keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

Linkkejä

Ykkösen aamutv:ssä äänessä Tomi Timperi ja lääkäri Vesa Nurmenniemi (alkaa 13 min. kohdalta)

Suomen naisilla seksiongelma - lue tutkijan 10 teesiä!

Eikö suomalainen nainen enää halua seksiä?

Ikäero ei ole este rakkaudelle. Moni nainen on löytänyt elämänkumppanin vanhemmasta miehestä.

Who are you calling a metrosexual? Is it time to return to when 'men were men'?

Lisää liksaa tivi-naiselle!

Väestöliitto: Pojat kaipaavat aikuisen tukea ja läsnäoloa

Naiset erimielisiä tasa-arvosta työssä.

Miehillä kovat paineet perhe-elämästä

31 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Pari lainausta tutkimusuutisesta:

"... naisten ja miehet halut ovat kaukana toisistaan, yhdyntämäärät vähenevät ja itsetyydytys korvaa puuttuvan rakastelun myös parisuhteessa elävillä...

... avio- ja avoliitossa elävät miehet haluaisivat seksiä 2-3 kertaa enemmän kuin saavat. Myös naiset toivovat seksiä nykyistä enemmän, mutta miesten ja naisten toiveiden välillä on silti suuri ero, eikä se ole vuosikymmenten aikana lähentynyt."

"- Naiset ovat portinvartijoita, Kontula toteaa. "

Jos lähipiirissä on nainen, joka on miehen haluttomuuden takia puutteessa, kyse on tilastollisesti harvinaisesta tapauksesta. Vastaava mies on standardi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Ykkösen aamutv:ssä ollut Tomi Timperin ja Vesa Nurmenniemen haastattelu oli kyllä totisesti erittäin asiallinen ja ilahduttavaa sekä virkistävää katseltavaa/kuunneltavaa.

Pisteet haastateltaville sekä haastattelijalle (tällä kertaa haastattelijana asiallinen henkilö joka pystyi käsittämään että miesten pahoinvoinnin ja epäkohtien hoitaminen ei ole pois naisilta tai hyökkäys heitä vastaan).

Kiitos tuosta linkkivinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Seksikeikoilla opintobudjetti balanssiin?

Vortac kirjoitti...

Löysin melkoisen helmen, tiivistyksen siitä mitä feminismi on ja miten se toimii jne. englanniksi, tuolta 'Equal but different'-blogista.

"Feminism now exists solely for the purpose of keeping itself alive....feeding the beast. As there's no real reason for feminism to exist, it must continue to create an environment where it can justify it's existence. Hence falsified rape and DV statistics, hence the unfair villification of men. Without such lies, the parasite would die."

Halusin jakaa tämän täällä, koska täällä asia varmasti ymmärretään. (paitsi femakkojen ja useimpien naisten toimesta)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Voivatko naiset olla 'metroseksuaaleja', muuten?

Entäs 'transvestiitteja'?

Näin eräässä isossa kauppakeskuksessa paitoja, joissa luki 'Anything boys can do, girls can do better', eikä ketään näyttänyt ihmetyttävän. Jos sukupuolet olisivat käänteiset, niin veikkaan että paidat olisi revitty ja siitä olisi nostettu älytön älämölö ja melkoinen kohu lehdistössä.

Sigh. Turhaahan tätä on koettaa rautalangastakaan vääntää, eivät pinttyneet ja kiskoilleen jumittuneet train of thoughtit koskaan muuksi muutu.

Ja muunlaiset mielet tietävät tämän kaiken jo liiankin hyvin. Mutta jostain KellyMac ja Kimkin ovat nämä asiat saaneet tietoonsa, niin ehkäpä on olemassa jokin välimuoto noiden kahden välillä, joka voisi vastaanottaa totuuden, jos tarpeeksi moni jaksaa yrittää pitää totuuden lippua vaan yllä tarpeeksi kauan. Hinta alkaa vaan olla liian suuri.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ylen ohjelman haastattelussa mainittiin Miesklinikka. Ylläri ylläri, parisuhdevinkkejä miehille antaa tietenkin nainen ja vielä naisnäkökulmasta.

