perjantaina, syyskuuta 26, 2008

Tasa-arvo

Tasa-arvo?

Miehiä naisten asialla
Tasa-arvo/feminismi keskusteluun liittyen minun oli ihan pakko liittyä Facebookissa ryhmään nimeltä “Miehen 84% on naisen 120%”. Ryhmä esittää, että työelämässä naisen euro on jotain 80-92 sentin väliltä näkökulmasta riippuen, mutta julkisissa tulonsiirroissa miehillä menee huomattavasti huonommin. Nimittäin miehet sijoittavat rahaa vanhuus- ja perhe-eläkejärjestelmään sekä myös julkiseen terveydenhuoltoon enemmän kuin naiset, mutta miesten hoivaamiseen kuluu vain 40 prosenttia näistä kuluista.

Tässä siis pala aivan liian vähäistä miesnäkökulmaa tasa-arvokeskusteluun. Aihe on tärkeä, sillä tasa-arvoa ei saavuteta yksin naisten voimin. Käsittääkseni merkittävä ongelma onkin, että miesasiamiehiä on liian vähän.
Kuntien tulee antaa samat mahdollisuudet tytöille ja pojille
Harjoitusajat on myös jaettava oikeudenmukaisesti – tyttöjen jalkapallojoukkueilla on oltava samat mahdollisuudet kuin poikien joukkueilla.

12 kommenttia:

jorma kirjoitti...

"Mutta ikävä kyllä skeittaus on varsin selkeästi poikien urheilulaji."

Joo, onhan se kovin ikävää, että pojat harrastavat, ja että skeittausmahdollisuuksia on joidenkin kuntien toimesta hieman tuettukin. Mikään ei tietenkään estä tyttöjä skeittaamasta, jos haluavat. Kunnan panostus tähän palvelee kaikkia skeittaajia, sukupuolesta riippumatta. On kunnalle halvempaa ja helpompaa rakentaa kertaalleen joku skeittikouru, kuin järjestää kunnan lapsille vaikka jotain hevosleirejä.

Harjoitusajat pitää tosiaan jakaa oikeudenmukaisesti, ei minkään yksioikoisen sukupuolten tasajaon mukaan. Jos poikien ryhmiä on enemmän ja niissä on enemmän harrastajia, tulee niiden saada enemmän aikoja ja päinvastoin. Harjoitusajat pitäisi jakaa lisäksi iän mukaan siten, että nuoremmat saavat aikaisemmat vuorot (näin käsittääkseni tapahtuukin).

jorma kirjoitti...

Mikä mahtaakaan olla Astrid Thorsin kanta siihen, että Helsinki tarjoaa Jakomäessä naisille (vai oliko se sittenkin vain musliminaisille) paremmat uintiharrastusmahdollisuudet kuin miehille? Miksei hän valita siitä, vaikka se on selvää (sukupuoli)syrjintää?

jorma kirjoitti...

"Jos siis tilastoihin on uskomista, niin ostarissa asioiva tumma mies on huomattavasti vaarattomampi kuin oma puoliso tai muu miespuolinen tuttava."

Mihin tilastoihin? Feministisiin "arvioihin" vai oikeisiin rikostilastoihin?

Jorma kirjoitti...

"Minä väitän, että nämä - toki erittäin poikkeukselliset - tragediat kertovat myös siitä, että miesten asema Suomessa on kurja ja että erityisesti nuoret miehet on sivuutettu kun on kehitetty erilaisia palveluita. Minkä lisäksi nuorten miesten erityisiin ongelmiin suhtaudutaan vähättelevästi ja pilkallisesti."

Tästähän tässä on nimenomaan kysymys. Ikävä kyllä, nyt taas näyttää siltä, että puuhastellaan jälleen täysin toisarvoisten seikkojen parissa, vain jotta vaikutettaisiin toimeliailta, mutta syvempi ongelma jää edelleen ratkaisematta.

Ville kirjoitti...

Pojatkin pakotetaan seksiin

EI SANOJA. Joonas Kekkosen mukaan moni poika ei löydä sanoja seksuaaliselle hyväksikäytölle sitä kohdatessaan, koska heille ei ole kerrottu, että myös pojat voivat joutua hyväksikäytetyiksi.

jorma kirjoitti...

Tuo on tietenkin totta: kun koko ajan hössötetään vain tytöistä ja naisista, uhrin asema on naissukupuolelle yksinoikeudella varattu ja epäkohdista tai ongelmista kertovia miehiä vaaditaan solvauksin vaikenemaan, niin piiloonhan ne ongelmat tahtovat jäädä.

Uutisen ongelma on se, ettei vastentahtoinen ole lainkaan sama asia kuin tahdon vastainen. Miksi tätä ei mediassa suostuta ymmärtämään?

Panu kirjoitti...

Jo alkaa jää ritistä muodottoman läskiksi ylensyötetyn feministin alla, kun JP Rooskin on liittymässä joukkoihimme.

Esiin on murtautumassa sellainen koski, että se murskaa feminismin padon lopullisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Panu, mitä JP Roos on sanaillut?

Henry kirjoitti...

"Panu, mitä JP Roos on sanaillut?"

Tuossa ensimmäisessä linkissähän hän sanailee.

Nomen nescio kirjoitti...

Harmi ettei tuohon Lambergin blogiin pääse kommentoimaan. Siinä blogissahan kerrotaan Tukinaisen luvuista mitä tulee "asiantuntijoiden arveluihin" todellisesta määrästä raiskauksia. Vuoden Poliisi ja moni muu on ihmetellyt mistä tuo arvelu on kotoisin ja ketkä ovat nämä "asiantuntijat"? Kysymyksessä on siis Tukinaiseen tulleet puhelut ja jotkut epämääräiset arviot niiden perusteella. Luvut on täysin keksittyjä.

Homo kirjoitti...

Henry ja muut: JPRoos on kuulemma lanseeranut jonkinlaisen helmikana-käsitteen. Osaako joku sanoa mistä siinä oikein on kyse?

Vortac kirjoitti...

Ikävä kyllä, nyt taas näyttää siltä, että puuhastellaan jälleen täysin toisarvoisten seikkojen parissa, vain jotta vaikutettaisiin toimeliailta, mutta syvempi ongelma jää edelleen ratkaisematta.

Olet havainnoinut maailmaa jälleen täysin oikein ja korrektisti. Tässä maailmassa vaikuttaisi olevan vallalla kumma tapa keskittyä oireisiin ja koettaa hoitaa niitä sensijaan että edes tunnustettaisiin itse sairaus ja hoidettaisiin se pois (jolloin oireetki häviäisivät) - siitä huolimatta, ettei yhtäkään sairautta olla koskaan parannettu hoitamalla oireita ja keskittymällä ainoastaan oireisiin.

- Vortac