perjantaina, syyskuuta 05, 2008

Hermojen kiristystä perjantaiksi

Yle Areena: Mun heimo FEMINISTIT
Monet ovat sitä mieltä, että Suomi jos mikä on tasa-arvoinen maa: onhan täällä naispresidentti ja jo sata vuotta sitten täällä valittiin maailman ensimmäiset naiskansanedustajat. Useita naisia vaivaavat kuitenkin yhä esimerkiksi palkkaerot ja sukupuolihäirintä, puhumattakaan parisuhdeväkivaltatilastoista. Näitä asioita haluavat tuoda esiin feministit, jotka sinnikkäästi pyrkivät provosoinninkin uhalla herättämään keskustelua naisten oikeuksista ja tasa-arvosta. Feminismiäkin on kuitenkin moneen lähtöön, ja omia näkökulmiaan siitä kertovat naistutkimuksen opiskelijat Laura, Veera, Maija ja Outi. Mitä feminismi oikeastaan tarkoittaa?

11 kommenttia:

suolihuuhtelu kirjoitti...

Feminismissä ärsyttää tuo saatanan utopistinen ajattelu jonka mukaan sukupuolihäirintä ja parisuhdeväkivalta on mahdollista poistaa kokonaan universumista. Toisaalta, tämähän mahdollistaa sen että feministeiltä ei koskaan lopu työt kesken.

Anonyymi kirjoitti...

Feminismi on termi, joka
voidaan määritellä ihan vapaasti ja tunnepitoisesti. Jossain vaiheessa maailmaa
on tarvittu kaunis ajatus vapauttaa naiset
miesten käskyvallasta, ja siksi radikaaliakin oppia, joka korostaa naisen oikeuksia ja valtaa päättää mitä tekevät. Naisilla on nyt äänioikeus ja paljon muitakin oikeuksia, mutta melko yleisesti sukupuolten kanssakäyminen on täynnä epäluuloa, suorituspaineita ja vihaa.

Sitä on feminismi. Oikeuksia naisille, että pääsevät eroon miehistä.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Niin kauan, kun nainen saa mieheltä vapaaehtoisia irtopisteitä,niin ei voi feminismin tasa-arvo tapahtu.

Naisten pitää myös osata kieltäytyä niin sanotuista irtopisteistä, mitä mies voi tarjota.


Rusinat pullasta tasa-arvo, ei ole tasa-arvoa vaan illuusio.


T: pekka

Vortac kirjoitti...

Mitä feminismi tarkoittaa? Annetaanpa feministien ittensä kertoa:

"Men use the night to erase us...The annihilation of a woman's personality, individuality, will, character, is prerequisite to male sexuality, and so the night is the sacred time of male sexual celebration, because it is dark and in the dark it is easier not to see: not to see who she is. Male sexuality, drunk on its intrinsic contempt for all life, but especially for women's lives, can run wild, hunt down random victims, use the dark for cover, find in the dark solace, sanctuary, cover."

Tuossa on feminismin ydin - syvä miesviha ja miesten mustamaalaaminen. Sitä feminismi tarkoittaa - ja sitä ydintä feminismi sitten käyttää manipuloidakseen naisille vallan vailla vastuuta, oikeudet vailla velvollisuuksia ja ilmaiset etuisuudet vailla kielteisiä puolia. There's no free lunch - EXCEPT if you are a woman in a feminized world.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Miltä feministi näyttää?

http://s194.photobucket.com/albums/z294/jokey10007/?action=view&current=Theirs2.jpg

Siitäpä ihailuaherättävää kuvamatskua kotiin viemisiksi.

Hedelmistään puu tunnetaan, ja huono puu ei voi tuottaa hyviä hedelmiä jne..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

KysymyS: Olisivatko nuo naiset feministejä, jos heillä olisi 20-vuotiaat, huikaisevan kauniit, seksikkäät ja hyvännäköiset kehot käytössään?

Tämä kysymys on vilpitön (niinkuin tosin kysymykseni muutenkin yleensäkin).

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tässä vielä yksi minua viksumman määritelmä feminismistä pähkinänkuoressa:

"Feminism was created that was & still is 100% pure fraud. All it amounts to is that women were jealous of all the recognition men received for their accomplishments, which they too wanted, but without all the work."

Tohon mulla ei oo enää juurikaan lisättävää.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tässä muuten aika selkeästi ja yksinkertaisesti kuvin ja pienin tekstein havainnollistetaan koko feminismin kuvio:

http://theproblemwithwomentoday-reality2008.blogspot.com/

Kannattaa ehdottomasti katsoa. Itse näen tuon ilmaisevan ajatuksiani niin ytimekkäästi ja kauniisti, että lähes kyynel herahtaa silmäkulmaan. Niin, saavatko ihmiset itkeä?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuolla äsken mainitsemallani sivulla muuten mainitaan jopa tuo parisuhdemarkkinaepäsuhta (onpa sanamonsteri), jossa esim. 4 naista on kiinnostunut yhdestä miehestä, mutta yksi mies on usein kiinnostunut neljästäkin naisesta.. Siellä puhutaan alphoista jne - eli käytännössä MATin ydin käydään läpi havainnollisesti myös.

Tuo sivu on oikeastaan mainio peruspakki aloittelijalle, joka koettaa pullikoida totuutta vastaan niinkuin niin moni pyryharakka täällä on tehnyt ennenkuin on ollut pakotettu joko vaikenemaan, raivostumaan tai katoamaan. Tai nöyrästi ymmärtämään totuus ja siten myös se seikka, että hän on ollut väärässä, ja siten ollut pakotettu ajattelemaan..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Okei, tiedän, että tämä on liikaa, mutta tämä on vain vielä pakko pasteta, koska se kuvaa niin hyvin sitäkin, mitä täällä blogissa tapahtuu ja on tapahtunut jo pitkän aikaa. Tämä kuvastaa sen paremmin kuin mikään selitys, jonka olen lukenut.

"There is no where in any forum, under any circumstances ever, 365 days a year, 24/7 that women will ever intelligently and openly debate the most important issues in our lives; gender roles, relationships, and family. They simply turn into 12-year olds when you try to discuss any of this."

Ah.

Nyt voin levätä rauhassa. Sorry liika pasteilu ja kiitos, Henry, että saan riehua täällä joskus (-8

- Vortac

jorma kirjoitti...

"Mitä feminismi oikeastaan tarkoittaa?"

Sukupuolten välisen tasa-arvon vastustamista, naisten suosimista sukupuolen perusteella ja miesten syrjimistä sukupuolen perusteella, sekä miesvihaa. Sitä se feminismi käytännössä tänä päivänä on, ja tämän todistavat feministien puheet, teot ja tekemättäjättämiset.