Karkandula kirjoitti...

Itse koen naisten ongelmallisen suhtautumisen seksuaaliseen antautumiseen ja kiihottumiseen asenneongelmana.

Nuoret naiset ovat oppineet lehdistä ja ennen kaikkea omalta äidiltään, että seksuaalisuuden ensimmäinen merkitys on valta. Pidättyvyys, hyveellisyys, vallan avain? Vanha seksuaalimoralismi on nyt sekoittunut naistenlehtien eteeriseen eroottisuuteen, jossa latauksen tärkein jännite on etäisyys ja välinpitämättömyys.

Ihannenainen haluaa vain olla haluttu.

Ja niin tämä irtipäästävä antautuminen ja se suuri orgasmi assosioituu monelle naiselle vallasta luopumiseen. Surullista. Kun vieressä makaa tyydytetty mies, moni nainen kokee, että miehen halu on haihtunut ja nainen ei voi kokea silloin itseään tärkeäksi. Kuinka enää voi "kokea" olevansa "vallassa", jos osoittaa miehelle myös tyydyttyvänsä itse seksuaalisesti - eikä tarvitse osoittaa tyytymättömyyden motivoimia vaatimuksia?

Äiti-tytär-kulttuurissa on myös outoja jännitteitä.
Hyvinkin varhain äiti voi viestiä tytölleen että tytön kiinnostus poikia kohtaan on äitiä loukkaavaa, tuhmaa, ilkeää, tyhmää, vaarallista, (äitiä) uhkaavaa - kiellettyä. Jotkut naiset saavat tästä kasvatuksesta yliseksuaalisen kierteen elämälleen mutta useimmat taas äärimmäisen neutraalin ja kontrollifriikin neuroosin seksuaalisuudesta.

Monen äidin tärkein perintö tyttärelle on ollut ylpeä tyytymättömyys aviomieheensa, tyttären isään.

Anonyymi kirjoitti...

Oulun poliisi epäilee, että 17-vuotias tyttö puukotti samanikäistä poikaa keittiöveitsellä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä oppilasasuntolan parvekkeella Kempeleessä.

Epäilty ja uhri asuvat oppilasasuntolassa, mutta eivät samassa soluasunnossa. Poliisi tutkii välikohtausta törkeänä pahoinpitelynä. Korhosen mukaan tapauksella oli silminnäkijöitä.

- Tutkintanimike saattaa muuttua, kunhan saamme kasaan kokonaiskuvan.

Tyttö vapautettiin poliisin huostasta kuulustelujen jälkeen, eikä häntä vaadita vangittavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, naisten puukottaessa miestä tai leikellessä heidän sukupuolielimiään heidän nukkuessa on kyse vain lievästä pahoinpitelystä ja he pääsevät useimmiten joko leivillä rangaistuksilla tai ilman rangaistusta ollenkaan...

Anonyymi kirjoitti...

Want to live a little longer? Get a second wife. New research suggests that men from polygamous cultures outlive those from monogamous ones.

Aaro kirjoitti...

"On merkillepantavaa, että sekä miesten että naisten kokonaisarvio oman sukupuolielämänsä tyydyttävyydestä oli vuonna 2007 kehnompi kuin missään aiemmassa mittauksessa. Suomalaiset olivat siis jo 1971 tyytyväisempiä sukupuolielämäänsä kuin vuonna 2007", Kontula kirjoittaa."

Miten hyvin näitä täysin eri aikoina annettuja vastauksia voidaan verrata keskenään? Maailma on niin kovasti muuttunut. Johtuuko se "tyytymättömyys" sitten ylisuurista odotuksista vai mistä?

"Tulos on ristiriidassa sen mediajulkisuuden kanssa, jossa kuvataan myrskyisää ja sykähdyttävää seksiä ja ollaan huolissaan elämän liiallisesta seksualisoitumisesta", Kontula kirjoittaa."

