävän? "

Jos mies ei ole esim. keski-ikään mennessä kertaakaan ollut naisen kanssa, monien naisten mielestä se kertonee, että miehessä on jotain sellaista oleellista vikaa, joka on estänyt häntä saamasta naista. Ts. ei kannata vaivautua.

Paavo: "Poikaystävän on vain tyttöystävänsä prostituutio hyväksyä, koska huoran poikaystävä, joka tietää huorauksesta on melko poliisin silmissä aika varmasti moraaliton parittaja. ja monesti vaikkei tietäisikään. tai en tiedä oikeasti, että onko monesti, mutta itse pelkäisin."

Tässä voi muuten olla hyvin perääkin.

Anonyymi kirjoitti...

"Arawn: "En sikäli, että suurin osa naisista tuskin ryhtyisi prostituoiduksi muuten kuin aivan äärimmäisen pakon edessä."

Jape
Niin, mikähän mahtoi olla Lauran äärimmäinen pakko?"

Laura ei tarvitse äärimmäistä pakkoa koska ilmiselvästi ei kuulu "suurimpaan osaan" naisista.

Komppaan Arawnia tuosta piilevästä oleellisesta viasta.

- Syltty

Jape kirjoitti...

Arawn: "Äärimmäisellä pakolla ymmärrän itse tilanteen, jossa naisen on pakko myydä itseään henkensä pitimiksi ihan vain saadakseen edes jotain syötävää ja jonkinlaisen loukon itselleen/.../, mutta pointti on, että naisella ei näissä tilanteissa oikein ole selviytymisen kannalta muita valideja vaihtoehtoja kuin prostituutio."

Tuo mitä kuvaat voi hyvin olla paikkaansa pitävää. Tiedän (suurinpiirtein) miten itse suhtaudut tähän prostituutio asiaan, mutta en voi taaskaan olla mainitsematta, että tässä on kuitenkin taas naisella yksi mahdollisuus enemmän, kuin miehellä. Varsin monet miehet joutuvat äärimmäisiin pakkotilanteisiin, mutta ei heillä ole kuitenkaan tuota prostituutio mahdollisuutta, vaan vaihtoehdot aika monesti on syrjäytyminen ja yhteiskunnan ulkopuolelle putomainen tai kaulakiikku. Nyt sieltä taas joku punkeaa esiin väittäämään että mies voi ryhtyä myös prostituoiduksi, mutta ei voi, käytännössä.

Arawn: "Itse veikkaisin, että joko Laura haluaa paljon rahaa nopeasti, on seksiaddikti tai vain nauttii prostituutiota suuresti. Mahdollisia ovat myös kaikki kolme tai kaksi kolmesta."

Juu, nämä minullekin tulee päällimmäisenä mieleen. Ehkä ykkösenä on juuri tuo paljon rahaa nopeasti. Se mikä jää edelleen pohdituttamaan on se, mihin hän sitä tarvitsee...
Mies jos tarvitsee rahaa paljon nopeasti, niin hän alkaa pelaamaan erilaisia uhkapelejä, raveja jne. Niissä voi mennä ne viimeisetkin roposet ja kaikki omaisuus...

Arawn: "Olet oikeassa siinä, että useimmiten asiat paljastuvat ja Laurakin todennäköisesti joutuu oppimaan, että kakkua ei voi sekä syödä että säästää. Toisten täytyy oppia se kantapään kautta, mikä kyllä on kurjaa niille viattomille, jotka siinä yhteydessä kärsivät."

Näin. olen varma, että tilanne paljastuu, toivottavasti pian, ettei läheiset ja poikaystävä joudu elämään vuosikausia valheessa, jolloin aisian tuluta ilmi on useamman ihnisen elämä pilalla, ja valinnan mahdollisuudet kaventuneet.

Arawn: "Uskotko ihan vakavissasi, että tällainen mies olisi naisten silmissä KAIKISTA mahdollisista miehistä se haluttavin yksilö? "

Huomaa Arawn, että en väittänyt kaikkien naisten ajattelevan näin. Kuitenkaan ei voi välttyä ajatukselta, että useat naiset todella rankaavat tällläiset keilapäät kärkeen. Tästä näemme uutisointeja jatkuvasti lehdissä ja kyllähän näitä näkee ihan itsekin ympäristössään.

Arawn: "että miehessä on jotain sellaista oleellista vikaa, joka on estänyt häntä saamasta naista"

Niin, koitin tässä ehkä hieman salamyhkäisesti saada selville sinulta, että mitä on tämä mystinen "jotain sellaista oleelsita vikaa" on. Mitä tämä oleellinen vika oikein on? Selvennä!
En muutenkaan jaa näkemystäsi tässä asiassa. Tässäkin on kyse yksilöiden valinnoista, ja mies A on voinut elämän tilanteista johtuen valita sinkkuuden, eikä jaksa baareissa muutenkaan notkua. Sitten vuosien saatossa miehen preferenssit ja elämän tilanteet muuttuu ja alkaakin tuntua, että olisihan se naisten seura mukavaa... eli ihan yksioikoisesti ei voi päätelmiä tehdä. No tämä nyt on vain tällaista spekulointia tämäkin, mutta kyllä tässä voi ihan perääkin olla :)

Anonyymi kirjoitti...

Jape: "Nyt sieltä taas joku punkeaa esiin väittäämään että mies voi ryhtyä myös prostituoiduksi, mutta ei voi, käytännössä."

Miksei voi käytännössä?

"Huomaa Arawn, että en väittänyt kaikkien naisten ajattelevan näin. Kuitenkaan ei voi välttyä ajatukselta, että useat naiset todella rankaavat tällläiset keilapäät kärkeen. Tästä näemme uutisointeja jatkuvasti lehdissä ja kyllähän näitä näkee ihan itsekin ympäristössään."

No, enemmistön sitten. Oletko sitä mieltä, että enemmistö naisista preferoisi nakkikioskihakkaajaa ylitse kaikkien muiden mahdollisten miesehdokkaiden?

"Niin, koitin tässä ehkä hieman salamyhkäisesti saada selville sinulta, että mitä on tämä mystinen "jotain sellaista oleelsita vikaa" on. Mitä tämä oleellinen vika oikein on? "

En minä tiedä. Ei kai se kaikilla miehillä ole sama syy.

"En muutenkaan jaa näkemystäsi tässä asiassa. Tässäkin on kyse yksilöiden valinnoista, ja mies A on voinut elämän tilanteista johtuen valita sinkkuuden, eikä jaksa baareissa muutenkaan notkua. "

Totesin aiemmin, että naiset todennäköisesti useimmiten pitävät iäkkäämmän miehen neitsyyttä merkkinä siitä, ettei tämä ole saanut - tämä taas EI ole sama asia kuin se, miksi mies oikeasti on neitsyt. Kyllä se tietysti voi olla oma valinta, mutta tämä ei ole naisten (tai varmaan muiden miestenkään) ensimmäinen oletus, koska joitain poikkeuksia lukuun ottamatta (esim. katoliset papit, munkit jne), miehet yleensä haluavat harrastaa seksiä ja ne miehet, jotka pysyttelevät vapaaehtoisesti neitseinä myöhäiseen ikään, ovat aika harvinaisia.

Ja kysehän oli tosiaan täydellisestä seksuaalisesta neitsyydestä. Sinkkuna mies voi pysytellä koko ikänsä, vaikka kaataisi joka päivä pari naista. Ja toisaalta toisin päin; on mahdollista pysytellä neitseenä parisuhteessa. Se on suhteellisen harvinaista, mutta mahdollista.

Epäilen kuitenkin, että useimmat naiset pitäisivät myös vanhempaan ikään ehtinyttä miespuolista ikisinkkua epäilyttävänä vaihtoehtona, vaikka tällä olisikin seksuaalisia kokemuksia. Tosin, tämä riippuu varmasti myös miehen muista avuista - asemasta, varakkuudesta jne. Ja onpa niitäkin naisia, jotka saattaisivat haluta "kesyttää" tämän miehen todistaakseen, että pystyvät moiseen. Mutta aika monelle miehen ikisinkkuus saattaisi olla merkki miehen kyvyttömyydestä tai haluttomuudesta sitoutua - siis ihan siitä huolimatta, mitkä ovat ne miehen varsinaiset syyt. Ihmiset eivät osaa lukea toistensa ajatuksia, joten he tekevät oletuksia ja oletukset perustuvat yleistyksille ja omille havainnoille ja kokemuksille.

