perjantaina, lokakuuta 03, 2008

Melko hapokasta

Hallitukselta lattea tasa-arvo-ohjelma
Iltasanomiin kommentin oli lähettänyt Henry, joka oli miesverkoston miesten asialla. He kyselivät, missä miesten asemaa parantavat toimet ovat?

Hieman tarkemmalla lukemisella miesverkoston miehet olisivat löytäneet ainakin isien kannustamisen perhevapaiden pitämiseen ja työelämän segregaation purkamisen, mitkä omalta osaltaan parantavat myös miesten asemaa. Kuten hyvin tiedämme, niin näillä toimenpiteillä murretaan perinteisiä ja kaavamaisia roolimalleja.
Hankalat akat asialla

Saimaan rannalla
Kun elämä lähtee nuorena menemään vinoon, kärsijä on useimmiten mies.

Jotain on pahasti pielessä, meillä tasa-arvon Suomessa.

Tasa-arvo määritellään nykyisin naisten oikeuksiksi. Tasa-arvoa on se, että ihminen on tasa-arvoinen toisten kanssa, sukupuolesta riippumatta. Tasa-arvoa ei ole toisen sukupuolen oikeuksien korostaminen. Se tarkoittaa samalla toisen väheksymistä.

Oikeasta tasa-arvosta puhuvien on vaikea päästä ääneen. Sitä yrittää vaikkapa Miessakit, www.miessakit.fi
Miessakit ry:n keskustelufoorumi: Oikeita mielipiteitä?

Mikkelin poliisi tutkii tv:stä tuttua Olli Hokkasta epäillystä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Mikkeliläinen äiti: Tämä on ihan hirveä asia!

Koko kaupunki on asiasta kuohuksissaan ja kahden mikkeliläisen koulun oppilaiden kotiin on lähetetty asian tiimoilta kirje.

- Ihan hirveä asia. Olen niin järkyttynyt ja vihainen, etten oikein voi edes sanoa mitään, erään mikkeliläisen ekaluokkalaisen äiti toteaa Seiskalle.

Rehtorien lähettämissä kirjeissä kehotettiin puhumaan asiasta lasten kanssa ja opastamaan heitä suhtautumaan varauksella tuntemattomiin ihmisiin.

- Olemme käyneet kotona läpi, ettei esimerkiksi koulun pihalla saa jutella vieraiden kanssa. Ei saa kertoa nimeään, puhelinnumeroaan tai muutakaan. Pitää heti lähteä karkuun.

Äidin mukaan lasta ei uskalla päästää yksin enää mihinkään.

- Hänet kuljetaan joka paikkaan autolla, enkä todellakaan ole ainoa vanhempi, joka ajattelee näin. Olen jutellut asiasta monien kanssa, eivätkä he uskalla päästää lapsiaan enää yksin koulutielle.

- Pahinta on se, ettei poliisi voi esitutkinnan ajan tehdä mitään jos ei ole tarpeeksi näyttöä. Tällaiset ihmiset saavat olla vapaalla jalalla. Voimavarat pitäisi laittaa ennalta ehkäisemiseen, eikä vasta jälkikäsittelyyn. Tämä on suuri ongelma, eikä vain yksittäinen tapaus, äiti huokaa.
Jos tuntemattomiin tutustuminen kielletään, niin eihän se mitään auta, koska Kola-Olli on kaikkien tuntema.

Kola-Olli myöntää: Kuvasin videolle vähäpukeista lasta.

7 kommenttia:

jorma kirjoitti...

"Hieman tarkemmalla lukemisella miesverkoston miehet olisivat löytäneet ainakin isien kannustamisen perhevapaiden pitämiseen ja työelämän segregaation purkamisen, mitkä omalta osaltaan parantavat myös miesten asemaa."

Eli yhtään mitään ei ole nimenomaan miehiä varten. Tämä on tulos, kun tasa-arvopolitiikka on todellisuudessa vain ja ainoastaan naisasian ajamista.

jorma kirjoitti...

"Monille paha kaiku feministi -sanalla tuleekin huonoista kokemuksista."

Niin, tekojen mukaan feministitkin punnitaan. Tai niiden puutteen.

"Feministi voi olla sukupuoleltaan mies tai nainen."

Höpöhöpö.

"Feminismiä voidaan myös käyttää väärin välineenä omille tarkoitusperille."