Median yliseksualisoitumista tuskin kukaan voi kiistää. Media voi sitten luoda vääriä mielikuvia siitä myrskyisästä ja sykähdyttävästä seksistä? MIksei parisuhteen seksi voisi välillä olla ihan sellaista arkista paineiden poistoa? Joskus voi piristeeksi pitää niitä kynttiläillallisia tai jotain.

Vortac kirjoitti...

Noniin, pistäkää silmät ja korvat kiinni jos olette herkempää sorttia, nyt on taas tilityksen aika. Siis ns. 'henkilökohtainen rant'. En ehkä saisi käyttää tätä blogia sellaiseen, mutta koska tämä liittyy laajempaan aiheeseen, ja asiasta olisi mukava kuulla tietäviä näkökantoja, laitan sen silti tänne. Pyydän jo etukäteen anteeksi mahdollisesti aiheuttamiani henkisiä tai fyysisiä vahinkoja, joista toki en ota mitään vastuuta. Eli lukija on nyt oman onnensa nojassa, omalla vastuulla, vaikka olisikin nainen.

Ihmeellinen juttu, miten jo lähes kaikissa 80-luvun 'perhesarjoissa' ujutetaan feministisiä asenteita ja helkkarin vääristynyttä arvomaailmaa päin näköä. Se tehdään yleensä ovelasti, ja 'huumorin' avulla, mutta tietyt asiat otetaan ikäänkuin itsestäänselvyyksinä, niinkuin eräskin 'sexual harrassment'-jakso.

Katselin typerää vanhaa 80-luvun sarjaa nimeltä "Golden Girls", suomennettu vielä höpelömmin "tyttökullat"..

Siinä se nuorin niistä, olisko 'blanche', menee jonnekin opiskelemaan. No, sitten tulee tämä Henryn esille ottama aihe, elikä opettaja tarjoaa kurssin helppoa läpäisyä jos blanche tarjoaa piirakkaansa. Siis seksiä. Mieleeni toki tulee, että jeps, jopa noinkin vanhoilla ja kurtun näköisillä akoilla on helpompaa kuin miehillä, koska miesten pitää vain pakertaa ja opiskella, mutta naisilla on aina tuo ylimääräinen mahdollisuus reitensä avulla kiivetä huipulle.

Mutta kuinka ollakaan, sarjassa asetelma naisten etuoikeisuudesta ja opettajan reiluudesta naisia kohtaan (ja epäreiluudesta miehiä kohtaan) käännetäänkin jostain HELKKARIN syystä ja oudolla feministilogiikalla "seksuaaliseksi häirinnäksi" (sexual harassment tms.)..

Mietin suu hämmästyksestä ja inhosta auki että mitenköhän hitossa ne sen perustelee! No, eiväthän tietenkään mitenkään, kaikki vain kauhistuneena kuuntelivat kun blanche-parkaa oli seksuaalisesti häiritty tarjoamalla (tätä sanaa sarjassa blanche itsekin käyttää selittäessään sitä rehtorille, jonka miehenä ajattelin viimeistään korjaavan blanchen ja niiden muiden kälätätien omituisen virheen, mutta kun mies kauhistui siinä missä muutkin, lopetin jakson katsomisen siihen) hänelle - voi kauhistus sentään - YLIMÄÄRÄINEN keino selvittää kurssi.

Eli jos ei halua opiskella, voi hoitaa asian makaamalla pari minsaa jalat levällään. Helpompaa tapaa selvittää kurssi en voi edes kuvitella!

Sillävälin miehillä on tasan yksi vaihtoehto - opiskella lujasti töitä tehden. Jos se ei onnistu tai kiinnosta, miehillä ei ole muita vaihtoehtoja, ja se on siinä.

Kuinka hitossa se on muka NAISEN seksuaalista häirintää, kun tehdään MIEHILLE epäreiluutta tarjoamalla naisille 200% vaihtoehtoja miesten vaihtoehtoihin verrattuna?

Tätä ei muistaakseni Henrykään aikoinaan ymmärtänyt, ja täytyy sanoa, että mun näkökantani mukaan ei sitä kyllä voi kukaan järkevä, looginen ja asioita ymmärtävä ihminen (joka siis ei ole feminismin aivopesemä) ymmärtää.

