perjantaina, lokakuuta 03, 2008

Linkkejä

Great personality = ugly as sin: The dating dictionary that teaches lonely hearts how to read between the lines

DNA:n mainoksesta valituksia Mainonnan eettiselle neuvostolle

Miessakkien foorumi avattu.

Väkivalta on saatava loppumaan

Nuorimmat prostituoidut Suomessa 14-vuotiaita (video)

Armeijan keskeyttävät miehet usein muita heikommilla

Nyt puhutaan miesten tasa-arvosta!
Keskustelemassa olivat Turun yliopiston sosiologian laitoksen lehtori Anu-Hanna Anttila, naistutkimuksen professori Marianne Liljeström, miestutkimuksen seuran puheenjohtaja Anders Ahlbäck, sosiologi Henry Laasanen sekä valtion tasa-arvoyksikössä työskentelevä Jouni Varanka.

Sekä Jouni Varanka että Anders Ahlbäck ottivat keskustelussa esiin miesten ongelmat tasa-arvokysymyksinä.
WTF?

10 kommenttia:

TH kirjoitti...

Tuo Turuun Sanomien juttu on aika huima. Oletan, että Henry sai siellä sanottua ainakin muutaman poikkipuolisen sanan feministisen vyörytyksen keskellä. Silti ikään kuin neutraalisti kirjoitettu artikkeli on puhtaaksiviljeltyä feministipropagandaa tyyliin "miesten asemaa parannetaan parantamalla naisten asemaa, ja jos miehillä onkin ongelmia, se on niitten omaa syytä". Toimittaja ei edes yritä kyseenalaistaa mitään. Harvoin on tässä maassa mikään ideologia ollut niin hegemonisesssa asemassa kuin feminismi.

Jape kirjoitti...

" Sekä Jouni Varanka että Anders Ahlbäck ottivat keskustelussa esiin miesten ongelmat tasa-arvokysymyksinä.

WTF?"

Juu, WTF tulee minunkin mieleen ekana kun tuon Turunsanomien inhottavan artikkelin lukee. Henry mainitaan vain nimeltä, ja sitten nämä kaksi profeministiä latelee tunnettuja latteuksia kuten:
"Feminismi on saanut paljon aikaan naisten oikeuksien eteen, miehet eivät ole saaneet mitään aikaan."

ja ärsyttävyyden huippu:

"- Naisten saavuttamat edut eivät ole miehiltä pois. Päin vastoin, miehetkin hyötyisivät naisten oikeuksien paranemisesta ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta, sanoi Varanka."

Teeman kait piti olla miesten tasa-arvo, silti nämä paasaa naisten tasa-arvosta. WTF!

Jorma kirjoitti...

Varangan ja Ahlbäckin toiminta on niin kusipäistä ja kuvottavaa, että oksat pois. Joo, kaikki on taas miesten syytä, nyt ja iänkaikkisesti aamen.

Ei sitten TS:n reportteri näiden nilkkien nuoleskelultaan mihinkään muuhun raportointiin kyennyt.

Henry kirjoitti...

Minun siellä kai piti olla puhumassa miesten puolesta. Paneelin otsikko oli "Tasa-arvo - saavutettiinko jo?". Jokaisella alustajalla oli n. 10 minuutin aloituspuheenvuoro.

Paneeli myös nauhoitettiin. Toimittajalla on melkoisen valikoiva kuulo.

Jorma kirjoitti...

"Naisten saavuttamat edut eivät ole miehiltä pois. Päin vastoin, miehetkin hyötyisivät naisten oikeuksien paranemisesta ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta, sanoi Varanka."

Miksi et, Varanka, koskaan käännä tätä toisinpäin: Miesten saavuttamat edut eivät ole naisilta pois. Päinvastoin naisetkinhyötyvät miesten oikeuksien paranemisesta ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta?

Onko tämä liian tasa-arvoista sinulle, Varanka? Jos on, niin eroa!

Vortac kirjoitti...

Totuuden ministeriö on taas puhunut. Muutetaan historia aina halutunlaiseksi.. miksi joka päivä vain yhä vahvemmin tulee näistä kuvioista 1984 mieleen..?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Miksi et, Varanka, koskaan käännä tätä toisinpäin: Miesten saavuttamat edut eivät ole naisilta pois. Päinvastoin naisetkinhyötyvät miesten oikeuksien paranemisesta ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta?

Tätä minäkin ihmettelen.

- Vortac

Paavo kirjoitti...

"- Yksilöt voisivat neuvotella omista rooleistaan ilman, että ne tulevat jostain ylhäältä ja annettuna. Sukupuolten välillä vallitsisi halu toistensa kuunteluun ja yhteistyöhön. Perheissä etsittäisiin yhdessä parhaimmat systeemit jakaa vastuuta, Varanka visioi."

Kannatan Varangan visiota. Se ulkopuolinen taho, joka tällä hetkellä määrää kenen pitää vaihtaa autonrenkaat Varangan perheessä, saa mennä itseensä ja katua. Ja jos perheessä neuvotellaan ja tullaan siihen tulokseen, että mies se käyttää tässä perheessä housuja ja vaimo vaikenee ja passaa, niin siihen ei ole kenelläkään mitään sanomista. Kannattaisin esim. sitä että perhe saisi itse neuvotella, että käyttääkö äiti nämä vanhemmuusvapaat, eikä valtio määrää ja kannusta siihen, että miehen pitää jäädä hoitamaan, koska siellä tiedetään paremmin ja on parempi, että se rooli, että mieskin puhuu ja pussaa ja hoitaa lapsia tulee ylhäältä käsin, jos perheissä ei itse tajuta tehdä niinkuin ylempänä on hyväksi nähty.

Niin niin. minulla on miehistä ylivaltaa, ja elämä on minulle helpompaa, kun olen mies. naisilla on kurjaa. minä en voi sitä vain tajuta, koska olen mies, ja tässä parisuhteessa oikeassa on se joka ensin loukkaantuu.

Vortac kirjoitti...

Throw out the knick-knack: 'Why must you women have so much CLUTTER?'

Joku tommonen paistoi silmään jossain - itseasiassa hyvä kysymys, vai mitä? Kaikkihan tiedämme, miten naiset RAKASTAVAT kaikkea söpöä ja pientä, jonka voi ostaa. Ja lopputuloksenkin tiedämme vallan hyvin, ainakin jos olemme naisen asunnossa käyneet saati asuneet naisen kanssa..

Mistä tuo tosiaan johtuu? Kerrankaan en esitä itse nyt vastausta, vaan odotan että joku teistä osaa tähän vastata.

- Vortac

tikka kirjoitti...

"- Yksilöt voisivat neuvotella omista rooleistaan ilman, että ne tulevat jostain ylhäältä ja annettuna. Sukupuolten välillä vallitsisi halu toistensa kuunteluun ja yhteistyöhön. Perheissä etsittäisiin yhdessä parhaimmat systeemit jakaa vastuuta, Varanka visioi."

näinhän on jokainen omilla aivoillaan ajatteleva ihminen tehnyt jo pitkään parisuhteissaan ja elämässään. kiva että sen varankakin vihdoin tajusi.