tiistaina, elokuuta 19, 2008

Vetävin mies

Espoolaisen suurperheen isä taistelee kuudesta lapsesta

Nainen - äänestä miehistä vetävin!
(Miksi kaikki miehet edustavat suunnilleen samaa "tumma ja komea" miestyyppiä?)

Ei kiitos

Myös miehet joutuvat kokemaan väkivaltaa parisuhteessaan

31 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Tutkimuksessa keskitytään useimmiten ilmiöön, joka on suurin sosiaalinen ongelma, eikä naisten tekemä väkivalta sitä mitä ilmeisimmin ole”, Minna Piispa sanoo."

Miten niin ei ole? Asiaahan ei ole tutkittu, joten se yleisyydestä ei voi sanoa mitään. Tilastot eivät kerro koko totuutta, minkä Piispa varmaan ensimmäisenä myöntäisi, kun puhutaan naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Sitä paitsi naisten tekemä väkivalta on mitä ilmeisimmin todella merkittävä sosiaalinen ongelma, sillä jos jopa joka kuudes nuori mies joutuu kumppaninsa pahoinpitelemäksi, on melkoisen omituista vähätellä sitä Piispan tavoin. Mitään todellista estettä tutkia myös naisten väkivaltaisuutta ei ole, kyse on selvästi vain asenneongelmasta.

"Piispa esittää toivomuksen tasapuolisesta keskustelusta:

”Keskustelu naisten tekemästä väkivallasta lipsuu usein väkivallan ääripäähän: kauhistellaan henkirikoksia ja leimataan niiden tekijät jotenkin hulluiksi tai erityisen poikkeaviksi ja pahoiksi. Miesten tekemissä henkirikoksissa ei näin tehdä, vaan puhutaan alkoholisoituneista, syrjäytyneistä miehistä ja olosuhteiden uhreista.” "

Tasapuolisuutta todella tarvitaan, mutta tilanne ei todellakaan ole Piispan valheiden mukainen. Kun nainen syyllistyy väkivaltaisuuteen ja tappaa jonkun, niin ymmärtäjiä ja selittelijöitä löytyy kyllä aina pilvin pimein. Vika ei ole koskaan naisessa itsessään, vaan yhteiskunnassa, kulttuurissa, olosuhteissa tai vaikkapa naisen väkivaltaisuuden uhreissa itsessään.

herkkubanaani kirjoitti...

Miehillähän ei ole mitään oikeuksia lapsiinsa, vaikka äiti olisi juoppo, narkkari tai muuten vaan mielentilatutkimuksessa havaittu hulluksi.

Eihän se tilanne tietystikkään välttämättä ole näin mustavalkoinen, mutta kyllä tuo huoltajuushomma on ihan tilastojenkin valossa törkeä epäkohta.

jorma kirjoitti...

"huoltajuushomma on ihan tilastojenkin valossa törkeä epäkohta."

Näin on, mutta mitään ei vain tehdä tilanteen korjaamiseksi. Korkeintaan syyllistetään ja syytetään syrjittyjä isiä, siinä kaikki. Todellisuudessa tilanteeseen saisi nopeasti parannuksen puuttumalla syrjintään tiukasti. Syrjintään syyllistyneitä viranomaisia olisi rangaistava, tarvittaessa vaikka erotettava lainvastaiseen sukupuolisyrjintään syyllistyneet viranomaiset tehtävistään. Kaikki on kiinni vain tahdosta.

Ripa kirjoitti...

"Oman ongelmansa varusmieskyselyn tulosten tulkintaan tuo se, että vastaajat saivat itse harkita, mikä on väkivaltaa."

No jopas nyt! UTH:ssa ei kuitenkaan esiintynyt samaa ongelmaa?

Jape kirjoitti...

Piispa esittää toivomuksen tasapuolisesta keskustelusta:

”Keskustelu naisten tekemästä väkivallasta lipsuu usein väkivallan ääripäähän: kauhistellaan henkirikoksia ja leimataan niiden tekijät jotenkin hulluiksi tai erityisen poikkeaviksi ja pahoiksi. Miesten tekemissä henkirikoksissa ei näin tehdä, vaan puhutaan alkoholisoituneista, syrjäytyneistä miehistä ja olosuhteiden uhreista.”