Enkä tule sitä varmaan koskaan ymmärtämäänkään, mutta olisi kiva kuulla muiden aatoksia aiheesta, kenties jos joku voisi kertoa, mikä siitä tekee harassmenttia, että ei pakota ketään mihinkään, mutta ihan rauhallisesti ja maltilliseen äänensävyyn tarjoaa ylimääräisen mahdollisuuden.

Kiitosta, helpottaa kummasti kun saa purkaa turhautumistaan tällä tavalla.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Nuoret naiset ovat oppineet lehdistä ja ennen kaikkea omalta äidiltään, että seksuaalisuuden ensimmäinen merkitys on valta.

Juu, tuota samaista omituista ohjelmaa katsoessani, tuli mieleen sekin, että miten naiset aina ajattelevat, että miehillekään seksillä ei ole itseisarvoa, vaan että seksi on miehillekin joku ihmeellinen vallan väline. Tämä lienee taas pelkkää puhdasta pirullista projisointia pillunkantotelineiden puolelta, mutta on se silti outoa, miten naiset suorastaan kieltäytyvät näkemästä, että SEKSI ITSE on se pohjimmainen ja perimmäinen tavoite, jonka vuoksi miehet tekevät lähes mitä hyvänsä.

Varmaan kolmatta tai neljättä kertaa quottaan täällä nyt Frasieria, mutta se on kertakaikkiaan niin hyvin sanottu, ettei sitä koskaan saa kuulla liikaa:

"How can men use sex to get what we want? Sex IS what we want!"

Nainen, sensijaan, vaikuttaisi oppivan jo nuorena sen, että seksi ei ole pelkästään juuri mitään (vaikka olisikin ihan hauskaa), vaan se on aina TIE johonkin.

Jos seksi ei ole tie mihinkään, nainen pettyy. Silloin nainen ei ole tyytyväinen seksiin.

Miehille asia on päinvastoin - kaikki on vain tietä seksiin. Kun mies pääsee seksiin, hän ei kaipaa muuta kuin lisää seksiä (kun kaikki muut perusasiat ovat kunnossa tietty).

Hiukan kärjistettynä tietenkin.. tokihan miehillä on muitakin mielenkiinnon kohteita, mutta usein yhteiskunta on järjestänyt asiat niin, että koko miehen elämä on pelkkää peliä seksin saamiseksi; ammatti, ura, harrastukset (jalkapallo yms.), kaikki tähtää alfauros-statuksen saamiseen, sekä sen osoittamiseen, että pystyy suojelemaan naista ja niin edelleen, jotta mies lopulta saa sitä paljon himoittua seksiä.

Naiset taas pihtaavat seksiä juuri tämän seksuaalisen valtansa vuoksi. Seksi on valtaa, ja naisilla on kaikki seksuaalinen valta tässä maailmassa. Siksi seksi ei koskaan ole miehille mitään valtaa, vaan pelkästään nautinto, jota miehet tavoittelevat kuolemaansa asti. Nainen sensijaan näkee seksiin liittyvän miljardia "tärkeämpiä" asioita kuten vaikka mahdollisuuden elää ylellistä elämää panematta (pun intended) rikkaa ristiin, tai mahdollisuuden shoppailla ostoskeskuksissa kunnes nääntyvät. "Shop 'til I drop", niinkuin sanotaan.

"Married with Children"-televisiosarja muuten on yllättävän tarkka noissa todellisuutta kuvaavissa ilmiöissä - surullista vain, että se, mikä tuohon aikaan oli niin parodista ja kärjistettyä, että laiska kotirouva oli hauska vitsien lähde, on nykyään kylmää todellisuutta, eikä siksi enää paljon naurata. Kun sitä nykyään katsoo, ja katsoo sekä kuuntelee kaikkea mitä Peg tekee, mitä hän on, mitkä ovat hänen asenteensa, sekä tietenkin mitä hän puhuu - kauhistus syntyy siitä oivalluksesta ja ymmärryksestä, että moinen on nykyään kivenkovaa todellisuutta, jossa liian moni mies joutuu elämään päivästä päivään.

