sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Terveydellisiä hyötyjä

Joka kolmas lastenkirurgi kieltäisi rituaaliympärileikkaukset:
Vastanneista lastenkirurgeista 82 prosenttia ei pitänyt poikien rituaalista ympärileikkausta ilman pojan suostumista yhtään sen hyväksyttävämpänä kuin tyttöjen sukuelintein silpomista, joka on jo lailla kielletty.

Erikoislääkärit Hannele Steinbock ja Deiv Weintraub hämmästelevät Lääkärilehdessä suomalaislääkäreiden ennakkoluuloisuutta ja haluttomuutta luottaa ympärileikkausten hyötyjä koskevaan tutkimustietoon.
Poikien ympärileikkauksella elinikäisiä terveydellisiä hyötyjä (v. 2001)
Poikalasten ympärileikkauksen vertaaminen afrikkalaiseen kulttuuriin juurtuneen tyttölasten sukupuolielinten silpomiseen on vertailuna groteski ja osoittaa täydellistä tietämättömyyttä näiden toimenpiteiden eroista - ellei kyse ole tahallisesta provokaatiosta. Täysin tuomittava eikä minkään uskonnon määräyksiin sisältyvä tyttölasten sukupuolielinten silpominen merkitsee sen kohteeksi joutuvalle pysyvää fyysistä haittaa loppuelämäksi. Poikien ympärileikkauksella sen sijaan - erityisesti kun se suoritetaan juutalaisen uskonnon määräysten mukaisesti - on todettu olevan elinikäisiä terveydellisiä hyötyjä.

Gideon Bolotowsky, Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja
Hannele Steinbock, kirurgisten tautien erikoislääkäri
Deiv Weintraub, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

22 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Tässä toinen uutinen aiheesta MTV3:ssa.

Mielenkiintoista kuinka nuo fanaattiset poikien silpomista puolusttelevat juutalaiset ja muut samanhenkiset tahot niin usein haluavat korostaa, että tyttöjen ympärileikkaus on niin paljon pahempi. Tosiasiassa kuitenkin lievimmät tyttöjen ympärileikkausmuodot ovat jopa lievempiä kuin poikien ympärileikkaus - ja osa suunnilleen yhtä laajoja, mutta siitä huolimatta nämä lievimmätkin muodot ovat kiellettyjä. Toki sitten tyttöjen ympärileikkauksen radikaaleimmat muodot ovat enemmät haittaa aiheuttavia, mutta toisaalta on poikien sukupuolielintenkin silpomisesta joissain kulttuureissa vielä radikaalimpia muotoja.

Anonyymi kirjoitti...

Leikkelyn puolustajien kommentit ovat käsittämättömiä. Jos joku haluaa leikkelyttää sukuelimensä, hän voi tehdä sen täysi-ikäisenä. Lapsiin ei kuitenkaan pidä mennä kajoamaan. Luulisi sen ymmärtävän erikoislääkärikin.

-Teme-

Anonyymi kirjoitti...

Homo: Ne miesten radikaalimmat ymparileikkaukset ovat hyvin, hyvin vahaisessa kaytossa, jos enaa juuri lainkaan nykyaan. Mutta sinansa olet kylla oikeassa, lievimmat tyttojen ymparileikkaukset vertautuvat poikien vastaaviin eika olisi mitenkaan tasa-arvoista kieltaa edellisia, jos jalkimmaiset sallitaan.

Ja vaite, etteivatko tyttojen ymparileikkaukset kuuluisi "minkaan uskonnon maarayksiin", on jokseenkin paikkansa pitamaton. Maarayksia on muitakin kuin ne, jotka on kirjattu Koraaniin tai Raamattuun.

kävelevä dildo kirjoitti...

Aiheesta myös HS -uutinen ja keskustelu:
Lastenkirurgit: Ympärileikkaus ei edistä pojan terveyttä

Aiheen ulkopuolelta: Huippututkija lyttää Tarja Halosen
"Riesin mukaan presidentti Halonen on profiloitunut lähinnä ei-politiikalla.
- Hän vastustaa kaikkea, nimityksiä ja Natoa. Hän ei ole saanut kaudellaan aikaan mitään positiivista."

Jigari kirjoitti...

Jokaiselle miehelle ympärileikkaus.
Jokaiselle naiselle silikonit.

Tasa-arvo.

Kanki kirjoitti...

Ihminenhän on heti syntyessään rikki, jota täytyy heti ryhtyä tuunaamaan omien uskomusten mukaiseksi. Voi Jeesus...

