sunnuntaina, lokakuuta 12, 2008

Osa miesten eläkkeestä naisille?

Tyly tuomari
KANADAN feministit ovat tuohtuneet tuomarille, joka julisti perheväkivallasta syytetyn miehen syyttömäksi ja totesi yksikantaan hänen puolisolleen: "Nykynaiset eivät ole heikkoja tai sorretussa asemassa. Olisit lähtenyt lätkimään saman tien. Ja jos palaat takaisin sen äijän luo, niin älä enää rimputtele poliisille."
Feministinen journalisti äänestää aina naista (11.10.2008). Tulvan päätoimittaja Anne Moilanen purkaisi ennakkoluuloja avoimuudella
Hän arvelee, että suhtautuminen feminismiin olisi muuttumassa: enää naisasiaa ajavia ei pidetä "myrkkytynnyreinä". Kuitenkin keväinen eduskunnan ahdistelukohu ja viimeksi Johanna Korhosen irtisanomisjupakka osoittivat, että feminismille on suuri kysyntä.
Study: Swedish men sensitive and lazy
Only 63 percent of Swedish men agreed that “The most important thing for me is to support my family”, the lowest figure recorded in Europe.

Furthermore, only 35 percent reported that staying in shape is a priority, again the lowest among men from other European countries included in the study.

And more Swedish men, 35 percent, also see going on holiday as an excuse to do nothing when compared to men from elsewhere in Europe.
Swedish women's pensions lower than men's
Göran Normann believes that one way to create greater equality between the sexes would be for men to contribute towards their partner's pension, if and when she works part-time while the children are growing up.

"It is important that there be some kind of compensation between partners regarding pension points. The man could give part of his pension to the woman", he said.
Political science.

Viking Age triggered by shortage of wives?

11 kommenttia:

Ville kirjoitti...

"It is important that there be some kind of compensation between partners regarding pension points. The man could give part of his pension to the woman", he said."

Göran on kyllä ihan sekaisin.

Cane kirjoitti...

Miten Johanna Korhosen irtisanomisjupakka liittyy feminismiin? Olisiko miehen kanssa asuva mies vai saanut pitää paikkansa Lapin Kansan päätoimittajana?

kävelevä dildo kirjoitti...

Moilaselle feminismi on kaiken lähtökohta, tapa olla maailmassa. Hänen näkökulmastaan maailma on hyvin sukupuolittunut, mikä näkyy ihmisten jokapäiväisessä elämässä tai vaikka kuntien päätöksenteossa.
–Naiset ostavat jumppakorttinsa itse, kun taas miehet käyvät kunnan subventoimassa jäähallissa.


Niin, niissä jäähalleissahan käyvät myös lapset. Ja asioihinhan on näkökulma ja feministinen (nais)näkökulma. Tuo Moilanen on siinä määrin kahjo, että esiintymisellään hän on kenties parasta polttoainetta antifeminismille, mitä aikoihin on pumpuista tullutkaan.

Argh kirjoitti...

Jöörani teki tuon tutkimuksensa eläkevakuutusyhtiöiden puolesta. Varmasti työtä tilatessa oli jo tiedossa, mikä tulos on odotettavissa. Tarvittiin vain vakuutusmyyjille jotain kättä pitempää, jolla todistaa, ettei yhteiskunta (ja miehet etenkään) pidä naisista huolta. Kun lyö tuollaiset luvut tiskiin, niin johan taas naisten eläkevakuutusten kauppa käy.

Kun päälle päätteeksi vielä onnistutaan syyllistämään miehet sukupuolena, niin medianäkyvyyskin on taattu. Eli ei Jöörani ole sekaisin. Hänellä on vain kokonainen lauma omia lehmiä ojassa.

Jos tutkimus olisi tehty yhteiskunnan tilaamana, niin tarvetta olisi ollut mm. tiedolle eläkkeiden nettomaksajien sukupuolirakenteesta. Epäilen vain, ettei moista tutkimusta haluta laatia ihan lähiaikoina.

Mortimer kirjoitti...

Naisen on siinä mielessä helpompi löytää ehdokas jota äänestää, että naisen äänestäminen ~100 % varmuudella on naisten etujen mukaista. Käytännössä jokainen naisehdokas ajaisi naisten asiaa.

Miehillä sellaisen ehdokkaan löytäminen, joka ajaisi miesten oikeuksia on paljon vaikeampaa. Itselläni ainakin on yhä täysin pimennossa ketä aion äänestää. Se että ehdokas on mies ei takaa yhtään mitään siitä, että ehdokas pitäisi missään asiassa yhtään miesten puolta.

Perinteisen herrasmiesmäisen uhrautujamiehen, joka ajattelee naisen olevan "heikompi astia" jota pitää suojella, ja että miehen pitää pystyä huolehtimaan itse itsestään sekä feministisen paineen yhdistelmä on kaikkein pahin yhdistelmä.

suolihuuhtelu kirjoitti...

Tuo kanadalainen tapaus on aika outo. Tarkoittaako päätös sitä että ihmisten hakkaaminen on laillista Kanadassa?

jorma kirjoitti...

"enää naisasiaa ajavia ei pidetä "myrkkytynnyreinä"."

Moilasen kaltaisen miestenvihaajan ja tasa-arvon vastustajan on turha kuvitella, että hänestä pidettäisiin tai että häntä pidettäisiin järkevänä tai vakavastiotettavana ihmisenä.

"kun taas miehet käyvät kunnan subventoimassa jäähallissa."

Eikö naisilla ole muka jäävuoroja kuntien jäähalleissa? Moilanen yrittää taas luoda "syrjintää" valehtelun ja vääristelyn avulla, kuten feministit aina.

jorma kirjoitti...

"The man could give part of his pension to the woman", he said."

Miehethän maksavat jo nyt naisten eläkkeeitä. Päinvastoin nyt pitäisi nostaa miesten eläkkeitä, sillä he pääsevät nauttimaan niistä lyhyemmän aikaa.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Nuori naispoliitikko valmistautuu vaalitenttiin:
http://www.sinfest.net/archive_page.php?comicID=2922

Anonyymi kirjoitti...

"Moilaselle feminismi on kaiken lähtökohta, tapa olla maailmassa. Hänen näkökulmastaan maailma on hyvin sukupuolittunut, mikä näkyy ihmisten jokapäiväisessä elämässä tai vaikka kuntien päätöksenteossa."

Maaila näyttää siis erilaiselta feministin silmin.

Sukupuolittuneisuuttahan on kaikkialla. Sitä on aamiaismuroissa, maitopurkessa (punainen maito on rasvaisempaa, ja tällä selvästi viitataan naisiin = törkeätä), bussiliikenteessä, musiikissa, äidinkielemme (heh) suorastaan tursuaa pippelintuoksuista naisen alistamista, luonnontieteekin pitäisi kirjoittaa uusiksi jne.

Anonyymi kirjoitti...

"luonnontieteekin pitäisi kirjoittaa uusiksi jne."

Heh. Tuosta tulikin mieleen tämä sukupuolen vaikutus äänestämiseen -tutkimus. Liekkö vielä tullut vaatimuksia määritellä tilastomatematiikka uusiksi, jotta tutkimuksen väitteille saataisiin pohjaa.

-Teme