Jos minä olisin Al bundy, olisin kyllä potkassu Pegin hemmettiin ajat sitte ja sanonu että pidä noi penskat, ei ne mua kiinnosta - ja eläisin sitten rauhassa omaa elämääni (sikäli kuin noin rumaa kotkaa olisin koskaan akakseni ottanu, saati lisääntynyt, olkoonkin että olisin putkauttanut Kellyn näköisen lapsen, hehe).

Sekin tuossa sarjassa muuten on mielenkiintoista, että siinä Kelly ja Bud solvaavat toisiaan hyvin Henryn kirjan ja Markkina-arvoteorian mukaisesti; Bud vihjaa koko ajan Kellyn makaavan useiden miesten kanssa ilman tarpeeksi suurta korvausta, ja Kelly vihjaa koko ajan Budin olevan homo tai yksinäinen, kurja runkkari, kykenemätön saamaan ketään naisia millään muotoa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

MIksei parisuhteen seksi voisi välillä olla ihan sellaista arkista paineiden poistoa?

Koska

1) Se olisi liian loogista naisen ymmärrettäväksi
2) Aivan liian pragmaattista naisen arvostamaksi
3) Se olisi liian epäromanttista naisen hyväksymäksi
4) Naisella on kaikki seksuaalinen valta, joten nainen päättää, ja nainehan haluaa koko viikonlopun kestävän esileikin ja viikon kestävän sonnipanon siihen päälle
5) Tuohan olisi kylmää ja mekaanista, eivätkä ihmiset ole mekaanisia koneita, vaan eläviä olentoja, joten siirrymme kohtaan 3)

Jne..

Oikeasti olen itse sitä mieltä, että -kaikenlaista- seksiä tarvitaan, niinkuin joku joskus tokaisi. Tarvitaan nopeita pikapanoja, tarvitaan pitkiä ja helliä esileikkirakastelusessioita, tarvitaan panoja keittiössä tai muuten vain hivenen 'erikoisemmissa' paikoissa, tarvitaan armotonta rynkytystä jossa hiki lentää ja armoa ei anneta eikä pyydetä ja karjunta ja huuto on sen mukaista, tarvitaan oraaliseksiä ja erilaisia hellyydenosoituksia ja sensellasta..

Siis KAIKENLAISTA seksiä tarvitaan parisuhteessa mielestäni. Ei pelkkää paineiden poistoa tai pelkkiä kynttiläillallinen-romanssi-rakastelusessioita,
jotka kestävät tunteja.. vaan kaikenmoista.

Siispä myös tuo arkinen paineen poisto on hyvin tarpeellinen seksin muoto, vaikka nopeana aamupanona tai iltapanona juuri ennen nukkumaanmenoa tms. Tai miksipä ei vaikka lounastunnilla tms.

Ei sen aina tarvitse olla tajuntaa laajentavan ja taivaitaräjäyttävän mega-eeppistä ja korvat soimaan mahtavalla jyrinällään saavaa euforis-esoteeris-eteeristä energiasekoitus-sieluyhtymis-romanssirakastelua vailla mitään rajoja..

Mutta sellaistakin tarvitaan.

- Vortac

induktio kirjoitti...

Löysin sattumalta artikkelin, joka osoittaa, että myös Israelin Hebrew Universityssä osataan sosiologinen tutkimus postmodernin feministisistä lähtökohdista:

The abstract of the paper, authored by doctoral candidate Nitzan, could not find instances of rapes of Palestinian women by the IDF it sought to find, so it was decided that the paper show that “the lack of organized military rape is an alternate way of realizing [particular] political goals.” It continues, “In the Israeli-Palestinian conflict, it can be seen that the lack of military rape merely strengthens the ethnic boundaries and clarifies the inter-ethnic differences - just as organized military rape would have done.”

