perjantaina, syyskuuta 26, 2008

Mitä tarkoittaa sana "vastentahtoinen"?

Pojatkin pakotetaan seksiin

Naispomo iskee päätään lasikattoon

How can we cure sexism? Limit the supply of women

Sargaaminen on pelimiehen tunnari

Kuinka miljonääri metsästetään
Oppitunti miehistä ja seksistä

Venäläiset miehet haluavat naiselta enimmäkseen seksiä, valistaa Varra. -Jos mies on tyytyväinen seksiin, niin se on jo yli puolet voitosta. Mutta vain puolet, sillä taipuisi nainen miten loistaviin akrobaattisiin asentoihin tahansa, eikä tiedä miten miehen aivot toimivat, on tulos laihako.- Sinun täytyy näyttää, että sinulla on itsekunnioitusta, että olet harvinaislaatuinen jalokivi, valistaa Varra, joka on koulutukseltaan psykologi. -Muutoin mies kyllästyy ja menee juomaan vodkaa.

Kaikki irti miehistä!

-Feminismi, me olemme nähneet sen, sanoo Julia Varra. -Kommunismin aikana naiset työskentelivät tehtaissa ja heille jäi usein myös kaikki kotityöt. Venäläinen yhteiskunta on hyvin patriarkaalinen, sen muuttamiseen menisi satoja vuosia. Parasta on, että otamme miehistä irti nyt kaiken, minkä saamme, Varra toteaa. Kursseilla opetetaan miten se onnistuu.

”Tähdätkää korkealle! Miksi tyytyisitte Ladaan, kun voi saada mersun?”, kysyy Rakovski. ”Haluan että mieheni huolehtii minusta”, pohtii kurssilainen Maria Markova. ”Kyllä, totta kai hänen tulee olla rikas”, Markova sanoo, ihmetellen itsestäänselvää kysymystä.

29 kommenttia:

Jape kirjoitti...

"Pojatkin pakotetaan seksiin"

Kysymys on marginaalisesta ilmiöstä, eikä aiheuta pojille haittaa, mikäli naisilta asiasta kysytään.

Vai mitä Arawn?

Arawn kirjoitti...

Jape: Minä en voi vastata muiden naisten puolestani, vain omani.

Jape kirjoitti...

Arawn: "Minä en voi vastata muiden naisten puolestani, vain omani."

OK - tuo on ihan järkevää ja järkeen käypää.

Mitä siis vastaat omasta puolestasi?

jorma kirjoitti...

"There are currently 30.3 million women in Britain, and 28.9 million men. Even this tiny ratio tilt is enough to alter society radically — basically, any man who is heterosexual, can tell the difference between “up” and “down” and who isn’t a murderer can have his pick of the ladies."

Niin varmaan.

Seksin harrastaminen voi muuten olla vastentahtoista, vaikka siihen ei kukaan pakottaisikaan.

jorma kirjoitti...

"Naisten urakehityksen esteenä on jotain, jota on vaikea määritellä."

Mihin tämä väite jostain "lasikatosta" sitten oikein edes perustuu? Onko niin, että selitystä ei saa hakea naisista itsestään (ihan motivaatiota ja omia valintoja myöten), vaan tässäkin pitää nähdä jokinlainen pahaan patriarkaaliseen systeemiin sisäänrakennettu sorto?

Arawn kirjoitti...

Jape: Pitäisin ilmiötä ehkä jossain määrin marginaalisena - siis siinä mielessä, että se kuitenkin on harvinainen. Niin taas en ajattele, etteikö siitä olisi pojille haittaa. Seksuaalisesta hyväksikäytöstä on aina haittaa uhrille, oli tämä mies tai nainen.

Paavo kirjoitti...

Yleisempää on miehillä vastentahtoinen vapaudenriisto. Seksin jälkeen haluaisi kotiin nukkumaan, mutta nainen uhkaa jättämisellä tai muin keinoin painostaa miehen jäämään vangiksi asuntoon yöksi ja pitkälle aamuun.

yleistä on myös painostaminen hellimiseen, köllimiseen tai esileikkiin. Vastentahtoinen esileikki on valitettavan yleistä.

raiskauksen puolelle saatetaan useasti mennä miehen siemensyöksyn jälkeen kun nainen saattaa pyrkiä jatkamaan seksiä vaikka mies sanoo jo ei. Voidaan painostaa tai joka viedä miehen käsi sukuelimille. Käytöstä joka menisi seksuaalisen hyväksikäytön piiriin missä tahansa muussa kontekstissa. Mutta koska kyse on miehistä niin poliisi suhtautuu pilkallisesti ilmoituksiin siemensyöksyn jälkeisestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Homo kirjoitti...