Juu, tasapuolisuutta ja oikeaa, faktoihin perustuvaa uutisointia. Feministi Piispa itse antoi lausunnon Naisiin kohdistunut Väkivalta 2005 -"tutkimuksen" julkaisun yhteydessä, mm. niin, että 15000 naista raiskataan Suomessa per vuosi. Itse kyselytutkimuksessa ei edes käytetty sanaa raiskaus. Samoin Piispa mainitsi muitakin fantastisia lukuja joita ei itse tutkimuksesta edes löydy. Että tasapuolisuutta ja rehellisyyttä Piispa !

Tuoreen kyselyn perusteella tapauksia vuosittain 15 000
Lähes joka kymmenes nainen raiskataan elämänsä aikana

Jape kirjoitti...

Tasapuolinen tutkimus tulossa

Miksi naisten tekemän parisuhdeväkivallan yleisyyttä sitten on tutkittu Suomessa niin vähän?

”Yksi syy on varmasti siinä, että tilastojen mukaan pääosa väkivallasta on miesten tekemää ja yleensä vielä toisiin miehiin kohdistuvaa. Tutkimuksessa keskitytään useimmiten ilmiöön, joka on suurin sosiaalinen ongelma, eikä naisten tekemä väkivalta sitä mitä ilmeisimmin ole”, Minna Piispa sanoo.


Mikäli feministi Piispa on millään lailla ko. "tasapuolisessa tutkimuksessa" mukana, niin en tältä istumalta sen tasapuolisuuteen usko.
Parisuhdeväkivaltaa on tutkittu kokonaisuutena vähän tai ei ollenkaan (vain siten on tutkittu, että vain mies on tunnistettu ja tunnustettu tekijäksi), koska tämä palvelee feministien ja naistutkimuksen pyrkimyksiä. Toki tilastot muodostuvat vain yksipuolisiksi, kun kokonaisuutta ei tasapuolisesti ja puolueettomasti tutkita.

Hepsankeikka kirjoitti...

"Nainen - äänestä miehistä vetävin!"

Itse en kyllä ehkä äänestäisi noista ehdokkaista yhtäkään...

Mutta se ei kuitenkaan estä minua arvelemasta sitä mitä muut naiset äänestävät... Tulokset tosin ovat varmasti aikalailla ikäsidonnaisia - naiset kun tietenkin valkkaavat aina kulloistakin vallitsevaa elämäntilannettaan parhaiten palvelevan ihannemiehen...

Veikkaisin esim. että 3-kymppiset naiset äänestävät numeroa 8.

Innolla odotan äänestyksen tuloksia!

Homo kirjoitti...

Aika ristiriitaisilta kuulostaa väitteet siitä, että vuosittain raiskattaisiin 15000 naista - ja, että naisista 10 % raiskattaisiin elämänsä aikana. Jos raiskaukset jakaantuvat suunnilleen satunnaisesti naisten välillä ja naisia syntyy vajaa 30000 vuosittain, niin silloinhan pitäisi noin 50 % naisista tulla raiskatuksi elämänsä aikana.

Tosin voihan olla että ristiriita on näennäinen sen vuoksi, että jotkut naiset ovat todellisia raiskausmagneetteja - ja esimerkiksi elävät yhdessä raiskaajan kanssa - tai sammuvat usein iltaisin alapää paljaana jonnekin epämääräisiin puistoihin.

Anonyymi kirjoitti...

15-vuotiaan tytön surma 16.8.2008, ex-tyttöystävä kirjoittaa:

Peetu on ehkä kiltein ihminen kenet tiedän, se ei halua kenellekkään pahaa.
Se mitä peetu teki, siihen on oltava joku syy, mitä meistä ei kukaan tiedä. mutta tuskin peetu on halunnu että siinä kävi miten kävi. Ja vaikka se tekis mitä, niin tuun aina tukeen sitä,
ja se tulee aina oleen mulle tosi tärkee.