Ergo, Nitzan could not find any cases of rape by IDF soldiers of Palestinian women even though Palestinian media constantly accuses Israeli soldiers of this. Apparently distraught over such findings, Nitzan had to twist her thesis to attribute the lack of such rapes to a governmental program instilling in IDF soldiers that the Arab women are sub-human or inferior. There you go, those nasty Jews committing atrocities against the Arabs even when they don’t commit atrocities.


Ehkä tämä on vähän off topicia, mutta tutkimuksen nerokas johtopäätös vetää kyllä aika sanattomaksi.

basil kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
basil kirjoitti...

Karkandula, ihan mielenkiintoisia ajatuksia sulla. Itse näin äkkiseltään näkisin tilanteen hieman eri tavalla.

sanot...
Itse koen naisten ongelmallisen suhtautumisen seksuaaliseen antautumiseen ja kiihottumiseen asenneongelmana.

Nuoret naiset ovat oppineet lehdistä ja ennen kaikkea omalta äidiltään, että seksuaalisuuden ensimmäinen merkitys on valta. Pidättyvyys, hyveellisyys, vallan avain? Vanha seksuaalimoralismi on nyt sekoittunut naistenlehtien eteeriseen eroottisuuteen, jossa latauksen tärkein jännite on etäisyys ja välinpitämättömyys.


Itse harvakseltaan aikaa tappaakseni naistenlehtiä lukevana ja muutakin mediaa kohtuullisen paljon seuraavana sanoisin, että kodista ja medialta mahdollisesti omaksutut vaikutteet ovat päinvastaisia, mutta seuraukset kuvailemasi kaltaisia. Kaikkialta tulee sanomaa, että pitäisi uskaltaa (?!) heittäytyä autonomiseen nautintoon, ottaa itselleen, olla kerrankin rivo ja itsekäs naaras, kun siihen kerrankin on tiesminkävallankumouksen ja tasa-arvotyön takia mahdollisuus. Joka paikassa seksikäs, haluttava ja no strings attached seksiä haluava nainen on upea ja moderni, myös miesten mielestä. Ei kuitenkaan ehkä kumppanimielessä, mutta sitähän ei kukaan ääneen sano.
Vanhemmat, niin äidit ja isät ovat lähinnä huolestuneita siitä, että tytär hankkiutuu pahaan seuraan ja satuttaa itsensä, hankkiutuu raskaaksi tai saa taudin. En kutsuisi tätä miksikään nunnakouluksi, vaan ihan terveeksi huolenpidoksi, joka kyllä turhan usein on vanhemmilta aivan kadoksissa.

Tyttö/nainen siispä kokee, että hänen pitäisi jatkuvasti olla haluttava ja halukas, hän on näin kuvainnollisesti jatkuvasti "kiihottuneessa" tilassa, stressaantunut ja suorituspaineista kärsivä, vaikkakin useimmiten alitajuisesti. Hölmömmällekin selvää, että tuollainen on omiaan tekemään tepposia ihmiselle.
...asenneongelmaksi kutsuttavaa kuitenkaan? .

Oma kysymyksensä sitten, miksei tyttö/nainen halua olla kovasti opiskeleva, hyvälle alalle suuntautua, taloudellisesti itsekseen hyvin toimeentuleva, kunnian, maineen ja mammonan himoinen.. sille ei vain ole tilausta, koskaan ollutkaan?

Ja niin tämä irtipäästävä antautuminen ja se suuri orgasmi assosioituu monelle naiselle vallasta luopumiseen

Tai ihan yksinkertaisesti kaikista arjen murheista ja työstressistä irtautumista. Tiedettävästi naiset kärsivät enemmän mm. työstressistä ja masennuksesta, sekä jäävät herkemmin sairaslomille.
Onkohan jollakulla vaikeuksia yhdistää yllä mainittu mm. teknisten, ja muiden miehisiksi miellettyjen alojen naisistumiseen, naisten (yleisesti naisten työtehtävien haastavuuden sekä työmäärän kasvuun) sitten juurikin 70-luvun, ja tajuta mitä ajan takaa?