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrän taki jos nainen huoraa rahasta, koska rahan tienaaminen on ymmärettävää.

Muistaisivat maksaa vaan verot, koska prostituutio on yrittämistä siinä missä muukin yritystoiminta.

Sitä en ymmärrä miksi naiset huoraa ilman rahaa.

Olen kuitenkin vanhaaikainen ihminen ja ymmärrän että yhteiskunnan pitäisi rajoittaa itsensä tarjoomista.

Aiheuttaa vaan mielenterveysongelmia ihmisille tuo huoraaminen.

T:
Pekka

Anonyymi kirjoitti...

""En pidä toki moraalisesti oikeana Lauran toimia, mutta mielestäni on myös tavallaan epäreilua, että nainen joutuu moisen valinnan tekemään.""

Voi hyvänen aika. Vai että pakko tehdä sellainen valinta. Mielestäni on ainoastaan hieno asia, että naiset nimenomaan VOIVAT tuollaisen valinnan tehdä. Kaikkea taas ei oikein voi saada.

Jape kirjoitti...

Arawn: "Miksei voi käytännössä?"

Hmmm... et kai nyt tahallasi heittäyty tietämättömäksi ja tyhmäksi tämän asian suhteen? Olisi murheellista, jos tämän päivänselvän asian suhteen esiintyisit tietämättömänä, kun sinulla yleensä on hyviä ja perusteltuaja mielipiteitä ja tietoakin pohjalle mielipiteillesi. Sinä tiedät syyn aivan hyvin! Mutta voin sen nyt tässä sinulle sanoa: Ei ole kysyntää! Puhun nyt sitten heteromiesprostituoidusta. Ei ole mitään järkeä ryhtyä ko. miesprostituoiduksi, jos tarkoituksena on esim. parantaa taloudellista asemaa. Ei se parane, jos ei ole kysyntää.

Esimerkki prostituoitumme Laura sai kolmessa päivässä 150 potentiaalista asiakasta, josta oli sitten varaa valita. Jos oletamme hypoteettisesti, että allekirjoitanut ryhtyisi heteromiesprostitoiduksi, niin nälkään kuolisi ;) ja jos ei nälkä veisi niin olisin mullan alla ennen kuin olisi edes 15 potentiaalista asiakasta, joista sitten voisi raakata mielusimmat :) Ymmärrätkö nyt Arawn?

Tämän päivän Ilta-Lehdessä Laura kertoo motiivikseen prostituoiduksi ryhtymiselle, tarpeen saada nopeasti paljon rahaa. Tarina ei kuitenkaan kerro mihin hän rahaa tarvitsi. Lauran ura alkoi siis 3 päivän aikana kerääntyneellä 150 potentiaalisen asiakkaan poolilla, josta hän sitten valikoi. Ilta-Lehti kertoo Lauran tilanteesta mm. näin: "Lauralla onkin vara valita asiakkaansa ja työskentelytapansa, silläasiakkaita riittäisi vaikka viikon jokaiselle tunnille.
- Markkinoita on aivan hirveästi, kysyntä on valtavaa![Laura siis kertoo]. Laura sanoo ihmettelevänsä, miten helppoa hänen oli hypätä seksityöläiseksi."

Lisäksi jutussa käy ilmi seuraavaa:
- Laura työskentelee noin kerran viikossa useamman session illassa.
- yksi puolentunnin sessio maksaa 120 euroa. Illassa Laura saa noin 1400 euroa.
- Verottaja ei Lauran tienesteistä kostu euroakaan. Kaikki on puhtana käteen.
- Rahat menevä yleiseen elämiseen.
- Asuu kalliissa vuokraasunnossa. Aikoo maksaa loppuvuonna aikaisempien vuosien opintolainat pois, eikä ota uutta, kun saa rahat nyt näin prostituution avulla.

Laura kertoo, lisäksi, että eräs yllättyneimmistä olisi poikaystävä[jos saisi tietää Lauran "harrastuksesta"], jonka kanssa Laura on seurustellut jo useita vuosia. Tämä ei tiedä tyttöystävänsä ylimääräisistä ansaintakeinoista yhtään mitään.
- Jos hän saisi tästä tietää, se olisi hänelle maailman loppu - minkä ymmärrän[Laura kertoo].

Jape kirjoitti...

Arawn: "No, enemmistön sitten. Oletko sitä mieltä, että enemmistö naisista preferoisi nakkikioskihakkaajaa ylitse kaikkien muiden mahdollisten miesehdokkaiden?"

Vaikea antaa yksiselitteistä vastausta, kun kaikkien muiden mahdollisten miesehdokkaiden ryhmään mielestäni kuuluu peruskiltit, rehelliset ja luotettavat ATM:t, joita sinä et ilmeisesti tarkoittanut kuuluvaksi ryhmään kaikki muut mahdolliset miehet.

Jos mainitsemani ATM:t on mukana joukossa, niin silloin uskon, että suuri joukko naisista asettaisi ko. snagariöyhön ATM:n edelle, esimerkiksi.

Arawn: "En minä tiedä. Ei kai se kaikilla miehillä ole sama syy. "

Et tiedä? No sinulta juuri kysyttiin ! Ei tässä miesten syistä kysytty, vaan mikä se sinun syysi on määritellä joku mies "jotain sellaista vikaa" -mieheksi. Mikä tämä vika on ja miksi se tekee miehestä epäkelvon? Toivon, että et venkoile vastauksessasi, Arawn.

Arawn: "Totesin aiemmin, että naiset todennäköisesti useimmiten pitävät iäkkäämmän miehen neitsyyttä merkkinä siitä, ettei tämä ole saanut - tämä taas EI ole sama asia kuin se, miksi mies oikeasti on neitsyt."

No eihän se sama asia olekaan, eikä tästä ollutkaan kysymys. Vaan siitä miksi moinen mies olisi epäkelpo. Ymmäräätkö mitä tässä ajetaan takaa?

Arawn: "Epäilen kuitenkin, että useimmat naiset pitäisivät myös vanhempaan ikään ehtinyttä miespuolista ikisinkkua epäilyttävänä vaihtoehtona, vaikka tällä olisikin seksuaalisia kokemuksia."

Mikäli näin on ja sinun "totuus" olisi ainoa oikea, niin silloin esim. allekirjoittaneen kannattaa heittää pyyhe kehään. On mielenkiintoista olla "epäilyttävä" kun ei oikein tiedä, mistä epäillään...

Arawn: "Mutta aika monelle miehen ikisinkkuus saattaisi olla merkki miehen kyvyttömyydestä tai haluttomuudesta sitoutua - siis ihan siitä huolimatta, mitkä ovat ne miehen varsinaiset syyt."

Valitettavasti tässä käytettävissä oleva tila ei anna mahdollisuutta käsitellä tätä perusteellisesti, enkä voi tässä antaa pohjatietoja ja taustaa pohjaksi, jotta pääsisit paremmin perille mistä on kysymys ja miksi esittämääsi mallia ei voi yksioikoisesti vetää jokaisen miehen harteille automaattisesti. Sanon vain sen, että ne naiset jotka tekee oletuksia ja yleistyksi jonkun muun kun ko. miesyksilöltä kuullun perustellun tiedon pohjalta, niin metsään menee. Olen aktivoituntu tääs muutaman vuoden aikana esim. deittailussa ja voit uskoa, Arawn että aika pökkelöitä naisiakin on olemassa. Sinänsä et ole yleisesti kauhean väärässä eräältä osin, useiden tapaamieni naisten alkuvaiheen kysymys on deittailu / seurustelu historia. Ja jos kovin kummoista ei ole esittää, niin raakkaantuu pois aika usein. Toisaalta olen usein kysnyt, että mitä he tällä kysmyksellään hakee, ja toista typerämpia vastauksia olen kuullut. No yhden hyvän ja perustellun sain :)
useilla näillä suhdehistorian kyselijöillä on suhteeseen tuovanaan pari kolme lasta ja nainen vaatimuskineen itse tietenkin. Olen sitten mielenkiinnosta kysynyt vastavuoroisesti että minkäslainen heidän seurustelu / parisuhdehistoria on, niin monella on kolmas tai neljän pidemppi suhde takana (ja niistä siis lapsia). Minusta tämä ei kyllä ole mikään meriitti ! Tämä kertoo ihan yhtä hyvin sitoutumiskyvyttömästä tai muuten hankalasta naisesta, johon ei siis aikaansa kannata tuhlata.