Anonyymi kirjoitti...

http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2851

Anonyymi kirjoitti...HS,21.7.2002. "Naisia romahduksen partaalla- Jatkuva suorittaminen töissä, kotona, kuntosalilla on käynyt nin rankaksi, että moni nuori nainen selviytyy arjesta vain psyykelääkkeillä.

Nuoret naiset syövät psyykelääkkeitä selvästi enemmän kuin ennen. Masennus- ja mielialalääkkeiden käyttö on neljän vuoden aikana kasvanut huimat 38 prosenttia 15-44 vuotiaiden naisten keskuudessa. Noin 68.200 nuorta naista, seitsemän prosenttia ikäluokasta syö jo jotain psyykelääkettä. (HS 21.7.2002).

-Nuorten naisten masennus ei kuitenkaan johdu vain työelämästä, vaan myös heidän omista odotuksistaan. Koulutuksessa, harrastuksissa ja parinvalinnassa on niin paljon vaihoehtoja, että jos tyytyy ensimmäiseen, tuntee helposti jäävänsä jostain paitsi. Naisten palapelissä on nyt paljon enemmän osia, kuin aikana jolloin työ oli uusi saavutus.

Pitäisi olla kaunis, hoikka, tehokas, trendikäs ja nuorekas. Pitäisi olla ura, mies ja lapsia. Pitäisi ehtiä tehdä taidetta ja kiivetä Himalajalle, luettelee masennuksesta kärsivä Saara 32, joka opiskelee kuvaamataidon opettajaksi.

Masentuneet nuoret naiset eivät välttämättä tajua, että raataminen verenmaku suussa ei enään kerro vahvuudesta.

- Vasta kamppailessaan gradun, masennuksen ja syömishäiriöiden kanssa Maria on tajunnut, että hän olisikin halunnut tehdä jotain käsillään. Nuorempana se ei kuitenkaan kuullostanut tarpeeksi kunnianhimoiselta.

-"Ennen ajattelin, että minustahan ei kotiäitiä tule. Nyt olen alkanut lämmetä ajatukselle että muuttaisin Helsingistä Pohjois-Suomeen ja perustaisin perheen. Ehkä olisin onnellisempi".

Rimaa on vaikea laskea myös siksi, että suoritukset ovat vakuutus tulevaisuuden varalle. Melkein puolet suomalaisiata avioliitoista päättyy eroon, joten joka toinen avioitunut nainen jää jossain vaiheessa omilleen -yksin, tai lasten kanssa."

...

Anonyymi kirjoitti...

Proposed law would stiffen penalties for violence against pregnant women

Vortac kirjoitti...

Tällaisen lukeminen saa minut toivomaan yhä suuremmalla voimalla, että pääsisin pois tältä planeelta mahdollisimman pian, ja etten enää koskaan joutuisi tänne saapumaan missään formaatissa.

- Vortac

eternal testicle kirjoitti...

En tieäd kysytäänkö tätä nykyään juurikaan ja minua varmaan pidettäisiin tyhmänä tai hulluna joissakin piireissä mutta mistä naisille oikein tulee ne suorituspaineet sillä lailla kuten tuossa kirjoituksessa kuvataan? Vai onko ehkä kyse sittenkin marginaali-ilmiöstä?

Mitään biologista syytä ei ole helppoa nähdä. Sitten helposti jää feminismi mutta loppupeleissä on vaikea uskoa että moni nainen kovin syvällisesti miettisi jotakin feminatsien filosofioita. Tuleeko paine sitten naisten naispuolisilta median roolimalleilta?

kävelvä dildo kirjoitti...

Jonkinlainen korrelaatio kuitenkin on siinä, että sen niinsanotun tasa-arvon edistyessä naiset tarvitsevat enemmän psyykelääkkeitä?

No, syy on kaiketi sen mystisen patriarkaatin ...

Anonyymi kirjoitti...

Hurt feelings 'worse than pain', mutta ei hätää, sillä Cleaning 'improves mental health'.

Kun nainen erehtyy luulemaan ei-biologista lasta omakseen, on kyseessä järkyttävä erehdys, vaikkeus lapsi kuolisikaan, sillä onhan lapsen biologinen vanhemmuus niin tärkeää pelkän sosiaalisen vanhemmuuden sijaan. Jos mies taas huijataan luulemaan olevansa lapsen isä, niin mitä se sika kehtaakin protestoida asiasta ja naisen uskottomuudesta. Mieshän on itsekäs, kun muka kehtaa väittää, että biologinen vanhemmuus olisi muka jotenkin tärkeää, sillä ainoastaan sosiaalisella vanhemmuudella on merkitystä.

jorma kirjoitti...