"Feminismin ei tulisi olla pelkkä väline omaan narsistiseen esilläoloon.
Omatunnon tulisi kolkuttaa myös, jos joku on aina naisten asialla, puolustamassa ja hoitamassa naisten etua kaikesta muusta riippumatta."

Feministi on käytännössä pelkkää oman eduntavoittelua, ja naisten suosintaa tasa-arvon ja miesten kustannuksella. Sairas ideologia, joka pitäisi siirtää historian roskatunkiolle, minne se kuuluukin.

Anonyymi kirjoitti...

Tanja Vienonen-Karpela-Saarela-Karpela kantaa jälleen kortensa kekoon "hämmentäen eduskunnan ahdistelujupakkaa":

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1597867

harri kirjoitti...

"Karpela myös pohdiskeli, mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi kommentoinut mieskollegan housujen vetoketjua samalla tavalla."

Tuota Karpelan kannattaisi kyllä kokeilla!

jorma kirjoitti...

Joo just, ja sitten valitetaan, kun kukaan ei ota vakavasti.

Vortac kirjoitti...

isien kannustamisen perhevapaiden pitämiseen ja työelämän segregaation purkamisen, mitkä omalta osaltaan parantavat myös miesten asemaa."

Siis mistälähin joku 'kannustamiseen kehottaminen' on jokin oikea toimenpide, josta on oikeita seurauksia? Varsinkin kun tuossa ei kuitenkaan samanaikaisesti muuteta sitä, että naiset eivät koti-isiä katso hyvällä. Ei tuollainen kannustaminen mitään auta, etenkin kun otetaan huomioon, että tuossa taas vastuu laitetaan miehille itselleen.. "Mikset vain pidä enemmän perhevapaita, höh! Oma mokasi!"..

En tosin tiedä, mitä 'segregaation purkaminen' tarkoittaa, mutta epäilenpä jostain syystä, ettei sillä ole mitään merktystä miesten aseman paranemisen kannalta.

Tuollainen hömppä-huomioiminen on koko jutussa mukana vain siksi, että päästään sanomaan että "Hei, katsokaa nyt, kyllä me miehetki huomoidaan!!" samalla kun jatketaan yhteiskunnan saappaan survomista mies-sukupuolen kasvoihin yhä lujemmilla polkaisuilla.

Vitun doubletalk!

- Vortac

Vortac kirjoitti...

"Feminismin ei tulisi olla pelkkä väline omaan narsistiseen esilläoloon.
Omatunnon tulisi kolkuttaa myös, jos joku on aina naisten asialla, puolustamassa ja hoitamassa naisten etua kaikesta muusta riippumatta."


Taas näitä "näin asioiden pitäisi olla, tietenkin"-lausuntoja, joilla peitetään todelliset asenteet ja teot, koska aina voidaan vedota, että 'mutta minähän sanoin että juuri näin ei pitäisi tehdä'..

Tuossa lausunnossa on hyvin paljon ajattelematonta. Feminismihän on aina ollut pelkästään sairas ideologia, jonka turvin voidaan laukoa verbaalisia, sosiaalisia ja yhteiskunnallisia ohjuksia miehiä kohtaan ilman että miehet voivat asialle mitään muuta kuin kärsiä osumista.

Tuossa 'jos joku on aina naisten asialla' lausahduksessa ei myöskään mainita mitä sukupuolta se 'joku' voisi olla.

Tottahan tuo lausunto sinällään on, että omatunnon TULISI kolkuttaa. Mutta siinä ei oteta huomioon sitä, että se EI KOLKUTA, koska sitä ei edes ole. En ole vielä tavannut femakkoa, jolla olisi omatunto tai joka ottaisi vastuun tekemisistään tai sanomisisistaan.

Nuo lausahdukset eivät ole mitään muuta kuin törkeää manipulaatiota ja surkeaa PR:ää, valheellista propagandaa ja nykyisen status quon pönkittämistä 'kauniilla sanoilla'.

Nähkää asiat niinkuin ne ovat, niin huomaatte mitä sairasta sontaa tässä taas yritetään syöttää miehille. "Mutta miehethän tykkäävät sonnasta, hih hih!" voisi aivan hyvin kuulua vastauksena femakoilta.

Naiset ovat tosiaan joo se empaattisempi sukupuoli, aina ovat auttamassa ventovieraita miehiä kaikessa, esimerkiksi seksin puutteessa ja autonrenkaiden vaihdossa, tietokoneiden asennuksessa ja hakemusten kirjoittamisessa.

Ai eikun hetkonen.. sori, sekotin vahingossa miehiin.

- Vortac