Toinen esimerkki:
Onnistuin kuin onnistuinkin löytämään deittipalstoilta lapsettoman sinkkunaisen. Jutustelu spostilla meni mukavasti, puhelutkin oli OK, paitsi nainen oli aika kova kehumaan itseään, kuinka mainio hän on :) No ei se mitään.
No hän oli ikisinkku myös, ja kertoi muutama vuosi sitten laittaneensa deittiilmoituksen johonkin, ja sai 5 vastausta. Hän kävi kaikki läpi, siis treffasi, eikä kelpuuttanut yhtäkään! Tämän kuultuani, ei ollut kovin luottavainen mieli ja nainen sielä hekottelikin puhelimessa. Ronkeli kuulemma oli :) Tosin kertoi pääsevänsä kyllä naimisiin, jos haluaa...

No voisin kertoa enemmänkin, mutta taitaa mennä liikaa tilaa, vaikka juttu nyt vähän jäi kesken...

Jape kirjoitti...

"No hän oli ikisinkku myös, ja kertoi muutama vuosi sitten laittaneensa deittiilmoituksen johonkin, ja sai 5 vastausta."

Tuohon tuli iso virhe. Tuo "ja sai 5 vastausta" pitäisi olla "ja sai 50 vastausta."

Anonyymi kirjoitti...

"Olen aktivoituntu tääs muutaman vuoden aikana esim. deittailussa ja voit uskoa, Arawn että aika pökkelöitä naisiakin on olemassa. Sinänsä et ole yleisesti kauhean väärässä eräältä osin, useiden tapaamieni naisten alkuvaiheen kysymys on deittailu / seurustelu historia. Ja jos kovin kummoista ei ole esittää, niin raakkaantuu pois aika usein."

Tässä on sellainen kohta että itse kyllä suosittelen valehtelemaan/kaunistelemaan totuutta jos on tarpeen. Ihan turha ottaa heti alkuun miinuksia tällaisen typeryyden takia. Itse myös ns. aktivoitunut deittailun suhteen ja sanoisin että reilusti yli puolet naiset tiputtavat miehen kuvioista tässä vaiheessa pois vaikka muuta vikaa ei olisikaan. Tämä siis ainakin jos ikää (reilusti) yli 20v.

Anonyymi kirjoitti...

Jape: "Puhun nyt sitten heteromiesprostituoidusta. Ei ole mitään järkeä ryhtyä ko. miesprostituoiduksi, jos tarkoituksena on esim. parantaa taloudellista asemaa. Ei se parane, jos ei ole kysyntää."

Kysyin ihan tosissani enkä ole aivan samaa mieltä kanssasi, etteikö kysyntää olisi. Sitä on varmasti vähemmän kuin naisprostituoiduille, mutta kannattaa muistaa, että miesheteroprostituoituja on varmaankin HYVIN vähän. Tämän vuoksi todellinen ongelma varmaankin olisi löytää se kohderyhmä, ei se, etteikö kohderyhmää olisi lainkaan olemassa.

"Jos mainitsemani ATM:t on mukana joukossa, niin silloin uskon, että suuri joukko naisista asettaisi ko. snagariöyhön ATM:n edelle, esimerkiksi."

Eivätkö sinusta sitten hurmaavat, sosiaaliset, komeat, varakkaat ja älykkäät, hyvässä asemassa olevat ja korkeatasoisissa baareissa viihtyvät miehet ole mahdollisia vai uskotko tosiaan, että naiset ottaisivat mieluummin snagariöyhön kuin esimerkiksi Jorma Ollilan?

"Et tiedä? No sinulta juuri kysyttiin ! Ei tässä miesten syistä kysytty, vaan mikä se sinun syysi on määritellä joku mies "jotain sellaista vikaa" -mieheksi. Mikä tämä vika on ja miksi se tekee miehestä epäkelvon? Toivon, että et venkoile vastauksessasi, Arawn."

Siis se määritelmä tulee siitä, että miehellä, tällä esimerkkiyksilöllä siis, ei ole ollut naista. Suurin osa miehistä yleensä haluaa naisen, joten on ihan perusteltua olettaa, että mies, joka on iäkkäänäkin neitsyt ilman näkyvää ja selkeää syytä (esim. munkki), olisi halunnut naisen, mutta ei ole naista saanut. Ja jos hän ei ole naista saanut, siihen täytyy olla joku syy. Ja se syy on se, miksi ei kannata vaivautua. Oleellista ei edes ole aina se, mikä se syy varsinaisesti todella on vaan se, että tällainen syy on ylipäätään olemassa.

Eli tavallaan vika on se, että mies on yhä kokematon, neitsyt.

Huomaathan kuitenkin, että puhun tässä yleisesti "naisista" lukematta välttämättä itseäni joukkoon. En rehellisesti sanottuna oikein tiedä, mitä mieltä itse olisin miehestä, joka on vaikkapa 40-vuotiaana, ilman mitään "näkyvää" siitä neitsyt.

"Olen aktivoituntu tääs muutaman vuoden aikana esim. deittailussa ja voit uskoa, Arawn että aika pökkelöitä naisiakin on olemassa. "

No sitä nyt en epäile ollenkaan. :D

"Minusta tämä ei kyllä ole mikään meriitti ! Tämä kertoo ihan yhtä hyvin sitoutumiskyvyttömästä tai muuten hankalasta naisesta, johon ei siis aikaansa kannata tuhlata. "

En osaisi määritellä, missä menee se raja menneiden suhteiden kohdalla, mutta jossain vaiheessa mielestäni on tosiaan aika perusteltua pitää lukuisia menneitä suhteita jonkinasteisena kyvyttömyytenä sitoutua tai kovin merkkinä kovin hankalasta luonteesta. Samaa mieltä siis.

Anonyymi kirjoitti...

"Tässä on sellainen kohta että itse kyllä suosittelen valehtelemaan/kaunistelemaan totuutta jos on tarpeen. "

En suosittele. Jos nainen
tällaisten pikku-detaljeiden kanssa nysvää, niin se ei ole kehittynyt ihminen, eikä kaikki naiset ole sellaisia.

Yleensä vähän mietityttää, onko nämä deitit
ihmisiä varten. Itse mieluummin tapaan alusta alkaen livenä, niin ei tarvitse miettiä etukäteen onko toinen kiinnostunut omasta kropasta vai ei.


Bmad

Jape kirjoitti...

"Tässä on sellainen kohta että itse kyllä suosittelen valehtelemaan/kaunistelemaan totuutta jos on tarpeen. Ihan turha ottaa heti alkuun miinuksia tällaisen typeryyden takia."

Tämä tietysti kuullostaisi loogiselta ratkaisulta - pieni valkoinen valhe sinne tai tänne. Mutta sanoisin kuitenkin että ei ole hyvä ratkaisu. Olen näistä naisista jotain oppinut ja useimmat aavistavat/aistivat jos kovin rankasti valehtelee. Lisäksi puhuin peruskiltistä, rehellisestä ja luotettavasta ATM:stä. He eivät siis valhehtele, vaikka voisi tuntua, että parempi olisi. Parempi olla rehellinen, niin ei tarvitse sitten kiemurrella kun joskus sitten kumminkin jää valheestaan kiinni. Kyllä useimmat naiset muistaa mitä toinenon joskus sanonut. Minä ainakin koitan muistaa, ja jos nainen jää valheesta kiinni, niin sanon siitä kyllä heti ja riipuen valheen aiheesta ja "suuruusluokasta" ja vakavuudesta - luottamus naiseen laskee, tai menee kokonaan.

"Itse myös ns. aktivoitunut deittailun suhteen ja sanoisin että reilusti yli puolet naiset tiputtavat miehen kuvioista tässä vaiheessa pois vaikka muuta vikaa ei olisikaan. Tämä siis ainakin jos ikää (reilusti) yli 20v."

