SUKUPUOLINEN häirintä elää aitona ja voimakkaana Yhdysvaltojen yliopistoissa. 51 prosenttia miesopiskelijoista myöntää syyllistyneensä siihen ja naisilla vastaava luku 32 prosenttia. Kaiken kukkuraksi 17 prosenttia piti seksuaalista ahdistelua oivana keinona päästä seurustelun alkuun.Tarkoittaako häirintä samaa asiaa, mitä ennen tarkoitti flirtti ja seksuaalinen aloite? Vai mikä on häirinnän, flirtin ja aloitteen välinen ero?
Cronberg: Henkilöstön monimuotoisuus on vahvuus yritykselle
Cronberg muistutti, että monimuotoisuus on myös kilpailuvaltti, kun kilpailu osaavasta työvoimasta kovenee. Hyvän työnantajan maine kiirii eteenpäin.WTF?
- Arvoon arvaamattomaan nouseekin suvaitsevaisuus. Toisella sanalla sanoen monimuotoisuus. Jatkossa yritysten olisi hyvä tehdä monimuotoisuuden tarkistus aina puolivuosittain. Tarkistuslistaksi riittää yhdenvertaisuusperiaatteen lista ihmisten erilaisuudesta: löytyyhän meidän yrityksemme palkkalistalta eri sukupuolia, ikää, kieliä, perhetaustoja, etnisiä taustoja, sukupuolista suuntautumista, vammaisuutta, vakaumusta ja uskontoja?
– Palkkaamalla myös vammaisia, kauppa vastaa moninaisuudeltaan paremmin paikallista yhteisöä.
9 kommenttia:
Henkka, tuon "Kivaa häirintää?" linkki osoittaa väärään paikkaan.
:)
Mitenköhän pienyrittäjä saa kiintiönsä täytettyä? Tosin tietenkin ottamalla joku juutalainen, kuuro ja musta lesbo täyttää työnantaja kerralla useammankin kiintiön laareja.
Ollaankohan tännekin suunnittelemassa Britannian tyyliin lakia, joka saallii "posiitivisen" syrjinnän työmarkkinoilla? Tai täällähän taitaa sellainen ollakin (vai erehdynkö?), mutta se muistaakseni koskee etupäässä sukupuolia, ei niinkään vähemmistöjä (voin olla täysin väärässä).
Jatkossa yritysten olisi hyvä tehdä monimuotoisuuden tarkistus aina puolivuosittain.
Kaikkea sitä kuulee. Toivottavasti tuo jää pelkäksi visioksi, eikä tuollaista ruveta säätämään pakolliseksi, tyyliin tasa-arvosuunnitelma.
Tuollaisen toteutus ei sekään ole ihan ongelmaton. Sukupuoli, ikä, etninen tausta ja ehkä vammaisuus on helppo kartoittaa, mutta esim. seksuaalinen suuntautuminen, vakaumus tai uskonto onkin vaikeampaa todeta.
Pienessä yrityksessä jossa ei ole kuin muutama työntekijä, tuo voi onnistua, mutta ison yrityksen jossa on mahdollisesti satoja työntekijöitä, on mahdotonta tietää työntekijöiden uskonnollista tai poliittista vakaumusta tai kumman sukupuolen kanssa hän vehtaa lakanoiden välissä. Sitä paitsi ne ovat yksityisasioita. Ei ole työnantajan asia kysyä niitä.
Eikö kaikkein paras käytäntö ole, että tuollaisia asiota ei kysytä, jolloin ne eivät myöskään ratkaise rekrytointipäätöksissä, ja antaa työyhteisön muodostua sellaiseksi kuin se muodostuu. Ei monimuotoisuus ole itsessään mikään arvo tai optimaalinen olotila. Tärkeintä on että kaikilla on samat mahdollisuudet.
"Positiivisella syrjinnällä", vähemmistöjen suosimisella voi olla enemmän negatiivisia seurauksia kuin saavutettu hyöty. Se herättää katkeruutta valtaväestössä ja leimaa vähemmistöjen edustajia kiintiötyöntekijöiksi.
P.S Suomella menee ilmeisesti edelleen aika hyvin, kun työministerillä on varaa näperrellä tuollaista.
"Sitä paitsi ne ovat yksityisasioita. Ei ole työnantajan asia kysyä niitä."
Niin, eikös tässä tule lainsäädäntökin vastaan?
Cronberg on jo joutunut tunnustamaan, että suusta on päässyt varsinainen "sammakko".
Aika heikko esitys työministeriltä, kaikin puolin.
"Ei monimuotoisuus ole itsessään mikään arvo tai optimaalinen olotila. Tärkeintä on että kaikilla on samat mahdollisuudet."
Olen täsmälleen samaa mieltä.
Tasa-arvoelimet voisivat ensitöiksi pistää itselleen pystyyn mieskiintiöt.
Sluts and the City-elokuvasta pientä tilastotietoa:
http://www.imdb.com/title/tt1000774/ratings
Huomatkaa 'female'-äänestäjien erilaiset pistemäärät.. oliko odotettavissa?
- Vortac
Tuo Sex and the City-sarja voi muuten oikeastikin olla haitallinen nuorten naisten kehitykselle. Juttelimme asiasta juuri tyttöystäväni kanssa, joka on minua nuorempi ja sarjan suuri fani. Hän myönsi, että nykyisin "bitchyness" (tai miten sanoisi yhdellä sanalla miesten pompottelu ja "itsenäisyys" miehistä, "I take no shit from nobody"-asenne) on monilla nuorilla naisilla ylikorostettua/arvostettua, ja on vaikuttanut haitallisesti hänenkin asenteisiinsa ja käyttäytymiseen miehiä kohtaan. Olenkin joutunut näkemään vaivaa ja karsimaan tuota lievää horomaisuutta (tai mikä olisi hyvä sana suomeksi "independent woman"-asenteelle) pois hänestä, hyvällä menestyksellä. Voin vain kauhulla kuvitella millaisia aikuisia kehittyy nuorista naisista, jotka eivät nuoruusvuosinaan löydä kaltaistani vastusta ja "horomaisuus" ja itsekkyys saa muhia heissä rauhassa hyvin pitkään.
Ikävä kyllä ei taida olla pelkästään nuorten ja 'nuorekkaiden' naistenn ongelma.
Nykyäänhän pitää kaikilta löytyä 'asennetta'. Aikaisemmin sitä oli tapana nimittää huonoksi käytökseksi tai kusipäisyydeksi. Maailma muuttuu.
Epäonnistunut flirtti on häiritsevää.
Lähetä kommentti