Seksi on naiselle valtaa kyllä, mutta kun nainen päättää seksiä antaa, hän sen tekee vapaasta tahdostaan, haluten myös luopua "vallasta", antautua, vastaanottaa.. Tai näin minä romantikkohupsu rakastavaiset tahdon itselleni mieltää.

Jotkut löpinäistäsi kyllä tuovat mieleeni jonkun arvon herra Freudin poikkeuksellisen vilkkaalla mielikuvituksellaan ja libidollaan. Ei ollut kohteliaisuus.

pena kirjoitti...

Kaikkialta tulee sanomaa, että pitäisi uskaltaa (?!) heittäytyä autonomiseen nautintoon, ottaa itselleen, olla kerrankin rivo ja itsekäs naaras, kun siihen kerrankin on tiesminkävallankumouksen ja tasa-arvotyön takia mahdollisuus.

eli yrittää saavuttaa valta parisuhteessa ja seksissä. missasit koko karkandulan kirjoituksen pointin.

basil kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
j kirjoitti...

Vortac sanoi...
"Näin eräässä isossa kauppakeskuksessa paitoja, joissa luki 'Anything boys can do, girls can do better' "


Kerro Vortac, missä kauppakeskuksessa näit tällaisen paidan. Löytyisiköhän niitä vielä?

Anonyymi kirjoitti...

Pena,

minä meinasin, että median viesti naisille on lähinnä tuommoinen hedonismipitoinen. Nainen tyydyttämässä omia tarpeitaan, myöskin seksuaalisia. Ei mikään valtaan liittyvä.

Koska mm. löyhästä seksuaalimoraalista, sitoutumattomuudesta ja itsekkyydestä jne yritetään aivan väkipakolla tehtailla trendiä, on sillä miltein väistämättömät vaikutuksensa. Naiset saavat, haluavat ja osaavatkin käyttää seksuaalista valtaansa juuri niin paljon ja pirullisesti kuin vain viitsivät.

Mulla on tunne ettei tämäkään valota jo itsellenikin valvotun yön jälkeisen pöpperön sumentamaa pointtia..

pena kirjoitti...

minä meinasin, että median viesti naisille on lähinnä tuommoinen hedonismipitoinen. Nainen tyydyttämässä omia tarpeitaan, myöskin seksuaalisia. Ei mikään valtaan liittyvä.

ymmärsin hyvin mitä meinasit. mutta ymmärrät vallan käsitteen väärin. autonomisuus, tasa-arvo parisuhteessa yms. on juuri sitä valtaa mistä karkandula puhui.

selittämäsi naisten hedonismi on feminismin yleinen viesti siitä mikä median viesti on. ei feminismin pointteja tarvitse erikseen toistaa, kyllä ne tiedetään muutenkin. karkadulan tärkeä pointti oli että tuo feminismin yleinen käsitys on väärä.

kannattaa mennä nukkumaan jos väsyttää!

Henry kirjoitti...

Eräs syyhän voi olla se, että naisille opetetaan, että seksiä pitää harrastaa vain silloin kuin itseä huvittaa. Silloin huvittamaton toisen iloksi harrastettu seksi jää pois.

Yleisenä syynä tulee mieleen androgyynisyyden lisääntyminen. Kun naiset ovat kuin miehet ja miehet kuin naiset, se ei yleensä himoja lisää.

Risto kirjoitti...

Eikös se ole toisaalta ihan tervettä, että sekstaile vain silloin kuin huvittaa.

Ainakin itseäni ei ole joskus oikein huvittanut, vaikka rouva olisi ollut sillä tuulella. Ja jos ruvetaan hommiin niin, ettei jompi kumpi ole oikein mukana, jää yleensä sellainen fiilis, että koko touhu on todellakin yliarvostettua.

Taitaa olla niin, että seksistä on tullut samanlaista suorittamista kuin kaikesta muustakin, mikä tappaa spontaanisuuden. Lisäksi kaikenlaiset vaatimukset ja odotukset ovat paisuneet kuin pullataikina. Innostu siinä sitten, olit kumpaa sukupuolta tahansa.