Näinhän se on. Tämän olen itsekin nähnyt ja omakohtaisesti kokenut. Tosin jotkin noista naisista ei mitään varsinaisia "löytöjä" olleet itsekkään... :)

Muistui taas tästä mainitsemastani "50 miestä treffanneesta naisesta" että hän soitti taas reilun kuukauden tauonjälkeen. ihmetteli kun en ollut pitänyt yhteyttä. Sanoin että hänellä on lyhyt muisti, soitin kaksi kertaa, mutta kummalakaan kerralla hänellä ei ollut aikaa puhua kanssani, joten en sitten vaivautuntu enään soittamaan. Ajattelin että hän soittakoon jos on asiaa. No nyt soitti, kun on taas - yllätys yllätys - tietokone ongelmia. Eka treffeillämmekin aika meni lähinnä siihen, kun laitoin hänelle tietokoneen käyttökuntoon jne. Tätä ennen olin saanut etsiä hänelle hyvän tieokoneen ja muutenkin konsultoida aiheesta. No onneksi tämä nainen oli kuitenkin sen verran nykyaikainen että ymmärsi tarjota minulle sapuskat ja juotavat ravintolassa :) Tätä ei kovin moni nykynainenkaan tajua tehdä :)
Toisaalta olinhan aika paljon työtäkin tehnyt naisen eteen, joten sapuskat nyt olivat pieni korvaus sinällään.
Nyt sitten on taas tietokoneisiin liittyviä ongelmia jotka pitäsiis ratkaista. Lupasi kyllä tehdä ruokaa palkkioksi työstä. No arvostan tätä kyllä, olenhan loistava kokki itsekin, mutta muitakin palkkioita voisi ehkä kokeilla... ;)

tikka kirjoitti...

jape, älä anna naisen noin hyväksikäyttää itseäsi! tietänet it-ihmisten nykyiset palkkatasot? ei parin kympin safkoilla pitäisi vielä sormeaan liikauttaa.

sitten pakottavista syistä huoraksi ryhtymiseen: sellaisia ei ole, ainahan voi ryhtyä myös huumekauppiaaksi. se olisi oma valintani, ei nimittäin tipauttaisi lainkaan samalla lailla marginaaliin ja tappaisi henkisesti kuin huoran hommat.

Anonyymi kirjoitti...

"Kysyin ihan tosissani enkä ole aivan samaa mieltä kanssasi, etteikö kysyntää olisi. Sitä on varmasti vähemmän kuin naisprostituoiduille, mutta kannattaa muistaa, että miesheteroprostituoituja on varmaankin HYVIN vähän. Tämän vuoksi todellinen ongelma varmaankin olisi löytää se kohderyhmä, ei se, etteikö kohderyhmää olisi lainkaan olemassa."

(Hetero)Miesprostitoituja on vähän, koska kysyntää sille on olemattoman vähän. Asian on, Arawn, ihan oikeasti näin yksinkertainen.

Pidät suureksi osaksi ongelman ytimenä sitä, ettei "tavara" löydä ostajaansa, koska mainontaa ei hoideta oikein, oikeaa kohderyhmää silmällä pitäen? Tämäkö mielestäsi on huonojen markkinoiden syy? Väitätkö siis, ettei ostajat (naiset) osaa/halua etsiä tuotteita (heteromiesprostitoidun palveluja), vaikka niitä halajaisivat? Miksi eivät?

Muna vai kana?

Hassua ajatella, että tarjonta ja sen mainonta pidettäisi tarkoituksella kehnona, vaikka kysyntää löytyisi enemmän kuin olemattoman vähän. Eiköhän asia ole kaiken logiikan mukaan juuri toisin päin.

Viimeiseksi, aivan uteliaisuudestani.. kertoisitko mitä tarkalleen meinaat "kohderyhmällä"?

T

Jape kirjoitti...

tikka: "jape, älä anna naisen noin hyväksikäyttää itseäsi!"

Juu, ei pidä / pitäisi antaa hyväksikäyttää. Tämä yhteyden pito alkoi viimeksi takeltelemaan tuon "50 putkeen treffanneen" puolelta sen jälkeen, kun hän kerran soitti minulle työaikana ja ryhtyi kyselemään virusturvapäivitykistä jotka ei toimineet. En voinut siinä keskeen työpaivän aikaan ryhtymään asia ratkaisemaan ja kun tuntui että yhteydenpito naisen puolelta keskittyi lähinnä tietokoneisiin jne. Joten sanoi hänelle että en ala hänen pikkuapulaisekseen, että jos hän ei ole minusta muuten kiinostunut kuin tietokoneisiin tai muuhun avuntarpeeseen liittyvässsä niin saa olla. No se puhelu loppui sitten äkkiä. Koitin sitten soittaa illemalla hänelle vielä kuitenkin, kun olisin kertonut hänelle ratkaisun hänen sen kertaiseen ongelmaan, mutta hänellä ei sitten ollut aikaa, eikä ollut sitten toisellakaan kertaa aikaa - siitä siis 2 puhelua. Sen jälkeen en soittanut, eikä ladystakaan kuulunut, ennen kuin nyt viime viikolla. Ja voi kuinka mainiosti oli hänen kuukautensa ja parinviikon loma mennyt, ilmaiseksi / pummilla oli viettänyt ystävättärensä kanssa lomaaikaa...en viitsi tarkemin kertoa, pitkä stoori. Muutakin tarinaa olisi muista naisista, mutta ei nyt jaksa näin keskellä yötä ;)

tietänet it-ihmisten nykyiset palkkatasot? ei parin kympin safkoilla pitäisi vielä sormeaan liikauttaa.

Juu, tiedän suurin piirtein. Ei pitäsi ei liikautta sormiaan, mutta joskus sitä on hyvä uskoinen naisten suhteen ja koittaa aiemmista kokemuksista huolimatta jeesata. Safkat oli tosiaan luokkaa 25 egee, kun olin autolla, niin ei voinut tuoppia enempää vetää nesteitä ;)
No naisten "puolustukseksi" on sanottava, että on näitä ATK "pummeja" kaveripiirin miehissäkin... ja oli jo ammoisina aikoinan opiskelukavereissa. Asialliset opiskelukaverit sentään tajusivat varata kotiinsa kahvia ja paakkelssia, kun tulin heitä jeesaamaan. Pökkelöimmät eivät edes kiittäneet, mutta heitä en sitten enään auttanut.
Jotkin kaveripiirin jannut kunnostautuivat ominpäin koneensa virittelystä, joita viritelmiä sai sitten olla aika usein purkamassa, kun kone ei enään suostunut lähtemään käyntiin. Harmillista oli, että nämä samat jampat tekin näitä viritelmiään aika ajoin itse vaika kielsin, ettivät teksi. No jotkin heistä muistivat avun saatuaan putelilla tai tarjosivat ruuat joskus ravintolassa tai vastaavaa.

Jape kirjoitti...

Arawn: "Kysyin ihan tosissani enkä ole aivan samaa mieltä kanssasi, etteikö kysyntää olisi. Sitä on varmasti vähemmän kuin naisprostituoiduille, mutta kannattaa muistaa, että miesheteroprostituoituja on varmaankin HYVIN vähän. Tämän vuoksi todellinen ongelma varmaankin olisi löytää se kohderyhmä, ei se, etteikö kohderyhmää olisi lainkaan olemassa."

Missä se kysyntä on, ystävä hyvä? Jos kysyntää on, niin ei sen heteromiesprostituoidun tarvitse mennä asiakkaan luo, vaan asiakas tulee miehen luo, niin kuin naisprostituutiossakin on. Aivan oikeasta, Arawn, kysyntää ei ole, aikankaan sellaiseen, että tavallinen jamppa voisi ryhtyä elättämään itseään prostituutiolla. Kysyntää on toki, mutta se on marginaalisen pientä.

Tuo esimerkkimme Laura ryhtyi extempore prostituoiduksi, 3 päivässä 150 potentiaalista asiakasta. Suomessa toimii vuodessa (lähteestä riippuen) noin 8000 naista prostituoituna. Silti "nainen kuin nainen" voi hypätä alalle ja kysytää on valittavaksi asti. Kuka heteromiesprostituoitu pystyisi saman(150 pot. as. 3 päivässä)? Ei kukaan. Ja Iltalehden (paperiversio) jutussa Laura kuvaa itseään kiltiksi perhetytöksi.