Jorma kirjoitti...

"ex-tyttöystävä kirjoittaa"

Jos tappaja olisi ollut nainen, meillä olisi media täynnä "asiantuntija" naistutkijoita, jotka kertoisivat, kuinka tappaja oli vain viaton uhri, olosuhteiden, patriarkaalisen yhteiskunnan ja tapetun piinaama sielu, jota kaikkien pitäisi ymmärtää ja tukea. Siinä se tasapuolisuuden puute näkyy pahiten.

jorma kirjoitti...

"Mikäli feministi Piispa on millään lailla ko. "tasapuolisessa tutkimuksessa" mukana, niin en tältä istumalta sen tasapuolisuuteen usko."

Miehiävihaava ja sukupuolten välistä tasa-arvoa vastustava Minna Piispa on täysin kyvytön ja haluton minkäänlaiseen tasapuolisuuteen.

"Parisuhdeväkivaltaa on tutkittu kokonaisuutena vähän tai ei ollenkaan (vain siten on tutkittu, että vain mies on tunnistettu ja tunnustettu tekijäksi), koska tämä palvelee feministien ja naistutkimuksen pyrkimyksiä."

Näin juuri. Se on näiden toisten kärsimyksillä rahastavien feministien intressi, ettei totuutta koskaan selvitetä.

jorma kirjoitti...

Tutkimus: Symmetrinen vartalo viehättää eniten

"Tutkijat spekuloivat, että symmetrinen vartalo kertoo paremmista geeneistä tai paremmista olosuhteista sikiöaikana, minkä vuoksi symmetriset ihmiset olisivat vastustuskykyisempiä tauteja tai muuta stressiä vastaan ja siten halutumpia lisääntymiskumppaneita."

Tämä on ihan järkeenkäypää.

Anonyymi kirjoitti...

Henkka hei, mikset laita tänne sitä toistakin miestutkimuslistalle tullutta viestiä profeministeistä ja poikien ympärileikkauksesta?

Vortac kirjoitti...

Ei kenelläkään ole symmetristä vartaloa, varsinkaan jos atomitasolle mennään.

Anyway, Jorma on oikeassa, samoin Jape. Miehiin nyt vain suhtaudutaan eri tavoin kuin naisiin, eikä ketään valtaapitävää vaikuta kiinnostavan tehdä asialle mitään. Eihän tossa muuten mitään pahaa olisi mutta kun mies on aina se, johon suhtaudutaan kuin ruttoon, ja nainen aina se, johon suhtaudutaan kuin suklaajäätelöstä tehtyyn jumalatar-kuningattareen, joka voi puhdistaa maailman kaikesta pahuudesta ja tuoda kaikille onnen.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

'Äänestä vetävin mies'-juttua en ees jaksanu klikata, mutta mietinpähän vain, että mahtaako valokuvissa olla miesten erikokoiset lompakot ja naismenestys-tiedot? (naiset kun eivät valitse miehiä ulkonäön perusteella, kuten miehet valitsevat naisia (silloin kun valitsemaan pääsevät, varsinkin kun kyseessä on panoseura), niin muutoin koko äänestys on täysin arvoton eikä kerro mistään todellisesta mitään.

- Vortac

Mortimer kirjoitti...

Yhdeksi vertailukohdaksi otettiin 18–24-vuotiaille naisille 1990-luvun lopulla tehty kysely. Joka neljäs (28 %) kyselyyn vastannut nainen oli joutunut parisuhteessaan entisen avio- tai avopuolisonsa lyönnin kohteeksi. Nykyisen puolison lyömäksi oli joutunut seitsemän vastaajaa sadasta.

Tämä on kai sellainen etsi 3 virhettä -kappale. Sellainen kuin ennen vanhaan oli sarjakuvien välimateriaalina. Mitä on palkintona?

deep anonym kirjoitti...

Keskustelu väkivallasta alkaa olemaan jo absurdia. Kiitos aihetta rajaavien sosiologien.