Kuinkakohan harvinaista tosiasiassa on se, että nainen/tyttö hyväksikäyttää miestä/poikaa esimerkiksi harrastamalla seksiä tämän kanssa, vaikka poika/mies on humalassa? Eikä taida olla kovin harvinaista edes parisuhteissa, ettei miestä nyt ihan joka kerta niin hirveästi kiinnostaisikaan seksi - ainakaan siinä muodossa kuin nainen kaiken maailman pitkine esileikkeineen ja orgasmin jälkeisine läheisyyksineen haluaa.

Henry kirjoitti...

Tuo on muuten hyvä uusi käsite: vastentahtoinen esi- ja jälkileikki. Saako vastentahtoisen miehen pakottaa esi- tai jälkileikkiin nalkuttamisen, jättämisen tai pihtamisen uhalla?

Jigari kirjoitti...

Onneks on olemassa pelimiesoppaita yms. Näin miehet saavat keinoja, joilla huomata ja torjua naisen taloudellinen yms. hyväksikäyttö.

Vaikka naiset haluavatkin alistaa miehiä parisuhteessa, niin siihen ei pidä suostua. ITSEKUNNIOITUSTA.

Jigari kirjoitti...

Ja naisen puute aiheuttaa miehille väkivaltaista käytöstä. Kiinassa on paljon väkivaltaisuuksia naisenpuutteen takia. Itsemurhaiskut ovat joidenkin teorioiden mielestä myös naisenpuutteesta johtuvia.

Eiköhän ole sittenkin parempi jos naisia ja miehiä on yhtä paljon maailmassa. Voi olla jopa parempi, jos naisia on enemmän.

vestigia kirjoitti...

Timesin artikkeli on typerin mitä olen pitkään aikaan nähnyt, ja niin täynnä virheitä etten edes tiedä mistä aloittaisi.

Joka tapauksessa, naisten saatavuuttahan on jo rajoitettu moniavioisissa yhteiskunnissa. Naispula on ollut kova, kun menestyjämiehet ovat omineet kaikki neidot haaremeihinsa. Jostain syystä siitä ei kuitenkaan ole seurannut tasa-arvoista onnelaa...

Henry kirjoitti...

Timesin artikkelissa on kuitenkin hoksattu kysynnän ja tarjonnan mekanismi. Sama vaikutushan saadaan laillistamalla moniavioisuus. Kirjoittajalla on tosin harhainen käsitys todellisesta kysynnän ja tarjonnan tilanteesta.

Anonyymi kirjoitti...

Teinitytöt pakottivat ryöstöuhrinsa alastonkuviin Vantaalla

Anonyymi kirjoitti...

School Bans Boy From Wearing Makeup

Anonyymi kirjoitti...

Mistä nuori mies saa nykyään miehen mallin?

jorma kirjoitti...

Sika piti naista panttivankina Australiassa

"Hyväntahtoisuus karannutta sikaa kohtaan oli koitua australialaisen Caroline Hayesin kohtaloksi."

suolihuuhtelu kirjoitti...

paavo, et voi olla tosissasi.

Nomen Nescio kirjoitti...

Täsä päivä femakkona kokeilua. Eli periaatteessahan voisi yhdistää nuo poikien vastentahtoiset seksijutut johonkin pottiin. Eli luvusta saisi suuren. Sitten lasketaan nuo kaikki luvut yhteen: luvuksi esim. 50.000. Sitten pitää valita taktinen kieli. Esimerkiksi seuraavanlainen:

Tukinaisen Nomen Nescio on huolissaan nuoriin naisiin kohdistuvista seksuaalisista häirinnästä, raiskauksista ja väkivallasta. Tukinaisen luvuista selviää että noin 50.000 nuorta kokee häirintää, ja erityisesti lapsiin ja naisiin kohdistuva häirintä on huolestuttavaa. Naisiin, tyttöihin ja lapsiin kohdistuva väkivalta on Nomen Nescion mielestä hyvin huolestuttavaa, ja resurssit olisi ohjattava tämän toiminnan ehkäisemiseksi. Miesten ja poikien seksualisoitunut sukupuolinen väkivalta on hyvin vakava asia. Nomen Nescio vaatii myös viranomaisia ja päättäjiä sanoutumaan irti, naisiin, lapsiin, tyttöihin ja eläimiin kohdistuvasta väkivallasta. Joku raja.