Arawn: "Eivätkö sinusta sitten hurmaavat, sosiaaliset, komeat, varakkaat ja älykkäät, hyvässä asemassa olevat ja korkeatasoisissa baareissa viihtyvät miehet ole mahdollisia vai uskotko tosiaan, että naiset ottaisivat mieluummin snagariöyhön kuin esimerkiksi Jorma Ollilan?"

Ovat toki mahdollisia, en kiellä, mutta heitä ei vain ole vapaalla jalalla. Jorma Olliloita ei ole suomessa kuin yksi, eikä hänkään ole vapaa! Varmasti ottaisivat naiset hänet tai kaltaisensa, mutta ei ole vpaana, eikä tuollaisia ole muutenkaan kovin montaa Suomessa.

Sen sijaan snagariöyhöjä ja ATM:iä on paljon. Jostain syystä ne snagariöyhöt päätyvät naisten kanssa yksiin ainakin joksikin aikaa, kun nainen ei halua ATM:le antaa edes try out -mahdollisuutta. Se kestääkö tuo snagariöyhön ja naisen juttu, onkin eriasia, yleensä ei kestä, mutta tuosta nainen ei välitä.

Palaan muihin viestisi kohtiin vastauksen muodossa päivänvalolla ;)

Vortac kirjoitti...

Japeltahan on tullut paljon hyvää tekstiä. No, niinhän Japelta yleensäkin nimenomaan hyviä pointteja suoltuu, mutta nämä kertomukset henkilökohtaisesta elämästä ovat jostain syystä varsin mielenkiintoisia.

En muuten oikeasti usko, että arawn olisi niin tietämätön kuin mitä esittää, hän halunnee vain provosoida, jotta pääsee vänkäämään. Kyllä nyt jokaisen naisen pitäisi tajuta, että jos heille riittää 20 miestä baarissa iskemässä heitä joka ilta, ettei näille miehille riitä 20 naista iskettäväksi, saati jotka heitä iskisivät, joka ilta.

- Vortac

Jape kirjoitti...

Vortac: "Japeltahan on tullut paljon hyvää tekstiä. No, niinhän Japelta yleensäkin nimenomaan hyviä pointteja suoltuu, mutta nämä kertomukset henkilökohtaisesta elämästä ovat jostain syystä varsin mielenkiintoisia."

No kiitos kiitos. Kyllähän näitä juttuja olisi, varsinkin deittailusta ja naisten käyttäytymisestä niissä ja niiden jälkeen. Lisäksi olisi paljon sanottavaa useiden naisten viestinnässä (naistenhan sanotaan yleensä olevan sosiaalisia ja keskustelevia). No on sanottava vaatimattomasti, että tällainen ATM, jonka ujouden ja hiljaisuuden olette varmaan huomanneet ja aistineet, keskustelee, kirjoittaa ja mesettää useammat näistä sosiaalisita naista suohon vertauskuvannollisesti :)

"En muuten oikeasti usko, että arawn olisi niin tietämätön kuin mitä esittää, hän halunnee vain provosoida, jotta pääsee vänkäämään."

En minäkään usko. Arawninhan tiedetään kyllä olevan kriittinen naisprostituutiota kohtaan, mutta hänen "onglmansa" on se, että hän uskoo noiden naisten olevan uhreja, vaikka useimmiten he eivät ole. Tämä kiltin perhetytön Lauran esimerkkikin osoittaa, että nainen voi ryhtyä, ja ryhtyykin, prostituoiduksi, jos vaikka tarvitsee jostain syystä paljon rahaa. Tuon naisen ei tarvitse olla, kuten ei ollut Laurakaan millään lailla hädänalaisessa asemassa.

Juu, ehkä Arawn esiintyy siten, että saa vänkäyspainin aikaan, tai sitten hän haluaa vain muuten vain provosoida ja täten kuormittaa minua - hyvä uskoista hölmöä :) - kun tietää että kirjoitteleen sitten pitkät stoorit vastaukseksi hänen pikku tökkäisyilleen. :)

No, kyllä Arawnin kanssa sinänsä on mukava kirjoitella ja vaihtaa mielipiteitä ja kiistelläkin, kun hän sentään esiintyy yhdellä nimimerkillä ja on hänellä usein faktat ja perustellut mielipiteet kohdallaan. Välillä hän ilmeisesti taktisesti heittäytyy tietämättömäksi kun meinaa ajautua nurkkaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Ano: "Pidät suureksi osaksi ongelman ytimenä sitä, ettei "tavara" löydä ostajaansa, koska mainontaa ei hoideta oikein, oikeaa kohderyhmää silmällä pitäen? Tämäkö mielestäsi on huonojen markkinoiden syy? Väitätkö siis, ettei ostajat (naiset) osaa/halua etsiä tuotteita (heteromiesprostitoidun palveluja), vaikka niitä halajaisivat? Miksi eivät?"

Itse asiassa arvelen, että moni nainen ei uskaltaisi/kehtaisi etsiä heterohuoran palveluja, vaikka olisi kiinnostunut niistä. Toisaalta, moni ei välttämättä edes haluaisi myöntää itselleen, olevansa kiinnostunut.

Osittain ehkä tuonkin vuoksi naiset ikään kuin huijaavat itseään ja prostituoidun täytyy huijata heitä niin, ikään kuin tilanne ei olisikaan prostituutiota. Tämä näkyy hyvin lomareissuina Afrikkaan ja Väli- ja Etelä-Amerikkaan, missä keski-ikäisillä naisilla on hyvinkin nuoria poikaystäviä. Mutta hei, kysehän ei ole prostituutiosta vaan rakkaudesta ja naiset vain antavat lahjoja poikaystävilleen!

Kuten sanoin, uskon kyllä, että markkinat ovat heteromiehille pienet, mutta en jaksa usko, että ne olisivat todella olemattomat. Tämä on tietysti vähän kunkin harkinnassa, mitä aiheesta uskoo, kun tutkimuksiakaan ei taida olla. Itse olen esim. luskellut juttuja useistakin miestrippareista (joille on hyvinkin kysyntää), jotka kertovat, että heille on monta kertaa tarjottu rahaa seksistä, mutta ovat kieltäytyneet.

Yksi syy, jota pohdin myös, on se, että seksiä ostavaan naiseen suhtauduttaisiin kenties hiukan eri tavoin kuin seksiä ostavaan mieheen - negatiivisessa mielessä. Miehet ovat iät ja ajat ostaneet seksiä, joten se on sikäli ikään kuin "luonnollista". Sen sijaan nainen, joka _maksaa_ seksistä... "Siinähän täytyy olla suorastaan jotain aivan älytöntä vikaa, jos se ei kerran noin muuten saa! Ja millainen nymfo se oikein on?? Eiväthän naiset tarvitse seksiä, kuten miehet!"

"Viimeiseksi, aivan uteliaisuudestani.. kertoisitko mitä tarkalleen meinaat "kohderyhmällä"? "

Naisia, jotka voisivat olla kiinnostunita maksamaan seksistä ja mahdollisesti myös romantiikasta.

Anonyymi kirjoitti...

Jape: "Missä se kysyntä on, ystävä hyvä? Jos kysyntää on, niin ei sen heteromiesprostituoidun tarvitse mennä asiakkaan luo, vaan asiakas tulee miehen luo, niin kuin naisprostituutiossakin on."

Niin kuin tuossa kirjoittelin, en oikeastaan usko, että edes kiinnostuneet naisasiakkaat aina tulisivat miehen luo. Tämä on ehkä aika tuore ilmiö, että naiset maksaisivat seksistä ja kenties oheisromantiikasta sen sijaan, että ylläpitäisivät pitkäaikaisia rakastajia. Konventioita tuskin on vielä syntynyt.

"Ovat toki mahdollisia, en kiellä, mutta heitä ei vain ole vapaalla jalalla. Jorma Olliloita ei ole suomessa kuin yksi, eikä hänkään ole vapaa! Varmasti ottaisivat naiset hänet tai kaltaisensa, mutta ei ole vpaana, eikä tuollaisia ole muutenkaan kovin montaa Suomessa."