Täytyykö Piispoille ja muille aihetta mielivaltaisesti rajaville oikein punakynällä alleviivata, että väkivallan uhri kokee kärsimänsä tuskan henkilökohtaisesti on hän sitten nainen tai mies. Tilastoista on uhrille todella vähän apua.

Kun väkivallan käsitettä venytetään koskemaan kaikki parisuhteen ristiriidat ja sanaharkat ollaankin jo todella kaltevalla pinnalla!

Tutkimusten mukaan yli 70% suomalaisista miehistä ja naisista osaavat ratkaista riitansa fiksusti ilman väkivaltaa.

Henkilökohtaisesti inhottaa kun väkivallalla tehdään politiikkaa.

deep anonym kirjoitti...

Otsikko:
Myös miehet joutuvat kokemaan väkivaltaa parisuhteessaan

Viimeinen lause:

"...Miesten tekemissä henkirikoksissa ei näin tehdä, vaan puhutaan alkoholisoituneista, syrjäytyneistä miehistä ja olosuhteiden uhreista.”

Lukion äidinkielenopettaja sanois, että taisi mennä vähän otsikon vierestä loppukiteytys. Miten siinä näin kävi?

Homo kirjoitti...

TV2:lta tulee juuri tällä hetkellä muuten ohjelma Kiinan treffipalveluista. Hyvin taas markkina-arvokuviot näkyvät. Kuussa 1000 yania ansaitsevalle rautatieläismiehelle sanotaan suoraan palkan kertomisen jälkeen, että eipä taida seuraa löytyä.

Vortac kirjoitti...

Koska ilmapiiri on täällä välillä kireä ja keskustelu äityy välillä liian vakavaksi ja tylsäksi, tässä vitsi pieneksi piristykseksi ja kevennykseksi.

"An executive was in a quandary. He had to get rid of one of his staff. He had narrowed it down to one of two people, Debra or Jack. It would be a hard decision to make, as they were both equally qualified and both did excellent work. He finally decided that in the morning whichever one used the water cooler first would have to go. Debra came in the next morning, hugely hungover after partying all night. She went to the cooler to get some water to take an aspirin and the executive approached her and said: “Debra, I’ve never done this before, but I have to lay you or Jack off.” Debra replied, “Could you jack off, I have a terrible headache.”"

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Kinkulla liian tiukka asu

Anonyymi kirjoitti...

Tarjoaisitko tälle neidolle kallista juomaa?

Anonyymi kirjoitti...

Au naturel

Helena S. kirjoitti...

Onko sinulla jokin henkilökohtainen missio ja mistä syystä? Tunnetko tulleesi kaltoin kohdelluksi miehenä? Minunkin mieheni aina valittaa miesten epätasa-arvoisesta kohtelusta, mutta on joutunut kerta toisensa jälkeen myöntämään, että naisilla menee vielä huonommin.

Välillä tuntuu, että miehet eivät kestä sitä, että menettävät valta-asemansa ja alistavan suhteensa naisiin, vaikka kaiken oikeustajun mukaan nyt olisi naisten vuoro pistää miehet tuhatvuotiseen liekaan. Katsokaapa, millainen asema naisilla (ja lapsilla) on maailmassa yleensä. Ei ole tasa-arvoa vielä tavoitettu läheskään.

Jape kirjoitti...

Helena S.: "Minunkin mieheni aina valittaa miesten epätasa-arvoisesta kohtelusta, mutta on joutunut kerta toisensa jälkeen myöntämään, että naisilla menee vielä huonommin."

Miehesi ei ole ollenkaan väärässä kun katsoo moniaksi asioita tässä "tasa-arvonmallimaassa" Suomessa. Minittakoon vaikkapa vain miehille sukupuolenperuseella pakollinen asevelvollisuus, miesten räikeä syrjintä huoltajuusasioissa, miesten syrjintä ennakoivassa terveydenhuollossa ja se että miehet kuolevat keskimäärin 8 vuotta nuorempana.
Ole hyvä ja kerro Helena S. millä perusteella naisilla Suomessa menee vielä huonommin? Kerro vielä, miten tämä on kenties Suomalaisen miehen vikaa ja aiheuttamaa? Olisi tietenkin mukava syleillä koko maalmaa, mutta kaikkeen emme voi vaikuttaa, emmekä olla syypäitä, joten pysytään nyt vain ihan näissä koto-Suomen ympyröissä.