Paavo kirjoitti...

suolihuuhtelu: ei, kyllä olen tosissani. Olen jo valittanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen siitä, kuinka poliisi ei ota vakavasti lukuisia rikosilmoituksiani siemensyöksyn jälkeisestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä nykyistä kumppaniani vastaan.

tikka kirjoitti...

taas se nähtiin ettei naisten hyväntahtoisuus sikoja kohtaan kannata.

Anonyymi kirjoitti...

Neb. dad who left 9 kids says he was overwhelmed

Vortac kirjoitti...

Taas se nähtiin, että sikoja kohtaan naisilla riittää hyväntahtoisuutta vaikka millä mitalla, mutta hyviä ATM:iä kohtaan ei.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Näköjään vaalien alla Brax innostuu ajamaan edes hieman väkivaltarikosten uhriksi joutuvien miestenkin asemaa:

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.)pelkää, että tästä vuodesta tulee vielä pahempi väkivaltarikollisuuden huippuvuosi kuin mitä vuosi 2004 oli. Oikeusministeriön tilastot kertovat, että alkuvuonna väkivaltarikollisuus lisääntyi peräti 40 prosenttia viimevuotisesta.

Erityisesti Kotkan seutu on Braxin mukaan rikostilastojen murheenkryyni. Hän pahoitteli, että kaupungissa on aivan liikaa perinteistä väkivaltaa, jossa nuoret miehet tappavat toisiaan.

Homo kirjoitti...

To improve your marriage -- be quiet

TH kirjoitti...

Polygamy left its mark on the human genome

Throughout human history, relatively few men seem to have had a greater input into the gene pool than the rest, suggests a study of variations in DNA.

Tens of thousands of years of polygamy has left a mark on our genomes that is a signature that small numbers of males must have mated with lots of females.

---

His team's analysis reflects all of human history, and modern monogamy has not even left a blip in our genomes. "I don't know how long monogamy has been with us," Hammer says. "It seems it hasn't been around long, evolutionarily."

Vortac kirjoitti...

Hän pahoitteli, että kaupungissa on aivan liikaa perinteistä väkivaltaa, jossa nuoret miehet tappavat toisiaan.

Mistäköhän tämä sitten voisi johtua? Tappavatko nuoret miehet toisiaan huvikseen? Ovatko naiset täysin ulkopuolisia tahoja nuorten miesten elämässä - tahoja, jotka eivät tee mitään pahaa heille ja jotka eivät vaikuta heihin mitenkään? Entäs naisia ihannoivat ja miehiä rankalla kädellä kaikilla elämänalueille syrjivä yhteiskunta, jossa mies ei saa edes KERTOA, että häntä syrjitään?

Näihin kysymyksiin olisi mukava saada jokaiselta maapallon asukkaalta rehellinen - siis REHELLINEN - vastaus. Niin utopistinen ajatus kuin se onkin.. jos edes osa ihmisistä pohtisi näitä kysymyksiä hiukkasen aikaa rehellisesti, sekin olisi edistystä.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"Hän pahoitteli, että kaupungissa on aivan liikaa perinteistä väkivaltaa, jossa nuoret miehet tappavat toisiaan."

Liikaa? Tarkoittaako tämä pahoittelu nyt sitä, että olisi olemassa jokin hyväksyttävä määrä väkivaltaa? Mikä tästä tekee "perinteistä"? Eikai se sen perinteisempää ole, kuin mikään muukaan väkivalta? Muutenkin hyvin omituinen lausunto.

Vortac kirjoitti...

Liikaa? Tarkoittaako tämä pahoittelu nyt sitä, että olisi olemassa jokin hyväksyttävä määrä väkivaltaa? Mikä tästä tekee "perinteistä"? Eikai se sen perinteisempää ole, kuin mikään muukaan väkivalta? Muutenkin hyvin omituinen lausunto.

No esimerkiksi Kung-Fuhan on vanha perinne kiinassa, joten kungfu-kiertopotkulla rällästäminen on perinteisempää kuin vaikka reikäraudan käyttö.

Toisaalta voidaan ajatella, että koska kung-fu on länsimaissa verrattaen tuore ilmiö, juuri kömpelösti puukolla silpominen olisi perinteisempää. Mene ja tiedä.

- Vortac