En mä tajunnut, että puhe on vapaista miehistä erikseen. :D

Jorma Olliloita on yksi, mutta esimerkiksi yliopistot ja vastaavat ovat kyllä täynnä ihan sosiaalisia, miellyttäviä, komeita, älykkäitä, kunnianhimoisia ja räväköitä miehiä. Osa on varattuja, osa ei. Uskoisin, että aika moni nainen preferoisi näitä miehiä. Sen kyllä uskon, että suhteessa at-miehiin nakkikioskiöyhöt ovat preferoidumpia. Ihmetteleekö joku oikeasti, että miksi?...

Jape: "En minäkään usko. Arawninhan tiedetään kyllä olevan kriittinen naisprostituutiota kohtaan, mutta hänen "onglmansa" on se, että hän uskoo noiden naisten olevan uhreja, vaikka useimmiten he eivät ole. "

Kyse on oikeastaan siitä, puhutaanko paikallisesti Suomen prostituutiosta vai maailmanlaajuisesta prostituutiosta. Edellisen kohdalla varmaan enemmistö ei olekaan uhreja vaan ovat valinneet alansa - aivan erityisesti suomalaiset alalle ryhtyneet. Sen sijaan maailmanlaajuisesti uskon, että suurin osa on uhreja.

Minä en kyllä mielestäni ole heittäytynyt tietämättömäksi. Kyse on vain ollut siitä, että olen kaivannut perusteluja. Enhän pysty lukemaan ajatuksiasi eli en tiedä, miksi ajattelet, kuten ajattalet, ellet sitä kerro. :)

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa arvelen, että moni nainen ei uskaltaisi/kehtaisi etsiä heterohuoran palveluja, vaikka olisi kiinnostunut niistä. Toisaalta, moni ei välttämättä edes haluaisi myöntää itselleen, olevansa kiinnostunut.

Toisin sanoen, kysyntää ei ole.

Yksi syy, jota pohdin myös, on se, että seksiä ostavaan naiseen suhtauduttaisiin kenties hiukan eri tavoin kuin seksiä ostavaan mieheen - negatiivisessa mielessä.

Niin, täällä jossain välissä kuluvaa kesää julkaistussa merkinnässä oli linkki johonkin tutkijan raporttiin, jossa käsiteltiin naisten seksiturismia. Sen useista esimerkeistä selvisi, että "seksiturismia" (lomaromansseja? ;>) harrastavia naisia on miltein kaikenikäisiä, näköisiä, ja kaikista yhteiskuntaluokista. Kuitenkin, voisi summata että seksiä ulkomailta rahalla hakevat naiset näin kärjistetysti hakevat sitä joko siksi koska eivät muutoin saa/saa mieleistään (nuorta, komeaa, viriiliä miestä), koska itse eivät täytä preferoimiensa tyyppien kriteerejä (ovat vanhoja, rumia etc.), tai koska kotona ei kehtaa toteuttaa halujaan, vaikka pystyisikin, koska perhe- ja tuttavapiireissä saatavan kevytkenkäisen leiman pelko on liian painava, tai mahdollisesti kotimaassa odottaa puoliso, jonka pettämisestä kiinnijääminen ei tule kysymykseenkään.

Ensimmäiseksi mainittuun lukeutuu lähemmäs eläkeikäiset tai jo eläköityneet naiset, jotka tahtovat nauttia elämästä, eivätkä toisaalta myöskään halua kotimaassaan tulla kuuluisaksi siitä, että tasaisin väliajoin maksaa nuoria miehiä tyydyttämään seksuaalisesti. Mikäpä siis sen helpompaa, kuin ostaa halpalentolippu etelään, jossa tietyt kujat aivan kuhisevat tyydyttäjiä, jotka kehuvat posket punaiseksi jokaiselta ylipainoiselta, hampaattomalta narkkariämmältäkin, joskus jopa vain illallista vastaan.
Toiseen lukeutuu nuoret tai nuorehkot, elämässään suunnilleen menestyvät ja ihan hyvännäköiset naiset jotka hakevat ulkomailta turvallisesti ("what happens in Vegas, stays in Vegas") seksiseuraa ja eksotiikkaa.

On kai se usein niinkin, että ulkomaat jo sinällään erilaisuuksineen auttavat irrottautumaan arjesta ja heittäytymään villimmäksi. Pelkkä seksi ja "turvallisuus" yksinään eivät vedä puoleensa.

"Siinähän täytyy olla suorastaan jotain aivan älytöntä vikaa, jos se ei kerran noin muuten saa! Ja millainen nymfo se oikein on?? Eiväthän naiset tarvitse seksiä, kuten miehet!"

Nääh, se on käytetty nainen siinä missä muutkin jotka kahmivat itselleet paljon seksikumppaneita. Se nyt vain on niin, että mitä vähemmän seksikumppaneita naisella on, sitä parempi. Aivan sama, onko nainen niille maksanut vai ei.

Näkisin asian niin, että jos mieshuoraksi halajaa, niin pitäisi houkutella puoleensa ulkomaalaisia, nimenomaan seksituristeja. Ja totta puhuen, Suomesta ei ihan nopeasti saa eksoottista ja jännää seksiturismin tukikohtaa, kuten jostakin Thaimaasta tai Afrikasta. Eli, muuta Arikkaan ja rupea viriiliksi neekeripojaksi säälittäville, valkoisille länsimaalaisille tädeille.
Tai jos ajattelit edes pientä taskurahaa Suomessa ansaita, niin sinun tulisi näyttää vähintääkin joltain Mr. Lotharilta ("miestrippari jolle on hyvinkin kysyntää"), jonka lanteiden keikkuessa nahkahousuissa pullottaa vähintään lapsen käsivarren kokoinen meisseli, on hyvin ulospäinsuuntautunut, itsevarma, jne.
Tuossa muuten yksi Mutta lisää miesprotitoidun ongelmalistaan. Naisprostitoitu voi olla miltein kuinka kulahtanut ja passiivinen, silti aina jostain heruu maksuvalmis asiakas käyttämään niitä tarjoilla olevia palveluja.

Vortac kirjoitti...

Jape - juu, luen aina viestejäsi varsin mielelläni, koska niissä on useimmiten järkeä ja hyvä pointti, sekä ei juuri mitään turhaa ikinä. Olet aika selkeä kirjoittaja, kuten Henrykin. Lisäksi viesteissäsi tärkeimpänä minua kiinnostavana pointtina paistaa selvästi totuuden voima, joten se on aina balsamia haavoille, jotka kaikenmaailman femakkonatsivalheet ovat maailmassa eläessä aiheuttaneet.

Mitä arawniin ja tietämättömyyteen tulee, niin en ole paljon hänen viestejään pitkään aikaan lukenut, mutta sen verran keskusteluanne seurasin, että hän koetti ikäänkuin ilmentää olevansa täysin tietämätön siitä tosiseikasta, että naisen pillu on arvokas ja miehen kikkeli täysin arvoton (siis defaulttina).

Siis että naisille on kysyntää, vaikka nainen olisi jo vähän eltaantunutkin, niin siksi lähes minkälainen nainen tahansa voi ryhtyä huoraksi (meinaan nykyään on jopa MILF-juttuja sun muita, joten mikään ei estä jo vanhempaa ja rupsahtanutta eukkoa ryhtymästä menestyksekkäästi huoraamisbisnekseen), mutta koska miehille ei ole kysyntää vaan miehistä on liikatarjontaa, mies ei kelpaa naisille, jos ei erotu jotenkin tosi suuresti ja positiivisesti massasta.

Eli sanoisin, että Brad Pittillä ja George Clooneyllä voisi olla yhtä paljon kysyntää, jos ryhtyisivät prostituoiduiksi, kuin tavallisella kolmikymppisellä naisella, joka ei ole erityisellä innolla pitänyt huolta itsestään.

Mutta tavan mies ei tosiaan pysty huoraamaan kuin homoille korkeintaan, ja se ei ole verrattavissa naisten tilanteeseen mitenkään. Ja ei homoillekaan kelpaa mikä vaan.. (mutta heteromiehille kelpaa naisena lähes mikä vaan, kunhan nyt ei aivan kassi-alma-tasolla ole, ja joskus jopa senkintasoinen)

En voi siis oikeasti uskoa, että arawn pystyisi olemaan noin totaalisen tiedoton tästä kysyntäerosta, joka tosimaailmassa aktualiteettinä vallitsee.