"Leikkelyn puolustajien kommentit ovat käsittämättömiä."

Kyllä. Osoittivat taas täydellisen tietämättömyytensä koko asiasta. Mitään hyötyä poikien uskonnollisista syistä tapahtuvasta ympärileikkauksesta ei ole, potentiaalisia riskejä sitäkin enemmän. Tyttöjen ympärileikkaukset ovat lievimmissä muodoissaan täysin vertailukelpoisia niiden kanssa, ja koska tyttöjen ympärileikkaukset on Suomessa kielletty, on samoin tehtävä myös poikien kohdalla. Kyse on perusihmisoikeuksista ja kansalaisten yhdenvertaisuudesta, eikä sitä millään asiantuntemattomalla satuilulla saa horjuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200808318193838_ul.shtml

Anonyymi kirjoitti...

"Mitään hyötyä poikien uskonnollisista syistä tapahtuvasta ympärileikkauksesta ei ole, "

Ympärileikkaus
on perusteltua silloin jos esinahka on liian kireä, eikä se harjoituksenkaan avulla
tule taakse. Se, että tehdään varotoimena ympärileikkauksia tuhotaan monen miehen mahdollisuudet nauttia esinahan liukumisesta seksin aikana.

Nykyisin käsittääkseni on
olemassa myös jokin esinahan laservenytyssysteemi. Ehkä sitä voisi käyttää herkemmin.


Bmad

jorma kirjoitti...

"Ympärileikkaus
on perusteltua silloin jos esinahka on liian kireä"

Kukaan ei ole vastustanut terveydellisistä syistä tehtäviä ympärileikkauksia. Niitä on turha sotkea uskonnollisten ympärileikkausten tuomitsemiseen täysin hyödyttöminä, mitä ne selvästi ovat.

Vortac kirjoitti...

Miten määritellään 'liian kireä'? Mullakin oli teini-ikään asti niin kireä esari etten saanut sitä ollenkaan lähellekään kokonaan taakse asti ennenkuin sitten kerran nussiessa kiinnikkeet (tämä oli erään alfan käyttämä sana) 'katkesivat' (tai mitä hyvänsä), ja se hieman kirpaisi, mutta sen jälkeen esari on liikkunut suht. vaivattomasti koko matkan.

Olisin kyllä tosi kyrpiintynyt, jos esarini olisi tollasen takia leikattu multa pois! Eli miten siis 'liiallinen kireys' määritellään?

Onneksi en kertonut asiasta kenellekään - en katsonut sen olevan edes mikään ongelma. Eikä se ollutkaan.

- Vortac

Anno Nimus kirjoitti...

Nussiessa? Vortac?

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Kukaan ei ole vastustanut terveydellisistä syistä tehtäviä ympärileikkauksia. Niitä on turha sotkea uskonnollisten ympärileikkausten tuomitsemiseen täysin hyödyttöminä, mitä ne selvästi ovat."

Usein vedotaan hygieniaan,
kun näitä tarpeettomia leikkauksia perustellaan.

Itselläni oli aikoinani pari ongelmaa, ja ehdin käymään asian tiimoilta neljällä eri
lääkärillä.

Kaksi lääkäreistä oli
asiallisia ja antoi ohjeita, yksi kyseli onko minulla vilkas sukupuolielämä ja että haluaisinko ympärileikkauksen?

Yritin tuolloin etsiä
jotain kirjaa, jossa olisi apua tulehduksen hoidossa tai
aluksi-ahtaan-esinahan ongelmissa. Minulle ilmeni, ettei suomalainen lääketiede ole sellaista kirjaa julkaissut. Eikä tiettävästi ole vieläkään, voisi vaikkapa Laasanen julkaista sellaisen kirjan niin saisi toiset pari tonnia
pankkitililleen.

Eli myytti likaisista
esinahoista elää edelleen. Ja voin kauhuksenne kertoa, ehdin olla naisen kanssa sängyssä rikkinäisen pippelin kanssa n. 1000 kertaa.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

It's in reality a nice and useful piece of info. I'm happy
that you just shared this useful info with us. Please stay us informed like this.

Thanks for sharing.

Also visit my site: cpap reviews

Anonyymi kirjoitti...

Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article plus
the rest of the website is very good.

Here is my web site - read on