Vortac kirjoitti...

Eräs syyhän voi olla se, että naisille opetetaan, että seksiä pitää harrastaa vain silloin kuin itseä huvittaa. Silloin huvittamaton toisen iloksi harrastettu seksi jää pois.

Näin on - naisille yleensäkin opetetaan, että miehen puolesta tai miehen hyväksi tai miehen palvelukseksi ei saa tehdä mitään, koska olet sen arvoinen, että miehen pitää tehdä kaikki sinun puolestasi..

Nainen, joka passaa miestään, on feminismille pahanlainen petturi, joka pitää joko lannistaa tai jonka ego pitää paisuttaa niin suureksi, ettei nainen sen jälkeen kykene enää miehen inhimilliseen kohteluun.

Rakkaussuhteessahan molemmat osapuolet tekevät tosilleen palveluksia ja nauttivat moisesta suuresti. Oli sitten kyse seksistä silloin kuin ei välttämättä kauheasti huvittaisi, tai siivoamisesta, tai kaljapullon tuomisesta tai mistä hyvänsä vastaavasta, vaikka selän raapimisesta. Nykynaisillehan opetetaan, että mies ei ole edes selänraaputuksen arvoinen, paitsi ehkä jos hänellä on miljardeja pankkitilillään - tai hän on muuten vain toisten naisten silmissä erittäin haluttua tavaraa.

no, Henryn kirja selittää hyvin nämä itsestäänselvyydet, eipä niitä kai tässä tarvitse toistaa.

Naisten 'malli' on vain hyvin itsekäs, hedonistinen ja hyvin vähän toisia huomioonottava tai herkkä, hellä ja rakastava. Nainen opetetaan vaatimaan asioita itselle, haalimaan asioita itselle, metsästämään miehiä, miellyttämään ja hemmottelemaan ainoastaan omaa itseä, ja sitten ihmetellään kun naiset ovat onnettomia, kun kukaan mies ei heistä oikeasti tykkää.

Jos naisilla vain olisi kyky loogiseen ajatteluun.. loppuisi kaikki kotkotukset siihen paikkaan ja feminismi kuolisi nopeammin kuin päivässä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Miksi muuten naiset käyttävät täällä miesten nimiä? Ai niin, se on se vanha ja väsynyt taktiikka, joka ei ole koskaan ennenkään toiminut..

- Vortac

jorma kirjoitti...

"jää yleensä sellainen fiilis, että koko touhu on todellakin yliarvostettua."

Sehän on. Mutta tärkeää. Turha sitä on jostain syömisestäkään hössöttää ihan hirveästi, mutta olisi tosi ikävää, jos ei saisi syödäkseen.

Joskus voi olla niin, että vaikka itse ei olisikaan kauhean innostunut, niin leikkiin lähtee mukaan, koska toinen on siitä juuri silloin kiinnostunut. Mutta tämä innostus voi olla parhaimmillaan tarttuavaa, jolloin sitä sitten lopulta kiinnostuu itsekin.

Ihan täyttä pakkopullaa se ei kuitenkaan saisi olla, se on selvä.

Risto kirjoitti...

"Ihan täyttä pakkopullaa se ei kuitenkaan saisi olla, se on selvä.
"

Jes!

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi muuten naiset käyttävät täällä miesten nimiä? Ai niin, se on se vanha ja väsynyt taktiikka, joka ei ole koskaan ennenkään toiminut..
"

Huolestunut Aaron, Basilin, Penan, Henryn vai Riston sukupuoli-identiteetistä.

Vortac on muistaakseni jonkinlainen lentosuunnistusradiomajakka ajalta ennen satelliittinavigointia. Onko se miehen vai naisen nimi?

basil kirjoitti...

Vortac, senkin seksistinen sika, leimailet naiseksi pelkän satunnaisen akkojenlehtien pläräyksen takia!

;D

Vortac kirjoitti...

Vortac, senkin seksistinen sika

Kiitos! Tuntuu hyvältä vastaanottaa kehujakin välillä.

- Vortac