- Vortac

Jape kirjoitti...

Arawn: "Minä en kyllä mielestäni ole heittäytynyt tietämättömäksi. Kyse on vain ollut siitä, että olen kaivannut perusteluja. Enhän pysty lukemaan ajatuksiasi eli en tiedä, miksi ajattelet, kuten ajattalet, ellet sitä kerro. :)"

Valitettavasti en eilisellä päivänvalolla ehtinyt palata noihin muihin aiempiin kohtiin, kun oli kaikenlaista kissanristiäistä, tai oikeammin rippijuhlaa :)
Nyt alkoi taas työt, joten ihan päivänvalolla en vieläkään pääse pureutumaan noihin käsittelemättä jääneisiin kohtiin viesteissäsi, mutta koitan toki palata niihin vielä myöhemmin (jos tätä threadia enään kukaan lukee ;) )

Tuo yllä oleva lainaus sinun teksistä on sitä varten, että ajattelin kysyä, että mistä ajatuksistani kaipaat lisätietoa ja perustelujakaipaat minulta? Tässä on nyt kaiken alista käsitelty, niin ajattelin selvyyden vuoksi vain kysäistä, niin koitan sitten auttaa, jos voin :)

Jorma kirjoitti...

"Sisäministeriö painottaa kriminaalipolitiikassaan erityisesti naisiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan vähentämistä."

Niinpä niin, suurin osa väkivallan uhreista Suomessa on miehiä, mutta se ei kiinnosta viranomaisia lainkaan. Päinvastoin, pahoinpitelyt aiotaan osin (ympärileikkaukset) jopa laillistaa. Että sellaista "tasa-arvoa".

Jorma kirjoitti...

"En pidä toki moraalisesti oikeana Lauran toimia, mutta mielestäni on myös tavallaan epäreilua, että nainen joutuu moisen valinnan tekemään."

Ei se ole epäreilua. Joko olet parisuhteessa uskollinen tai sitten vietät villiä ja vapaata sinkkuelämää, rahasta tai ilmaiseksi. Kaikkea ei voi saada.

jorma kirjoitti...

"että yhä useampi nainen joutui tuon valinnan tekemään ja käytännössä maksaisi miesten avustamisesta parisuhdekelpoisuudellaan"

Vapaaehtoinen valinta, josta naiselle vielä maksetaan. Ei syytä valitukseen.

"sillä harva mies haluaisi puolisokseen edes entistä prostituoitua."

Ja mistäs sen tietäisi? Useimmilla on jo seksielämää ennen parisuhdetta tai avioliittoa. Harvaa kiinnostaa yksityiskohdat kumppaninsa menneisyydestä. Ei se ole sen kummempaa, kuin lukuisten yhden yön suhteiden viettäminen ilman korvausta.

Eli ongelmaa ei nyt vain löydy.

jorma kirjoitti...

"Äärimmäisellä pakolla ymmärrän itse tilanteen, jossa naisen on pakko myydä itseään henkensä pitimiksi ihan vain saadakseen edes jotain syötävää"

Jaa, sitten suurin osa maailman ihmisistä on pakkotöissä ja hyväksikäytettyjä. Manna ei sada taivaasta, vaan leivän eteen on urakoitava otsa hiessä. Tällä argumentilla ei sääliä kerää. Suomessa on sosiaaliturva ja mm. siivousalalla työvoimapulaa. Mutta seksipalveluja myymällä tienaa tietysti enemmän ja ehkäpä helpommin.

jorma kirjoitti...

"Edellisen kohdalla varmaan enemmistö ei olekaan uhreja vaan ovat valinneet alansa - aivan erityisesti suomalaiset alalle ryhtyneet."

Siispä millekään kriminalisoinneille ei Suomessa ole perusteita, eikä tarvetta.

Vortac kirjoitti...

Jorma: totta, ja leipäjonokin on olemassa, ja sieltä saa myös elintarvikkeita. Aikanaan mullakin on silloin tällöin ollut tilanteita, joissa rahaa ei ole ollut kuin ehkä 11 senttiä, ja sillä olis pitäny monta päivää pärjätä.. sanomattakin on selvää, että oli käytävä leipäjonossa. Tuli silloin kyllä mieleen, että jospa olisin nainen, eipä olis rahahuolia. Olis niin helppo vaan maata sängyllä aina muutama minuutti kerrallaan kun joku kiimainen nörtti puhkuu siinä päällä hetken ja sysää tukun kahisevaa käteen.. Eikä mun tarvis olla edes erityisen hyvän näköinen.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac: "Mitä arawniin ja tietämättömyyteen tulee, niin en ole paljon hänen viestejään pitkään aikaan lukenut, mutta sen verran keskusteluanne seurasin, että hän koetti ikäänkuin ilmentää olevansa täysin tietämätön siitä tosiseikasta, että naisen pillu on arvokas ja miehen kikkeli täysin arvoton (siis defaulttina)."

Voit sieltä näkökulmasta tulkita minua, kuten haluat, mutta ÄLÄ yritä tunkea sanoja suuhun väittämällä, mitä minä koetan tai en koeta tehdä.

Jape: "Tuo yllä oleva lainaus sinun teksistä on sitä varten, että ajattelin kysyä, että mistä ajatuksistani kaipaat lisätietoa ja perustelujakaipaat minulta? Tässä on nyt kaiken alista käsitelty, niin ajattelin selvyyden vuoksi vain kysäistä, niin koitan sitten auttaa, jos voin :)"

No, ei ehkä juuri nyt mitään. Tarkoitin vain, että se "miksi heteromies ei käytännössä voisi alkaa huoraksi" -kysymys oli juuri sellainen "kertoisitko, miksi olet sitä mieltä kysymys". Saatan ihan hyvin kysellä tällaisia ihmisiltä silloinkin, jos ja kun olen samaa mieltä heidän kanssaan. Kyse on vain siitä, että tahdon kuulla, miksi he ajattelevat niin - vaikka olisin samaa mieltä, se ei takaa, että olisin samaa mieltä samasta syystä.

Jorma: "Ei se ole epäreilua. Joko olet parisuhteessa uskollinen tai sitten vietät villiä ja vapaata sinkkuelämää, rahasta tai ilmaiseksi. Kaikkea ei voi saada."

Selitin siinä tarkemmin, mikä kuviossa minusta on epäreilua. Ei siis itse valinta vaan se, jos ja kun sitä vaaditaan/edellytetään naisilta (enkä tarkoita, että Henkan blogissa näin olisi tehty, toim. huom.).

"Ja mistäs sen tietäisi? Useimmilla on jo seksielämää ennen parisuhdetta tai avioliittoa. Harvaa kiinnostaa yksityiskohdat kumppaninsa menneisyydestä. Ei se ole sen kummempaa, kuin lukuisten yhden yön suhteiden viettäminen ilman korvausta. "

Länsimaissa miehet eivät pääsääntöisesti edellytä naiseltaan neitsyyttä, mutta mitä suurempi on ex-kumppanien määrä, sen epähaluttavampana nainen keskimäärin koetaan. Itse ainakin uskoisin näin. Ja prostituoiduilla on melko ymmärrettävästi melkoinen ex-panojen määrä noin yleensä.

"Jaa, sitten suurin osa maailman ihmisistä on pakkotöissä ja hyväksikäytettyjä. Manna ei sada taivaasta, vaan leivän eteen on urakoitava otsa hiessä. Tällä argumentilla ei sääliä kerää. Suomessa on sosiaaliturva ja mm. siivousalalla työvoimapulaa. Mutta seksipalveluja myymällä tienaa tietysti enemmän ja ehkäpä helpommin."

Mielestäni kyse ei ole aivan samasta asiasta. Pakottavat olosuhteet ovat niitä, joissa naisella ei ole varaa valita edes siivoustyötä seksityön sijaan vaan AINOA keino selvitä hengissä on huoraaminen. Minusta tämä ei ole verrattavissa siihen, että joutuu tekemään jotain työtä elantonsa eteen.

Jorma kirjoitti...

