keskiviikkona, syyskuuta 17, 2008

Suurempi todennäköisyys

Tutkija: Fyysinen työ selittää erot yhteiskuntaluokkien terveydentilassa

As Barriers Disappear, Some Gender Gaps Widen

Lisää naisia kunnan- ja kaupunginvaltuustoihin:
Mitä enemmän naisia on päättäjinä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä pystytään parantamaan tasa-arvoa ja luomaan tasapuolisempaa sosiaalipolitiikkaa.
HS-keskustelu: Lasten tukistamisesta 15 päiväsakkoa vanhemmille
Oikeus velvoitti vanhemmat korvaamaan kullekin kolmelle pojalleen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 120 euroa.

7 kommenttia:

vaskitsa kirjoitti...

" Mitä enemmän naisia on päättäjinä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä pystytään parantamaan tasa-arvoa ja luomaan tasapuolisempaa sosiaalipolitiikkaa."

Ai, näinkö yksinkertaista se onkin?! Mä kun toivoisin kuntapäättäjiltä viisaita päätöksiä, olivat he sitten naisia tai miehiä.

Henkilökohtaisesti en usko pelkän naiseuden edesauttavan tasapuolisen sosiaalipolitiikan syntymiseen. Totta lienee, että jos tasa-arvon mittarina on ainoastaan päättäjien sukupuolittunut lukumäärä, ei teot, niin kaippa se sitten parantuu.

j kirjoitti...

Tiina Jääskeläinen-Alasaari
Kunnallisvaaliehdokas 2008

Naisen ääni - toisenlainen CV

http://jaaskelainen.blogit.uusisuomi.fi/2008/09/17/naisen-aani-toisenlainen-cv/

jorma kirjoitti...

"Mitä enemmän naisia on päättäjinä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä pystytään parantamaan tasa-arvoa ja luomaan tasapuolisempaa sosiaalipolitiikkaa."

Tasa-arvoviranomaisista suurin osa on naisia, mutta silti ne eivät ole panneet tikkua ristiin miesten tasa-arvo-ongelmien ratkaisemiseksi, eli ovat olleet vain naisasian, eivät tasa-arvon puolella.

jorma kirjoitti...

"Oikeus velvoitti vanhemmat korvaamaan kullekin kolmelle pojalleen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 120 euroa."

Valvotaanko jotenkin, että rahat todella päätyvät lapsille, eivätkä jää huoltajien käyttöön? No, perhesopu varmasti on ainakin taattu tästä eteenpäin.

Henry kirjoitti...

"Oikeus velvoitti vanhemmat korvaamaan kullekin kolmelle pojalleen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 120 euroa."

Onhan tuo tietenkin lähinnä koomista, koska eihän vanhempia voida käytännössä, kokonaisuus huomioiden, pakottaa maksamaan lapsilleen korvausta.

Voi esim. olla, että vanhempi traumatisoituu tuomiosta, jää pois töistä ja alkoholisoituu.

Eli ei tuollaisissa vanhempien tuomioissa ole kyllä mitään tolkkua.

Anonyymi kirjoitti...

Punk in Finlandissa esillä tuttuja teemoja. Esim. sivulla 18 muita osia selvemmin.

http://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?t=51000

Vortac kirjoitti...

Eli ei tuollaisissa vanhempien tuomioissa ole kyllä mitään tolkkua.

Joo, yhteiskunta pyrkii yhä enenevässä määrin minimoimaan vanhempien (etenkin isän) auktoriteetin ja tunkeutumaan alati asioistasyvemmin yksilöiden yksityiselämään.

Holhousyhteiskunta, joka toimii sijaisvanhempana ei ole kyllä mun käsitykseni ideaalisesta tai edes hyvästä yhteiskunnasta.

Väkivalta on aina väärin, ja varsinkin heikkoja ja vielä kehittyviä olentoja kohtaan (eli tässä tapauksessa lapsia), heidän suuremman herkkyytensä vuoksi erityisen traumaattista. Tukkapölly on muinais-barbaarinen kasvatus'metodi', jota en voi suin surminkaan tukea millään muotoa.

Mutta vanhempien on tajuttava se ITSE, tuolla tavalla pakottamalla vain luodaan hyvin outo tilanne, jossa lapset eivät oikein tiedä, kuka on auktoriteetti, kehen voi luottaa, ja kuka asettaa säännöt ja valvoo niitä - ja lapsen elämältä tavallaan voi pudota pohja, ja tilalle tulla turvattomuus, joka kestää sitten läpi elämän, kun turvallista auktoriteettia ei välttämättä olekaan.

'Rajojen' asettaminen lapsellehan perustuu siihen, ettei niin pienelle ja nuorelle mielelle voi asettaa vielä niin suurta vastuuta kuin vastuu omista mielioikuistaan aiheutuvista kamalista seurauksista .

Jos lapsi esim. inttää illalla ettei ole väsynyt ja haluaa valvoa, sehän on vain testi auktoriteettiä (eli vanhempia) kohtaan. Jos lapsi huomaa aina saavansa tahtonsa läpi, hän ei tunne oloaan turvalliseksi - kuinka sellainen auktoriteetti voi lasta suojella, joka ei pärjää edes lapselle itselleen?

Mutta jos hän alkaa huomata elämässään tietynlaisen säännönmukaisuuden, johon voi aina turvata - ateriat ovat aina ajallaan, herääminen ja nukkuminen tapahtuu mukinoista huolimatta aina ajallaan, jne.. hänessä syntyy turvallisuuden tunne, sekä luottamus auktoriteettiin ja sen viisauteen ja kykyyn pitää lapsesta huolta.

(tähän voi tutustua nyt vaikkapa niissä 'riiviö'-ohjelmissa, joissa joku ruma eukko opettaa vanhempia pitämään ns. 'kuria' lapsilleen, kuitenkaan kurittamatta fyysisesti - lopputuloksena on aina se, että lapsi on paljon iloisempi ja onnellisempi kun vihdoinkin on auktoriteetti, johon voi luottaa)

Toki varoituksen sana; tämä oli vain omaa keittiölapsipsykologiaani, eikä mitään jumalan sanaa. Tämä on vain oma näkemykseni asiasta, eikä tämä välttämättä vastaa millään tavoin bloginpitäjän käsityksiä.

- Vortac