Helena S.: "Katsokaapa, millainen asema naisilla (ja lapsilla) on maailmassa yleensä. Ei ole tasa-arvoa vielä tavoitettu läheskään."

Miten tämä naisten ja lasten väittämäsi asema maailmalla yleensä liittyy suomaliseen mieheen? Millä lailla suomalainen mies on vastuussa näistä ja miksi?
Minusta ei kannata käsitellä liian laajoja koknaisuuksia, kun ei niitä voi hallita oikeaasti.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Helena S.

Nykypäivän miehet eivät kollektiivisesti ole syyllisiä tai vastullisia kenenkään (sukupuoleen katsomatta), missään tai milloinkaan tekemistä vääryyksistä.

Jos tänäpäivänä jossain maailman kolkassa tapahtuu jotain epätasa-arvoista (meillä Suomessa ovat asiat kyllä suht hyvin), se ei muutu yhtään miksikään syyllistämällä ja/tain mollaamalla yhtäkään suomalaista miestä.

Jorma kirjoitti...

"Minunkin mieheni aina valittaa miesten epätasa-arvoisesta kohtelusta, mutta on joutunut kerta toisensa jälkeen myöntämään, että naisilla menee vielä huonommin."

Ei mene Suomessa, "kiitos" miehiä syrjivän feministipolitiikan.

"miehet eivät kestä sitä, että menettävät valta-asemansa ja alistavan suhteensa naisiin"

Mitä helvettiä? Tasa-arvoisen kohtelun vaatiminenko on sinusta liikaa?

Anonyymi kirjoitti...

Vortac sanoi...
'Äänestä vetävin mies'-juttua en ees jaksanu klikata, mutta mietinpähän vain, että mahtaako valokuvissa olla miesten erikokoiset lompakot ja naismenestys-tiedot? (naiset kun eivät valitse miehiä ulkonäön perusteella, kuten miehet valitsevat naisia (silloin kun valitsemaan pääsevät, varsinkin kun kyseessä on panoseura), niin muutoin koko äänestys on täysin arvoton eikä kerro mistään todellisesta mitään.

- Vortac

Jos ihan rehellisiä ollaan,niin kyllä se ulkonäkö merkitsee myös naisille.Harva mies on niiiin hyvätuloinen,että se ulkonäkö lakkaa täysin merkitsemästä.Toki myös moni muu asia merkitsee,mutta kyllä miellyttävä ulkonäkö merkitsee myös naisille jotain.Ja ihmisillä on taipumus päätyä yhteen sellaisen tyypin kanssa,jonka fyysinen viehättävyys on samalla tasolla kuin itsellä.Elle-lehdessä oli juttukin siitä,miksi parit muistuttavat niin usein toisiaan.(Kasvonpiirteet ym.)Johtuu kuulemma siitä,että sillä halutaan taata hyvien geenien rikkomattomuus.Olen itsekin huomannut,että parit ovat usein keskenään hyvin samannäköisiä.

Realisti

Alfa kirjoitti...

"Mitä helvettiä? Tasa-arvoisen kohtelun vaatiminenko on sinusta liikaa?"

Heh, tuota samaahan naisetkin koko ajan kysyvät miehiltä :D

- Voi luoja mitä pään seinään hakkaamista nää keskustelut aina on!!

jorma kirjoitti...

"Heh, tuota samaahan naisetkin koko ajan kysyvät miehiltä :D"

Eivät feministit, heille tasa-arvo on myrkkyä, sillä he haluavat sortaa miehiä.

Alfa kirjoitti...

"feministit haluavat sortaa miehiä."

Ahaa... No minun käsitykseni feminismistä onkin sitten ollut ihan väärä... Kiitos oikaisusta Jorma!