"Ei siis itse valinta vaan se, jos ja kun sitä vaaditaan/edellytetään naisilta"

Enpä usko, että kukaan vaatii naisia ryhtymään seksipalvelujen myyjiksi. Heillä on vain oltava siihen oikeus, jos haluavat. Seksuaalinen itsemääräämisoikeus ei voi toteutua, jos tämä mahdollisuus kiellettäisiin. Parisuhteessa useimmat vaativat kumppaniltaan, jos vakavasta seurustelusta on kysymys, jossain vaiheessa uskollisuutta, jolloin tietysti muiden kanssa seksin harjoittaminen on poissuljettu vaihtoehto (ellei halua eroa), tapahtuipa se rahasta tai ei.

"mutta mitä suurempi on ex-kumppanien määrä, sen epähaluttavampana nainen keskimäärin koetaan."

Voi olla, että haluttavuutta vähentää se, jos nainen on yleisesti tunnettu "jakorasia", mutta mistäpä sen voisi aina tietää? Useimmat varmaan ymmärtävät, että puolisolla on aiempaakin seksielämää, ainakin yleensä, eivätkä ole edes hirveän kiinnostuneita tietämään siitä sen enempää. Se mikä on ollutta, on mennyttä, olennaisempaa on luottamus tänään tässä ja nyt. Kyse onkin enemmän siitä, vaikuttaako potentiaalinen kumppani luottamuksen arvoiselle vai huikentelijalle, ei niinkään hänen aiempien seksikumppaniensa tarkasta määrästä.

"Ja prostituoiduilla on melko ymmärrettävästi melkoinen ex-panojen määrä noin yleensä."

Varmaan, mutta minusta se ei ole yhtään sen kummempi asia, kuin se, että olisi ollut lukuisia suhteita täysin ilmaiseksi. Don't ask, don't tell-politiikka on joskus hyvä asia parisuhteessakin.

"Pakottavat olosuhteet ovat niitä, joissa naisella ei ole varaa valita edes siivoustyötä seksityön sijaan vaan AINOA keino selvitä hengissä on huoraaminen."

No, tällaista ei sitten käytännössä Suomessa ole. Täällä kun voi selvitä hengissä muutoinkin, seksipalvelujen myynti ei ole ainoa tarjolla oleva vaihtoehto elannon tienaamiseen. Prostituoiduksi pakottaminenhan on toki laitonta ja rangaistavaa joka tapauksessa.

Jape kirjoitti...

Vortac: "Mitä arawniin ja tietämättömyyteen tulee, niin en ole paljon hänen viestejään pitkään aikaan lukenut, mutta sen verran keskusteluanne seurasin, että hän koetti ikäänkuin ilmentää olevansa täysin tietämätön siitä tosiseikasta, että naisen pillu on arvokas ja miehen kikkeli täysin arvoton (siis defaulttina)."

Minä uskon, että esim. Arawn tietää kyllä hyvin istuvansa ns. pankkinsa päällä, mutta hän ei ehkä tietoisesti halua tätä "tietämystään" tuoda esiin. :)
Jos hän toisi sen selkeästi esiin, niin samalla hän tulisi tunnustaneeksi naisen värkin markkinaarvon ja sen miksi naisprostituutiolla on kysyntää ja heteromiesprostituutiolla ei.

Anonyymi kirjoitti...

Jape: "Jos hän toisi sen selkeästi esiin, niin samalla hän tulisi tunnustaneeksi naisen värkin markkinaarvon ja sen miksi naisprostituutiolla on kysyntää ja heteromiesprostituutiolla ei."

Muistelisin joskus ihan suoraan myöntäneeni/todenneeni/mitä vain, että munasolu on arvokas ja siittiö ei. Osin tästä seuraa se, että "pimppa on arvokas, penis ei niinkään".

Silti en jaksa usko, etteikö heteromiesprostituutiolle olisi MITÄÄN kysyntää. Ero on vain lähinnä siinä, että naiset eivät välttämättä halua maksaa pelkästään seksistä - he maksavat romantiikasta. Tätähän se naisten seksiturismi juuri on ja usko pois, siellä ulkomailla niille heteromiehille, jotka tarjoavat naisille seksiä, pikarakkautta ja romantiikkaa, on suuri kysyntä.

tikka kirjoitti...

pelkistäen nykyinen seksimarkkinatilanne johtuu siitä että miehet haluavat, naiset eivät. toisin sanoen homo- ja heteromiehet aiheuttavat halullaan sen suuren kysynnän, johon toiset homomiehet ja heteronaiset nitten vastaavat oman halunsa mukaan. hetero- tai lesbonaiset eivät vastaa juurikaan kysynnästä. johan se on tutkittu, että vähiten seksiä harrastetaan lesbosuhteissa (nainen ja nainen), eniten homosuhteissa (MIES ja MIES). heteromiehet siis kiertävät pillua kuin kissa kuumaa puuroa, syytellen naisia ja liian pientä tarjontaa. itsehän he sen kysynnän aiheuttavat biologisilla haluillaan, silti eivät hyväksy "osasyyllisyyttään" tilanteeseen.

tikka kirjoitti...

gigoloilla ja pelimiehillä on se etu puolellaan että he tajuavat tarjota naisille seksistä vastinetta, esim romantiikkaa. tavallinen suomalaismies ei ole niin kehittynyt että tajuaisi moista. yksinkertaisina ihmisinä heillä on käsitys, että seksiä vaihdetaan seksiin - tai ainoana poikkeuksena rahaan.

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jape kirjoitti...

Vortac: "Jape - juu, luen aina viestejäsi varsin mielelläni, koska niissä on useimmiten järkeä ja hyvä pointti, sekä ei juuri mitään turhaa ikinä. Olet aika selkeä kirjoittaja, kuten Henrykin. Lisäksi viesteissäsi tärkeimpänä minua kiinnostavana pointtina paistaa selvästi totuuden voima, joten se on aina balsamia haavoille, jotka kaikenmaailman femakkonatsivalheet ovat maailmassa eläessä aiheuttaneet."

No juu, olisihan tässä kaikenlaista mielenkiintoista raportoitavaa eri osa-alueilta, hyviä pohdintoja ja keskusteluita niistä varmaankin saisi aikaiseksi, mutta olisi ehkä väärin kuormittaa tätä Henryn blogia noilla jutuilla. Pitäisi ehkä perustaa oma blogi tätä varten :)

En tuosta selkeydestäni nyt niin tiedä, välillä menee sanat sekaisin ja senat sakaisin...

Anonyymi kirjoitti...

tikka kirjoitti:
"itsehän he sen kysynnän aiheuttavat biologisilla haluillaan, silti eivät hyväksy "osasyyllisyyttään" tilanteeseen."

Kyllä naisillakin on nämä
halut, ne nyt vaan ovat pikkuisen näkymättömissä. Naisen seksuaalisuudelle ei ole myöskään sosiaalista tilausta, toisin kuin miehen, suorittajan täytyy
haluta.

Kokemukseni osoittaa, että vastakkaisten sosiaalisten intressien myötä kultturissamme naisten ja miesten välille ei ole kehkeytynyt ns. hengenyhteyttä, mikä usein saa miehistä naisten silmissä masturboivia kummajaisia. Oma lukunsa sekin, että naisista kasvatetaan siveämpiä kautta maan ja vittua opetetaan pitämään pyhänä elimenä siinä missä kikkeli on vain edestä roikkuva, arvoton
lihanpala muiden joukossa.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Miksi helvetissä "Laura" tekee tällaista... Jos itse saisin tietää naiseni tekevän näin niin potkisin siltä luultavasti pillun paskaksi, jottei enää voisi harrastaa ikinä yhdyntää paitsi kakkosella ja naama vielä siihen kuntoon ettei kukaan kehtaa panna hanta kuin pussi päässä.

Sen vielä ymmärrän jos pettää "normaalisti", mutta huorata itseään on asia, joka menee liian pitkälle.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon ylläolevaan vielä sen verran, että ammuin vähä yli nyt tässä, mutta nyt otan rauhallisemmin. "Sain vedettyä tupakin :)"

En nyt oikeasti varmaan pieksisi sitä naista, vaan vielä pahempaa...
Meinaan julkinen noyryytys esim.
kuva, jonka alapuolella sopiva teksti nettiin ja julkisille paikoille, joissa käy paljon ihmisiä.

Olisi varmaan myös kiva kertoa tytön suvulle että mitä hän puuhailee vapaa-ajallaan.

Vai oliko tämä kommentti huonompi kun ylläoleva?